Ez lehet volt már, de mindegy: Teaser a Szilícium-völgy új évadáhozMárcius 25.: Silicon Valley, TJ Miller nélkül

Jó lesz ez? Nekem hiányozni fog Erlich Bachman.


Hiánypótlás level egymillió: A Silicon Valley főcímének elemzése

Amit mindig is szerettél volna megkérdezni az HBO sitcomjának főcíméről, csak nem mertél. 


A nördszívatósdi még mindig halál vicces

A Szilícium-völgy (Silicon Valley) című sitcom indulásakor én nagyon féltem attól, hogy ez tipikusan az a sorozat lesz, amit nagyon kevesen fognak szeretni, mert a témája, az amerikai techmelegágy belső poénjai, a nörd/geek/lúzer szereplők kínos viselkedése, csak egy ideig lehet annak érdekes, aki ezt a világot még annyira sem ismeri, mint én. Aztán az első évad 94, a második és a harmadik meg 100 százalékot kapott a Rotten Tomatoes nevű kritika-aggregátor oldalon, lendületből rám cáfolva, hálistennek, hadd tegyem hozzá. A SV arról szól, mi történik egy olyan startupban amiből vagy 5000 van csak Palo Altóban, és mennyire nem habostorta az élet akkor sem, ha a nullából felépített cégednél megjelennek a milliókat kockáztató befektetők.

[…] Bővebben!


Legjobb évadját hozta az IT-sek Törtetője

Szeretnénk, ha készítenétek nekünk egy adatbázist.
Rendben, miről, és mi kerüljön bele?
Azt még nem tudjuk. Mennyi helyet foglalna?

A fenti beszélgetés nem valamelyik tévésorozatban hangzott el, hanem egy régi munkahelyemen kétezerkevésben, egy informatikus és egy értékesítéssel foglalkozó kolléga között (az informatikus én voltam). És ezzel szeretném jelezni, hogy a valóságban is tényleg elképesztő munkaszervezési baromságok fordulnak elő az IT-vel kapcsolatos munkahelyeken, szóval a Szilícium-völgy 3. évadában a salesesek ábrázolása nemcsak szatirikus, de szinte dokumentarista is egyben.

 

[…] Bővebben!


Magához méltóan indult az új Szilícium-völgy

Nagyon szeretem Richard Hendrickset nézni, de nem vagyok abban biztos, hogy annyira jó fej. Jó, azt sem tudom, hogy ha engem kipaterolnának a saját cégemből (ez egyébként sokkal többször történik meg a techvilágban, mint azt gondolnánk), akkor én is biztos bevágnám a durcát. Hendrickset az igazgatótanács többi tagja a második évad végén szabadította meg a Pied Piperben betöltött pozíciójától, a harmadik pedig másodpercekkel később veszi fel a fonalat. Hendricks rohan az igazgatósági megbeszélésre (közben elütik Bachmannal a Stanford egyik szarvasagancsos robotját), ahol tisztába teszik az ügyet: igen, megtehetik. Igen, meg is tették. De megtarthatja a technológiai vezetői pozícióját. Szóval csinálhatná azt, amit mindig is szeret, kódolhatja tovább az algoritmust, de már nem ő lesz a góré.

Ez nem hangzik olyan eszeveszetten vicces dolognak, de aki ismeri a Szilícium-völgy előző két évadát, az tudja, hogy a sorozat ereje nem feltétlenül a nagy hahotákban mutatkozik meg, hanem az apró, az élettől csak egy fél lépésre elmozdult sztorikban. Richard nem az egyetlen techguru, akit alapítóként kiraknak a saját cégéből (lásd Twitter), de az, ahogyan reagál erre, Mike Judge sorozatának erőssége. Richard tökéletes szakember, akinek a nyakába szakadt a pénz, az ismeretség, és a nagybefektetői világ, de inkább fog dacból dönteni: ki is jelenti, hogy hát a nagy túrót marad a Pied Pipernél, és Jared segítségével állásokat fog keresni. Pont olyan pozícióra, amit a Pied Pipernél ajánlottak fel neki. A nagy dühében azt sem veszi észre, hogy ha felmond a saját cégénél, akkor nem biztos, hogy az alkalmazottai is vele tartanának.

[…] Bővebben!


Kapott egy teasert a Szilíciumvölgy is

Mikor lesz már április 24???