Morvai Krisztinának a töke tele van A mi kis falunkkal

Morvai Krisztina egy, a pestisracok.hu-n megjelent cikkben ment neki A mi kis falunk című sorozat forgatásának, és hát nem is nagyon szarakodott, menten buldózerre ült, és tövig nyomta a gázt. A cikkben rendkívül plasztikus képekben tárják elénk a sorozat helyszínéül szolgáló, 300 lakosú zsákfalu, Pilisszentlélek problémáit, az egyik leghatásosabb bekezdést szinte látja maga előtt az ember:

Nincs lehetőség a falun belüli szabad mozgásra sem, a naponta többszöri lezárások miatt egy kiló kenyér megvásárlása is tervezhetetlenné válik, magam láttam több ízben, hogy például a falu idős lakói megalázottan, csalódottan ballagnak hazafelé, mert nem sikerült elintézni, amit szerettek volna. De láttam már a könnyeit visszatartó, mélyen megalázott olyan idős asszonyokat is, akik a faluban összefutva néhány szót váltottak volna egymással, de a stáb rájuk ripakodott, hogy ne merjenek beszélni, mert „felvétel van”.

Ugye. Az ugrás után lesz ez még jobb is.

[…] Bővebben!


Véget ért a House Of Cards

A záróévad központi figurája, Robin Wright az Instagramon újságolta el a hírt, hogy nemrég befejeződött a House Of Cards (Kártyavár) utolsó évadának forgatása.

[…] Bővebben!


Budapesten forgat a Homeland stábja

Scouting Budapest with our amazing @Sho-Homeland team!! pic.twitter.com/n0XvJFo3PG

— Lesli Linka Glatter (@LeslilinkaG) January 25, 2018

Január végén két fényképes Twitter-posztjában is Budapestről jelentkezett be a Homeland egyik rendezője és executive producere, Lesli Linka Glatter. Az egyik fotón egy budapesti látkép, a másikon pedig egy csoportkép volt látható a stáb más tagjaival, a képaláírásokból pedig az is kiderült, hogy a képek készültekor a csapat épp scoutolt a fővárosban.

Valamivel később, februárban aztán a Variety a sorozat showrunnerével, Alex Gansával közölt interjút, amelynek utolsó kérdésében a budapesti tweetek is szóba kerültek, mire Gansa elárulta, hogy a vasárnap startolt hetedik évad utolsó két része javarészt Budapesten forog majd.

Budapest valószínűleg nem magát alakítja majd a sorozatban, Gansa legalábbis erre utal, amikor azt mondja, hogy aki tudja, honnan származik Costa Ronin, az egy lépéssel közelebb kerül a válaszhoz. Costa Ronin pedig Oroszországban, Kalinyingrádban, született ugyebár. (via hvg.hu)


Vége a Híd forgatásának

Ennyi volt, 548 nap, négy évad, és kész, vége a skandináv krimiforradalmat a tévében istenigazából beindító sorozat munkálatainak. Amerikai, angol-francia és orosz-ukrán verzió már van belőle, nagy álmom egy magyar-szlovák verzió, de egyelőre nem úgy áll, hogy lenne is belőle valami. A záróévad januártól látható majd. 


Majd’ szétfagytak a Trónok harca színészei Izlandon

Page Six hozott le egy anyagot a Trónok harca legutóbbi évadának izlandi forgatásáról, ahol a körülmények az ideálistól, hogy is mondjuk, elég távol voltak. Kit Harington (Jon Snow), Liam Cunningham (Davos Seaworth), Joe Dempsie (Gendry), Rory McCann (Sandor Clegane) és Kristofer Hivju (Tormund Giantsbane) a jeleneteiket állítólag 160 km/órás szélben és mínusz 25 fokos hidegben forgatták. Ja, és ha már itt tartunk fuckyeah, mert

  • Havas és a Véreb közösen forgatott
  • és visszatér Gendry, akit legutóbb tán egy csónakban láttunk evezni 

A forgatást nehezítette, hogy a nap csak 5-6 órán át sütött arrafelé, a helyszínek megközelítése pedig csak speciális járművekkel volt lehetséges, de pár helyre azok sem tudtak behajtani és a stábnak kézzel kellett becipelni a cájgot. A színészeket nem a helyszínen, hanem a szállodában öltöztették be és sminkelték ki, onnan kisbuszokkal vitték őket a helyszínre, ahol fűtött jurtákban igyekeztek nem megfagyni két felvétel között. Gondolom, aki sokat bakizott, azt meg agyonverték. 

A nagy szél nemcsak a színészek életminőségét, hanem a felvételt is nagyban befolyásolta, mert hát szélben dialógust rögzíteni nem sokkal könnyebb, mint ifjúsági olimpiát rendezni Debrecenben. És ami a legfurább, hogy nem volt elég hó a környéken, azt is hozatni kellett, szóval nem volt egyszerű kaland a hetedik évad forgatása. Persze ebből mi majd semmit nem fogunk észrevenni a képernyőn, mert hát medzsik, kérem szépen. 


A nap képei

Na, kik forgatnak Dubrovnikban?Űbergigamegaspoiler a Trónok harca következő évadáról

Majd az ugrás után. Itt fent egy Trónok harca-cosplay látható.

[…] Bővebben!


Hírek kávé mellé

  • Itt egy olvasmányos forgatási riport a The Walking Dead munkálatairól, sok ígérettel, kevés spoilerrel. (kép: TVGuide)
  • Miley Cyrus a The Voice-ban lesz énektanár. Nem vicc. Mondjuk kurvajó hangja van.
  • Megvannak a 200. The Big Bang Theory-epizód vendégsztárjai: Adam West (az oridzsinál Batman!), Wil Wheaton, John Ross Bowie, Christine Baranski és Sara Gilbert.
  • A WGN America két évad után elkaszálta a Manhattant.
  • Szarban van az HBO Lewis and Clark-sorozata, olyannyira, hogy az eddig leforgatott hat részt igencsak kihajítják, és kezdik az egészet előröl. A Hollywood Reporter tudja a frankót
  • Incorporated címmel újabb sci-fi-sorozatot rendel a SyFy Ben Affleck és Matt Damon közös cégétől. A sorozat egy olyan jövőben játszódik, amiben a Földet nagyvállalatok uralják, a műfaja thriller lesz, és egy fasziról szól, aki le akarja gyűrni a rendszert. Akár William Gibson is írhatná, de nem ő teszi hanem David és Alex Pastor (Selfless, The Last Days), a showrunner pedig Ted Humphrey (The Good Wife) lesz. Ez a második berendelésük Affleck cégétől, az elsőt, a The Middle Man címűt maga Affleck rendezi még idén.
  • Na ezért volt korszakalkotó az X-akták.[…] Bővebben!