Kreatív tudatlanság tombol a Tényekben

Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik, az Indexben jól tudjuk ezt, de a pénteki Tényekbe egy egészen meglepő hiba csúszott. 

Az előzményekhez annyit érdemes tudni, hogy Nagy Gábor, a Demokratikus Koalíció volt körmendi elnöke egy Facebook posztban azt írta, hogy “Sajnos ahhoz, hogy Körmend vk-ban ne a Fideszes V.Németh Zsolt győzzön, akkor a Jobbikos Bana Tiborra kell szavazni.” erről beszámolt a Tények is. A fideszes képviselő neve pedig nem látott veszélyt tartogatott a Tények munkatársai számára, ugyanis a azt, hogy V. Német sikerült úgy felolvasni, hogy Ötödik Németh Zsolt.

Nem vicc, itt a bizonyíték, amit a closer.hu készített.

[…] Bővebben!


A műsorváltozás sem segített az RTL Klubon

Ha én most RTL-sajtós lennék, sokat törném a fejem hogy lehetne úgy tálalni 2018 második hetének első két napi nézettségét, hogy abból jól jöjjek ki, de aztán rájönnék, hogy sehogy, és kiemelném azt a két műsort, amivel lehet valamit kezdeni. Az egyik a Híradó, ami továbbra is agyonvágja a Tényeket 18-49-ben, mert az agymosás nem kell az embereknek és kész. Hétfőn 20,9 % vs, 14,2%, kedden 20,1% vs, 14,5% volt az eredmény, azt magyarázni nem kell. A másik az Oltári csajok az RTL II-n, ami hétfőn 6,4, kedden 5,9 százalékot hozott az Éjjel-nappal Budapest és a Pénzt vagy éveket! sávjában, ami azért elég fasza.

Nodeakkormárnost.

[…] Bővebben!


Visszaáll a Tv2 hétköznapra fókuszáló műsorrendje

Egy próbának elment. A Tv2 ősszel megpróbálkozott azzal, hogy formabontó lesz, s ezzel a koncepcióval elcsúsztatta a hétköznapi műsorrendjét. A keddtől szombatig tartó műsorstruktúra részben eredményes volt, viszont a Ninja Warrior Hungary kifutásával már nincs értelme erőltetni hétfőt új szombatnak. Ezt alapul véve 2018. január 2-án visszaáll a régi menetrend. Mi is volt az? Hétfőtől […]Alulmaradt a Korhatáros szerelem

Ennyire mozgalmasra még sose sikerült a televíziózás idehaza. Miután az RTL Klub-on leköszönt az X-Faktor, a Tv2 műsorára helyezte a legújabb saját gyártású produkcióját, a Korhatáros szerelmet, hogy megkaparintsa a felszabadult nézőtáborát a napokban. Ezt nyilván a konkurencia nem nézhette tétlenül, ők is pénzből, azaz nézőszámból élnek, ezért a műsorrendjén változtatott. Szerencséjükre pont jól jött […]Valami nagyon nem stimmelt Marsi Anikóval a Tényekben

Marsi Anikó szemmel láthatóan nem állt a helyzet magaslatán, amikor egy tinédzser által szexuális zaklatással vádolt mentősökről szóló hírt konferált fel a Tények hétfő esti adásában. A felvételen Marsi többször is belezavarodik a mondandójába, zavarbaejtő teljesítménye pedig könnyedén Demcsák Zsuzsa hírhedt Szanyi-interjúját juttathatja eszünkbe. Vagy a köztévés Bencze Pétert, aki gyógyszerre pálinkázva lopta be magát szinte az ország szívébe.

Mivel bárkinek lehet rossz napja, nem szerettünk volna felesleges találgatásokkal megválaszolni a kérdést, hogy mi történt a felvételek előtt/alatt Marsival, ezért a kérdéseinkkel inkább megkerestük a TV2 sajtóosztályát. Fürst-Borsos Ádám, a TV2 Hírigazgatóság kommunikációs menedzsere a kérdésünkre azt válaszolta, hogy Marsi Anikó beteg volt az adás alatt. “Influenzás megbetegedés tüneteit produkálva, lázasan ült be műsort vezetni a Tények stúdiójába. Reméljük, hogy a gyógyszeres kezelés mihamarabbi gyógyulást hoz nála” – írta. Mi is reméljük.

A teljes adást itt lehet megnézni.

 

 


A kormány szerint a Tények a legmagyarabb hírműsor, adtak is nekik egy díjat

Van egy Magyar Termék Nagydíj Pályázat, amin a nyertesek a Magyar Termék plecsni használatára jogosultak, mert mi másra, Woolmark logót csak nem lehet rájuk sütni, ugye, ezt itt, viszont igen:

Szép, tényleg, de nem menjünk bele az esztétikai elemzésbe, a lényeg, hogy ezt a címet, a Magyar Termékét, több támogató cég mellett az alábbiak ítélik oda:

  • Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkárság
  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriuma
  • Nemzetgazdasági Minisztérium
  • Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

És idén sikerült nekik elismerésben részesíteni a TV2 Hírigazgatóságát, pontosabban a csatorna hírműsorai alkotó gárdáját, ami megkapta a Sajtókövete Nívódíjat. (Ne legyünk igazságtalanok, kapott díjat az MTVA Hírműsorai alkotógárdája és a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. MTI Igazgatósága Gazdasági szerkesztősége is.) Az indoklás parádés:

az elismerést olyan nyomtatott, vagy elektronikus médiumoknak ítélik oda, amelyek megítélésük szerint a kiírás évében sokat tettek a kiemelkedő magyar minőség kommunikációjáért.

Az elismerést a parlamentben megtartott ünnepségen Jakab István, az Országgyűlés alelnöke adta át Kökény-Szalai Viviennek, a TV2 Hírigazgatójának. Annak a Kökény-Szalai Viviennek, akinek a keze alatt a Tények egy olyan vicces kamuhiradó lett, mint az Onion network bármelyik országa, de végül is, tényleg olyan, mint az ország, szóval mit csodálkozunk. 


Szentpéteri Eszter a TV2-höz igazolt

Új képernyős érkezett a TV2 Tényekhez. A csatorna közleményben tudatta, hogy szeptember elsejétől Szentpéteri Eszter lesz “a csatorna hírműsorának állandó élő bejelentkezésének arca“. Szentpéteri 1995 májusában kezdett a Magyar Televízióban, ahol három évig dolgozott, majd Székesfehérvárra költözött és itt is dolgozott. 2004 és 2011 között a HírTv-nél dolgozott, majd 2011 óta ismét a közszolgálati csatornán volt látható, például a Balatoni Nyár című műsorban. A C:C-n akkor írtuk róla utoljára, mikor a Bors beszámolt a fitnesz versenyen elért sikereiről.


Távozik a Tények Este felelős szerkesztője

A 24.hu úgy tudja, távozik a TV2-től Tuka Nikoletta, Tények felelős szerkesztője. Nem ő az egyetlen, aki lelép, egy régebb óta ott dolgozó riporternő és egy gyakornok is távozik. Tuka nem nyilatkpozott a 24.hu-nak, de nem cáfolta az értesülést, amit Fürst-Borsos Ádám, a Tények kommunikációs menedzsere így komentált:

A TV2 Tények szerkesztőségének létszáma a működésnek megfelelő és folyamatosan bővül.

Tuka Nikolett a TV2 Akadémiát elvégezve került be a tévés körforgásba, először az Áll az alkunál, majd az Ezek megőrültek! című műsornál dolgozott, később a Tényeknél volt gyakornok, dolgozott a Mokkában, az Ezek megőrültek! második évadán és az Aktívnál is, két évig. Visszakerült a Tényekhez, amit nagy álmának nevezett, és riporterből társszerkesztő, majd a Tények Este felelős szerkesztője lett. (24.hu)


Nagy változás a Tényekben

Három és fél év után változás lesz a TV2 Tények című műsorában, igaz nem a tartalomban, csak hosszúságban, az eddigi közel másfél órás adásidőből ugyanis csak hetven perc lesz. 2014 januárja óta közel másfél órás a Tények, mely azért lett ilyen hosszú, mert rendszerint ez a TV2 legnézettebb esti tartalma, ez az egyetlen olyan hétköznap esti tartalma, ami tartósan meg tudja közelíteni, időnként meg is szorongatja a konkurens tévéadót.

Július 24-étől azonban rövidebb lesz a Tények, az eddigi 85 helyett, reklámokkal együtt csupán 70 perc hosszú lesz, melynek következtében 19:25-ről 19:10-re kerülnek az első főműsoridős szórakoztató tartalmak, írja a Sorozatwiki. Ugyanezen a napon érkezik egyébként Kasza Tibor új műsora, a Pénzt, vagy éveket! Egyelőre nem tudni, hogy a rövidebb Tények csak pár hétig marad, vagy őszre is megtartja a tévéadó. Az RTL Klub a nyár végén 18:55-től szokta indítani a hétköznap esti tartalmait. így igazából ez akkor lehet előny a TV2 számára, ha később újabb 15 perccel rövidül a hírműsor. Ebben az esetben ténylegesen egy időben kezdődnének a két legnagyobb csatorna hétköznapi szórakoztató tartalmai.


Lámapark és gumikacsák: a Tényeknél ez a playboyság kimaxolása

A Tények azóta, hogy a kormány seggéből csak nagy néha engedik ki levegőt venni, a hazai tévézés egyik legviccesebb vadhajtása lett, amiben rész- és félinformációk, valamint alternatív tények (azaz konkrét hazugságok és álhírek) is elég kiemelt szerepet kapnak, akkor meg pláne, ha Soros “anyagyilkos is lehetett volna, akár, talán, sőt” Györgyről van szó, aki a legújabb Nagy Sátán ugye, A Szálka Szeretett Miniszterelnökünk Szemében.

Most nem ő, hanem a fia, Alex volt a soros (elnézést) a Tényekben, Alex, a playboy, a bohém, a pénz két kézzel szóró hedonoista nyikhaj, akiről a Ripost, a kormány talpának nyalására szakosodott, újságnak eladott hogyishívják hozott le egy anyagot – javarészt egy 2016-os Daily Mail cikkre alapozva. Jó, nem baj, hogy egy tavaly szeptemberi cikket dolgoznak fel, ha releváns, miért is ne. A probléma azzal van, hogy a playboyság bemutatása és megalapozása során a Tények valahogy nem tudta átlépni a saját árnyékát.

[…] Bővebben!


Sírni kéne, de igazából már csak röhögünk a Tényeken

Természetesen a Last Days of Tényeken láttuk azt a screenshotot, ami még a Tények szintjéhez képest is egészen szórakoztató. “Azt sem tudni vajon létezik-e”, írja a tényekes riport, miközben a képen éppen – ki mást – Soros Györgyöt láthatjuk. Sajnos a valóság ennél sokkal szomorúbb, de az egyik szemünk még így is őszintén tud nevetni azon, ahogy Gönczi Gábor továbbra is rezzenéstelen arccal mantrázza a TV2 Fidesz-propagandáját.

[…] Bővebben!


A Tények megint fullba tolja a kretént

Jó, nem is tudom, miért képed el az ember azon, hogy a Ripost információira alapozva 6-700 000 embert riogatnak naponta az olyan kapitális baromságokkal, mint a fenti riportban elhangzók, hiszen ez az a tévé, amiben Soros György az anyját akarta megölni. A kijelentés mögött, miszerint a KÉMIAI naptej rákot okoz (NE KEND MAGAD, MERT MEGHALSZ BAZDMEG) az egyik oldalon egy Szendi Gábor nevű faszi áll aki programozó matematikus, forgatókönyvíró, dramaturg, pszichológus, a Semmelweis Egyetem Magatartás-tudományi Intézetének egykori tudományos munkatársa, klinikus, a paleolit táplálkozás szakértője, tehát sok mindenhez ért, de speciel a naptejek összetételének káros hatásához nem.

A másik forrás Dr. Házi Edina, aki, írja a fenti ótvart először kiszúró 444, gyógyszerésznek vallja magát, de, és ez a legszebb, közben egy olyan céget igazgat, ami, bármennyire is meglepő, de forgalmaz naptejeket, VISZONT AZ ÖVÉ AZ NEM BÁNT. MERT NEM KÉMIAI. Ezt onnan lehet tudni, hogy ráírta a dobozra, mármint hogy milyen fasza az ő terméke, amit a Ripost, és rajta keresztük ez a szerencsétlen Tények is készpénznek vesz. Ha ez nem tiltott termélmegjelenítés, akkor semmi. (via)


A Tényeknek mindegy, csak szőke és teniszező legyen

Itt egy kép, a baloldalon Maria Sarapova, a jobboldalon Justine Henin:

Nem két tojás, na. A Tények extrában azért sikerült Sarapova doppingbotrányát Heninnel illusztrálni. Ügyes.

 


Az évszázad kitérője: a Honvéd győzelemtől Sorosig

George F. Hemingway született Szabó György, a 24 év után bajnok Honvéd tulajdonosa volt a hétfő esti Tények Extra vendége. A sikeres csapat mögötti sikeres üzletemberről kiderült, “nem politizál, de van véleménye”.

Először tanulmányairól és kalandos életútjáról kérdezték, elmesélte, hogy azért vette meg a Honvédet, mert 2006-ban túl sok pénze volt. De a riport felénél valami egészen bizarr történt: Hemingway hirtelen Soros Györgyről kezdett beszélni, és egyszerűen nem bírta abbahagyni.

Sorosról először csak annyit mondott, hogy a kommunizmus és az antiszemitizmus elleni erőfeszítései miatt tiszteli. De a pillanatnak nem lett vége, a 6 perces riportból 1,5 perc telt el azzal, hogy Hemingway kifejtette: “helytelen”, ahogy Soros beavatkozik a magyar és más államok ügyeibe.

Hemingway szerint az is “helytelen”, hogy a milliárdos egy egészen lehetetlen elvet próbál Európára erőltetni, 

ez a szörnyű bevádorlás, amire abszolút nincs szükség, meg kellene állítani bármi áron.

Ezután az üzletember a bevándorlásról beszélt, aminek a végeredménye szerinte egy megváltozott, muzulmán Európa lesz. Mindeközben a képernyőn a manchesteri terrortámadás vágóképei futottak.

De a legjobb talán az, ahogy a Tények visszacsatolt a valóságba. Mikor Hemingway elmondja, milyen sötét jövő vár az alkalmazkodásra képtelen muszlimok által lerohant Európára, a narrátor egy brilliáns mondattal visszavált a riport valódi témájára:

Nade most vissza a Honvédhoz, és irány a pálya!

 Ilyen kitérőt tényleg csak egy helyen tudnak ma Magyarországon, állva tapsolunk!

 

 


A TV2 Tények agyalágyult hírcímei versként tökéletesek

Túlélték, mégis meghaltak – ez az Andy Vajna segédletével új irányba állított TV2 hírműsora, az ironikus módon Tények című szomorú viccműsor leginkább emblematikus hírcíme. A vagy aljas és minden szakmai minimumot nélkülöző kormánypropagandában, vagy a leggagyibb bulvárlapot is alulmúló ostobaságokban utazó műsor szalagcímeit a Last Days of Tények nevű mikroblog régóta gyűjti, de azt még ők sem tudták, hogy milyen csodálatos és mély értelmű avantgárd verset lehet belőlük összerakni.

Szerencsére a Reset.hu egyik munkatársának, Kolozs Rolandnak eszébe jutott a Kassák Lajost is megszégyenítő ötlet, és írt egy remek költeményt kizárólag a címek felhasználásával, nyilvánvaló választással a Túlélték, mégis meghaltak címet adta neki, aztán felkérte Gálvölgyi Jánost, hogy a sorok komolyságának teljes tudatában szavalja is el a verset. Az eredményre pedig nincsenek szavak.


Amikor már neked kínos, hogy a volt férjed a Tényekben nyal segget

Nem szívesen megyünk bele az ilyesmibe, de ez ez azért elég sokat elmond arról, mennyire vállalhatatlan mélységekbe süllyedt a Tények és mindenki, aki az arcát adja ahhoz, ami ott folyik: Tatár Csilla, Gönczi Gábor exfelesége, maga is egykori TV2-s (jelenleg az akol másik felében, az MTVA-felirat alatt dolgozik) Sváby András nyilvános facebook-oldalán kommentelt egy poszt alá, amiben a tegnapi, nálunk is megénekelt Tények-mélypont volt a téma. Gönczi volt ugyanis az, aki felkonfolta a pompás kis színes anyagot.  


Amikor azt hiszed, nincs lejjebb, a Tények új színt visz a fosba

(via)A magyar média egyik felének helyzete két képben

Tények, mi? Ja.


Iparági Mély Torok: a Tényekben a főnök írja a híreket

A tegnap lezárult, ki tudja hanyadik felmondási hullám után elég kilátástalan helyzetbe került a Tények, hiszen újabb öt riporter/szerkesztő hagyta ott a TV2-t, köztük olyanok is, akik inkább elmentek a tévének tulajdonképpen csak nagy jóindulattal tekinthető Echóhoz, szóval nagy a baj. Egy névtelenséget kérő forrásunk azt mondta, hogy akadt, aki ideológiai okokból (értsd: hírhamisítás) távozott, mások elsősorban azért, mert egyre kilátástalanabbá váltak a munkafeltételek. Az ugrás után informátorunk számol be a Tényeknél uralkodó állapotokról.

[…] Bővebben!


Sorra távoznak a Tények munkatársai

A 24.hu forrásai szerint öt, a TV2 szerint a csatorna hírszerkesztőségének négy munkatársa távozott az elmúlt hetekben, leginkább azért, mert nem jöttek ki a híradó új főnökével, Tóth Tamás Antallal. 

Távozott a Tényektől három és fél év után például Kertész Ádám riporter is, aki úgy hagyta ott a csatornát, hogy nincs is új munkahelye, illetve olyan távozó is van, aki inkább a Mészáros Lőrinc szárnyai alá került Echo tévét választotta a TV2 helyett.

[…] Bővebben!