A Black Mirror új évada december 28-án zuhanhat be az agyunkba

A Twitteren terjed egy kép, ez:

A Black Mirror új évada december 28-án zuhanhat be az agyunkba

Ennek alapján az új Black Mirror-évad december 28-án indul, hogy aztán a Bandersnatch című epizóddal, vagy az egész évad kapott alcímet, azt nem tudni. A képet egy sasszeműnek MONDOTT user szedte le egy hivatalosnak TŰNŐ Netflix-fiókból, amit azóta megtszüntettek, szóval könnyen lehet, hogy Charlie Booker, a sorozat alkotója baszakodik velünk, de persze az is, hogy elbénázták a dolgot, és valóban kikerült egy ilyen kép, mittudomén. Nemsokára kiderül ahogy az is hogy az egyik részben valóban szerepelni fog-e Miley Cyrus, vagy ez is csak szívatás.

A Black Mirror új évada december 28-án zuhanhat be az agyunkba
A Black Mirror új évada december 28-án zuhanhat be az agyunkba
A Black Mirror új évada december 28-án zuhanhat be az agyunkbaForradalmi megoldást alkalmazó animációs sorozatot rendelt a Netflix

A II. világháborúról forgattak már kismillió filmet, meg fognak is, sorozat is készült, és tán animációs alkotások is, de olyan még nem, mint a The Liberator, azaz A felszabadító című új széria, mert abban ún.

Trioszkóppal felturbózott hibrid animációs megoldásokat használnak majd,

ami olyan egyedülálló és forradalmi is, hogy csak nézünk majd ki a fejünkből hüledezve, hogy emmegmi. A Netflix bejelentése mai, négy részt rendeltek a CGI és élőszereplős felvételek egyedi hibridjével operáló, ránézésre egy nagyon-nagyon-nagyon felturbózott Take on Me-re (A-HA) hajazó történetből. A trioszkóp Grzegorz Jonkajtys amimátor (Pán labirintusa) és L.C. Crowley, az atlantai School of Humans animációs stúdió művésze közös találmánya, először a The Liberatorban alkalmazzák.

A történet alapja Alex Kershaw The Liberator: One World War II Soldier’s 500-Day Odyssey (A felszabadító: Egy katona 500 napos odüsszeiája a II. világháborúban) című regénye, ami egy Felix Sparks nevű amerikai katona és a 157-es gyalogosezredet történetét meséli el a kiképzőtábortól Dachau felszabadításáig, szóval láttunk már ilyet, Elit alakulat címmel vetíti az HBO. A The Liberator alkotója és írója Jeb Stuart (Dia Hard, A szökevény), a rendezője maga Grzegorz Jonkajtys. A bemutató dátuma nem ismert.


Heti ajánló 11.12-11.18 – Kedd este a Lannisterek máshol fizetik meg az adósságot

Hosszú volt az a múlt heti munkahét, szerencsére a TV mindig gondol a hányattatott sorsú munkavállalókra, így a sovány egy napos pihenőért cserébe minden estére van néznivaló a kikapcsolódáshoz.

Hétfőn hazaérve egyből kettő startoló dologból választhatunk a két nagy kereskedelmi csatornáról: a Survivor helyére érkezik 19:00-tól a főzni szeretőknek az RTL Klub Konyhafőnök VIP című gasztrorealityje, melyben ezúttal nem a kis kuktákat hívták be a 10 mitykás nyereményért játszani, hanem ismert közszereplők és celebek mutatják meg, hogy rájuk már nem az anyjuk főz. A TV2-n ugyanekkor kezdődik a Ninja Warrior Hungary, ami kicsit a 90-es évek Játék határok nélküljére emlékeztet, kivéve hogy itt csak magyarok vannak és egyedül játszik mindenki.

Heti ajánló 11.12-11.18 - Kedd este a Lannisterek máshol fizetik meg az adósságot

[…] Bővebben!

Heti ajánló 11.12-11.18 - Kedd este a Lannisterek máshol fizetik meg az adósságot
Heti ajánló 11.12-11.18 - Kedd este a Lannisterek máshol fizetik meg az adósságot
Heti ajánló 11.12-11.18 - Kedd este a Lannisterek máshol fizetik meg az adósságotMagyarul marhulnak a Good Place legújabb részében

Mindig meg tudok azon lepődni, amikor tévésorozatokban teljesen véletlenszerűen feltűnnek magyar utalások (a Brooklyn 99 például elég jó ebben), de még furább ez a The Good Place-ben, a Netflix sorozatában, aminek a sztorija egy mennyország és egy pokol között pingpongozik. Nem, Magyarország ebben egyik sem, mert a harmadik évad az visszatért a való világba, a Földre, és az egyik szereplő testvérének Budapesten van kiállítása a harmadik évad hatodik részében.

[…] Bővebben!


Megmutatta magát a Witcher-sorozat főszereplője

 Henry Cavill éppen Magyarországon van, ebből már könnyen össze lehetett rakni azt, hogy a Witcher című videojátékokból készült tévésorozat is itt készül. Na jó, de pontosan hogyan is fog kinézni Cavill ebben az egészben, mint Ríviai Geralt? A Netflix most megmutatta:

[…] Bővebben!


Az Egyesült Államok első női elnöke nem fogja befogni a száját

Sokáig kérdéses volt, hogy Kevin Spacey zaklatási botrányai után lehet-e,  szabad-e folytatni a House Of Cards című sorozatot. A Netflixnél végül úgy döntöttek, hogy sok száz ember munkáját nem kaszálják el a főszereplő ügyei miatt. Ami a történetet illeti, abba pedig jól is passzol Frank Underwood távozása. Eddig csak teasereket mutattak az évadból, amit pont a főszereplő halálára építettek, most viszont megérkezett az első rendes előzetes, ami már a Robin Wright karaktere körül bonyolódó történetet vezeti fel.

[…] Bővebben!


Megint egy gyilkológép lesz Daredevil ellensége

Október 19-én érkezik a Daredevil harmadik évada a Netflxre. Az évad előzetesét a New York Comic Conon mutatták be, ahol a készítők és a színészek elmondták, hogy ki lesz az évad főgonosza és nagyjából merre folytatódik majd a történet. 

[…] Bővebben!


Szaros poénokkal adják el, de ez a leghitelesebb sorozat a tinik életéről

A 2014-ben a Serial nevű podcastről többet írtak az amerikai újságírók, mint az év legnagyobb filmjeiről vagy sorozatairól. Elsőre talán képtelenségnek hangzik, de Sarah Koenig 12 részes oknyomozása egy gyilkossági ügyről óriási vitákat és heves hangulatú cikket egész sorát inspirálta. Ebben a sorozatban az újságíró és csapata megpróbált rekonstruálni egy 1999-ben történt gyilkossági esetet, amiért az állítólag tettest életfogytiglani büntetésre ítélték, a hétről hétre érkező epizódokból viszont egyre inkább úgy tűnt, hogy Adnan Masud Syed ártatlanul került börtönbe. Az emberek pedig rákaptak a true crime sorozatokra és részben ennek a sikernek is köszönhető, hogy az elmúlt években sokkal több ilyen jellegű film és sorozat készült.

[…] Bővebben!


A Narnia lett a Netflix válasza a Trónok Harcára

A Netflix is megtalálta a maga fantasy aranytojást tojó tyúkját – a streamingszolgáltató szerdán bejelentette, hogy (újra) feldolgozzák C. S. Lewis fantasyvilágát, a Narniát, ráadásul egyből filmekben és sorozatokban is gondolkodnak a hétrészes regénysorozat alapján.

Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy pontosan hány projektben gondolkodnak, ezt a producer Mark Gordon ugyanis nem árulta el. A Narnia-könyvek alapján legutóbb a Disney készített három filmet a Narnia Krónikái trilógiába fogva: a 2005-ös Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrényt, a 2008-as Caspian herceget és a 2010-es A Hajnalvándor útját.

Az ezüsttrón című negyedik részt 2018-ban kezdték volna forgatni, de ennek az előkészítése a mostani Netflix-megállapodás miatt állhatott le, írja az Entertainment Weekly.

A Narnia-igazolás a Netflixnél egyértelmű válasz lehet az HBO-nál 2019-ben véget érő, de újabb sorozatokat szülő Trónok harcára, illetve az Amazonnál újraéledő A Gyűrűk Urára.


Ez volt a sorozattörténelem egyik legjobb monológja, és egy rajzolt ló mondta el

Iszonyú nehéz elkezdeni egy cikket a BoJack Horseman című sorozatról. Aki ismeri, annak egy olyan sorozatról van szó, ami ötödik éve kritizálja nagyon keményen a hollywoodi filmipart, a sztárokat, politikát, kulturális trendeket, miközben pofátlanul vicces, de egyre többször gyomorszorítóan durva.

Aki pedig nem ismeri, az annyit lát belőle, hogy van egy semmilyen nagy díjat nem nyert, ráadásul csak Netflixen elérhető rajzfilmsorozat, ahol egy emberként viselkedő ló a főszereplő, csomó popkulturális utalás van benne, néha mindenki infantilis, közben meg csomót isznak, drogoznak és sírnak.

A következő két bekezdés nekik szól, a többiek ugorjanak egy picit.

[…] Bővebben!


Interaktív epizód is lesz a Black Mirror 5. évadában

Én, ha tehetném, soha nem bíznám rá a nézőre, hogy mi történjen egy sorozatban, egyrészt azért, mert nem akarok horrorpornót nézni egész nap, másrészt meg azért, mert az alkotók gondolataira sokkal kíváncsibb vagyok, mint Lajoséra a harmadik emelet kettőből.

A Black Mirror viszont más. Ott belefér.

[…] Bővebben!


Novemberben indul a Narcos negyedik évada

Egy hangulatos teaser videóval jelentette be a Netflix, hogy november 16-án folytatódik egyik legnépszerűbb sorozatuk, a Narcos. A negyedik évadra a sorozat teljesen megújúl és Mexikóba teszi át a székhelyét. A 80-as éveben járunk és ekkor még az itteni drogtermesztők és drogterjesztők szervezetlenül, kisebb csoportokban működtek, ám jött Felix Gallardo (Diego Luna) és szervezett ebből egy profi kartellt. Az ő felemelkedését mutatja be a sorozat, illetve azt, hogy a Michael Peña által alakított DEA ügynök, hogyan próbálja ezt az egészet megakadályozni. 

[…] Bővebben!


Kiefer Sutherland visszatér az elnöki székbe

A Kiefer Sutherland, főszereplésével készült Designated Survivorhoz újabb tíz rész készül majd a Netflixen. A sorozat főszeplője Tom Kirkman (Sutherland) aki egy alacsonyabb beosztású kormány tisztviselőből lesz hirtelen amerikai elnök, a parlamentet ért katasztrofális támadás után.

Kirkman egyszerre küzd az ország és a családja egyben tartásáért, miközben ki kell deríteni azt is, hogy ki felelős a támadásért. A harmadik évadban pedig még ennél is komolyabb problémával, többek között a választási kampánnyal, és az álhírekkel kell majd megbirkóznia. A forgatást már idén kezdik, és jövőre mutatják majd be az új részeket.


Henry Cavill kapta a Witcher főszerepét

Tavaly májusban jelentette be a Netflix, hogy sorozatot készít majd az elmúlt évek egyik legjobb számítógépes szerepjátékából, a Witcherből, mostanra pedig a főszereplőt, Ríviai Geraltot is kiválasztották, aki nem más, mint az elmúlt években Superman szerepét betöltő, illetve a legutóbbi Mission Impossible-ben is feltűnő Henry Cavill lett.
A Netflix közleményéből az is kiderült, hogy a sorzat 8 részből ál majd, a showrunner az a Lauren Schmidt Hissrich lesz, aki korábban a Netflixre készült Marvel’s Daredevil és Marvel’s The Defenders, illetve a még bemutatásra váró Umbrella Academy mellett dolgozott.
További részleteket nem közöltek, de már az is a vállalkozás méretét mutatja, hogy egy Cavill méretű sztárt nyertek meg a projekthez.


Elüldözték a Twitterről a Batwomant alakító színésznőt, mert nem zsidó

 

Ruby Rose 12 éves korában jött rá, hogy a csajokat szereti. Az ausztrál modellből lett színésznő, akit az Orange Is The New Black című Netflix-sorozatban vagy éppen a mozikban most futó Meg című filmben is láthatunk, soha nem csinált titkot szexuális orientációjából, mert hát minek is kellene neki, ugye. Pár hete jelentette be a The CW nevű amerikai tévé, hogy tovább bővíti az amúgy is elég kiterjedt (tévés) DC-Univerzumát (Arrow, Flash, Legends of Tomorrow, Supergirl, Black Lightning) és tévére viszik Batwomant.

A karakternek eddig képregényben két inkarnációja volt: az első, az ötvenes évek végén azért született, hogy Batmannek legyen csaja, és ezzel elhallgattassák azokat a hangokat, miszerint Batman meleg és Robin a fiúja, majd 2006-ban ismét előrángatták, de ekkor már leszbikus volt és zsidó.

És pont ezzel van most probléma.

[…] Bővebben!


Első ránézésre elég elborult Emma Stone és Jonah Hill új sorozata

Alig egy hete érkezett meg az első videós előzetes a Netflix egyik legnagyobb őszi dobásához, a Maniachez. Egy héttel később megérkezett az igazi előzetes, ami egészen sokat megmutat abból, hogy milyen is lesz a sorozat, amit pusztán a történetleírás alapján nehéz volt a gyakorlatban is elképzelni. 

[…] Bővebben!


Csak jövő nyáron tér vissza a Stranger Things

David Harbour, a Stranger Things egyik főszereplője egy korábbi interjúban már utalt arra, amit most a Netflix is megerősített: a sorozat harmadik évada csak 2019-re készül el. Az általános iskolás fiúkról szóló sorozatból a Netflix egyik legnagyobb sikere lett, az első évad 2016 nyarán mutatkozott be, 2017 őszén érkezett a második évad, a harmadikat pedig jelen állás szerint 2019-re tervezik. 

[…] Bővebben!


Megérkezett az első előzetes Emma Stone és Jonah Hill sorozatához

Szeptember 21-én kerül fel Netflixre a Maniac, ami egy norvég sorozat amerikai remake-je, Emma Stone-nal és Jonah Hill-lel a főszerepben. A dátum bejelentése mellé a Netflix kiadott egy előzetest is, de sokkal többet ebből sem tudunk a sorozatról. Korábban már mutattunk belőle forgatási képet, illetve hivatalos fotókat is.

[…] Bővebben!


A Comedy Central lineáris tévébe viszi a Netflixet

Oké, csak a BoJack Horsemant, de ez akkor is áttörés az amerikai piacon, hiszen eddig, írja a Variety ilyen még nem volt, ha minden igaz.

Nem hát, az amerikai piacon nem, de a magyaron igen, kérem szépen.

Nálunk ugyanis a House of Cards a köztévén, pontosabban a Duna tévén volt(?) látható. Őszintén szólva (egyben sajnos) nem követtem a sorsát, az megvan, hogy a nézőszáma olyan 14-20 000 néző között mozgott, ami az acélostól elég messze van, ugye. Meg mindentől, de ne baszogassuk a királyi tévét, az is nagy szó, hogy egyáltalán leadtak egy sorozatnak álcázott, többrészes, NER-ről szóló dokumentumfilmet.

[…] Bővebben!


A Netflix lett az idei Emmy királya

Végül is, csak idő kérdése volt. Tavaly 91 jelölést gyűjtöttek be, és lettek másodikok az HBO mögött (110), idén fordult a kocka, és a Netflix 112 nevezéssel az első helyre ugrott a tévés Oscaron. A második HBO 108 nevezést kapott, a harmadik NBC 78-at. Ez persze nem azt jelenti hogy ennyi díjat fognak elvinni, és simán lehet, hogy a Netflix ott áll majd 24 díjjal, az HBO meg hatvannal röhögi ki, de ez majd csak szeptemberben derül ki, addig bírjuk ki.

A nevezéseket Ryan Eggold (New Amsterdam) és Samara Wiley (A szolgálólány meséje) jelentették be egy, a szokásoknak megfelelően puccmentes, gyorsan lezavart eseményen, amin kiderült, hogy az akadémiának 25 000-nél is több tagja van, és 122 kategóriában osztják ki a díjakat, melyek nagy része kreatív/technikai Emmy. A fő kategóriákat persze bejelentették, a színészeknél 6-6 indulóval, a legjobb sorozatoknál meg nyolc komédiával és hét drámával. Az egyéni rekordokat illetően így áll az élmezőny:

  • Trónok harca (HBO) – 22 jelölés
  • Saturday Night Live (NBC) és Westworld (HBO) – 21-21 jelölés
  • A szolgálólány meséje – 20 jelölés

Lehet vitatkozni a kategóriákkal és a jelöltekkel és holnap fogunk is, de addig is itt a lényeg képekben, tessék elemezgetni.

A fontosabb kategóriák jelöltjeinek listája itt olvasható.

UPDATE: a képek nem mindig beszélnek magukért, úgy meg pláne nem, ha lemaradt az aljuk. A fenti galéria nevekkel, bocs, de a magyarítást most hanyagoltam:

LEGJOBB DRÁMA
The Americans
The Crown
Game of Thrones
The Handmaid’s Tale
Stranger Things
This Is Us
Westworld

LEGJOB VÍGJÁTÉK
Atlanta
Barry
Black-ish
Curb Your Enthusiasm
GLOW
The Marvelous Mrs. Maisel
Silicon Valley
Unbreakable Kimmy Schmidt

LEGJOBB FÉRFI FŐSZEREPLŐ (DRÁMA)
Jason Bateman, Ozark
Sterling K. Brown, This Is Us
Ed Harris, Westworld
Matthew Rhys, The Americans
Milo Ventimiglia, This Is Us
Jeffrey Wright, Westworld

LEGJOBB NŐI FŐSZEREPLŐ (DRÁMA)
Claire Foy, The Crown
Tatiana Maslany, Orphan Black
Elisabeth Moss, The Handmaid’s Tale
Sandra Oh, Killing Eve
Keri Russell, The Americans
Evan Rachel Wood, Westworld

LEGJOBB FÉRFI FŐSZEREPLŐ (VÍGJÁTÉK)
Anthony Anderson, Black-ish
Ted Danson, The Good Place
Larry David, Curb Your Enthusiasm
Donald Glover, Atlanta
Bill Hader, Barry
William H. Macy, Shameless

LEGJOBB NŐI FŐSZEREPLŐ (VÍGJÁTÉK)
Pamela Adlon, Better Things
Rachel Brosnahan, The Marvelous Mrs. Maisel
Allison Janney, Mom
Issa Rae, Insecure
Tracee Ellis Ross, Black-ish
Lily Tomlin, Grace and Frankie

LEGJOBB FÉRFI MELLÉKSZEREPLŐ (DRÁMA)
Nikolaj Coster-Waldau, Game of Thrones
Peter Dinklage, Game of Thrones
Joseph Fiennes, The Handmaid’s Tale
David Harbour, Stranger Things
Mandy Patinkin, Homeland
Matt Smith, The Crown

LEGJOBB NŐIMELLÉKSZEREPLŐ (DRÁMA)
Alexis Bledel, The Handmaid’s Tale
Millie Bobby Brown, Stranger Things
Ann Dowd, The Handmaid’s Tale
Lena Headey, Game of Thrones
Vanessa Kirby, The Crown
Thandie Newton, Westworld
Yvonne Strahovski, The Handmaid’s Tale

LEGJOBB FÉRFI MELLÉKSZEREPLŐ (VÍGJÁTÉK)
Louie Anderson, Baskets
Alec Baldwin, Saturday Night Live
Tituss Burgess, Unbreakable Kimmy Schmidt
Brian Tyree Henry, Atlanta
Tony Shalhoub, The Marvelous Mrs. Maisel
Kenan Thompson, Saturday Night Live
Henry Winkler, Barry

LEGJOBB NŐI MELLÉKSZEREPLŐ (VÍGJÁTÉK)
Zazie Beetz, Atlanta
Alex Borstein, The Marvelous Mrs. Maisel
Aidy Bryant, Saturday Night Live
Betty Gilpin, GLOW
Leslie Jones, Saturday Night Live
Kate McKinnon, Saturday Night Live
Laurie Metcalf, Roseanne
Megan Mullally, Will & Grace

LEGJOBB TÉVÉFILM
Fahrenheit 451
Flint
Paterno
The Tale
“U.S.S. Callister,” Black Mirror

LEGJOBB NŐI MELLÉKSZEREPLŐ (TÉVÉFILM VAGY MINISOROZAT)
Sara Bareilles, Jesus Christ Superstar Live in Concert
Penélope Cruz, The Assassination of Gianni Versace
Judith Light, The Assassination of Gianni Versace
Adina Porter, American Horror Story: Cult
Merritt Wever, Godless
Letitia Wright, Black Museum (Black Mirror)

LEGJOBB FÉRFI MELLÉKSZEREPLŐ (TÉVÉFILM VAGY MINISOROZAT)
Jeff Daniels, Godless
Brandon Victor Dixon, Jesus Christ Superstar Live in Concert
John Leguizamo, Waco
Ricky Martin, The Assassination of Gianni Versace
Edgar Ramírez, The Assassination of Gianni Versace
Michael Stuhlbarg, The Looming Tower
Finn Wittrock, The Assassination of Gianni Versace

LEGJOBB NŐI VENDÉGSZEREPLŐ (DRÁMA)
Viola Davis, Scandal
Kelly Jenrette, The Handmaid’s Tale
Cherry Jones, The Handmaid’s Tale
Diana Rigg, Game Of Thrones
Cicely Tyson, How To Get Away With Murder
Samira Wiley, The Handmaid’s Tale

LEGJOBB FÉRFI VENDÉGSZEREPLŐ (DRÁMA)
F. Murray Abraham, Homeland
Cameron Britton, Mindhunter
Matthew Goode, The Crown
Ron Cephas Jones, This Is Us
Gerald McRaney, This Is Us
Jimmi Simpson, Westworld

LEGJOBB NŐI VENDÉGSZEREPLŐ (VÍGJÁTÉK)
Tina Fey, Saturday Night Live
Tiffany Haddish, Saturday Night Live
Jane Lynch, The Marvelous Mrs. Maisel
Maya Rudolph, The Good Place
Molly Shannon, Will & Grace
Wanda Sykes, black-ish

LEGJOBB FÉRFI VENDÉGSZEREPLŐ (VÍGJÁTÉK)
Sterling K. Brown, Brooklyn Nine-Nine
Bryan Cranston, Curb Your Enthusiasm
Donald Glover, Saturday Night Live
Bill Hader, Saturday Night Live
Lin-Manuel Miranda, Curb Your Enthusiasm
Katt Williams, Atlanta

LIMITÁLT SOROZAT
The Alienist
The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story
Genius: Picasso
Godless
Patrick Melrose

LEGJOBB NŐI FŐSZEREPLŐ (TÉVÉFILM VAGY MINI)
Jessica Biel, The Sinner
Laura Dern, The Tale
Michelle Dockery, Godless
Elisabeth Moss, Top of the Lake: China Girl
Edie Falco, Law and Order True Crime; The Menendez Murders
Regina King, Seven Seconds
Sarah Paulson, American Horror Story: Cult

LEGJOBB FÉRFI FŐSZEREPLŐ (TÉVÉFILM VAGY MINI)
Antonio Banderas, Genius: Picasso
Darren Criss, The Assassination of Gianni Versace
Benedict Cumberbatch, Patrick Melrose
Jeff Daniels, The Looming Tower
John Legend, Jesus Christ Superstar; Live in Concert
Jesse Plemons, U.S.S. Callister: Black Mirror