Statiszta játszhatta el Zuschlagot a Tv2 műsorában

A Czeglédy Csabáról több lejárató riportot készítő Tv2 Zuschlag Jánossal bizonyítaná igazát, írja a hvg.hu. A cikk szerint egy tárgyaláson elhangzott, hogy “egy, a Tényekben korábban elsötétítve bemutatott „tanú” gyakorlatilag Zuschlag magyar hangja volt, csak kvázi statisztaként ismertette a nyilatkozatát. Hiszen Zuschlag börtönben ült, nem is szerepelhetett a riportban, de most, hogy nemrég kiszabadult, már ő lenne a tanújuk”.

A választás előtt a Tv2 több riportot közölt Czeglédy Csabáról, akinek majdnem sikerült indulnia a választáson, de végül újbóli előzetes letartóztatása miatt ez meghiúsult. A Tények riportjai egy védett tanú vallomására hivatkoztak, akit nem felismerhetően, elsötétítve mutattak be, és a hangját is torzították. Czeglédy ezek miatt sajtópert kezdeményezett, ebben a perben hangzottak el a fenti állítások.

A hvg.hu cikke szerint a csatorna ugyanis ellenkérelmet adott be, amiben váratlanul azt kérték, hogy tanúként Zuschlag Jánost hallgassák meg, mert vele bizonyítanák a Czeglédyről elhangzott állításokat. Ez azért volt meglepő, mert eddig nem derült ki, hogy Zuschlagnak köze lenne az ügyhöz. Ráadásul Zuschlagot januárban őrizetbe vették, mert azzal gyanúsítják, hogy adatlopással akartak kamupártokat létrehozni. Előzetes letartóztatását március elején 90 nappal hosszabbította meg a Kecskeméti Járásbíróság, vagyis éppen rács mögött volt, mikor a Tények riportjai készültek.

Az hvg.hu-nak Czeglédy ügyvédje azt mondta, hogy mindezt fel is vetették az ügyben hétfőn tartott bírósági tárgyalásán, mire a Tv2 ügyvédje azt válaszolta: nem állítják, hogy Zuschlag szerepel a felvételen, de azért kell tanúként meghallgatni, mert az ő “nyilatkozata” alapján készült, amit a riportban ismertettek. Czeglédy ügyvédjei szerint ezzel Andy Vajna csatornája gyakorlatilag elismerte, hogy egy statisztát vetett be.


Horváth Tamás és Balázs Andi párosa nyerte a Nagy Duettet

Hogy joggal vagy sem, azt majd megvitatják azok, akik nézték az évadot, amiben rekordszámú kismama szerepelt (Kollányi Zsuzsi, Csobot Adél, Tápai Szabina és a zsűriben ülő Nagy Adri), de ami a nézettsége alapján már annyira nem volt érdekes. A döntőbe jutott négy páros végső sorrendjét végül nem a zsűri (ebben a szakaszban már nem pontoztak, ahogy az megszokott) hanem a közönségszavazatok határozták meg:

 1. Horváth Tamás és Balázs Andi
 2. Takács Nikolas és Tápai Szabina
 3. Rózsa György és Csobot Adél
 4. Kollányi Zsuzsi és Kamarás Iván

Gratula minden érintettnek.


Mindenki másképp küzd meg a futball vb-vel

A két nagy kertévé eltérő taktikával vág neki a nagy menetelésnek, illetve a TV2 már neki is vágott, mert főműsorban szinte csak ismételnek hétfő óta, de erről majd menten. Szóval az RTL nyári műsora június 11-től így alakul:

 • minden hétköznap: 18:00 – Híradó / 19:05 – Fókusz / 19:40 – Barátok közt / 20:20 – Éjjel-Nappal Budapest
 • hétfő: 21:30 – Dr. Csont 12. évad (premier)
 • kedd és csütörtök: 21:30 – Válótársak 3 évad (ismétlés), 22:35 – Castle 7. évad (ismétlés)
 • szerda: 21:30 – Keresem a családom 4. évad (premier), 22:40 – Szulejmán (új részek)
 • péntek: 21:30 – Halálos fegyver 2. évad (új részek), 22:35 – A Showder Club bemutatja (ismétlés)
 • vasárnap: 18:55 – Cobra 11 21. évad (új részek)

A TV2 már váltott, náluk ami most van (Bezár a bazár és Ninja Warrior) az is ismétlés, június 11-től július elejéig tartó vb végéig meg ez lesz:

 • minden hétköznap: 18:00 – Tények / 19:00 – Hegyi doktor – Újra rendel (ismétlés, ráadásul úgy, hogy ezeket a részeket a Duna TV délutánonként ismétli) / 20:00 – Pénzt vagy éveket! (ismétlés) / 21:25 – Ezek megőrültek! (ismétlés)

(via)

 


A TV2 Máltán állítja próbatétel elé a csatornaközeli celebeket

Megírtuk, hogy a TV2 egy új őszi műsorral jelentkeztitk majd, a The Bravest című skandináv formátum hazai kiadásával, ami kicsit Surviror, kicsit Rettegés foka, kicsit meg Big Brother, hogy legalább egy TV2-s produkció is legyen benne, de nyomokban Nyerő párost és Celeb vagyok…-ot is tartalmaz, hibrid, na, de ettől még lehet fasza. A műsorvezető kiléte ismeretlen (mi Majkára vagy Stohlra tippelünk) és múlt péntekig az sem volt világos, hol forog majd a műsor amiből videós ízelítőt is mutatunk ott fent.

Hát, Máltán.

Az infót a sorozatwiki tolta ki, a forgatás augusztus végén indul. Azért Málta, mert a Survivorhoz vagy a Celeb vagyok…-hoz hasonlóan ehhez a műsorhoz is kell egy kiépített gyártóbázis, és ott pont van, a dán verziót is itt készítették.


Kasza Tibi is Ninja harcos lesz

Na az van, hogy amikor az ember elhiszi a Borsnak (Andy Vajna lapjának), hogy a TV2-ben (Andy Vajna tévéjében) majd Tilla helyett Stohl András lesz az egyik műsorvezetője, akkor pofára eshet, mert a Bors mint hírforrás, annyira megbízható, mint a Breitbart News. Vagy, és ez most már konteó, direkt szivárogtattak hamis infót, ahogy azt már a TV2 korábban is megtette, mi meg megszívtuk, ahogy nagyjából a teljes magyar sajtó.

Van ez így.

Most viszont itt a rendes sajtóközlemény, ami alapján a leányzó nem úgy fekszik, mint korábban. Tilla ugyanis marad, mellé Kasza Tibi érkezik Majka helyett, azaz osztogattak és nem fosztogattak ugye, és Mádai Vivien helyett is más nő lesz a pálya mellett, Stohl Luca – és nem Fresh Andi, akiről korábban írtunk mi is. Az első évadot május 28-tól hétköznap esténként megismétlik, az új évad forgatása nyáron indul, gyártója az IKO lesz természetesen.

[…] Bővebben!


Már forog a MasterChef VIP

Minimális konfúzióm azért van a hír előtt, mert eredetileg asszem úgy volt, hogy a TV2 a MasterChef formátum (Mesterszakács is lehetne akár) megvétele után civilekkel forgatott volna, ami egyébként a Konyhafőnöknek fényesen bejött, és a Viasat3 Ide süss! című süteménysütő műsora sem vallott szégyent a nemcelebekkel, de mindegy, mit értek én a lovakhoz. Az igaz, hogy a legutóbbi főzős műsoruk nem szerepelt jól, és abban civilek voltak, szóval lehet, hogy azt a konzekvenciát vonták le, hogy civilek főzősműsorban = very bad, bár ezzel az erővel a Séfek séfe buktáját éppen Ördög Nórára is ráverhették volna, de nem tették, hiszen a MasterChef műsorvezetését is rábízták.

Szóval VIP MasterCheffel nyit a TV2, és remélem, erősen, mert ez egy jó műsor, ebben van mit nézni, már ha normális a casting, mert ugye pénz az van, mint a pelyva, arra nem lehet hivatkozni, hogy azért gagyi, mert nem fussa, hiszen fussa. A zsűriben számomra ismeretlen arcok lesznek, ami kifejezetten jó, mármint nekem, mert minden előítélettől mentesen tudom megítélni őket: Nyíri Szása (az Arany Kaviár étterem tulajdonosa és executive séfje) és Mizsei János (Mák Bistro séfje), előbbit a magyar gasztroélet legmeghatározóbb alakjaként aposztrofálja a TV2 sajtóközleménye, de ez lófasz, hiszen Mizseiből ugyanitt

séftitán

lett.

Na mindegy. A MasterChef 58 országban ment eddig, bukni nem nagyon bukott, szóval sikerre lehet számítani itthon is. (2009-ben vagy 2010-ben a Viasat már forgatott egy évadot Bíró Lajos és Gianni vezetésével, nagy port nem vert fel a műsor.) A formátuma többször változott, lehet heti lesz, de akár napi is, egyelőre kilenc induló kiléte ismert, (ennyi versenyző napira nem elég) de a sajtóközleményben szerepel a többek között kitétel is a névsor előtt, aminek tagjai: Bay Éva, Demcsák Zsuzsa, Madár Vera, Szabó Dóra, Árpa Attila, Molnár Tamás, Pál Dénes, Pindroch Csaba és Zsidró Tamás. Ami ebben a névsorban jó, hogy elhasznált arc nincs benne. A főzés részben pont úgy időre kell mindenféle feladatokat végrehajtani (húsételek, vega kaja, csak halétel, mittudomén) mint az összes többi ilyen műsorban, a konyha meg úgy néz ki, mint a Konyhafőnökben – nem véletlenül, hiszen az RTL műsora egy több főzős formátumot egyesítő hibrid, amihez innen is, meg onnan is nyúltak hozzávalókat.


Iparági mélytorok: Egy dán reality lehet a TV2 Survivorja

 

Teljesen új, kaland-realityt készít a TV2, amiben vakmerő sztárok igyekeznek legyőzni fizikai és pszichés korlátaikat és egymást úgy, hogy közben együtt is kell működniük. Egy mesés sziget fogságában, összezárva kell hajmeresztő próbatételeket teljesíteniük. Az utazás várhatóan életük egyik legnagyobb kalandjának ígérkezik.

Ez a tegnapi sajtóközlemény részlete, el is kezdtem menten keresni, hogy melyik formátum lesz ez, mert nem a Treasure Island, az sajnos biztosnak tűnik, pedig az az ausztrál/új-zélandi formátum egy szinte indigóval készült Survivor, ami meg a kedvenc műsorom, de persze nem várhatom el a TV2-től, hogy külön nekem készítsen műsort, adóforintok ide vagy oda. Ilyen szigetes túlélőműsor van persze több is, kiszavazós, törzsbe osztós, sorversenyes, híresemberes, stb., Bear Grylls is visz mindenféle celebeket meg nem nem celebeket szigeti kiképzésre, és van egy olyan válfaja is, amiben nyüzügéket dobnak le a trópusin szigetre, hogy macsó legyen belőlük.

Mély Torok: A Watergate-botrány felgöngyölítése során a két oknyomozó újságírónak információkat adó személy. Névtelen informátorokat szokás ezen a néven emlegetni. 

A TV2, ha minden igaz, a The Bravest című műsorát kaparintotta meg a dán Massiftól – attól a cégtől, ahol egyébként a Survivor nemzetközi jogai is vannak (mínusz USA). A Legbátrabbak című műsor a leírása alapján a Survivor és a Fear Factor hibridje lesz, előbbiből a social game elemeket és a szigeten való összezártságot, utóbbiból meg a legnagyobb félelmeinkkel való küzdelmet átemelve. A formátum alapján heti műsornak szánt The Bravestben két csapat verseng, akik a magyar verzióban egy szigeten élnek majd, és adásonként két-két versenyt vagy kihívást kell teljesíteniük, legalábbis a műsor első szakaszában.

[…] Bővebben!


Megnyomja az őszt a TV2, Survivor-klón és családi vetélkedő is lesz

A Siófokon megrendezett Media Hungary konferencián a korábban bejelentett két új tévé mellett az őszi műsorstruktúráról is mesélt Fischer Gábor, a TV2 Csoport programigazgatója. Az állami reklámbevételekből alaposan fehízlalt büdzséből persze minden eddiginél több saját gyártású műsor kerül majd képernyőre, amiket mid az IKO gyárt majd, a magyar tévézés legnagyobb túlélője:

 • Lesz Ninja Warrior 2.
 • Lesz Korhatáros szerelem 2. évad.
 • Lesz egy Csak show és más semmi azaz I can do that című showműsor, amiben ismert embereknek olyan színpadi produkciókat kell betanulniuk, amit korábban sohasem próbáltak. Ez lehet akár egy akrobata előadás, tánckoreográfia, bűvész show, vagy éppen sportteljesítmény, mindegymi. A műsort eredetileg az izraeli Armoza fejlesztette ki, húsz piacra adták el, az amerikai NBC-n egy évadot élt meg 2015-ben, de általában egy készült belőle a többi országban is, azaz olyan nagy sikert nem aratott.
 • What would your kid do című, egyelőre magyar keresztség alól kimaradó családi vetélkedő is lesz, kisgyermekes szülők versenyeznek majd benne: nincs más dolguk, mint megtippelni, hogy a gyermekük különböző helyzetekre vajon hogyan reagál majd, ha nincsenek vele? A legjobb az egészben, hogy a nyereményt is a kisember választja ki, lelki szemeim előtt látom a Pókembermintás pizsamát elmaró, a kétmilliós kerámián átnéző gyerekeket. A formátumot az ITV fejlesztette ki, zsír új, van benne fantázia.
 • A Pénzt, vagy éveket! bejött a TV2-nek, lesz egy másik tippelgetős játék is Sztárok és párok címmel, amiben a játékos celebeknek azt kell kitalálniuk, hogy az előttük álló sok idegen közül vajon kik alkotnak egy párt? A műsor házigazdája Kasza Tibi lesz.
 • Jön a MasterChef tavasszal, ami ugye egy főzős műsor, de megvették a MasterChef VIP-t is, ami ugyanaz, csak celebekkel. Ez egyébként a világ egyik legsikeresebb televíziós főzőshowja, 58 országban bizonyított már.
 • A végére meg egy Survivor-klón: a sajtóközlemény szerint teljesen új, kaland-realityt készít a TV2, amiben vakmerő sztárok igyekeznek legyőzni fizikai és pszichés korlátaikat és egymást úgy, hogy közben együtt is kell működniük. Egy mesés sziget fogságában, összezárva kell hajmeresztő próbatételeket teljesíteniük. Az utazás várhatóan életük egyik legnagyobb kalandjának ígérkezik. Azaz Survivor, csak celebekkel.

A sportkínálat is bővül, a Bajnokok Ligája, a Premier League, az NHL és a Moto GP mellett a spanyol és az olasz labdarúgó bajnokság is a TV2 Csoport kínálatát erősíti ősztől. A két bajnokság mérkőzései a két új csatornán, a Spíler2-n és a Spíler3-on lesznek láthatók.


Még két adót indít a TV2

A Média Hungaryn jelentette be Fischer Gábor, a csatorna programigazgatója, hogy jön a Jockey TV és a Moziverzum is, előbbi olyan klasszikus sorozatokkal, mint a Dallas és a Columbo (még idén elindul), utóbbi meg felsőkategóriásprémiumnagyonfancy mozicsatorna lesz, amiben Fischer szerint nagy jövő van. Ezzel a kettővel, meg a már korábban bejelentette Spíler 2 és Spíler 3 csatornákkal a TV2-csoport portfóliója 15 csatornásra bővül. (via)


Stohlra cseréli Tillát a TV2 a Ninja Warriorban?

A Bors írja, szóval vehetjük készpénznek is a dolgot, hiszen a TV2 és a napilap (papíron) egy kutya (Andy Vajna) kölyke, persze átvitt értelemben véve, ne tessék menten azzal az Riposthoz szaladni, hogy itten kutyázzák a filmbiztost. Szoktuk, de most speciel nem. 

Szóval.

A Ninja Warrior várhatóan ősszel visszatér a tévébe, ami csak azt lepi meg, aki nem követte az első évadot, ami a nézettség terén mindenképpen jól teljesített, és kreatív oldalról megközelítve is tisztes iparosmunka volt, bár nagy ötlet nem volt benne. A műsorvezető páros ugye Majka és Tilla volt, a pálya mellett meg Mádai Vivien tipegett biodíszletként, gondolom, a jócsajfaktorra rágyúrás érdekében.

[…] Bővebben!


Kirúgják a Jóban Rosszban Bezerédi dokiját

Távozik a Jóban Rosszban Bezerédi dokija, a sorozat meghatározó szereplőjét alakító Kedvek Richárd elhagyja a stábot, kedden láthatjuk majd utoljára a Csillagvirág klinika alkalmazottjaként.

Kedvek Richárd 2011 nyarán csatlakozott a Jóban Rosszban szereplőgárdájához, távozását pedig közel hét évvel később, kedd dél körül, jelentette be a TV2. A közlemény szerint a színész saját kérésére távozik a sorozatból.

[…] Bővebben!


Ó, ti egyszerű kretének a TV2-nél!

Az rendben van, hogy a pestisrácoktól átvett posztban a Czeglédy Csaba mellett védőbeszédet mondó Mécs Imrét pont a Göncz Árpád temetésén készült képsorokkal illusztráljátok? Elment a maradék eszetek is?


Ördög Nórával jön a Vigyázat, szülővel vagyok!

Folytatódik is, meg nem is a TV2-n a Vigyázat, gyerekkel vagyok! című műsor. A TV2 közleményt adott ki, amiben azt írják, hogy megújul a műsor, a családi kvízshow hamarosan Vigyázat, szülővel vagyok! címen folytatódik. Ebben pedig a hírességek szüleikkel együtt érkeznek a stúdióba és az ők vicces vagy kínos emlékeikről szól majd a műsor, aminek keretében 1 millió forintot lehet nyerni.

Változatlanul Ördög Nóra lesz a műsorvezető, az adások pedig április 30-tól, minden hétköznap este 20:35-től kezdődnek. Biztosan látható lesz bennük Mádai Vivien, Stohl Luca, Trokán Nóra, Zimány Linda, Rubint Réka, Oláh Gergő, Nagy Feró és Gönczi Gábor is.

 


“Rákosi Mátyás, a korabeli Orbán Viktor” – a Mokkában járt a Jobbik

Különleges nap volt a mai a Mokka stúdiójában, ugyanis egy ellenzéki politikust hívtak be beszélgetni. Jakab Péter, a Jobbik szóvivője kapott meghívást, hogy Istenes Lászlóval beszélgessen a Jobbik választásokon elért eredményeiről. A beszélgetésben erről viszont nem esett szó, Jakab ugyanis arra használta az idejét, hogy olyan témákat hozzon fel, amik a TV2-n egyébként nem szoktak elhangzani. 

[…] Bővebben!


Folytatódik a Korhatáros szerelem

TV2 az RTL mögött kivárva, a Válótársak és a Mi kis falunk sikerét látva vágott bele a sorozatgyártásba, mármint a “rendes” heti, fikciós sorozatokéba. Elsőként ők is külföldi formátumot választottak és az adaptációs módszert, azaz nem fejlesztettek, inkább vettek, fordítottak és magyarítottak, ezen keresztül lehet ugyanis a legjobban, vagyis inkább legolcsóbban megtanulni a sorozatkészítést. A első évad a várakozásoktól elmaradt kicsit, a közönségaránya nem érte el a 18 százalékot sem a célközönség 18-49-es korosztályban, de a TV2 bízik a projektben és berendelte a második évadot is.

Mindezt Hámori Barbara a sorozat showrunnerje jelentette be a Friss Hús rövidfilmfesztiválon, ahol arról is beszélt, hogy

 • a második évadban elszakadnak az eredeti, új-zélandi sorozat könyveitől,
 • a TV2 lekutatta, hogy a nézőknek az első évad füves sztorija jött be legjobban, és Dusán karakterét szerették a mellékszereplők közül,
 • így a következő évadban több lesz a csöcs és a korhatárosabb tartalom és 16-os karikát kap a sorozat,
 • idegesítő úgy írni szöveget, hogy a kaki szóba is beleköt a jogi osztály,
 • a TV2 teljesen szabad kezet adott a gyártónak, nem szóltak bele a kontentba,
 • nehéz a casting, mert nincs elég butaszőkenő külsejű színésznőnk,
 • nehéz a forgatás, mert napi 15-17 perc hasznosat kell felvenni (az amerikai sorozatokban 7 perc max, amit szoktak),
 • pénz sem nagyon van, így nincs épített díszlet, a külső helyszín viszont mindig kompromisszummal jár,
 • a második évad merészebb, pörgősebb, drámaibb lesz,
 • jönnek új karakterek is persze.

A premierdátumról még korai lenne beszélni, a forgatás nyáron kezdődik, ha minden igaz.

(fotó: Ajpek Orsolya/Index)


A választást már a tévék is nagyon unták a végére

Az úgy volt, hogy hattól már lehet sejtetni dolgokat, héttől meg kezdődik az egész választási hercehurca tévés szempontból izgalmas része, az erre az egy estére kurva drágán lefejlesztett és haveri cégen át megmutyizott szoftver élő tesztelése, ami magában hordozza a bakik csíráját és a felhőtlen szórakozás ígéretét. Aztán az NVB beletenyerelt a terv közepébe. Hogy azért, és most tessék felrakni az aluméniumcssákót, mert ez így egy bazinagy konteó része, és az új szoftver az más eredményt mutatott, mint amit a srácok szerettek volna, és ezért be kellett kapcsolni a régit, vagy szimplán csak azért, mert az NVB szoftverét is bindzsizték (milliárdokért) a havertól, aki korábban zúzalékkőterítésével foglalkozott Felcsúton, nem tudni. A lényeg, hogy ott álltak/ültek a stúdióban a beszélő fejek, és nem tudtak magukkal mit kezdeni. Jó, a választási műsor eleve nehéz műfaj, lehet minimalistán vagy bazári hangulatban csinálni, de az alapja ugyanaz, ráadásul MINDENKINEK ugyanaz – a számok. És ha nincs szám, akkor a király hirtelen meztelenül áll a plebs előtt.

[…] Bővebben!


Tényekben minden csak a kígyózó sorokról, az RTL Híradóban a választásról volt szó

Lement az RTL Klub és a TV2 híradója is a választás hajrájában, ezért megnéztük mindkettőt, hogy lecsekkoljuk, a mai országos választás mennyire fontos a két legnagyobb kereskedelmi csatornának. Az biztos, hogy a TV2-n legalább annyira fontosnak találják a gyilkossági és terrorista híreket, mint a választást, közben az RTL-en szinte semmi másról nem is volt szó. És természetesen az RTL-esek megint csúnyán beszóltak a Fidesz mellett esküt tevő TV2-söknek.

[…] Bővebben!


Az ATV a Sváby-Rónai-Krug-Tvrtko-Holló-Simon-Somos fedezetsorra bízza a választási műsorát

Nem sok meglepetés van az ATV mai bejelentésében, miszerint vasárnapi választási műsorfolyamuk fővezére vagy miafenéje, karmestere, na, Sváby András lesz, mellette Rónai Egon politológusokkal elemzi majd a helyzetet, míg Krug Emília és Vujity Tvrtko a legfrissebb választási eredményeket figyelik. Aztán lesz még óránként Híradó Holló Mártával és Simon Andrással, kilenc külső helyszín, élő bejelentkezések, tudósítók a választási irodában és minden parlamentbe jutásra esélyes pártközpontban, szóval nagyüzem, kérem, nagy N-nel.

A buli kora délután indul, 14.00-tól óránként Híradóval jelentkezik a csatorna, 15.00 órától bemutatják a választási helyszíneket, 16.00 órától a választópolgárok mondhatják el véleményüket Somos Andrásnak, 18:00-tól pedig  elkezdődik a valódi választási műsor.

Alternatív szórakozásnak ott lesz a TV2 este 7-kor kezdődő műsora, az RTL 9-kor beizzított választási különkiadása (amit Baló György vezet majd), az M1 egész napos őrülete, a HírTV és az EchoTV meg úgyis okoz majd kellemes vagy kellemetlen meglepetéseket (kinek, hogy). A lényeg, hogy nem fogunk unatkozni.


A Tények végképp egy aljas hazugsággyár lett

Értem én, hogy nem kellene csodálkozni, meg hónapok óta ez van, meg mit várok a TV2-től. Ez mind megvan és sajnos le is gyalulta az agyamat. Mert most őszintén, írjuk tele az indexet vagy a c:c-t azzal, hogy a lakájmédia valamelyik nyúlványa megint szándékosan, aljas, előre megfontolt szándékból terjeszt hamis információt? Minden kurva nap lehetne egy ilyen posztot írni. De egyet, szóval EGYET azért kell írni, mert a hírműsornak HAZUDOTT Tények a múlt héten napi átlag 720 000 embert ért el a tévében, a Facebookon pedig nyolcvanezer követőjük van. És az elég szomorú, hogy tudatosan terjeszt hazugságot, ami még csak nem is olyan, mint Lázár János bécsi pokoljárása, amire rá lehet fogni, hogy mindenkinek másutt van az ingerküszöbe a sokszínű társadalmakat és a közterülete tisztaságát illetően, nem. Ez most egy szándékos, aljas, alávaló, mocsokság.

[…] Bővebben!


A tévékritikusok szerint a Terápia a legjobb magyar sorozat

Zsinórban ötödjére osztották ki a Televíziós Újságírók Díját, ezúttal két új kategóriával, a legjobb zsűritagéval és a legjobb gasztrorealityvel kiegészítve. 12 díjon osztozott a TV2, az RTL és az HBO, mert hát kis piac ez, saját gyártással, mármint olyannal, amit nevezni lehetett (vagy éppen érdemes) rajtuk kívül csak az MTVA, a Viacom és a Sony (Viasat/AXN) volt jelen a mezőnyben. Voltak ismétlők, Ördög Nóra negyedszer lett a legjobb női műsorvezető, Mácsai Pál pedig másodjára a legjobb színész, de újonc nyertesek is akadtak (pl. Tilla, Lovas Rozi és Debreczeny Csaba), a díjak pedig 5-5-2 arányban oszlottak meg a tévék között. Vitatkozni lehet a kategórianyertesekkel, de minek. Ettől függetlenül a nyertesek mellé odaírjuk zárójelben azok nevét, akiket a comment:com olvasói a legjobbnak tartottak az adott kategóriában.

 • Nagyszabású showműsor: Ninja Warrior Hungary (TV2) (Sztárban sztár – TV2)
 • Comedy show: Gyertek át! (RTL Klub) (Beugró – RTL)
 • Vetélkedő: Az 50 milliós játszma (TV2) (1 perc és nyersz – TV2)
 • Reality: Survivor (RTL Klub) (Survivor – RTL)
 • Gasztro reality: A Konyhafőnök VIP (RTL Klub) (A Konyhafőnök VIP – RTL)
 • Zsűritag: Liptai Claudia (TV2 – Sztárban sztár) (Majka – Sztárban sztár, TV2)
 • Női műsorvezető: Ördög Nóra (TV2) (Borbás Marcsi – MTVA)
 • Férfi műsorvezető: Till Attila (TV2) (Sebestyén Balázs – RTL)
 • Magyar sorozat: Terápia (HBO) (Terápia – HBO)
 • Színésznő: Lovas Rozi (RTL Klub – A mi kis falunk) (Lovas Rozi – A mi kis falunk, RTL)
 • Színész: Mácsai Pál (HBO – Terápia) (Mácsai Pál – Terápia, HBO)
 • Mellékszereplő: Debreczeny Csaba (RTL Klub – A mi kis falunk) (Debreczeny Csaba – A mi kis falunk, RTL)

Televíziós Újságírók Díját a 24.hu, a Hír7, az Index-Comment:com, a Kreatív, a Médiapiac, az Origo, a SorozatJunkie, a SorozatWiki, a Színes RTV, a Telenovella-Epizód magazin és a Tvr-hét szakújságíróiból álló grémium osztja ki. Az esemény főtámogatója a NuMuvee Hungary Kft., televíziós műsorgyártó.