Van pár képünk Emma Stone és Jonah Hill Netflix-sorozatából

A Maniac egy norvég széria amerikai remake-je, amiben a két főszereplő egy elmegyógyintézetben lakik, és mindenféle képzeletbeli világba menekülnek az elméjükben. A vígjátéksorozatban a két főszereplő Emma Stone és Jonah Hill, mellettük Justin Theroux (Hátrahagyottak), Sally Field (The Amazing Spider-Man) és Jemima Kirke (Csajok) is látható lesz. A tízrészes, még idén bemutatkozó sorozatot Patrick Somerville (The Bridge, Hátrahagyottak) írta a 2014-es eredeti alapján, az egyetlen rendezője pedig a True Detective-vel menten ismertté vált Cary Fukunaga lesz, aki egyben a sorozat showrunnerje is.


Plágiummal vádolják a Stranger Things alkotóit

A Netflix őrülten sikeres ifjúsági kalandhorror-sorozata, a Stranger Things sem kerülhette el a siker egyik modern velejáróját: az alkotóit beperelték plágium vádjával. Ez a hollywoodi ügymenet része, a Mad Maxtől az Avatarig mindent és mindenkit perel valaki, több, de inkább kevesebb sikerrel.

A Stranger Things alkotópárosa, Matt és Ross Duffer most éppen a harmadik etap előkészítésével foglalkozik, így úgy kellett nekik egy per, mint üveges tótnak a hanyatt esés. A keresetet egy Charlie Kessler nevű rendező nyújtotta be ellenük, azon az alapon, hogy 2012-ben rendezett egy Montauk című kisfilmet, amiben

  • egy kisvárosban eltűnik egy kiskölyök,
  • a kisváros mellett egy titkos katonai létesítmény áll,
  • ahol gyerekeken kísérleteznekm
  • és egy másik dimenzióból érkezett szörnyet tanulmányoznak.

[…] Bővebben!


A II. Erzsébetet játszó színésznő is megszólalt a fizetési botrány miatt

Claire Foy is megszólalt, miután néhány napja kiderült, hogy hiába ő volt a The Crown című sorozat főszereplője, mint II. Erzsébet királynő, színésztársa a Fülöp herceget alakító Matt Smith nagyobb gázsit kapott.

[…] Bővebben!


Túl sokat keres a Fülöp herceget alakító Matt Smith, le kell mondania róla

Néhány nappal ezelőtt beszámoltunk róla, hogy a Netflix The Crown című sorozatán, a címszereplő II. Erzsébetet alakító Clarie Foy jóval kisebb fizetést kapott, mint a férfi főszerepet játszó Matt Smith.

[…] Bővebben!


Egy férfit biztos jól megfizetnének II. Erzsébet szerepéért

Újabb idegesítő gázsiegyenlőtlenségről jött infó, ráadásul most egy olyanról ami teljesen védhetetlen: Claire Foy színésznő, aki a Netflix The Crown című sorozatában két évadon át alakította II. Erzsébet királynőt, és volt abszolút főszereplője a szériának, kevesebb fizetésért dolgozott, mint a férjét alakító Matt Smith. Mindezt egy jelenleg zajló, jeruzsálemi tévés konferencián ismerték be a sorozat producerei.

Az indok kézenfekvő volt, a producerek szerint Matt Smith egy közismert színész, aki 2010 és 2013 között a Ki vagy Doki? címszereplőjeként olyan státuszra tett szert, ami a magas fizetését indokolta, míg Foy a 2015-ös Golden Globe-nyertes, Wolf Hall című minisorozaton kívül semmi különöset nem csinált. Hát ja, aztán a sorozatben olyat játszott, hogy egymás után kétszer jelölték Golden Globe-ra (egyet nyert is) és egyszer Emmyre is. És Matt Smith, kérdezhetnénk, hát, őt Fülöp herceg megformálásáért meg lófaszra sem jelölték.

[…] Bővebben!


Egy stábtag szerint alázzák a nőket a Stranger Things forgatásán

“Azt hiszem a nőnap a legjobb alkalom arra, hogy bejelentsem: nem fogok részt venni a Stranger Things harmadik évadának forgatásán. Hogy miért? Mert kiállok a nővéreimért. A saját szememmel láttam, hogy két, nagy hatalommal bíró férfi verbálisan bántalmaz több nőt. Megígértem magamnak, hogy ha lesz lehetőségem mondani valamit az ügyben, akkor mondok.” – ezt Peyton Brown, a Stranger Things egyik kamera technikusa osztotta meg Instagramján. A posztban ugyan nem nevezik meg őket szó szerint, de a Stranger Things forgatásán a legnagyobb hatalmi helyzetben Matt és Ross Duffer, showrunnerek vannak, akiknek a felelőssége, hogy milyen a hangulat a forgatáson.

[…] Bővebben!


Műsort kaphat a Netflixtől Barack és Michelle Obama

Fotó: Getty Images Hungary

Az Amerikai Egyesült Államok előző elnöke, Barack Obama komolyan tárgyal arról a Netflix-szel: a csatorna műsorsorozatot forgathat Obama részvételével – írja a New York Times a tárgyalásokat közelről követő forrásokra hivatkozva. Azaz a Netflix azért fizetne Barack Obamának és az egykori first ladynek, Michelle Obamának, hogy exkluzív, csak az online műsorszolgáltatón látható tartalmat szolgáltasson nekik.

A források ugyanakkor azt is leszögezték, hogy a készülő műsorban nem arról lenne szó, hogy Obama Trump intézkedéseire vagy bármiféle kritikára reagálna, és nem is jelentene válaszlépést a kormánypárti Fox News vagy az álhírekben és összeesküvés-elméletekben is erős Breitbart.com működésére. A Netflix inkább arra teremtene lehetőséget, hogy Obama kommunikálni tudjon nagyjából ugyanannak a célközönséggel, amelyet eddig is célzott a közösségi médiában.

Felmerült például egy olyan műsor lehetősége, amelyben Obama vitaműsort vezetne olyan témákban, amelyek fontos részét képezték az elnökségének, mint az egészségügy és a társadalombiztosítási rendszer, a klímaváltozás, a szavazójog kérdése és a bevándorlás. Michelle Obama pedig hasonlóképp neki fontos témákról beszélhetne. De felmerült az is, hogy az Obama házaspár a nevét és támogatását adná fikciós vagy dokumentum-műsorokhoz is. 


A Netflix megint elköltött egy tonna pénzt egy sorozatra

Évi nyolcmilliárd dollárból persze futja fejlesztésre, szóval annyira nem kell csodálkozni azon, hogy az 1960-as évek (Amerikában) ikonikussá vált sci-fi-jét, a Lost in Space-t annyi pénzből rebootolhatta a Netflix amiből itthon a teljes egy éves hazai filmtermés kijön. Az előzetes gyönyörű, filmszerű, ilyen trükköket tévében eddig csak az Expanse-ben láttunk, és az is milyen fasza már, ugye.

[…] Bővebben!


Folytatódik Netflixen a Black Mirror

A Netflix berendelte a Black Mirror 5. évadát. Egyelőre ennyi a hír, a streaming szolgáltató nem közölte, hogy hány epizódos lesz az évad és mikor tervezik bemutatni.

The future will be brighter than ever. pic.twitter.com/slVeg3VPd7

— Black Mirror (@blackmirror) March 5, 2018

A készítő továbbra is Charlie Brooker lesz, aki kezdettől fogva felügyeli az antológia sorozatot, ami eredetileg az angol Channel 4-on indult, már a harmadik évad után költözött át Netflixre.

A sorozat legutóbbi évadáról írt kritikánkat itt lehet olvasni.


A Netflixen tér vissza a Bébi úr

Mi is megírtuk, hogy folytatást kap a Bébi úr című rajzfilm, a nagy sikerre való tekintettel, – a filmet Oscar-díjra is jelölték, a legjobb animációs film kategóriában, bár a díjat végül a Coco vitte el. Az egész estés film ugyan csak 2021-ben érkezik a mozikba, de addig sem kell nélkülöznie a főnökösködő babát a rajongóknak, ugyanis a Netflix megállapodást kötött a Dreamworks-szel, és ennek keretében kisebb sorozatrészek formájában tér majd vissza a Bébi úr.

Hogy hány rész lesz, és milyen hosszúak, azt egyelőre nem tudni, de az első rész április 6-án lesz látható. Ebben, az előzetes szerint a fő ellenségnek a kiscicák lesznek kikiáltva, akik úgy tűnik veszélyt jelenthetnek a cuki kisbabákra.


Az elnökasszony még csak most kezdi

Kijött az első előzetes a hatodik, egyben utolsó, egyben Kevin Sapcey mentesített House of Cards-évadból, amiben az ötödik etap végén elnöknek beiktatott Claire viszi a prímet, a kedves ura meg sehol, semmilyen formában nem tűnik fel benne említés szintjén túl, mert szexuális zaklatási botrányokba keveredett, és ezt a Netflix gyomra nem vette be.

A Netflix az Oscar-gála alatt mutatta be az első teasert, amiben egy láthatóan felbolydult Fehér Házban rohangál mindenki mint pók a falon, kivéve a főnökasszonyt, aki üldögél a nagy székben, aztán feláll a kék üzletasszony jelmezében, és aszongya, még csak most kezdődik a móka.

Az évad forgatása, hogy is mondjuk, rögös volt, megírták a forgatókönyveket és el is kezdték, erre jött ugye Anthony Rapp színész és azt állította, Spacey kvázi megerőszakolta amikor még csak 16 éves volt, aminek nyomán Spacey bejelentette, hogy akkor mostantól ő akkor inkább meleg, de a vonat robogott tovább, és egy héten belül vagy nyolcan jöttek elő azzal, hogy Spacey nem viselkedett tisztességesen velük. A forgatást leállították, Spacey-t kirúgták, a forgatókönyveket átírták majd újra elkezdték a melót, és most itt tartunk, ahol.

A hatodik évadbanszerepelni fog Michael Kelly, Diane Lane, Greg Kinnear, Jayne Atkinson, Patricia Clarkson, Cody Fern, Constance Zimmer, Derek Cecil, Campbell Scott és Boris McGiver is, bemutató ősszel.


Jót tett a Star Treknek a modernizáció

Van nehezebb dolog egy kultsorozat feltámasztásánál, hogyne lenne, sőt, hálátlanabb is, de ha a szórakoztatóiparnál maradunk, akkor az amatőr késnyelésen és a női szereplőkkel újraforgatott filmklasszikusokon kívül nem tudok nagyobb szopást elképzelni. Mert mindegy de tényleg, MINDEGY mit csinálsz, valaki biztos anyázni fog.

[…] Bővebben!


Takeshi Kovacs, a halhatatlan

Az Index-cikkeket nem lehet kommentelni, szóval majd akkor itt tessék az Altered Carbonról és az arról íródott kritikámról beszélgetni.

Kapd be Uram, le vagyok töltve!

Az van, hogy a kvázi halhatatlanság nettó szívás. Ha nincs annyi pénzünk, mint egy NER-lovagnak, a harmadik emberöltőt is ugyanott töltjük majd, ahol az első nagy részét. Egy hamburgeres bódéban legfeljebb akkor hajlandó lehúzni az ember 300 évet, ha hosszú távú tervei vannak a Churchill-összessel. Maga az alapvetés, a mennyország kapuja előtt röhögve megforduló és újabb körre induló tudaté persze papíron jónak tűnik, ki ne szeretné kipróbálni milyen lehet egy fehér cápát tényleg orrba verni, aztán amikor a szétmarcangolt test feladja, egy újban felébredni és bemenni a hivatalba másnap reggel? Altered Carbon kritika, a link a címben.


A Netflix 300 millió dollárért igazolt sztárproducert

Ryan Murphy nevét az ember akkor hallotta először, amikor a Kés/alatt című sorozattal a plasztikai sebészek világán át elkezdte kiélni mindenféle perverzióját a tévében, és milyen jól tette, basszameg, az egyik legjobb FX-sorozat volt ever, legalábbis az első három évada. Aztén jött a Glee a Foxra, amivel a mainstreambe gázolt bele szügyig, és ugye ott volt még a felejthető Scream Queens és a zseniális első négy évaddal jelentkező American Horror Story. Mindez a Fox berkein belül, FX-re, Foxra, olyan volt Murphy ott, mint az ABC-nél Shonda Rhimes, a CBS-nél Chuck Lorre vagy az NBC-nél Dick Wolf.

Aztán jött a Disney és belefingott a nulláslisztbe.

[…] Bővebben!


Kevesebb Stranger Thingset kapunk a harmadik évadban

Április közepén kezdődik a Stranger Things harmadik évadának forgatása, a készítők pedig bejelentették hány epizódot készítenek. Eggyel kevesebbet, mint a második évadban, ezúttal csak 8 részében figyelhetjük az ijesztgetés, meg a 80-as évekbeli referenciákat.

[…] Bővebben!


Két új szereplővel ér véget a House Of Cards

Két frissen igazolt, Oscar-díjra jelölt színésszel fejeződik be a House of Cards (Kártyavár): egyelőre csak annyit tudni, hogy A hűtlenből ismert Diane Lane és a Lesz ez még így se! színésze, Greg Kinnear egy testvérpárt alakít majd a sorozat hatodik, utolsó évadában.

A 13 részes hatodik évad forgatása már a második résznél tartott, amikor Kevin Spacey zaklatási botránya miatt októberben leállították a munkát. A hatodik évad forgatása egy mintegy három hónapos kényszerpihenő után kezdődött újra a héten.

Az újragondolt hatodik évad nyolc részből áll majd, és ahogy már korábban kiderült, Spacey egyetlen pillanatra sem fog szerepelni benne. A széria központi figurája Robin Wright lesz, a záróévad premierjének dátuma egyelőre ismeretlen. (via Deadline)


A braziloknál sorozatot forgattak a legmocskosabb korrupciós ügyekből

A The Mechanism a Narcos egyik alkotójának (José Padilha) új sorozata, és ugyan az esetleges jogi következmények miatt pár dolgot megváltoztattak benne, de a karakterek így is felismerhetők. Arról szól, hogyan buktatja le pár eltökélt nyomozó az ország legnagyobb mutyiparádéját és ez hogy hat ki az ő életükre is. Mintha mi forgatnák egyet egy vízvezetékszerelőröl, aki a király strómanjaként lopott el annyi pénz, amennyit elképzelni sem tudunk. (Ha valaki leforgatja, mi megírjuk a forgatókönyvet szívesen.)

A The Mechanism március 23-tól látható a Netflixen, remélhetőleg itthon is.


Az Erin Brockovich írójától rendelt sorozatot a Netflix

Egy nyolcrészes sorozatra adott megbízást a Netflix az Erin Brockovich írójának, Susannah Grantnak. Az Unbelievable című sorozatot a CBS TV Studios gyártja majd, a két producer  Sarah Timberman és Carl Beverly lesz. Grant dolgozott már a CBS-nek egyébként az A Gifted man című sorozaton.

A sztori alapja egy 2015-ben megjelent újságcikk, amely egy fiatal lány történetét írja le, a cikk számos rangos újságíró díjat is nyert. A történet szerint egy 18 éves lányt azzal vádolnak, hogy hamisan állította, hogy szexuális erőszak áldozata volt, de aztán két nyomozónő kezd dolgozni az ügyön, és kibogozza a rejtélyes szálakat.

Az eredeti, Unbelievable Story of Rape című cikk egyébként itt olvasható,


Szinte el is felejtettem, mennyire macerás a kamasszá válás

2017-ben nyilvánvalóvá vált, hogy a sorozatpiac akkorára duzzadt, hogy egyszerűen nem lehet már rendesen követni minden apró rezdülését. Éppen ezért fordulhatott elő, hogy olyan szinten elment mellettünk a Big Mouth, a Netflix saját gyártású animációs sorozata, hogy csak most jutottunk el odáig, hogy az egekig marasztaljuk. Ugyanis a Big Mouth messze az utóbbi évek egyik legeredetibb felnőtt rajzfilmsorozata, ami nem csak a remek humora miatt emelkedik ki a többségből, hanem az ötletes témaválasztás miatt is.

[…] Bővebben!


Csak a hülyék rabolnak már bankot

A Netflix az utóbbi időben rendesen rárepült a nemzetközi terjeszkedésre, és itt most nem arra gondolok, hogy épp mikor hány országban indulnak el, hanem hogy mikor hány országból vesznek sorozatot. Eddig is voltak azért nem amerikai gyártású tartalmaik, de 2017-ben rátoltak erre egy lapáttal a Suburra, az Ingobernable, a Hotel Beau Sejour, a német Stranger Thingsnek kikiáltott Dark, illetve a spanyol La Casa de Papel megvásárlásával.

Utóbbi a Dark árnyékában fel sem tűnt, amíg januárban bele nem botlottam egy plakátba, ami megtetszett (meg rajta a Netflix-logó, vagyis, hogy nézhető legálisan), úgyhogy kipróbáltam. Nem bántam meg, ez az elmúlt évek legjobb rablós sorozata.

[…] Bővebben!