A legbátrabb páros 2×01 – Te is fiam, Aurelio?

Még nyílnak a völgyben a kerti virágok, még zöldel a nyárfa az ablak előtt, még ki sem hevertük az előző brigádot, máris itt van a következő. Sőt, Tenyáék hamarabb verték el az utolsó fillért is, mint ahogy mi megbarátkoztunk volna győzelmük gondolatával, máris itt az újabb celebhorda. Név szerint Berki, Aurelio, VV Ágica, Laky Zsuzsi, Weisz Fanni, Csórics Balázs (?), Cooky és a +1 főik.
A legbátrabb páros 2x01 - Te is fiam, Aurelio?

[…] Bővebben!

A legbátrabb páros 2x01 - Te is fiam, Aurelio?
A legbátrabb páros 2x01 - Te is fiam, Aurelio?
A legbátrabb páros 2x01 - Te is fiam, Aurelio?Az az igazi szívás, amikor a Való Világ is veri a TV2-t

Biztos van annál kínosabb, mint a reggeli nézettségi táblát böngészve TV2-s programigazgatóként azt látni, hogy egy olyan műsor, amiben az egyik szereplő szerint idén nyáron úszóolimpiát rendeztek Budapesten, a fiatalabb nézők között agyonveri a műsorodat, de mi foglalkozzunk most csak ezzel a kínos helyzettel. Mert az van, hogy a Való Világ 9 18-49-ben kedden, szerdán és csütörtökön is verte a TV2 műsorát a főműsoridő utolsó órájában (22:00-23:00), az utána következő BeleValóVilág című késérőműsor meg hétfő óta. A VV9 az RTL II-n megy, ha valaki esetleg elfelejtette volna.

A számok (18-49):

Vasárnap
VV9 beköltöző show 7,3 % vs Hegyi doktor újra rendel 8,7%

BVV 3% vs Sztárban sztár 10,5%

Hétfő
VV9 6,5 % vs Ninja Warrior 11,3%

BVV 8,4% vs Elrabolva (am. sorozat) 7,9%

Kedd
VV9 6,7 % vs Bogaras szülők 4%

BVV 7,6% vs NCIS (am sorozat) 4%

Szerda
VV9 6,7 % vs Sztárok és párok 1,6%

BVV 7,6% vs Zoo (am sorozat) 0,9%

Csütörtök
VV9 6,5 % vs Sztárok és párok 5,1%

BVV 7,8% vs APB (am. sorozat) 3,3%

Ami igazán kínos, hogy a TV2 a teljes lakosságot tekintve is bukott kedden és szerdán este is, csütörtökön pedig alig sikerült nyerniük – a BeleValóVilág viszont ebben a korcsoportban (4 évnél idősebbek) is verte őket minden hétköznap. Tanulság nincs, az embereknek még mindig kell a faszhelikopter és az üvöltözés.

Forrás: Nielsen


Tenya meg a csaja lett a faja

Bocs, tényleg, néha kibuknak belőlem dolgok, mint Vincent Hannah-ból (tessen megnézni a Heat című műalkotást). Szóval, az ország első számú lovasszínésze, a szegény ember sörényét vesztett Sámsonba oltott élő Vallejo-illusztrációja és gyakran nyers és durcás csaja, Friderika lett A legbátrabb páros nyertes párja, gratula innen is. Hogy aztán ez mennyire volt megérdemelt győzelem, azt ne tudhatom, mert az első adás után kicsekkoltam, de majd meg tetszenek kommentelni jól, hogy netán Palácsik Lilla és faszija ill a Schobert-család jobb volt-e az évadban, vagy sem. 

[…] Bővebben!


Eladnád a gyerekedet egy csavarkulcskészletért?

Gyerekkel és/vagy kisállattal mindent el lehet adni, mondja a marketinges alapvetés, és ugyan black tar heroinnal és AK-47-essel még nem tesztelték a dolgot, de van benne valami. De mi van akkor, amikor maga a gyerek az árucikk? És most nem arról beszélünk, amikor egy tehetségkutatóban produkálják magukat, mert akkor legalább az megvan a dologban, hogy a gyerek tud arról, miben vesz részt (most szépen kimész a színpadra a magas nénivel és elmondod a verset, amit anyának írtál) és olyat csinál, amiben jó, mert ugye olyan kegyetlen szülő nincs, amelyik bikucsunájoztatja a család szeme fényét.

Ó, dehogy nincs.

[…] Bővebben!


A TV2 Dominikán forgatja a Ninja Warrior és a Survivor szerelemgyerekét

A TV2 tegnap este jelentette be, hogy Exathlon címmel 

vadonatúj, egzotikus környezetben forgatott sport reality érkezik a TV2 képernyőjére.

A török Acunmedya formátuma a Surviror egzotikus szigetes, egymás ellen küzdő törzses elemeit vegyíti a Ninja Warrior akadálypályájával, a biztonság kedvéért meg hozzátettek egy celebek vs. civilek motívumot, és tessék, kész is a formátum, amire Dominikán felhúztak egy gyártói bázist, és lelkesen árulják a portékát világszerte. Eddig brazil, mexikói, kolumbiai, román és kvázi amerikai verzió készült belőle (azért kvázi, mert a Telemundo nevű spanyol nyelvű adóra készült, ami ugyan az USA területén sugároz, de mexikóiak csinálják, főleg latin-amerikai bevándorlóknak). A hír egyébként áprilisban már lejött kisebb külföldi oldalakon, csak lemaradtunk róla.

[…] Bővebben!


Magyar gyerekekkel sem lehet elrontani a Masterchef Juniort

Kár, hogy a Masterchef Junior került végül a TV2 őszi struktúrájában az X-faktorral szembe, mert így biztosan lesznek sokan, akiknek tetszene a műsor  de nem jutnak el odáig, hogy erről a saját szemükkel meggyőződjenek. Ez első rész után azt gondolom, hogy a koncepció, ami a világ 29 országában bevált, magyar gyerekekkel is működik. A reality-k/tehetségkutatók esetében általában arról van szó, hogy casting jelenti a műsor legnagyobb és legkritikusabb részét, különösen, ha egy jól kipróbált, végletekig letesztelt formátumról van szó.

[…] Bővebben!


Drámaibb és dögösebb lett a Korhatáros szerelem folytatása

 

A TV2 első, “rendes” fikciós sorozatának indulásakor azt írtam, hogy

Sablonos, de szórakoztató romkom lett a Korhatáros szerelem (…) nem fogja megváltani a televíziózást és nemigen generál majd késhegyre menő vitákat sem, de szórakoztató, kifejezetten nézhető tartalom, amivel a tévé – legalábbis az első két, a díszbemutatón levetített részben – semmit az égvilágon nem kockáztat.

Az első évad végére ez nem nagyon változott, a negyvenes, 3 gyerekét egyedül nevelő anya és huszonéves palija története nekem már papíron is csak egy Julia Roberts – Miles Teller vígjátékra volt elég, aminek az a Nagy Megmondása a végén, hogy A Kor Nem Számít, Mert A Szerelem Mindent Legyőz. Ennél azért a Korhatáros szerelem pár fokkal összetettebb, de mivel egy dramedyről van szó, ami ugye vicces elemekkel megspékelt dráma (vagy drámai momentumokkal megbolondított vígjáték), olyan nagy sorsfordítást nem volt szabad tőle várni. Félreértés ne essék, ettől nem lett rosszabb, vagy jobb, mint az új-zélandi eredeti, sőt, annak az első évadát én nem voltam képes végignézni, mert unalmas volt és mesterkélt.

[…] Bővebben!


Aki felgyújtaná a feleségét, az egy gyáva pöcs

 

Amikor Schobert Norbert tíz perc alatt hatodjára ismételte el, hogy ő gyerekkorában a nyóckerben egy gödörben aludt kamionsofőr kurvákkal, és SOSETÖBBÉ nem fog tetvek között, egérszarba forgatva aludni, már túl voltunk azon, hogy a szegény ember két lábon járó Vallejo-illusztrációja közölte a nála vagy 30 évvel fiatalabb csajával, hogy a nyereményből kap egy leültetett ezerkettest, oszt kuss; két nő pánikrohamot kapott, mert valamiért nem csapódott le az agyukban, hogy egy olyan műsorban, amiben VIZES FELADATOKAT ÍGÉRTEK, valóban lesz vizes feladat, és ez nem tesz jót a víziszonnyal kevert pánikbetegségbe oltott klausztofóbiával megspékelt hisztériának, de még a kanyarban sem volt az a feladat, amiben a strandpucsos-hajráfos-rövidgatyás-hawaii-inges Majka azt üvölti a Kim Kardashian anyjára hajazó arcot viselő Németh Kristóf csajának, hogy most akkor gyújtsd fel a szerelmedet, kérlek.

A Legbátrabb páros nem egy egyszerűen definiálható tévéműsor, na.

[…] Bővebben!


A bekötött szemmel dartsozásnak is több értelme van

A Sztárok és párok című műsort jobb híján azt hiszem vetélkedőnek kell hívni. A lexikális tudásra építő műsorok egy ideje kimentek a divatból, bár a TV2 pont most készül visszahozni a Legyen Ön is Milliomost (Úgy, hogy közben a Tényekben azt a Vágó Istvánt kutyázzák, aki a formátum mellett elég nagy szerepet játszott a műsor sikerében.), mindenesetre az utóbbi időben inkább olyan műsorokkal próbálkoztak, mint az 50 milliós játszma vagy a Pénzt vagy éveket, ahol nem a tudás volt a lényeg. A tévés formátumok kreatívjai egy ideje vért izzadnak, hogy újabb és újabb ötletekkel álljanak elő, amiben ügyesnek és okosnak kell lenni, de közben nem azon múlik a siker, hogy a játékos fel tudja-e idézni, ki volt a miniszterelnök Kossuth Lajos halálakor.

[…] Bővebben!


Tegnap este a TV2 leverte az RTL-t

A TV2 őszi műsorstruktúrájának sikerét vagy bukását egyelőre botorság lenne elemezni. Igaz, az ősz szeptemberrel kezdődik, és ők is akkor mutatták be (azaz titkolták el) az új műsorstruktúrát, de mivel egy huszárvágással erre, az október 8-i hétre koncentráltak mindent, ami a kreatív arzenálban pihent, adunk még egy hetet nekik, hogy két hét adatait értékelhessük alaposabban.

Addig is jöjjön egy gyorsjelentés, amit a TV2 tolt ki, mert hát nagy nap volt a tegnapi, megverték az RTL-t minden olyan korcsoportban, amit mérni szoktak, egész napot tekintve a csatornacsoportjuk, a főműsorban meg a TV2, az ilyen diadalokat meg menetrendszerint egy melldöngetés követi. A számok:

 • A legbátrabb páros 2,5 órás, első adása 14,4%-os közönségarányt hozott 18-59-ben és 15,9-et 18-49-ben.
 • A Tények a teljes lakosságban 22,1%-os közönségaránnyal futott.
 • Jól indult a Bogaras szülők, 18-59-ben 12,4%-ot, 18-49-ben 13,9%-ot tudott.
 • Az egész napot és teljes lakosságot tekintve a TV2 Csoport közönségaránya 27% volt, az RTL Magyarországé pedig 21%.
 • A főműsorban a 18-49-es kereskedelmi korcsoportot alapul véve a TV2 közönségaránya 15,2 százalékos volt az RTL 13,1 százalékával szemben.
 • Ha a műsorokat sávonként nézzük, az látszik, hogy főműsoridőben a Survivor (17% 18-49-ben) és a Barátok közt első félórája nyeri a saját sávját, utána, azaz fél 9 környékén tér magához a TV2. Ez azért is fura, mert a Legbátrabb páros akkor már túl van az első 90 percen, azaz a nézőket annyira nem érdekelte a műsor, hiszen csak az utolsó egy órára kapcsoltak oda.

Szóval ez volt a kedd, jövő hétfőre okosabbak leszünk.


Lehet Tetű Mamiból Főmami?

 

Hülye cím, mi? Nem az én érdemem, illetve csak részben, hiszen a Bogaras szülők néven tegnap este elindított, új, TV2-s sorozat eredetileg a Lice Mother, azaz Tetű Mami címre hallgatott, még amikor a hollandok megalkották, merthogy egy külföldi sorozat magyarításáról van szó. A licenszet (liszenszet, liszencet, mittudomén) a belgák és a németek is megvették, mert annyira jónak tartották, és az a pletyka járja, hogy az RTL is meg akarta venni, de a TV2 rájuk ígért/gyorsabb volt, és náluk kötött ki.

Nem biztos, hogy nagyon kellene sajnálniuk.

[…] Bővebben!


A nézőt is próbára teszi a Ninja Warrior

A TV2 idén ősszel bemutatott egész pályás letámadásának részeként visszahozta tavalyról az elég sikeres Ninja Warrior nevű vetélkedőt, amiben a kistarcsai műkörömépítő és a szekszárdi grafikus is megmutathatja, hogy ő a legügyesebb és a legerősebb az országban.

Komoly változásokkal tért vissza a műsor, Tillán, a TV2-es műsorok kötelező bútordarabján kívül mindenkit lecseréltek. Mádai Vivien helyett ezúttal már Stohl Luca álldogál a pálya mellett és interjúvolja a játékosok kísérőit. Majka helyére pedig Kasza Tibor érkezett, akinek papíron otthon kellene lennie a kommentátorállásban, hiszen a TV2-nél azt gondolják róla, hogy a csípőből kiosztott beszólások úgy jönnek neki, mint Tiborcz Istvánnak a szállodaépítések. 

[…] Bővebben!


Péntektől lesz Spíler 2 a Telekomnál

Megegyezett egymással a Telekom és az Andy Vajnához tartozó TV2 Csoport arról, hogy a Spíler 2 év végig elérhető lesz a telekomos ügyfeleknek, méghozzá most péntektől, írja a DTV. A Bajnokok Ligáját és a spanyol első osztályt közvetítő Spíler 2 egyaránt benne lesz a Telekom IPTV-n és Sat TV-n is. Az alábbi telekomos csomagokban lesz elérhető a Spíler 2:

 • Családi,
 • Családi + HD,
 • és a Szuper Családi HD.

Aki ezek közül valamelyikkel rendelkezik, annak az 52-es programhelyen jelenik majd meg holnap reggel a sportcsatorna. Az ügyfeleknek azt javasolják, hogy indítsák újra a beltéri egységet a Spíler 2 eléréséhez.

Vajnáék elképesztően sok pénzt költöttek az utóbbi időben közvetítési jogok megvásárlására, azonban a sokáig teljesen feleslegesnek tűnő Spíler 2 elenyésző mennyiségű háztartásban volt csak elérhető.


Celebekre bízza az egészpályás őszi letámadást a TV2

A saját magát piacvezető csatornacsoportként aposztrofáló TV2 a RAM Colosseumban jelentette be, hogy mi az, amivel az _eredeti_ őszt beindítják, mert ugye volt nekik egy _fake_ őszindításuk is, a szeptemberi, az emojikampányos, amivel sikerült elérniük, hogy a szeptemberi hétköznapokra tényleg csak véletlenül kapcsoljanak oda a nézők a TV2-re. De hát nem is a TV2 itt a lényeg, legalábbis nem feltétlenül, ahogy az kiderült a színházteremben tartott sajtóeseményen, hanem a csatornacsport, ami eddig 12 tagból állt, de hamarosan 14 tagúra bővül, hiszen jön a korábban bejelentett JockyTV (retrósorozatok, pl. Dallas) és a Moziverzum (filmek). A cél a minél nagyobb piaci részesedés kicsikarása, kerüjön ez bármennyibe is, márpedig a csatornák gyűjtögetése költségesebb szórakozás, mint a szalvétáké.

(Rögtön egy jó hír a spanyol futball híveinek: Dirk Gerkens azt mondta nekem, hogy ezen a héten bejelent valamit a Spíler2-ről, ami, mivel vigyorgott, gondolom, nem az, hogy hagyják a picsába, hanem az, hogy a Telekom és/vagy a UPC berakja valamelyik csomagjába, illetve azt is kijelentette, hogy két héten belül elindul a Spíler Extra nevű online platform, amin minden meccset lehet majd látni, aminek a jogai náluk vannak.)

[…] Bővebben!


A Tények egyetlen riportban rögtön kettőt is hazudott

Nagy sorozatban van a frissen nívódíjat kapott Tények. Még egy nap se telt el azóta, hogy a Magyarországot elítélő Sargentini-jelentés megszavazása után rávilágítottak, hogy valójában Orbán Viktort Európa-szerte tömegek éltetik, máris dobtak egy újabb erős anyagot.

Ezúttal egy jól bejáratott témát oknyomoztak újra körbe:

Fény derült a Jobbik és az iszlám újabb kapcsolatára. […] a tiszavasvári időközi polgármesterválasztás jobbikos jelöltje muszlim embereket nevez ki vezető beosztásba […], ami újabb bizonyítéka lehet annak, hogy a Jobbik bevándorláspárti fordulatot vesz

– hirdeti a TV2 ironikus című műsora Gönczi Gábor magyar hangján:

Az Origo cikkére hivatkozó összeállítás szerint Tiszavasváron a független, de jobbikos támogatású jelölt, a város jelenlegi jegyzője, Badics Ildikó jegyzői minőségében Zagyva György Gyula volt jobbikos országgyűlési képviselőt nevezte ki a városi közmunkaprogram vezetőjének. És itt jön az első dramaturgiai csúcspont:

Zagyva időközben áttért az iszlám vallásra.

Ez utóbbi állítást már tudottként tálalja a műsor, hiszen már márciusban megírta a Magyar Idők, majd át is vette természetesen a többi csatolt orgánum is. Zagyva viszont nem tud róla, hogy vallást váltott volna, és épp egy mai Facebook-bejegyzésében lobogtat egy papírost, amelyen a bíróság igazat ad neki a hírt szintén megíró 888-cal szemben.

Az Origo-Tények szerint Badics egy másik jobbikos muszlimot, Horváth Ádámot is kinevezett, őt egy helyi lap élére. A Horváthra vonatkozó megjegyzés történetesen igaz, de a Tényeknek azért itt is sikerült csúsztatni egyet, mert elhangzik, hogy Horváth “sajtóhírek szerint a Magyar Iszlám Közösség alelnöke”, holott ezt még az Origo cikke se írja, és nem is, mert Horváth valójában már 2011-ben lemondott.

A Tényeknek egy szakértő, a Nézőpont Intézet elemzője, Deák Dániel is megerősítette, hogy ez a muszlimbarát fordulat bizony egyáltalán nem meglepő a Jobbiktól. A szegmens végén pedig példákat is hoznak korábbi elhajlásokra. Előrángatják többek között azt a teljes pártsajtót már a választások előtt megjárt sztorit, miszerint az azóta lemondott pártelnök, Vona Gábor török hallgatóság előtt hitet tett Allah mellett.

Ez a történet a kampányban olyan jól jött, hogy még az a júliusi helyreigazítás is simán megérte érte, amelyben a Magyar Időknek le kellett írnia, hogy az egész bármiféle valóságalap nélküli hazugság volt.

Ebben a cikkben több hasonló példán keresztül bemutattuk, hogyan játszotta ki rendre a kormánymédia a helyreigazításos kiskaput az üzenetei sulykolására.


A Tények máris igazolta, hogy jó helyre került az a nívódíj

Az EP-szavazás utáni első Tények lesz az a műsor, amit oktatni lehet majd mindenféle tévés meg újságírói iskolában/szakon, hiszen iskolapéldája annak, hogyan kell propagandahíradót gyártani. Persze még az is lehet, hogy tényleg oktatni fogják, de pont nem azzal az előjellel, amivel én gondolom.

A szegmenst felvezető inzerten látható cím elég aljasan manipulál, hiszen ennek alapján

Orbán Viktort éltetik Európa-szerte

az ember leginkább arra gondol, hogy a miniszterelnököt a sajtóban vagy valami olyan helyen éltetik, aminek valódi súlya van, pedig, ahogy azt a felkonfból kiderül, nem így van, a közösségi médiában kommentelnek külföldiek és magyarok.

[…] Bővebben!


Ha van hírműsor, aminek jár a nívódíj, az a Tények

Ma a Parlamentben egy újabb olyan díjat adtak át, amiről eddig még csak nem is hallottunk,mert hát nem is létezett, azért. Gondolom, a Kulturkampf Tour ’18 – ∞ egyik fontos állomása az Érték és Minőség Nagydíj, amin VÉGRE a saját kutyájuk kölykei kapnak mindenféle elismerést ebben a nagy balliberális elnyomásban meg médiatúlsúlyban, még akkor is, ha szerintem maga a díjátadó fővédnöke, Latorcai János is pontosan tudja, mennyit ér a Tények, az Echo TV és a közmédia hírszolgáltatása.

A Kommunikációért Nagydíjat menten háromfelé osztották (jövőre a HírTV-nek is adni köll majd), és kapott

 • a közmédia, mert hírszolgáltatásának stábja annyira remek munkát végzett,
 • a TV2 Média Csoport Zrt., mert a Tények Kökény-Szalai Vivien keze alatt igazán minőségi hír hírműsorrá nőtte ki magát
 • és az Echo TV, dettó a fentiekért.

  […] Bővebben!


A TV2 is bemutatja az Aranyéletet

Szeptember 23-án vasárnap este a TV2 tévétörténelmet ír, mármint kicsit sárgát és savanyút, hogy egy klasszikust idézzek, és csak itthon, de ettől még hírértékű, hogy az HBO az egyik saját gyártású sorozata, az Aranyélet első évadát országos tévén is elérhetővé teszi. Jó, a cél egyértelműen az, hogy reklámot csináljanak az idén ősszel az HBO-ra és HBO GO-ra érkező harmadik évadnak, de ezzel a TV2 is meglehetősen jól jár, hiszen egy olyan, hazai gyártású, prémiumsorozatot tűznek műsorra, amilyet eddig sem ők, sem a konkurencia nem tudott.

[…] Bővebben!


Tilla találkozása a késekkel

A TV2 MasterChef VIp című műsorának forgatása alatt megsérült Tilla, a műsor egyik szereplője – aki egyébként most éppen Máltán forgat egy másik műsort, ezt már műsorvezetőként, és eskü, nem írom le a műsor szót ebben a posztban többször – írja a Bors.

A főzős produkcióban ugye főzni kell, ahhoz meg nem árt, ha vannak eszközök, pl. kés ami, ha éles, a medvéhez hasonlóan nem játék. Tilla, aki saját bevallása szerint otthonosan mozog a konyhában, vérét adta a műsor sikeréért, de a szabály az szabály, állítólag amíg ellátták, az óra nem állt le, így most majd lehet izgulni (mármint annak, aki nézi a műsort), hogy vajon kifut-e az időből vagy sem. A Bors cikkének legjobb mondatát egyébként lehet, Geszti Péter írta, tessék csak olvasni:

A stábtagok és Tilla percekig azt sem tudták, hogy nem ért-e ideget a hideg penge.

Ugye.

Tilla ezt mondta a malőrről:

A balesetet valójában ma­gamnak köszönhettem, mert nagyon profi eszközökkel voltunk körülvéve a konyhában, extrán éles késekkel, amire persze a stáb felhívta a figyelmünket. Ha finoman akarok fogalmazni, túl heves és élénk természetű vagyok az ilyenekhez.


A Piramissal és a Masterchef VIP-pel indul a TV2 ősze

Most menten. Az RTL a Nyerő párost indítja héttől. A Masterchefet még nem jelentették be a tévében, de gondoltam, van akit érdekelhet.