comment:com 2018-12-27 08:56:13

Negyedik évad, téma a bosszú, Bobby Axelrod (Lewis) és Chuck Rhoades (Giamatti) eddig egymás elpusztításán ügyködtek, most Wendy Rhoades (Maggie Siff) segítségével nekiesnek Grigor Andolovnak (John Malkovich), Taylor Masonnek (Asia Kate Dillon), Brian Connertynek (Toby Leonard Moore) és Waylon “Jock” Jeffcoatnak (Clancy Brown), akik meg scerábe őket akarják elemészteni, de hát a Billions az már csak ilyen sorozat. A márciusban érkező negyedik évadra visszatér David Costabile, Condola Rashad, Kelly AuCoin, Jeffrey DeMunn és Malin Akerman, csatlakozik hozzájuk Samantha Mathis, Kevin Pollak, Jade Eshete és Nina Arianda. Itthon az HBO GO vetíti.


Heti ajánló 11.26-12.02 – Advent első hétvégéjére (is)

Nyakunkon a karácsony, most már akkor is, ha figyelmen kívül hagyjuk a nagyáruházak október óta tartó, #veddmeg tukmálós díszítéseit, a szaloncukor akciókat és gyerekjáték-leárazásokat – és itt meg kell jegyeznem, hogy aki esetleg belefut egy kedvezményes Lego Roxfort-kastélyba, kérem mindenképp vegye fel velem a kapcsolatot.

Hétfőn akinek múltidézni támad kedve, kapcsoljon az M3-ra, ugyanis 19:05-kor adják a Vészhelyzet 163.epizódját, amiben George Clooney ugyan már nem rendel, de Goran Višnjić (igen,kimásoltam) még mindig gyógyítja a betegeket Kovac doki szerepében. 20:30-tól a HBO2 elrepít minket Themüszkirára, az amazonok szigetére a DC 2017-es Wonder Womanjében, majd 22:00-tól a The Walking Dead félévadzáróját kísérhetjük figyelemmel az RTL Spike-on, amit már csak azért is érdemes megnézni, mert mostantól zombimentes tél következik jó pár héten át. 23:40-től a Vers mindenkinek című ötpercben József Attila Ajtót nyitok költeményét Turi Bálint súgja balzsamos hangján a fülünkbe még elalvás előtt.

Heti ajánló 11.26-12.02 – Advent első hétvégéjére (is)

[…] Bővebben!

Heti ajánló 11.26-12.02 – Advent első hétvégéjére (is)
Heti ajánló 11.26-12.02 – Advent első hétvégéjére (is)
Heti ajánló 11.26-12.02 – Advent első hétvégéjére (is)Most megnézheti Endrebá motorcsónakos észosztását egyben

Az Aranyélet második évadában egy régi tétel igazolódott be, miszerint bronzszobor > koponya, és Hollós Endre ezzel a lendülettel távozott is az árnyékvilágból – de nem a sorozatból. A harmadik évadban egy klasszikus húzásnak köszönhetően tért vissza, a “ha ezt látod, akkor én már halott vagyok” videóval, illetve annak egy variációjával, mert ez így explicite nem hangzott el a részek elején látható monológokban, melyekben Márkónak üzent.

[…] Bővebben!


Egyszerre elérhető lesz az Aranyélet utolsó évadának összes része

 

Megérkezett az Aranyélet harmadik évadának legújabb előzetese, de emellé egy nagy bejelentése is volt az HBO-nak: október 14-én az HBO GO-n rögtön elérhető lesz mind a 8 epizódja a sorozatnak. Az eddig megjelent előzeteseket itt lehet megtalálni, láthatólag sötét fordulatot vesz a történet, ami a készítők elmondása szerint inkább a második évad magyaros helyzeteire, mintsem a második évad Hollywoodi filmekből ismerős akciójára fog hajazni. A forgatási riportunkat az évad egyik leglátványosabb jelenetének forgatásáról itt lehet olvasni, itt pedig az egyik főszereplővel, a Miklósi Mírát alakító Döbrösi Laurával készült interjúnkat itt lehet elolvasni. 

[…] Bővebben!


Mark Hamillon fullba tolja a Gandalfot

Jó, nem PONT olyan, de van benne valami. A fenti kép a Knightfall című templomos lovagos sorozat második évadából van, ide érkezik Hamill, azaz Talus, a harcedzett veterán templomos lovag, aki tíz évig senyvedett a szaracén börtönökben, és most az a dolga, hogy a gyakornok/tanonc/inas/csicska lovagokat készítse fel arra, ami a Szentföldön vár majd rájuk. A sorozat a History Channelnek forog, amiben azért van némi irónia, ha csak abból az első évadból ki, amihez képest a Vikingek dokumentumfilmsorozatnak tekinthető. A második évad jövőre jön, az elsőt az HBO GO-n meg lehet nézi.


Újabb főszereplő távozik a Viszony című sorozatból

Néhány héttel ezelőtt, nem minden botránytól mentesen, távozott Ruth Wilson a Viszony című sorozatból, aminek addig ő volt az egyik főszereplője. A Hollywood Reporter értesülései szerint a Wilson karakterét alakító Joshua Jackson nem lesz állandó szereplő az itthon az HBO GO-n látható sorozat ötödik, utolsó évadában. Jelenleg még készülnek a forgatókönyvek, de karaktere, Cole valószínűleg nem lesz ott az utolsó részekben.

[…] Bővebben!


Hű, de jó lett a True Detective harmadik évados előzetese!

Jó, az a libabőr, amit az első évados előzetes láttán éreztem, az nincs meg, de így is nagyon frankó lett az első előzetes. Több idősík, rém tehetséges főszereplő, valami Nagy Rejtély, mi kell még? Januárban jön.


El tud képzelni egy magyar politikust a tévében pucér seggel cigányozni?

Ugye, hogy nem. A magyar politikusokról a Who Is America? című szatírikus sorozat második epizódja láttán bátran kijelenthető, hogy sokkal óvatosabbak, mint amerikai kollégáik, én legalábbis nem hiszem, hogy bármelyiküket meg lehetne szívatni egy maszkban bohóckodó álorosz kommandóssal. Bezzeg Jason Spencer republikánus képviselőt Georgia államból, na őt meg lehet. Sacha Baron Cohen új tévéműsorának második epizódja tartalmilag jóval erősebb volt, mint ez első, de pont annyira érthetetlen, legalábbis nekem, a józan paraszti ész nagy rajongójának.

Jó, Spencer képviselő eleve nem a legélesebb kés a fiókban, korábban egyik képviselőtársát is megfenyegette, és több olyan kijelentése volt, aminek hála Cohen stábja rátalált és behúzta a csőbe. Mert azt azért soha ne feledjük el, hogy a műsorban szereplőknek fogalmuk sincs, hogy szopatva lesznek, Cohenék rájuk bízzák, hogy rájönnek-e vagy sem (egy fegyverboltos rájött, a stáb menten lelépett), és abban is biztosak lehetünk, hogy ha valaki rájön a kamura felvétel közben és ezt ki is mondja, az nem kerül be a műsorba.

[…] Bővebben!


Közhelyhalom és pinaszőr – ezt tudja Borat nyújtani a tévében

Sacha Baron Cohen utoljára 2006-ban, a Borat (a rendes címe hosszabb, de le nem írom) című mozifilmje előtt szerepelt saját műsorral a tévében, egy kétrészes, a Boratot felvezető műsorral. Amiben pontosan azt csinálta, mint amit 2000-ben, 2003-ban és 2004-ben is, akkor még az Ali G Show-ban: különféle karakterek bőrébe bújva szívatott kissé naiv/hülye riportalanyokat. Nem nehéz kitalálni, hogy a Who Is America? című műsora miről szól. Igen, arról, hogy különböző botrányos, megosztó, feltűnő, meghökkentő vagy szimplán csak gyökér karakterek bőrébe bújva szívat másokat.

Baron Cohen ennyit tud, legalábbis a tévéműsoraiban, – a Taplógáz című filmjében nem ezt csinálta, azért is volt jó – a magyar tévéműsorokban jártas olvasóknak úgy tudnám elmagyarázni, mintha a rossz emlékű Uborka című műsort és a Kész átverést vegyítenénk a Micukó című rettenetes Stahl Judit-próbálkozással, és leöntenénk egy adag aktuálpolitikával és társadalmi feszültséggel. Aki nem látta a 18 évvel ezelőtt indult Ali G-ket, vagy lemaradt a néha egészen zseniális Boratról is, annak a Who Is America akár az újdonság erejével is hathat, már ha egy kockát sem látott monjuk a Little Britainből.

[…] Bővebben!


A Gyilkos játékok az amerikaiaknak túl meredek volt, az HBO GO bemutatja

1988-ban bemutattak egy filmet, a Heathers című fekete komédiát, amiben Winona Ryder, Christian Slater és Shannen Doherty szerepelt, és tulajdonképpen az iskolai zaklatásról és annak tragikus következményeiről szólt. Aztán a Paramount ebből csinált egy mai korra átdolgozott, tízrészes tévésorozatot, amit pont akkor mutattak volna be az USA-ban, amikor egy elmebeteg állat lövöldözni kezdett egy középiskolában. A premiert elhalasztották, majd a téma miatt úgy döntöttek, hogy inkább hagyják az egészet, és amerikai tévében a téma érzékenysége miatt nem mutatják be.

Az HBO GO-ra július 11-én érkező, hetente duplarészekkel vetített sorozat így elég exkluzív kontent lesz. Szereplők: Shannen Doherty, Jasmine Mathews, Brendan Scannell, Melanie Field, James Scully, Grace Victoria Cox és Selma Blair. A sorozat tartalma: 

Veronica Sawyernek a Heathers nevű, nagyon különböző, ám egyformán gonosz tagokból álló lányklikkel gyűlik meg a baja. Veronica jó ember volt, amíg bele nem szeretett a város új fiújába, JD-be. A lánybanda névadója Heather Chandler, aki a két ugyancsak Heather névre hallgató barátnőjével, a kurvás Heather Duke-kal, és a másik kettő árnyékában élő Heather McNamarával rettegésben tartják a középiskolát.


Magyarországra is eljutott végre az Agymenők előzménysorozata

Június elsejétől felkerül a hazai HBO GO kínálatába a Young Sheldon, azaz Az ifjú Sheldon teljes első évada. A sorozat az Agymenők spinoffja, ami az mutatja be, hogy milyen volt a különc zseni élete Texasban, ahol szüleivel és két testvérével élt. Az Iain Armiatage főszereplésével készült sorozat bejött a CBS-nek, tavaly szeptemberben mutatták be, és csütörtök esténként remekül tartja meg az Agymenők nézőit így valószínűleg még hosszú éveken keresztül nézhetjük Sheldon fiatalkorát.

[…] Bővebben!


A dekadenciába csavart sóherség a tévében üt igazán

A Getty-családról itthon sokan, semmit nem tudnak, pedig egy időben az olajmilliárdos család volt a világ legazdagabb klánja, a feje, John Paul Getty meg a világ leglóvésabb embere. És vélhetően a legfösvényebb is, mert kétlem, hogy akadt volna akár csak még egy milliomos is a világtörténelemben, aki a zokniját minden este maga mosta ki és csíptette fel akkurátusan a mosdókagyló felett kihúzott kötélre, és aki kiborult, amikor a Times előfizetési díja tán két pennyvel megemelkedett, mert hát mindennek van határa.

Egy ilyen család akkor is kiváló táptalaj mindenféle feldolgozásoknak, legyen az film, sorozat, musical vagy bábjáték, ha nem rabolják el az egyik tagját, hát még akkor, ha igen. Az ifjú és bohó JPG III kálváriáját megírták könyvben, Ridley Scott feldolgozta filmben (előtte az öccse, Tony a Tűzben edzett férfi című akciófilmben átvette a sztori bizonyos elemeit, pontosabban a film alapjául szolgáló regény vette át, ő meg beépítete, de ez most lényegtelen) most pedig itt van nekünk a Trust, azaz Bizalom című sorozat az FX-től, aminek első évada dettó ezzel az üggyel foglalkozik. Míg Ridley Scott lerendezte a sztorit két órában, a sorozatot alkotó és író Simon Beaufoy (a House of Cards alkotója volt korábban) és Danny Boyle rendező (aki a tízből négy részt rendezett, és eskü, hogy nem lesz több zárójelezés ebben a bekezdésben) tíz órára húzta szét a felszínen elég vékony történetszálat, miszerint egy 16 éves nyikhajt elrabolnak Olaszországban, a nagyapja meg jó sokáig nem fizet érte egy vasat sem.

[…] Bővebben!


Mostantól szolgáltató nélkül is fogható az HBO

Az HBO online videótára, az HBO Go mostantól négy közép-európai országban (Magyarországon, Romániában, Csehországban és Szlovákiában) közvetlenül, azaz médiaszolgáltató nélkül is elérhetővé válik a felhasználók számára, jelentette be hétfőn az HBO.

A platformon az HBO összes saját gyártású sorozata és dokumentumfilmje mellett mintegy 800 mozifilmet, több mint 180 sorozatot (teljes évadokat) és 450 epizódnyi gyerekműsort kínál az előfizetőknek. A következő hetekben olyan filmek kerülnek fel a videótárba, mint a Jackie, A szépség és a szörnyeteg, a Páncélba zárt szellem, az Arany vagy az Assassin’s Creed.

A szolgáltatás egy hónapig ingyenesen, utána pedig havonta 1990 forintos áron érhető el.


December 7-én jön az HBO-ra a Templomosok

A Vikingekkel a fikciós sorozatgyártásba belekóstoló és ott kiváló tapasztalatokat szerző History Channel második nagyszabású történelmi drámája (a SIX katonás-kommandós akciósorozat, nem történelmi dráma) a Templomosok lesz, aminek hazai forgalmazási jogai végül az HBO-nál landoltak, így december 7-én az HBO GO-n, 8-án pedig a rendes HBO-n is elkezdik majd vetíteni a Jeremy Renner producerkedése mellett készült sorozatot. A tízrészes évadot az A+E stúdió gyártotta, a forgatásra pedig Prágában került sor (jártunk mi is arra, majd lesz róla beszámoló is).

A sorozat a kereszténység legféltettebb ereklyéinek őrzésével megbízott, legnagyobb hatalmú, legtehetősebb és legtitokzatosabb középkori katonai szervezet, a Templomosok Lovagrendjének politikai szerepvállalásáról és hadviseléséről szól pontosabban erről:

A Templomosok története Akko városának elesése után indul, amely a Templomosok utolsó bástyája volt a Szentföldön, ahol a Szent Grálnak nyoma veszett. Évekkel később találnak egy nyomot, amely felfedheti a Grál hollétét, így hát a Templomosok, élükön a nemes jellemű, bátor és konok Landry lovaggal (Tom Cullen, Downton Abbey, Gunpowder) életüket kockáztatva nekivágnak, hogy megtalálják Krisztus elveszett kelyhét. A Szentföldön vívott csatáiktól kezdve a francia királlyal való összeütközésükön keresztül azokig a sötét eseményekig, amelyek a Templomosok Lovagrendjének péntek 13-ai feloszlatásáig – mely dátum azóta is balszerencsét hordoz – vezettek 1307-ben, a Templomosok történetét mindez idáig teljes egészében még nem dolgozták fel. A Templomosok című sorozat – középpontjában a hit, áldozat, politika, szeretet, hatalom és bosszú témáival – elmerül a harcos szerzetesek legendás testvériségének rejtett világában, hogy feltárja, kik is voltak ezek a lovagok, hogyan éltek és miben hittek haláluk napjáig.

Cullen a másik főszerepet Pádraic Delaney (Felkavar a szél, Tudorok) alakítja, ő lesz Sir Gawain, az Akkóban megnyomorodott kardforgató, és szerepel benne Simon Merrells (Spartacus, Bukott angyalok) is, neki Tancrede, a rendíthetetlen templomos lovag szerepe jutott. További szereplők: Jim Carter (Downton Abbey), Olivia Ross (Háború és béke), Ed Stoppard (The Crown), Julian Ovenden (Downton Abbey), Sabrina Bartlett (DaVinci démonai), Bobby Schofield (Fekete-tenger, Our World War), Sarah-Sofie Boussnina (A híd, Fácángyilkosok) és maga Renner is.


Lehalt az HBO oldala a Trónok harcától

Nem bírta a terhelést az hbo.com vasárnap este, amikor Amerikában bemutatták a Trónok harca új évadának első részét. A látogatók egy idő után csak egy hibaüzenetet kaptak az oldalon, de aztán a premier vége felé visszatért az oldal. Gondok akadtak az HBO Now streamingnél is, ott szintén az új epizód első felénél akadtak problémák egyes felhasználóknál. Az HBO megerősítette a Hollywood Reporternek, hogy valóban voltak problémák az HBO Go-val Latin-Amerikában, de egy csapat már dolgozik a problémán.

[…] Bővebben!


Ha csak az HBO-sorozatok miatt fizetne elő bárki is az Amazon Videora, ne tegye

Május 21-én lekerülnek az HBO-sorozatok az Amazonról, írja a Vulture.com, mert lejár az a hároméves deal, aminek értelmében az HBO bizonyos sorozatai az Amazonon is elérhetők voltak (a Netflixen eddig sem voltak). Ezekről van szó: The Sopranos, The Wire, Deadwood, Six Feet Under, Flight of the Conchords, True Blood, The Comeback, Eastbound and Down, Bored to Death, Girls, Veep és Enlightened, valamint számos minisorozat és HBO-film. A cél egyértelmű: átterelni a népet az HBO NOW/GO mezsgyéjére.

A poszt egyébként csak apropó, istenigazából a fenti trailert akartam kitenni, mert kurva jó.


Az HBO-n lesz látható az idei év egyik legjobban várt sorozata

Április végétől az HBO-n lesz látható a Handmaid’s Tale, vagyis A szolgálólány meséje, amit eredetileg a Hulu gyárt, így itthon nem lenne látható. A Margaret Atwood regényéből készült sorozatot az egész régióban az HBO tűzi a műsorára április 27-től. Az HBO jó szokásához híven a premier napján nem egy, hanem rögtön három rész lesz látható az HBO GO-n, a csatorna streaming felületén.

[…] Bővebben!


Breaking: az HBO-ra jön a Twin Peaks folytatása

Május 22-én, duplerészes premierrel indul a hazai HBO-n a Twin Peaks folytatása, ami az eredeti sorozat vége után 26 évvel kerül képernyőre. Az új részek előtt az HBO-n és az HBO GO-n az első két évadot is meg lehet majd nézni, ha valakinek esetleg igénye lenne felfrissítené az emlékeit. Az új évadot David Lynch és Mark Frost  készítette, ahogy az első kettőt is, Lynch pedig rendezőként mind a 18 részt jegyzi. 

[…] Bővebben!


A Cinemax levetíti az Oscar-jelölt magyar rövidfilmet

Március 4-én a Cinemax műsorán is megtekinthető lesz Deák Kristóf Mindenki című rövidfilmje, amit idén Oscar-dajra jelöltek. A sztori: 

Budapest a múlt század kilencvenes éveinek elején. A tízéves Zsófi új iskolába kerül. Az új suliban kezdetben minden idegen és furcsa a kislány számára. Szerencsére Zsófi hamarosan összebarátkozik Lizával, aki a legnépszerűbb lány az osztályban, és bekerül az iskola híres gyermekkórusába. A kórust Erika néni vezeti, akiről kiderül, nem is olyan kedves, mint amilyennek elsőre látszik, szereti megszégyeníteni a gyerekeket. A két lány összefog egymással, és szembeszáll Erika nénivel.

Emellett egy másik Oscar-jelölt film is érkezik az HBO-ra és az HBO GO-ra: a mozikat elkerülő, 4 Oscarra jelölt Hell or High Water március 17-től látható majd itthon. A filmet jelölték a legjobb férfi mellékszereplő (Jeff Bridges), a legjobb eredeti forgatókönyv (Taylor Sheridan), a legjobb vágás (Jake Roberts) és a legjobb film kategóriájában is, itt az előzetese:


Addig jó, míg lövöldöznek

Újabb History Channel sorozatot mutat be a hazai HBO. Ezúttal az akciófilmek szerelmeseinek kedveznek, a SIX ugyanis az amerikai sereg legkeményebb alakulatáról a Navy SEAL-ről szól. Ők a legjobban felszerelt és legtaktikusabb kemény legények a seregben ezért mindig rájuk bízzák a legrázósabb melókat szerte a világon. A sorozat főszerepében egy ilyen osztag tagjai vannak, ha jól sejtem közülük egyik sem lesz jobban kiemelve, hanem nagyjából igyekeznek majd eloszlatni közöttük a játékidőt.

A legismertebb színész mindenképpen a Justifiedból vagy a Kib*zgatóhelyettesekből ismert Walton Goggins, aki az iszákos fekete bárányt alakítja. A többiek (Barry Sloane, Kyle Schmid, Juan Pablo Raba, Jaylen Moore, Edwin Hodge) kevésbé ismertek és mivel mindenkinek széles arca meg borostája van, ezért néhányukat elég nehéz volt megkülönböztetni az első epizódban. Van köztük jófiú, meg nőcsábász, meg anyagi gondokkal küszködő is.

[…] Bővebben!