Egy trónra húsz jelentkező?

Egy trónra húsz jelentkező?

(Galéria: 19-en egy Vastrónért)

Legalábbis ezt sugallja a legfrissebb adag promókép, amit a hamarosan érkező új évad elé tolt be az HBO. Persze azt ők is tudják, hogy a húsz karakterből valós esélye jó, ha ötnek van, de egyrészt így olcsóbban kijött a fotózás (fotósoppolás), meg azért ismerjük be, hogy badass képek ezek. Az új évad április 15-én jön.  

Egy trónra húsz jelentkező?
Egy trónra húsz jelentkező?
Egy trónra húsz jelentkező?Újabb hat(!) másodpercet mutattak meg a Trónok harcából

Bizony. A fenti videóban az HBO 2019-es évébe nyújt bepillantást a csatorna, és perszehogy feltűnik benne egy sárkányon lovagló alak (Dany?), illetve Dany és Jon Snow, amint Deresben Sansával és Brienne-nek dumálnak egy sort, és Brienne természetesen elég bizalmatlan arcot vág mindehhez. A fent látható sorozatok, minisorozatok és filmek mind láthatók lesznek itthon is:

 1. True Detective 3. évad – január 14.
 2. Watchmen – 2019 
 3. Eufória (Euphoria) – 2019. nyara
 4. Hatalmas kis hazugságok 2. évad (Big Little Lies) – 2019
 5. Az alelnök 7. évad (Veep) – 2019. tavasz
 6. Barry – 2019. tavasz
 7. Trónok harca 8. évad (Game of Thrones) – 2019. április
 8. Utódlás 2. évad (Sucession) – 2019.
 9. Csernobil (Chernobyl) – 2019. tavasz
 10. Catherine The Great – 2019.
 11. Válás 3. évad (Divorce) – 2019.

Újabb hat(!) másodpercet mutattak meg a Trónok harcából
Újabb hat(!) másodpercet mutattak meg a Trónok harcából
Újabb hat(!) másodpercet mutattak meg a Trónok harcábólA faszszopók tíz év évvel később is faszszopók lesznek

A faszszopók tíz év évvel később is faszszopók lesznek

Elnézést a profán címért, de hát a cocksucker az cocksucker, ha tetszik, ha nem, és a Deadwood meg az a sorozat, amiben ez volt a leggyakoribb főnév. Az HBO három évad után kaszálta el, mert David Milch alkotóval együtt dolgozni nem volt éppen leányálom, a sorozat drága volt, a részek időben soha nem készültek el, és mivel a nézettségi listákon sem állt túl előkelő helyen, egy idő után a fejesek köszönték, de nem kértek belőle. A lezárás viszont nagyon fájó ont volt mindenkinek, így Milch kapott egy ígéretet egy kétórás tévéfilmre, amire viszont a színészeket nem volt egyszerű összehozni – végül csak sikerült és tessék, itt is a kézzelfogható eredmény, a film forog.

[…] Bővebben!

A faszszopók tíz év évvel később is faszszopók lesznek
A faszszopók tíz év évvel később is faszszopók lesznek
A faszszopók tíz év évvel később is faszszopók lesznekOrbán Viktor diktatórikus módszereit mutatta be egy amerikai műsor

Orbán Viktor diktatórikus módszereit mutatta be egy amerikai műsor

Magyar idő szerint hétfő hajnalban ment le az amerikai HBO-n a Last Week Tonight with John Oliver idei utolsó adása, ami a világszerte egyre népszerűbb tekintélyelvű vezetőkkel foglalkozott. Az epizód fő szegmense végül természetesen Donald Trumpra futott ki, de a példák között ott volt Putyin és Erdogan mellett Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor is. 

[…] Bővebben!

Orbán Viktor diktatórikus módszereit mutatta be egy amerikai műsor
Orbán Viktor diktatórikus módszereit mutatta be egy amerikai műsor
Orbán Viktor diktatórikus módszereit mutatta be egy amerikai műsorMost megnézheti Endrebá motorcsónakos észosztását egyben

Az Aranyélet második évadában egy régi tétel igazolódott be, miszerint bronzszobor > koponya, és Hollós Endre ezzel a lendülettel távozott is az árnyékvilágból – de nem a sorozatból. A harmadik évadban egy klasszikus húzásnak köszönhetően tért vissza, a “ha ezt látod, akkor én már halott vagyok” videóval, illetve annak egy variációjával, mert ez így explicite nem hangzott el a részek elején látható monológokban, melyekben Márkónak üzent.

[…] Bővebben!


Húsba vágó fináléval búcsúzott az Aranyélet

Az utolsó két részhez érkezett az Aranyéletről szóló kibeszélünk. A posztban spoileresen beszélünk mindenről, ami a harmadik évadban történt.

[…] Bővebben!


Kiderült, mikor indul a Trónok harca búcsúévada

2019 áprilisában indul a Trónok harca nyolcadik és egyben utolsó évada, szellőztették meg az alkotók kedden a Twitteren egy már ismert előzetes legvégén.

[…] Bővebben!


Heti ajánló 11.12-11.18 – Kedd este a Lannisterek máshol fizetik meg az adósságot

Hosszú volt az a múlt heti munkahét, szerencsére a TV mindig gondol a hányattatott sorsú munkavállalókra, így a sovány egy napos pihenőért cserébe minden estére van néznivaló a kikapcsolódáshoz.

Hétfőn hazaérve egyből kettő startoló dologból választhatunk a két nagy kereskedelmi csatornáról: a Survivor helyére érkezik 19:00-tól a főzni szeretőknek az RTL Klub Konyhafőnök VIP című gasztrorealityje, melyben ezúttal nem a kis kuktákat hívták be a 10 mitykás nyereményért játszani, hanem ismert közszereplők és celebek mutatják meg, hogy rájuk már nem az anyjuk főz. A TV2-n ugyanekkor kezdődik a Ninja Warrior Hungary, ami kicsit a 90-es évek Játék határok nélküljére emlékeztet, kivéve hogy itt csak magyarok vannak és egyedül játszik mindenki.

Heti ajánló 11.12-11.18 - Kedd este a Lannisterek máshol fizetik meg az adósságot

[…] Bővebben!

Heti ajánló 11.12-11.18 - Kedd este a Lannisterek máshol fizetik meg az adósságot
Heti ajánló 11.12-11.18 - Kedd este a Lannisterek máshol fizetik meg az adósságot
Heti ajánló 11.12-11.18 - Kedd este a Lannisterek máshol fizetik meg az adósságotNem értjük az Aranyélet szereplőit

Folytatódik spoileres kibeszélőnk az HBO Aranyélet című sorozatáról, a legújabb poszt témája a harmadik évad ötödik és hatodik része.

[…] Bővebben!


Kőkeménynek tűnik a True Detective 3.

Kőkemény, és végre részletekbe menő előzetes érkezett a True Detective harmadik, január 13-án érkező új évadához. A főszereplő a Holdfényért Oscar-díjas Mahershala Ali, a sztori pedig a beharangozó szerint az lesz, hogy ő nyomozott egy nyolcvanas évekbeli ügyben (gyerekek tűntek el), de ez volt élete utolsó melója. Most pedig, ha jól értem, egyszerre emlékszik arra a nyomozásra vissza, illetve arra a beszélgetésre, amikor arról a nyomozásról kérdezték, ráadásul mindezt úgy, hogy saját bevallása szerint az emlékezete sem a régi. Az idő egy lapos kör, ami most már tele van lyukakkal is.


Naomi Wattsra bízzák a Trónok harca előzménysorozat főszerepét

Várhatóan 2020-ban érkezik a tévébe az HBO aranytojást tojó tyúkjának első előzménysorozata. A Trónok harca világában játszódó, új kváziközépkori széria forgatása hamarosan kezdődik, és egy szereplő kiléte máris ismert: Jane Goldman, a sorozat alkotója Naomi Wattsra bízza a főszerepet, ami az egysoros leírás alapján ez:

Egy karizmatikus, társasági alak, sötét titokkal a tarsolyában.

[…] Bővebben!


Aranyélet: történet helyett fordulatok

Folytatódik az Aranyélet utolsó évadát kibeszélő sorozatunk, ezúttal a harmadik és negyedik részéről lesz szó, spoileresen.

[…] Bővebben!


Van még visszaút Miklósiék számára?

Az Aranyélet második évada nem olyan volt, mint az első. A sok akció, az új történetszálak és a 80-as évekbe visszarévedés nem aratott osztatlan sikert. Így aztán kevesebb akció és több magyar valóság uralja a sorozat harmadik és egyben utolsó évadát.

[…] Bővebben!


Soha rosszabb évkezdetet: január 13-án jön a True Detective 3. évada

Oké, aláírom, a kettes szar volt, de az első nagyon is jó, és ne legyünk már ennyire pesszimisták, jó lesz ez. A helyszín az Ozark-régió, ami ezek szerint különösen nagy mértékben ki van téve a bűnözésnek, hiszen a Netflix egy egész sorozatot szentel az itteni gazemberkedésnek. A True Detective harmadik évada egy titokzatos bűnügyet dolgoz fel három idősíkban, gyerekek tűnnek el, és egy nő a kapocs köztük. A szereplők között ott lesz Mahershala Ali (Wayne Hays detektív), Carmen Ejogo (egy tanárnő) és Stephen Dorff (Roland West nyomozó).

A rendezést ezúttal Daniel Sackheimre, Jeremy Saulnierre és Nic Pizzolattóra bízták, az exec. producerek között Pizzolatto, Scott Stephens, Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Cary Joji Fukunaga, Steve Golin, Bard Dorros és Richard Brown is ott van.


Valami fontosat árul el az Aranyélet új előzetese

Kapott egy utolsó előzetest az Aranyélet, az HBO sorozata. A harmadik évad vasárnap indul, és az eddigiekkel ellentétben rögtön egyben is le lehet darálni az egészet, ugyanis az összes rész felkerül az HBO GO-ra.

Az utolsó, félperces előzetes legviccesebb része, hogy van benne egy kis szpojler, amit én az életben nem szúrtam volna ki. Nem így az éles szemű kommentelők, akik máris beírták, hogy ha valaki nagyon figyel, az megtudhat egy fontos dolgot az új évad sztorijáról.

Mi nem szeretnénk lelőni ezt a poént, ezért csak annyit árulunk el, hogy a megoldást az Attiláék nappalijában lévő tévé képernyőjén kell keresni. Szigorúan sasszeműeknek, és persze azoknak, akiket nem zavar, ha tudnak (vagy tudni vélnek) valamit a harmadik évadról:


Egyszerre elérhető lesz az Aranyélet utolsó évadának összes része

 

Megérkezett az Aranyélet harmadik évadának legújabb előzetese, de emellé egy nagy bejelentése is volt az HBO-nak: október 14-én az HBO GO-n rögtön elérhető lesz mind a 8 epizódja a sorozatnak. Az eddig megjelent előzeteseket itt lehet megtalálni, láthatólag sötét fordulatot vesz a történet, ami a készítők elmondása szerint inkább a második évad magyaros helyzeteire, mintsem a második évad Hollywoodi filmekből ismerős akciójára fog hajazni. A forgatási riportunkat az évad egyik leglátványosabb jelenetének forgatásáról itt lehet olvasni, itt pedig az egyik főszereplővel, a Miklósi Mírát alakító Döbrösi Laurával készült interjúnkat itt lehet elolvasni. 

[…] Bővebben!


Vesztükbe rohannak az Aranyélet főhősei

Karakterpromó jött az Aranyélet október 14-én az HBO-n és HBO GO-n induló, 3. évadához, amiből kábé annyi derül ki, amit eddig is sejtettünk, azaz a Miklósi családnak nagyon nem lesz sétagalopp ez a nyolc epizód. Jó, egy ilyen sztorit nem lehet úgy befejezni, hogy ülnek a naplementében és mindenki boldog, mert ez a sorozat kurvára nem erről szólt. Igaz, ezt mondtam Lumberjack Dexter feltűnése előtt is, de az egyszeri és remélhetőleg megismételhetetlen ballépés volt.

A promóvideóról annak rendezője, Varsics Péter, ezt mondja:

Az utolsó évad nagyon fontos hívószava az „örökség” lett, átvitt és szó szerinti értelemben is, hogy mit hozunk otthonról, és hogyan állunk mindehhez, így szerettünk volna a karakterek leendő sorsába bepillantást engedni egy finoman elemelt, külön forgatott, kvázi kisfilm-előzetesben, amiben generációs ellenállás – gyerekek a szülőkkel szemben – mellett az megjelenik, hogy a múltban elkövetett “hibáknak” bizony elkerülhetetlen következményei lesznek, a család minden tagja számára. Mindezt Attila karakterének a nagyon pontos (2. évad végén is elhangzó) monológja kíséri végig, amely tartalmilag és érzelmileg is alátámasztja képsorokat.

Szóval ez van ott fent.


Miért is tanulna tovább egy lány?

Nagyszabású történelmi sorozatot mutat be az HBO novemberben, amit olasz koprodukciós partnerekkel készítettek. A Brilliáns barátnőm Elena Ferrante regényfolyamából készült, aminek első két része (A Briliáns barátnőm és az Az új név története) már magyarul is megjelent, a harmadik (Aki megszökik és aki marad) novemberben érkezik, a negyedik pedig 2019-ben. A sorozatos adaptációhoz most egy magyar feliratos előzetest lehet megnézni.

[…] Bővebben!


Jennifer Garner egy kibírhatatlan nő szerepében tér vissza a tévébe

Jennifer Garner egyik legemlékezetesebb szerepe a tévéhez kötődik, ő volt JJ Abrams sorozatának, az Alias-nak a főszereplője, ami még a nagy tévés bumm előtt készült, de ma is leiskolázná a mezőny egy jelentős részét. Garner azóta filmekben szerepelt, illetve a családjával foglalkozott, most viszont egy HBO-s sorozat főszerepére sikerült visszacsábítani a tévéhez. Ez lesz a Kemping, ami októberben érkezik majd Magyarországra is, és bemutatták az első, hosszabb előzetest hozzá.

[…] Bővebben!


Folytatódik a Nagypályások és a Bizonytalan is

Folytatja az HBO a népszerű félórás sorozatait. Hivatalosan is bejelentették, hogy a Bizonytalan (Insecure) a negyedik évaddal, a Nagypályások (Ballers) című sorozat pedig az ötödik évaddal folytatódik. A sorozatok augusztus elején tértek vissza az HBO-ra, a nézettségek és a visszajelzések fényében pedig úgy tűnik a csatornának továbbra is megéri mindkét sorozatot gyártani.

[…] Bővebben!