Az Exatlon lett az egyhangúság új mértékegysége

Az Exatlon lett az egyhangúság új mértékegysége

Az európai versenyzők hamar megismerték a pályát, különösen az új-zélandi Paul Radisich.

Két adáson vagyunk túl a dominikai palikozásból, és ha agyonvernek sem tudom megmondani, miről és kinek szól ez a műsor, amit Exatlonnak hívnak, és kábé olyan, mintha a Survivor egzotikus helyszínét a Ninja Warror nagyon lebutított pályáival kereszteznénk, erre ráengednénk 8 profi sportolót és 8 sportos civilt, és az eseményeket nem viccesnek mondott műsorvezetők, hanem egy sportkommentátor narrálja hol sikoltozva, hol hörögve.

Mindezt minden nap, mától már 90 percben.

[…] Bővebben!

Az Exatlon lett az egyhangúság új mértékegysége
Az Exatlon lett az egyhangúság új mértékegysége
Az Exatlon lett az egyhangúság új mértékegységeKormánypropagandával és hibás kérdéssel is lehetsz milliomos

Kormánypropagandával és hibás kérdéssel is lehetsz milliomos

A tudásalapú vetélkedőkre itthon mindig is hajlamosak voltunk úgy tekinteni, mint valamiféle kinyilatkoztatásra, a könnyen, tömegek számára elérhető Tudás alfájára és ómegájára, a kvízmesterekre meg a Tudás Őrzőire. Ilyen volt Egri János és az Elmebajnokság, azaz az angol Mastermind hazai verziója, amiből mindenki megtanulhatta, hogy 1965 március 23-án az Aidában ki énekelte Amonasro, Núbia királya szerepét Milánóban. Már ha érdekelte, ugye. Egri János után a következő olyan kvízmester, akit az egész ország rém okosnak és intelligensnek tartott, Vágó István volt, aki egyébként lehet, hogy az, mit tudom én, de mivel a tévében annak tűnt, így a nagyközönség annak tartotta – pont mint Noah Wyle-t orvosnak az amerikaiak, akik egy repülőúton hiába bizonygatta, hogy ő nem Dr. Carter. Vágóra aztán úgy rá is hűlt ez az “Ő Az Okos Ember” jelmez, hogy amikor valami könnyedebben próbálkozott, hatalmasat bukott, mert a néző nem a frivol műsorvezetőt látta benne, és idegenül is mozgott a szerepben.

[…] Bővebben!

Kormánypropagandával és hibás kérdéssel is lehetsz milliomos
Kormánypropagandával és hibás kérdéssel is lehetsz milliomos
Kormánypropagandával és hibás kérdéssel is lehetsz milliomosA Tényeken kínodban már röhögni sem tudsz

A Tényeken kínodban már röhögni sem tudsz

Esküszöm, éreztem, hogy nem kellene december 31 23:59 előtt lezárni a média 2018-as évének értékelését, na de mindegy már, a lényeg, hogy a TV2 és nívódíjas hírműsora, a rendkívül vicces, “Tények” címmel ellátott, naponta jelentkező izé december 29-én este csak rá tudott tenni egy lapáttal az egész éves tevékenységére, és még mielőtt, nem, nem akarok házi rekordot dönteni mondathosszban. Szóval Tények. A műsor, amit sajnos még mindig 700 ezernél többen látnak a Nielsen szerint, és azért sajnos, mert ha a 700 ezerből csak egy is akad, aki elhiszi, hogy Soros György Palpatine császár reinkarnációja, máris kár, hogy a műsor létezik.

[…] Bővebben!

A Tényeken kínodban már röhögni sem tudsz
A Tényeken kínodban már röhögni sem tudsz
A Tényeken kínodban már röhögni sem tudszJanuár 2-től látható az Exatlon Hungary

Január 2-től látható az Exatlon Hungary

Mindkét nagy kereskedelmi tévé odafigyel az év elejére is, ami abból a szempontból elég szokatlan, hogy ez az az időszak, amikor a reklámozóknak nem nagyon van pénze, hiszen decemberben mindent elköltöttek, ami volt, ráadásul január évtizedek óta a kiskereskedelem fekete hónapja, ilyenkor senki nem vesz semmit, csak imádkozik, hogy kihúzza a hó végéig.

Az RTL egy napi sorozattal, a Drága örökösökkel jelentkezik, aminek első részét már meg is mutatták a sajtónak (erről külön posztban írunk majd), a TV2 pedig egy Survivorba oltott Ninja Warriorral és a Legyen Ön is Milliomos! feltámasztásával próbálkozik nézőket leültetni a tévék elé. Utóbbit Gundel Takács Gábor vezeti majd, és nagy kérdése, hogy az a műsor, amit a Vágó István-féle verzió után az RTL kétszer is feltámasztott, először Friderikusz Sándorral majd Fábry Sándorral, és kétszer kaszált el, mert semmi értelme nem volt, mennyire él meg 2018-ban főműsorban egy kereskedelmi tévén.

[…] Bővebben!

Január 2-től látható az Exatlon Hungary
Január 2-től látható az Exatlon Hungary
Január 2-től látható az Exatlon HungaryA legbátrabb páros 2×05 – Gémóvör

Nos drága gyermekeim, elérkezett ez a mesés pillanat is, indulhat a döntő, kiderül kik  csatlakoznak a győztesek rendkívül illusztris táborához. ( Tenyát csókoltatjuk). Aurelio chocapicből kirakott „Berki” feliratával indul a reggel, ez aztán a hagyaték barátom, gratulálok.
A legbátrabb páros 2x05 - Gémóvör

[…] Bővebben!

A legbátrabb páros 2x05 - Gémóvör
A legbátrabb páros 2x05 - Gémóvör
A legbátrabb páros 2x05 - GémóvörLiptai Claudia otthagyja a TV2-t

17 év után elhagyja a TV2-t Liptai Claudia, miután nem hosszabbította meg a 2018 végén lejáró szerződését, értesült a Bors. A hírt maga a műsorvezető és a TV2 is megerősítette a lapnak. Ahogy fogalmazott, Liptai új szakmai kihívásokat keres, műsorkészítést tanul, illetve több időt szeretne a gyermekével tölteni.

[…] Bővebben!

Liptai Claudia otthagyja a TV2-t
Liptai Claudia otthagyja a TV2-t
Liptai Claudia otthagyja a TV2-tA legbátrabb páros 2×04 – Luxusból a lúzerségbe

Miután a Berki-ellenes triumvirátus rövid történelme csúfos kudarccal zárult, ismét belecsapunk a lecsóba, és megkapjuk az aktuális heti gyökérreality-adagunkat. A párbajt követő reggelen Aurelio mája hízik a büszkeségtől, körbe is rohanja az erődöt a tőle megszökött elmeroggyant módon, a jelenet egyetlen pozitívuma, hogy a szerkik –gondolva a maradék belső békém megőrzésére- legalább kikockázzák a munkásdekoltázsát.

Na, ugrás az első feladatra, ami az a csapóajtós-vízbeesős téma, amit az előző szériában a fél brigád offolt, szerintem meg az egyik legkirályabb feladat az összes közül. A Majka és Tilla szettjei elkeserítően szarok című műsor folytatódik, egy teljesen indokolatlan mintával megáldott undormány selyem(?)ing van rajtuk, kérem, ha valaki érti ennek a vonalnak a miértét, ossza meg velem, azt hiszem ez tipikusan a „van az a pénz”-kategória. Örömmel konstatálom, hogy már csak négy páros van versenyben, így merem remélni, hogy kevésbé válik vontatottá az egész adás. Aurelioék Fanniékkal társulva kezdik a mókát, szegény lány, már megint teljesen rottyon van, de végül nem adja fel. Aurelio nője viszont félúton bemondja az unalmast, így WFF-nek kell helyette is merülnie. Meg az asszonykája helyett is, de ez senkit nem lep meg igazán.
A legbátrabb páros 2x04 - Luxusból a lúzerségbe

[…] Bővebben!

A legbátrabb páros 2x04 - Luxusból a lúzerségbe
A legbátrabb páros 2x04 - Luxusból a lúzerségbe
A legbátrabb páros 2x04 - Luxusból a lúzerségbePalik László műsort kapott a TV2-n

Palik László fogja vezetni a TV2 januárban induló új műsorát, az Exatlon Hungaryt, írja az Origo. Ez egy külföldről átvett formátum, amit sikerrel vetítettek Brazíliától az Egyesült Államokig. 

Az Exatlon Hungaryban két csapat küzd egymással különböző akadálypályákon. Az egykori és jelenlegi élsportolókból álló Bajnokok csapnak össze a Kihívókkal, akik életében a sport központi szerepet játszik, de nem voltak élsportolók. Mindannyian alapos orvosi vizsgálat után kezdhetik el a játékot. Az Exatlon Bajnokára a küzdelem végén többmilliós nyeremény vár. A műsorról ebben a posztban írtunk hosszabban.

Palik László felesége Marsi Anikó, aki évek óta vezeti a TV2 Tények című propagandaműsorát, amit ők híradónak neveznek. Palik a köztévén kezdett sportriporterként, később az RTL Klubon közvetített Forma 1-et, volt a Hungaroring Zrt. elnöke is. Évek óta Spanyolországban él Marsival közös gyerekeikkel.

Palik László műsort kapott a TV2-n
Palik László műsort kapott a TV2-n
Palik László műsort kapott a TV2-nA legbátrabb páros 2×03 – A sas nem vadászik légyre

Nos, az e heti résznek én alapból úgy vágok neki, hogy egy nagyon elcseszett érzelmi hullámvasúton ülök, köszönhetően a TWD mid-season finale-nak, és annak a ténynek, hogy tegnap hallottam, amint a VV-ben valamelyik gyökér megállapítja, hogy Amerika első elnöke Kolombusz Kristóf volt. És még az előbbit nevezik egyesek zombis sorozatnak, ahha…De kanyarodjunk is vissza a mi szempontunkból releváns agyhalottakhoz. A reggelinél Aurelio-Guszterminátor-Színész triumvirátus alakul Berkiék elpusztításának céljából, kíváncsian várom a hadműveletet.

A legbátrabb páros 2x03 - A sas nem vadászik légyre

[…] Bővebben!

A legbátrabb páros 2x03 - A sas nem vadászik légyre
A legbátrabb páros 2x03 - A sas nem vadászik légyre
A legbátrabb páros 2x03 - A sas nem vadászik légyreA legbátrabb páros 2×02 – “Iz tú sztrong, tú sztrong”

Nos, kedves kis mazsoláim, elérkezett a hetünk ékköve, itt az ideje, hogy megkapjuk a jól megérdemelt celebparádé-adagunkat, amit Tilla mindig kalandrealitynek hív, de én neki azóta nem hiszek, hogy anno elvállalta annak a béna Tick-Tack Bumm – adaptációs kvízjátéknak a vezetését. Kezdünk. Derűs reggelre ébrednek a gyökerek az erődben, kivéve Aurelio, akit elszomorít Cooky hiánya, mert neki ő volt a harmadik fele. Berkiék, miután megállapítják, hogy itt őket amúgy mindenki utálja, rutinszerűen felöltik az aktuális matching outfitjüket, bár úgy sejtem, ők ezzel a helyzettel a mindennapi életükben is sűrűn találkoznak.

[…] Bővebben!


A legbátrabb páros 2×01 – Te is fiam, Aurelio?

Még nyílnak a völgyben a kerti virágok, még zöldel a nyárfa az ablak előtt, még ki sem hevertük az előző brigádot, máris itt van a következő. Sőt, Tenyáék hamarabb verték el az utolsó fillért is, mint ahogy mi megbarátkoztunk volna győzelmük gondolatával, máris itt az újabb celebhorda. Név szerint Berki, Aurelio, VV Ágica, Laky Zsuzsi, Weisz Fanni, Csórics Balázs (?), Cooky és a +1 főik.
A legbátrabb páros 2x01 - Te is fiam, Aurelio?

[…] Bővebben!

A legbátrabb páros 2x01 - Te is fiam, Aurelio?
A legbátrabb páros 2x01 - Te is fiam, Aurelio?
A legbátrabb páros 2x01 - Te is fiam, Aurelio?Az az igazi szívás, amikor a Való Világ is veri a TV2-t

Biztos van annál kínosabb, mint a reggeli nézettségi táblát böngészve TV2-s programigazgatóként azt látni, hogy egy olyan műsor, amiben az egyik szereplő szerint idén nyáron úszóolimpiát rendeztek Budapesten, a fiatalabb nézők között agyonveri a műsorodat, de mi foglalkozzunk most csak ezzel a kínos helyzettel. Mert az van, hogy a Való Világ 9 18-49-ben kedden, szerdán és csütörtökön is verte a TV2 műsorát a főműsoridő utolsó órájában (22:00-23:00), az utána következő BeleValóVilág című késérőműsor meg hétfő óta. A VV9 az RTL II-n megy, ha valaki esetleg elfelejtette volna.

A számok (18-49):

Vasárnap
VV9 beköltöző show 7,3 % vs Hegyi doktor újra rendel 8,7%

BVV 3% vs Sztárban sztár 10,5%

Hétfő
VV9 6,5 % vs Ninja Warrior 11,3%

BVV 8,4% vs Elrabolva (am. sorozat) 7,9%

Kedd
VV9 6,7 % vs Bogaras szülők 4%

BVV 7,6% vs NCIS (am sorozat) 4%

Szerda
VV9 6,7 % vs Sztárok és párok 1,6%

BVV 7,6% vs Zoo (am sorozat) 0,9%

Csütörtök
VV9 6,5 % vs Sztárok és párok 5,1%

BVV 7,8% vs APB (am. sorozat) 3,3%

Ami igazán kínos, hogy a TV2 a teljes lakosságot tekintve is bukott kedden és szerdán este is, csütörtökön pedig alig sikerült nyerniük – a BeleValóVilág viszont ebben a korcsoportban (4 évnél idősebbek) is verte őket minden hétköznap. Tanulság nincs, az embereknek még mindig kell a faszhelikopter és az üvöltözés.

Forrás: Nielsen


Tenya meg a csaja lett a faja

Bocs, tényleg, néha kibuknak belőlem dolgok, mint Vincent Hannah-ból (tessen megnézni a Heat című műalkotást). Szóval, az ország első számú lovasszínésze, a szegény ember sörényét vesztett Sámsonba oltott élő Vallejo-illusztrációja és gyakran nyers és durcás csaja, Friderika lett A legbátrabb páros nyertes párja, gratula innen is. Hogy aztán ez mennyire volt megérdemelt győzelem, azt ne tudhatom, mert az első adás után kicsekkoltam, de majd meg tetszenek kommentelni jól, hogy netán Palácsik Lilla és faszija ill a Schobert-család jobb volt-e az évadban, vagy sem. 

[…] Bővebben!


Eladnád a gyerekedet egy csavarkulcskészletért?

Gyerekkel és/vagy kisállattal mindent el lehet adni, mondja a marketinges alapvetés, és ugyan black tar heroinnal és AK-47-essel még nem tesztelték a dolgot, de van benne valami. De mi van akkor, amikor maga a gyerek az árucikk? És most nem arról beszélünk, amikor egy tehetségkutatóban produkálják magukat, mert akkor legalább az megvan a dologban, hogy a gyerek tud arról, miben vesz részt (most szépen kimész a színpadra a magas nénivel és elmondod a verset, amit anyának írtál) és olyat csinál, amiben jó, mert ugye olyan kegyetlen szülő nincs, amelyik bikucsunájoztatja a család szeme fényét.

Ó, dehogy nincs.

[…] Bővebben!


A TV2 Dominikán forgatja a Ninja Warrior és a Survivor szerelemgyerekét

A TV2 tegnap este jelentette be, hogy Exathlon címmel 

vadonatúj, egzotikus környezetben forgatott sport reality érkezik a TV2 képernyőjére.

A török Acunmedya formátuma a Surviror egzotikus szigetes, egymás ellen küzdő törzses elemeit vegyíti a Ninja Warrior akadálypályájával, a biztonság kedvéért meg hozzátettek egy celebek vs. civilek motívumot, és tessék, kész is a formátum, amire Dominikán felhúztak egy gyártói bázist, és lelkesen árulják a portékát világszerte. Eddig brazil, mexikói, kolumbiai, román és kvázi amerikai verzió készült belőle (azért kvázi, mert a Telemundo nevű spanyol nyelvű adóra készült, ami ugyan az USA területén sugároz, de mexikóiak csinálják, főleg latin-amerikai bevándorlóknak). A hír egyébként áprilisban már lejött kisebb külföldi oldalakon, csak lemaradtunk róla.

[…] Bővebben!


Magyar gyerekekkel sem lehet elrontani a Masterchef Juniort

Kár, hogy a Masterchef Junior került végül a TV2 őszi struktúrájában az X-faktorral szembe, mert így biztosan lesznek sokan, akiknek tetszene a műsor  de nem jutnak el odáig, hogy erről a saját szemükkel meggyőződjenek. Ez első rész után azt gondolom, hogy a koncepció, ami a világ 29 országában bevált, magyar gyerekekkel is működik. A reality-k/tehetségkutatók esetében általában arról van szó, hogy casting jelenti a műsor legnagyobb és legkritikusabb részét, különösen, ha egy jól kipróbált, végletekig letesztelt formátumról van szó.

[…] Bővebben!


Drámaibb és dögösebb lett a Korhatáros szerelem folytatása

 

A TV2 első, “rendes” fikciós sorozatának indulásakor azt írtam, hogy

Sablonos, de szórakoztató romkom lett a Korhatáros szerelem (…) nem fogja megváltani a televíziózást és nemigen generál majd késhegyre menő vitákat sem, de szórakoztató, kifejezetten nézhető tartalom, amivel a tévé – legalábbis az első két, a díszbemutatón levetített részben – semmit az égvilágon nem kockáztat.

Az első évad végére ez nem nagyon változott, a negyvenes, 3 gyerekét egyedül nevelő anya és huszonéves palija története nekem már papíron is csak egy Julia Roberts – Miles Teller vígjátékra volt elég, aminek az a Nagy Megmondása a végén, hogy A Kor Nem Számít, Mert A Szerelem Mindent Legyőz. Ennél azért a Korhatáros szerelem pár fokkal összetettebb, de mivel egy dramedyről van szó, ami ugye vicces elemekkel megspékelt dráma (vagy drámai momentumokkal megbolondított vígjáték), olyan nagy sorsfordítást nem volt szabad tőle várni. Félreértés ne essék, ettől nem lett rosszabb, vagy jobb, mint az új-zélandi eredeti, sőt, annak az első évadát én nem voltam képes végignézni, mert unalmas volt és mesterkélt.

[…] Bővebben!


Aki felgyújtaná a feleségét, az egy gyáva pöcs

 

Amikor Schobert Norbert tíz perc alatt hatodjára ismételte el, hogy ő gyerekkorában a nyóckerben egy gödörben aludt kamionsofőr kurvákkal, és SOSETÖBBÉ nem fog tetvek között, egérszarba forgatva aludni, már túl voltunk azon, hogy a szegény ember két lábon járó Vallejo-illusztrációja közölte a nála vagy 30 évvel fiatalabb csajával, hogy a nyereményből kap egy leültetett ezerkettest, oszt kuss; két nő pánikrohamot kapott, mert valamiért nem csapódott le az agyukban, hogy egy olyan műsorban, amiben VIZES FELADATOKAT ÍGÉRTEK, valóban lesz vizes feladat, és ez nem tesz jót a víziszonnyal kevert pánikbetegségbe oltott klausztofóbiával megspékelt hisztériának, de még a kanyarban sem volt az a feladat, amiben a strandpucsos-hajráfos-rövidgatyás-hawaii-inges Majka azt üvölti a Kim Kardashian anyjára hajazó arcot viselő Németh Kristóf csajának, hogy most akkor gyújtsd fel a szerelmedet, kérlek.

A Legbátrabb páros nem egy egyszerűen definiálható tévéműsor, na.

[…] Bővebben!


A bekötött szemmel dartsozásnak is több értelme van

A Sztárok és párok című műsort jobb híján azt hiszem vetélkedőnek kell hívni. A lexikális tudásra építő műsorok egy ideje kimentek a divatból, bár a TV2 pont most készül visszahozni a Legyen Ön is Milliomost (Úgy, hogy közben a Tényekben azt a Vágó Istvánt kutyázzák, aki a formátum mellett elég nagy szerepet játszott a műsor sikerében.), mindenesetre az utóbbi időben inkább olyan műsorokkal próbálkoztak, mint az 50 milliós játszma vagy a Pénzt vagy éveket, ahol nem a tudás volt a lényeg. A tévés formátumok kreatívjai egy ideje vért izzadnak, hogy újabb és újabb ötletekkel álljanak elő, amiben ügyesnek és okosnak kell lenni, de közben nem azon múlik a siker, hogy a játékos fel tudja-e idézni, ki volt a miniszterelnök Kossuth Lajos halálakor.

[…] Bővebben!


Tegnap este a TV2 leverte az RTL-t

A TV2 őszi műsorstruktúrájának sikerét vagy bukását egyelőre botorság lenne elemezni. Igaz, az ősz szeptemberrel kezdődik, és ők is akkor mutatták be (azaz titkolták el) az új műsorstruktúrát, de mivel egy huszárvágással erre, az október 8-i hétre koncentráltak mindent, ami a kreatív arzenálban pihent, adunk még egy hetet nekik, hogy két hét adatait értékelhessük alaposabban.

Addig is jöjjön egy gyorsjelentés, amit a TV2 tolt ki, mert hát nagy nap volt a tegnapi, megverték az RTL-t minden olyan korcsoportban, amit mérni szoktak, egész napot tekintve a csatornacsoportjuk, a főműsorban meg a TV2, az ilyen diadalokat meg menetrendszerint egy melldöngetés követi. A számok:

  • A legbátrabb páros 2,5 órás, első adása 14,4%-os közönségarányt hozott 18-59-ben és 15,9-et 18-49-ben.
  • A Tények a teljes lakosságban 22,1%-os közönségaránnyal futott.
  • Jól indult a Bogaras szülők, 18-59-ben 12,4%-ot, 18-49-ben 13,9%-ot tudott.
  • Az egész napot és teljes lakosságot tekintve a TV2 Csoport közönségaránya 27% volt, az RTL Magyarországé pedig 21%.
  • A főműsorban a 18-49-es kereskedelmi korcsoportot alapul véve a TV2 közönségaránya 15,2 százalékos volt az RTL 13,1 százalékával szemben.
  • Ha a műsorokat sávonként nézzük, az látszik, hogy főműsoridőben a Survivor (17% 18-49-ben) és a Barátok közt első félórája nyeri a saját sávját, utána, azaz fél 9 környékén tér magához a TV2. Ez azért is fura, mert a Legbátrabb páros akkor már túl van az első 90 percen, azaz a nézőket annyira nem érdekelte a műsor, hiszen csak az utolsó egy órára kapcsoltak oda.

Szóval ez volt a kedd, jövő hétfőre okosabbak leszünk.