Kirúgják a Jóban Rosszban Bezerédi dokiját

Távozik a Jóban Rosszban Bezerédi dokija, a sorozat meghatározó szereplőjét alakító Kedvek Richárd elhagyja a stábot, kedden láthatjuk majd utoljára a Csillagvirág klinika alkalmazottjaként.

Kedvek Richárd 2011 nyarán csatlakozott a Jóban Rosszban szereplőgárdájához, távozását pedig közel hét évvel később, kedd dél körül, jelentette be a TV2. A közlemény szerint a színész saját kérésére távozik a sorozatból.

[…] Bővebben!


Ó, ti egyszerű kretének a TV2-nél!

Az rendben van, hogy a pestisrácoktól átvett posztban a Czeglédy Csaba mellett védőbeszédet mondó Mécs Imrét pont a Göncz Árpád temetésén készült képsorokkal illusztráljátok? Elment a maradék eszetek is?


Ördög Nórával jön a Vigyázat, szülővel vagyok!

Folytatódik is, meg nem is a TV2-n a Vigyázat, gyerekkel vagyok! című műsor. A TV2 közleményt adott ki, amiben azt írják, hogy megújul a műsor, a családi kvízshow hamarosan Vigyázat, szülővel vagyok! címen folytatódik. Ebben pedig a hírességek szüleikkel együtt érkeznek a stúdióba és az ők vicces vagy kínos emlékeikről szól majd a műsor, aminek keretében 1 millió forintot lehet nyerni.

Változatlanul Ördög Nóra lesz a műsorvezető, az adások pedig április 30-tól, minden hétköznap este 20:35-től kezdődnek. Biztosan látható lesz bennük Mádai Vivien, Stohl Luca, Trokán Nóra, Zimány Linda, Rubint Réka, Oláh Gergő, Nagy Feró és Gönczi Gábor is.

 


“Rákosi Mátyás, a korabeli Orbán Viktor” – a Mokkában járt a Jobbik

Különleges nap volt a mai a Mokka stúdiójában, ugyanis egy ellenzéki politikust hívtak be beszélgetni. Jakab Péter, a Jobbik szóvivője kapott meghívást, hogy Istenes Lászlóval beszélgessen a Jobbik választásokon elért eredményeiről. A beszélgetésben erről viszont nem esett szó, Jakab ugyanis arra használta az idejét, hogy olyan témákat hozzon fel, amik a TV2-n egyébként nem szoktak elhangzani. 

[…] Bővebben!


Folytatódik a Korhatáros szerelem

TV2 az RTL mögött kivárva, a Válótársak és a Mi kis falunk sikerét látva vágott bele a sorozatgyártásba, mármint a “rendes” heti, fikciós sorozatokéba. Elsőként ők is külföldi formátumot választottak és az adaptációs módszert, azaz nem fejlesztettek, inkább vettek, fordítottak és magyarítottak, ezen keresztül lehet ugyanis a legjobban, vagyis inkább legolcsóbban megtanulni a sorozatkészítést. A első évad a várakozásoktól elmaradt kicsit, a közönségaránya nem érte el a 18 százalékot sem a célközönség 18-49-es korosztályban, de a TV2 bízik a projektben és berendelte a második évadot is.

Mindezt Hámori Barbara a sorozat showrunnerje jelentette be a Friss Hús rövidfilmfesztiválon, ahol arról is beszélt, hogy

 • a második évadban elszakadnak az eredeti, új-zélandi sorozat könyveitől,
 • a TV2 lekutatta, hogy a nézőknek az első évad füves sztorija jött be legjobban, és Dusán karakterét szerették a mellékszereplők közül,
 • így a következő évadban több lesz a csöcs és a korhatárosabb tartalom és 16-os karikát kap a sorozat,
 • idegesítő úgy írni szöveget, hogy a kaki szóba is beleköt a jogi osztály,
 • a TV2 teljesen szabad kezet adott a gyártónak, nem szóltak bele a kontentba,
 • nehéz a casting, mert nincs elég butaszőkenő külsejű színésznőnk,
 • nehéz a forgatás, mert napi 15-17 perc hasznosat kell felvenni (az amerikai sorozatokban 7 perc max, amit szoktak),
 • pénz sem nagyon van, így nincs épített díszlet, a külső helyszín viszont mindig kompromisszummal jár,
 • a második évad merészebb, pörgősebb, drámaibb lesz,
 • jönnek új karakterek is persze.

A premierdátumról még korai lenne beszélni, a forgatás nyáron kezdődik, ha minden igaz.

(fotó: Ajpek Orsolya/Index)


A választást már a tévék is nagyon unták a végére

Az úgy volt, hogy hattól már lehet sejtetni dolgokat, héttől meg kezdődik az egész választási hercehurca tévés szempontból izgalmas része, az erre az egy estére kurva drágán lefejlesztett és haveri cégen át megmutyizott szoftver élő tesztelése, ami magában hordozza a bakik csíráját és a felhőtlen szórakozás ígéretét. Aztán az NVB beletenyerelt a terv közepébe. Hogy azért, és most tessék felrakni az aluméniumcssákót, mert ez így egy bazinagy konteó része, és az új szoftver az más eredményt mutatott, mint amit a srácok szerettek volna, és ezért be kellett kapcsolni a régit, vagy szimplán csak azért, mert az NVB szoftverét is bindzsizték (milliárdokért) a havertól, aki korábban zúzalékkőterítésével foglalkozott Felcsúton, nem tudni. A lényeg, hogy ott álltak/ültek a stúdióban a beszélő fejek, és nem tudtak magukkal mit kezdeni. Jó, a választási műsor eleve nehéz műfaj, lehet minimalistán vagy bazári hangulatban csinálni, de az alapja ugyanaz, ráadásul MINDENKINEK ugyanaz – a számok. És ha nincs szám, akkor a király hirtelen meztelenül áll a plebs előtt.

[…] Bővebben!


Tényekben minden csak a kígyózó sorokról, az RTL Híradóban a választásról volt szó

Lement az RTL Klub és a TV2 híradója is a választás hajrájában, ezért megnéztük mindkettőt, hogy lecsekkoljuk, a mai országos választás mennyire fontos a két legnagyobb kereskedelmi csatornának. Az biztos, hogy a TV2-n legalább annyira fontosnak találják a gyilkossági és terrorista híreket, mint a választást, közben az RTL-en szinte semmi másról nem is volt szó. És természetesen az RTL-esek megint csúnyán beszóltak a Fidesz mellett esküt tevő TV2-söknek.

[…] Bővebben!


Az ATV a Sváby-Rónai-Krug-Tvrtko-Holló-Simon-Somos fedezetsorra bízza a választási műsorát

Nem sok meglepetés van az ATV mai bejelentésében, miszerint vasárnapi választási műsorfolyamuk fővezére vagy miafenéje, karmestere, na, Sváby András lesz, mellette Rónai Egon politológusokkal elemzi majd a helyzetet, míg Krug Emília és Vujity Tvrtko a legfrissebb választási eredményeket figyelik. Aztán lesz még óránként Híradó Holló Mártával és Simon Andrással, kilenc külső helyszín, élő bejelentkezések, tudósítók a választási irodában és minden parlamentbe jutásra esélyes pártközpontban, szóval nagyüzem, kérem, nagy N-nel.

A buli kora délután indul, 14.00-tól óránként Híradóval jelentkezik a csatorna, 15.00 órától bemutatják a választási helyszíneket, 16.00 órától a választópolgárok mondhatják el véleményüket Somos Andrásnak, 18:00-tól pedig  elkezdődik a valódi választási műsor.

Alternatív szórakozásnak ott lesz a TV2 este 7-kor kezdődő műsora, az RTL 9-kor beizzított választási különkiadása (amit Baló György vezet majd), az M1 egész napos őrülete, a HírTV és az EchoTV meg úgyis okoz majd kellemes vagy kellemetlen meglepetéseket (kinek, hogy). A lényeg, hogy nem fogunk unatkozni.


A Tények végképp egy aljas hazugsággyár lett

Értem én, hogy nem kellene csodálkozni, meg hónapok óta ez van, meg mit várok a TV2-től. Ez mind megvan és sajnos le is gyalulta az agyamat. Mert most őszintén, írjuk tele az indexet vagy a c:c-t azzal, hogy a lakájmédia valamelyik nyúlványa megint szándékosan, aljas, előre megfontolt szándékból terjeszt hamis információt? Minden kurva nap lehetne egy ilyen posztot írni. De egyet, szóval EGYET azért kell írni, mert a hírműsornak HAZUDOTT Tények a múlt héten napi átlag 720 000 embert ért el a tévében, a Facebookon pedig nyolcvanezer követőjük van. És az elég szomorú, hogy tudatosan terjeszt hazugságot, ami még csak nem is olyan, mint Lázár János bécsi pokoljárása, amire rá lehet fogni, hogy mindenkinek másutt van az ingerküszöbe a sokszínű társadalmakat és a közterülete tisztaságát illetően, nem. Ez most egy szándékos, aljas, alávaló, mocsokság.

[…] Bővebben!


A tévékritikusok szerint a Terápia a legjobb magyar sorozat

Zsinórban ötödjére osztották ki a Televíziós Újságírók Díját, ezúttal két új kategóriával, a legjobb zsűritagéval és a legjobb gasztrorealityvel kiegészítve. 12 díjon osztozott a TV2, az RTL és az HBO, mert hát kis piac ez, saját gyártással, mármint olyannal, amit nevezni lehetett (vagy éppen érdemes) rajtuk kívül csak az MTVA, a Viacom és a Sony (Viasat/AXN) volt jelen a mezőnyben. Voltak ismétlők, Ördög Nóra negyedszer lett a legjobb női műsorvezető, Mácsai Pál pedig másodjára a legjobb színész, de újonc nyertesek is akadtak (pl. Tilla, Lovas Rozi és Debreczeny Csaba), a díjak pedig 5-5-2 arányban oszlottak meg a tévék között. Vitatkozni lehet a kategórianyertesekkel, de minek. Ettől függetlenül a nyertesek mellé odaírjuk zárójelben azok nevét, akiket a comment:com olvasói a legjobbnak tartottak az adott kategóriában.

 • Nagyszabású showműsor: Ninja Warrior Hungary (TV2) (Sztárban sztár – TV2)
 • Comedy show: Gyertek át! (RTL Klub) (Beugró – RTL)
 • Vetélkedő: Az 50 milliós játszma (TV2) (1 perc és nyersz – TV2)
 • Reality: Survivor (RTL Klub) (Survivor – RTL)
 • Gasztro reality: A Konyhafőnök VIP (RTL Klub) (A Konyhafőnök VIP – RTL)
 • Zsűritag: Liptai Claudia (TV2 – Sztárban sztár) (Majka – Sztárban sztár, TV2)
 • Női műsorvezető: Ördög Nóra (TV2) (Borbás Marcsi – MTVA)
 • Férfi műsorvezető: Till Attila (TV2) (Sebestyén Balázs – RTL)
 • Magyar sorozat: Terápia (HBO) (Terápia – HBO)
 • Színésznő: Lovas Rozi (RTL Klub – A mi kis falunk) (Lovas Rozi – A mi kis falunk, RTL)
 • Színész: Mácsai Pál (HBO – Terápia) (Mácsai Pál – Terápia, HBO)
 • Mellékszereplő: Debreczeny Csaba (RTL Klub – A mi kis falunk) (Debreczeny Csaba – A mi kis falunk, RTL)

Televíziós Újságírók Díját a 24.hu, a Hír7, az Index-Comment:com, a Kreatív, a Médiapiac, az Origo, a SorozatJunkie, a SorozatWiki, a Színes RTV, a Telenovella-Epizód magazin és a Tvr-hét szakújságíróiból álló grémium osztja ki. Az esemény főtámogatója a NuMuvee Hungary Kft., televíziós műsorgyártó.


Pumped Gabó a TV2-höz igazolt

Imádja a fesztiválokat, rengeteg időt szentel a testére, mozgását pedig az egész ország ismeri. Ugyan ki másról is lehetne szó, ha nem Pumped Gabóról? Marcellina ugyan nem fejtette meg a rejtélyt, de a leírásból egyértelműnek tűnik, hogy az Index által felfedezett fiatalemberről van szó, aki a Blikk szerint a szaxis énekesnő párja lesz A nagy duett című műsorban.

[…] Bővebben!


Bejelentette a TV2 Majka és Tilla új műsorát

Új formátumot vett a TV2, április 9-én, pedig már indítják is a Bezár a bazár!-t. A műsor eredetijét Izraelben találták ki, ami egyszerre egy tudásra épülő kvíz, illetve ügyességre épülő showműsor. A helyes válaszokért cserébe a játékosok időt nyernek. Minél több helyes kérdésre válaszolnak, annál több idejük van a címbéli bazárban nyereményt szerezni.

[…] Bővebben!


Liptai Claudia vezeti a Nagy Duett 6. évadát

Azt, amiben olyan énekesek lesznek majd, mint

 • Takács Nikolas
 • Gergely Róbert
 • Horváth Tamás
 • Marcellina
 • Kollányi Zsuzsa
 • Wolf Kati
 • Gönczi Gábor
 • Tóth Andi

A névsorban a legfeltűnőbb Tóth Andi neve aki már a második ex-Válótársak szereplő a TV2-n Stohl után, de hát ha az RTL nem adott neki melót, miért ne ment volna oda, ahol feneketlen a bugyelláris. A műsorvezető Liptai Claudia lesz, aki volt már ezen a poszton nem egyszer, az első évadot Majka, a második és harmadikat Tilla, a negyediket megint csak Majka társaságában vitte. Az ötödiket kihagyta (az Tilláé volt tán) de a hatodik már csak az övé, lehet örülni. Vagy nem, kinek hogy, ugye. Az új évad áprilisban jön, ha jól saccoljuk.


Majdnem sikerült egy kérdést jól feltenni A Piramisban

Beugratós, mi? Egy kommentelő jelezte, hogy dehátvörös, mert ja, a Milla Jovovich alakította Lilu valóban vörös hajjal rohangált a filmben, de a kérdés nem rá, hanem az áriázó dívára vonatkozott. Rá:

Azaz a válasz kék. De hol a haj??? Mert ennek a lénynek a fejéből ilyen csápszerű izék nőnek ki, azt teccik hajnak nézni? Vagy régen volt, úgy tűnt, hogy az haj? A műsor ettől még megy, mint az istennyila, és agyonveri A Falat, szóval tökmindegy, hogy a kérdések színvonala milyen.


Új sportcsatornákat indít a TV2 Csoport

Mer’ fussa.

A sajtóközleményből csak a fontossabb részeket emeljük ki:

 • nyáron két új sportcsatorna indul Spíler2 TV és Spíler3 TV néven
 • a már jól ismert sportágak (???) mellett pl. BL-meccsek lesznek rajta, 2018 és 2021 között az M4 Sport gazdája, az MTVA nem a Sporttelevízióval, hanem KI TUDJA MIÉRT, a TV2-vel bandázott össze
 • számos más exkluzív, prémium sportjoggal is rendelkezik a cégcsoport
 • jelenleg is zajlanak a tárgyalások újabb jogok megszerzésére
 • Premier League, NHL, MotoGP marad

És a legjobb:

A hatékony működés érdekében a sportcsatornák szintén román joghatóság alá tartoznak majd, ahogy a cégcsoport többi kábelcsatornája is. A médiatársaság ahogy eddig is, bevételei után továbbra is a magyar jogszabályok szerint, Magyarországon fog adót fizetni.

Aha.


A TV2 programigazgatója nagyot akart mondani, jól besült vele

A Sorozatwikinek adott interjút Fischer Gábor, a TV2 programigazgatója, és ebben sok más mellett (pl. a Piramis nem lopás, de nem mondják meg, honnan van; jön a Taken sorozatverziója; lesz még Ninja Warrior a TV2-n; a jósműsorok NEM VERIK ÁT A NÉZŐT; terveznek valami egzotikus műsort – mondom is mivel kacérkodnak, a Treasure Island című Survivor-klónnal, amiben celebek szerepelnek) azt is bírta mondani, hogy

(…) egy exkluzív bejelentést szeretnék tenni, 2018-tól a Dr. Csont is a TV2 Csoport csatornáin lesz látható. A teljes sorozat jogai nálunk lesznek a következő 10 évben és az RTL Klub, valamint a Cool helyett a Prime-ot fogják erősíteni. A versenytársnak ez komoly veszteség. Emellett sok tartalmat vesztettek, ami azt láttuk, hogy őket is meglepte, mert néhány esetben csak azért, hogy ne maradjanak teljesen tartalom nélkül képesek voltak 40-60%-kal is többet fizetni az utolsó pillanatban, mint amit mi ajánlottunk és ami reális a magyarországi viszonylatban.

Ami jól hangzik, kár, hogy 78 százalékban nettó faszság, hiszen az RTL Klubnak 2025-ig szóló szerződése van a sorozatra, aminek csak egy évada, a negyedik mehet át a TV2 valamelyik csatornájára, a legutóbbi 12. is az RTL műsorán lesz látható. Sebaj, kicsire nem adunk. (via)

UPDATE: a TV2 ezt küldte:

Nyáron versenytárgyalás zajlott a Dr. Csont következő sugárzási időszakáról, amiben az RTL Magyarország alulmaradt. Ennek értelmében 2018 nyarától folyamatosan kerülnek át a jogok a TV2-höz teljes, exkluzív sugárzással. Ezeket az epizódokat az RTL már nem adhatja. 2025-re csupán 12 epizóddal rendelkeznek a 246-ból, míg az összes többi rész addigra már a TV2-nél lesz.

Azaz vagy a TV2 vagy a RTL, de valaki megint hazudik. Utánajárunk.


Eszed-faszod megáll: újabb műsorváltozás a TV2-n

Mintha csak a tévébuzi bloggerek idegesítése lenne a cél, itt a következő TV2-s műsorváltozás, hangsúlyozottan NEM az RTL lépésére, ami persze NEM a TV2 korábbi lépésére volt reakció, ami kizárt hogy… Teccik érteni. 

A Piramis és az Áll az alku marad a tegnap bejelentett időpontokban, DE az utóbbiból TV2 kivesz reklámokat, így tíz perccel rövidebb lesz a műsor, azaz utána 22:05-kor kezdődik a Drágám, add az életed, hogy aztán új részekel vagy ismétléssel, ki tudja – a Sorozatwiki szerint ismétlésről van szó. A Tények Extra 22:00 helyett 23:25-től lesz látható  a különösen perverz tévénézők igényeire szabva. (via Sorozatwiki)


Egyre nevetségesebb az RTL és a TV2 pöcsméregetése

 

Úgy látszik, a Fal vs. Piramis hajtépés lett a magyar kertévézés Rubikonja, itt húzta meg a határt mindkét tévé, most válik el a szar a májtól, valamiért az RTL és a TV2 úgy gondolja, hogy ezen a csatán múlik MINDEN, ami az elkövetkezendő években a kertévézésnek nevezett homokozóban eldönti, ki a nagyobb király. És ennek először a néző, aztán (mivel a néző felbőszül és elkapcsol) maguk a tévék isszák meg a levét.

A két tévé közötti iszapbirkózás tavaly novemberben indult azzal, hogy az RTL bejelentette, A Fal című vetélkedőjüket lelopta a TV2. Le hát, meg kell nézni a két műsort, a hasonlóság a kísértetiesen is túlmutatva feltűnő, hogy modorosabbak legyünk egy pr-gyakornoknál így hirtelen. Ez persze nem az első alkalom, a két csatorna egymástól és másoktól is rendszeresen merített, itt össze is szedtem közepesen részletesen a dolgokat, de nem is ez, az egymásnak üzengetés a lényeg.

Hanem a reakció.

[…] Bővebben!


Egy olvasónk szerint A Piramis játékosai áldozatok

Olvasói levelet kaptunk központi problémakezelő emailcímünkre:

Tisztelt műsorszerkesztők!

Ma kb a tizedik adást néztem végig és meg kellett állapítanom,hogy ilyen méltatlan felháborító programot nem mostanában hozott Vajna úr televíziója. Amikor két egyszerű tüneményes játékos páros akik az összes kérdésből egyetlen egyet rontottak és az összejött közel 15 millió forint. A végén az utolsó golyó kérdés nélkül egyenesen a nullában landol,mint szinte 70%-ban az adások vége előtt. Tehát a teljes nyeremény úszott ahol fellelkesülve, boldogan megtévesztve ünnepelnek a játékosok, majd a végén jön a keserű leves.

Aztán jön a piramis “nagylelkű“ ajánlata a játékosnak a zárt szobába,aki joggal hihette a magabiztosan megjelölt helyes válaszai után, hogy kint akar a többszöröse is lehet ezért nem fogadta el a piramis ajánlatát. Az az idős hölgy aki még életében egybe soha nem látott ennyi pénzt (ezt mondta) az unokája miatt nem fogadta el a piramis ajánlatát, és 0 forinttal, sírva távoztak.

Szinte minden nap megismétlődik újabb és újabb áldozatokkal. Ez nem Vajna úr kaszinója ahonnan ugyanígy, lehorgasztott orral távoznak a vendégek. Elgondolkoztató, ma Magyarországon ezt meg lehet csinálni, hol tartunk hölgyeim és uraim? Szegény Stohl András, szörnyű érzés lehet naponta szembesülni ezzel a méltatlan helyzettel. Vajon meddig bírja ez a szimpatikus, népszerű műsorvezető? Gondolataimat érzéseimet írtam le, remélem oda kerül ahova szántam.


Nemcsak nagyobb, hosszabb is (lesz) A Fal (mától)

Az RTL megnézte a múlt heti nézettségi adatokat, majd úgy döntött, hogy A Fal vágóira szánnak egy keveset a túlórakeretből, és hosszabbra vágják az epizódokat, mer hiába nézik jobban az ő vetélkedőjüket (már amikor), ha vége van, a nép hanyatt-homlok átkapcsol a TV2-re és megnézi, hogyan sikoltozza ki a kosárfonó maca az akkor pont a végjátékába forduló Piramisból a tízmillát. 

Szóval ma estétől 10-15 perccel lesz hosszabb A Fal az RTL Klubon, azaz a TV2 még így is kap 10 perc esélyt hódítani (már menten ma este nem kezdik később A Piramist, hogy helyére billentsék a 25 perces eredeti különbséget), amivel együtt minden csúszik, a Barátok közt 20:25-kor kezdődik és üti az RTLII-n az Oltári csajokat, az Éjjel-Nappal Budapest 21:05-re kerül, a heti sorozatok 22:20-kor kerülnek adásba. (via)