A Showtime-tól jön a következő kötelező krimi

A Showtime-tól jön a következő kötelező krimi 

City on a Hill a címe, nyáron mutatják be, és baszki, ilyen szereposztással nem nagyon lehet mellé lőni még akkor sem, ha a húsz legfontosabb szereplő között csak kettő akad, aki valóban bostoni születésű, és aki nem fogja megerőszakolni az egyik legfaszább amerikai akcentust (erről egy rém vices videót mellékelünk a poszt alján).

[…] Bővebben!

A Showtime-tól jön a következő kötelező krimi
A Showtime-tól jön a következő kötelező krimi
A Showtime-tól jön a következő kötelező krimiHeti dörgés címmel új műsor jön a Comedy Centralra

Namármost. 

1) Heti dörgés a címe az új Comedy Central műsornak.

2) Villám Géza megint tévézik.

3) Szóval, szerintem megvan, hol fog tévézni az egykoron telefonbetyárkodásáról elhíresült rádiós.

De milyen műsorban? A Comedy Central viccescsatorna, szóval ezen a vonalon kell elindulni. Lehet belőle valami heti stand-up show, amiben kevésbé ismert fellépők mutatják meg magukat, Géza meg összefogja a produkciókat, de erre nála alkalmasabbak is vannak. Ha a rádiós tevékenységéből indulok ki, meg a habitusából, egy rendes írógárdát alárakva el tudom képzelni egy heti, szatirikus, politikai talkshow házigazdájaként, afféle Daily Show-Last Week Tonight with John Oliver-mashupban bohóckodva.

Ja, és szemüvege is van!!!  

Heti dörgés címmel új műsor jön a Comedy Centralra
Heti dörgés címmel új műsor jön a Comedy Centralra
Heti dörgés címmel új műsor jön a Comedy CentralraBaszki, ez a netes izé teljesen átalakítja majd a világot

Baszki, ez a netes izé teljesen átalakítja majd a világot 

A NatGeo a House of Lies című, remek sorozat alkotóját, Matthew Carnahant bízta meg azzal, hogy találjon pár olyan sztorit az internet hőskorából, melyek elég izgalmasak a feldolgozásra. Hármat is lelt, az első böngésző, az első közösségi platform és az első streamingszolgáltató történetét. Így szültett meg a Valley of the Boom, azaz A Szilícium-völgy urai című hibridsorozat, amiben Carnahan és alkotótársai színészekkel eljátszatják, a valós történet valós alakjaival meg kommentáltatják az első techlufi kipukkanásához vezető utat. Telefonon beszélgettünk Carnahannel.

Hogy emlékszik vissza az internet hőskorára?

Bevallom, hogy nem nagyon foglalkoztam az egésszel. Los Angelesben éltem, az internet és a maga a techboom kezdetét nekem kábé az jelentette, hogy amikor átmentem a legjobb barátomhoz, hogy menjünk el bicajozni, a haver, akinek akkor már volt egy saját techcége, mondta, hogy most nem jó, mert valami nővel beszélget a számítógépen keresztül. “Nagy kaland, gyere már!” – mondtam neki, mert fel sem fogtam a jelentőségét.

Bizonyos szempontból luddita voltam, és az is maradtam a kilencvenes évek közepéig. A haverjaim akkor kezdtek el érdeklődni az egész iránt, és engem is berántottak, elsősorban a korai streamingmegoldásokkal, azt rögtön nagyon menőnek tartottam. Beleástam magam egy kicsit és sok okos embert meghallgattam, hogy milyen lehetőségeket látnak ebben az egészben. Na, akkor esett le, hogy baszki, ez a netes izé teljesen átalakítja majd a világot. És így is lett, ha csak a streaminget nézzük, akkor abból a korai, kezdetleges képtovábbításból nőtt ki a Netfix, ami a társadalmat, a szokásainkat, a mindennapjainkat is átalakította.

[…] Bővebben!

Baszki, ez a netes izé teljesen átalakítja majd a világot
Baszki, ez a netes izé teljesen átalakítja majd a világot
Baszki, ez a netes izé teljesen átalakítja majd a világotJön a NOS4A2 a magyar AMC-re is

Jön a NOS4A2 a magyar AMC-re is

Joe Hill fantasy-horror bestsellere alapján készül az AMC új, saját gyártású sorozata, a NOS4A2. Tessen csak kiejteni, csináljuk együtt, angol számokban gondolkodva, nosz-fór-éj-tú, azaz Nosferatu, AZTANEMÁR. De már, mekkora menőség 2019-ben ilyennek kijönni, nem? (Hill 2013-ban írta a könyvet, de ez már akkor is ócska volt) Mindegy, nem a címe fogja meghatározni a sorozatot, aminek első két részét a Szolgálólány meséjét is jegyző Kari Skogland rendezi., a főszereplők között ott van Zachary Quinto (Star Trek, American Horror Story) és Ashleigh Cummings (The Goldfinch, Hounds of Love), további szereplők: Olafur Darri Olafsson (Lady Dynamite), Virginia Kull (The Looming Tower) and Ebon Moss-Bachrach (Punisher). Az első évad tízrészes lesz, és még idén tévébe kerül (nálunk is).

[…] Bővebben!

Jön a NOS4A2 a magyar AMC-re is
Jön a NOS4A2 a magyar AMC-re is
Jön a NOS4A2 a magyar AMC-re isSorozat készül a Resident Evilből

A Netflixre készül hamarosan élőszereplős sorozat a Resident Evilből, aminek hírétől valószínűleg azonnal hídba vágják magukat a Resident Evil-videójátékok és -filmek rajongói.

A Deadline úgy tudja, hogy a Resident Evil-sorozat egyelőre a fejlesztés igen korai szakaszában tart, a showrunnert keresik éppen, illetve hogy a Netflix és a Resident Evil-filmek mögött álló Constantin Film közösen fejlesztik majd a sorót.

Sorozat készül a Resident Evilből
Sorozat készül a Resident Evilből
Sorozat készül a Resident EvilbőlRóka fogta csuka az embernek farkasa

Ami jó, hogy megint lesz Billions, ráadásul március 17-én már meg is nézhetjük az HBO GO-n, ahol itthon adják. Ami nem annyira jó, vagyis inkább aggasztó, vagyis bennem mindenféle kétséget felvet, hogy ez az évad szemmel láthatóan két dologról szól majd: Axe segít Chucknak a kampányában, Chuck meg segít Axe-nek az őt eláruló Taylor eltaposásában. És persze előkerülnek mindenféle csontvázak mindenféle szekrényekből, John Malkovich meg benyújtja a számlát mindenkinek. És miért aggaszt ez engem? Mert megváltozik a sorozat dinamikája. Mert amíg a két kiskakas pöcsméregetése vitte előre a sorozatot, azt elfogadtam hitelesnek és zsigerinek, de azzal nem tudok mit kezdeni, hogy ezek ketten mostantól öribarik. És nagyon drukkolok, hogy pár rész után írnom kelljen egy “fasz voltam, mert…” kezdetű posztot.

Róka fogta csuka az embernek farkasa
Róka fogta csuka az embernek farkasa
Róka fogta csuka az embernek farkasa…és akkor megszületett az internet

...és akkor megszületett az internet 

A National Geographic első nagyszabású sorozatpróbálkozása, a Mars olyan jól sikerült és annyira bejött mind a készítőknek, mind a terjesztőknek, hogy a NatGeónál úgy voltak vele, hogy oké, akkor legyen még egy olyan sorozat, amiben a fikciós részeket megtámogatjuk dokuszegmensekkel, melyekben majd olyan komoly arcok szólalnak meg, akik rendesen alátámasztják a sztorit. Sőt, csavartak még egyet az egészen, és az új sorozat, a Valley of the Boom, azaz A Szilícium-völgy urai ugyanis eleve nem kitalált történet, hanem annak az internetnek a hajnaláról szól, amit most is használunk.

[…] Bővebben!

...és akkor megszületett az internet
...és akkor megszületett az internet
...és akkor megszületett az internetA Punisher a vékonybelednél fogva akaszt fel, ha emberkedsz vele

Ami nem öl meg, az megerősít. Kivéve a Punishert. Ő megöl, bazdmeg.

A Punisher első évada szerintem messze a legjobb Marvel sorozat volt a Netflixen, imádkoztam is, hogy ne kaszálják el, egyelőre sikerrel, mert, mint a Gyalog galoppban a vár, egyelőre áll, és január 18-án jön a második kanyar belőle. Az előzetes alapján ebben az évadban a saját dolgával foglalkozó Frank Castle egy csaj mellé áll oda, amikor azt bántalmazzák egy kocsmában, és ebből lesz egy nagy hentelés, és hepaj, és üldözés, és még több hentelés, egészen addig, míg el nem kerül az első évadból ismert Billy, aki nem halt meg, csak az arca lett olyan, mint az ezer darabos Országház-puzzle, és megint vele lesz a lényegi hajtépés. Amit feltétlen ki kell emelni ismét, az a zene használata a trailerben, az Alice in Chains egyik klasszikus nótája, a Would szól alatta, és pont úgy, mint az első évados előzetes alá tett One (Metallica, nem U2) esetében, telitalálat. Már vagy hatszor megnéztem.

A Punisher a vékonybelednél fogva akaszt fel, ha emberkedsz veleA Marvel legkeményebb sorozata lett a Punisher

Frank Castle dühös. Nem úgy, mint mi, amikor elmegy az orrunk előtt a villamos, vagy az a gyökér a másodikról megint megszívat a lifttel, nem. Franket elemészti a méreg. Frank nem a világra haragszik, azt elfogadja, hogy vannak jók meg rosszak benne, és ha nem keresztezik az útját, a rosszaknak nem is feltétlen kell meghalniuk, Frank csak bizonyos embereket akar a saját belüknél fogva felakasztani. Frank vagy nem tudja, hogy PTSD-ben szenved, ahogy a Punisher című sorozat többi szereplője sem, vagy csak nem tudja feldolgozni azt, hogy a háború, meg annak utóélete, na az megborít mindenkit. Ez a sorozat tulajdonképpen erről szól, meg arról, hogy sok fegyvernél jobb a sok, nagy fegyver, a legjobb meg az embertelenül sok, irgalmatlanul nagy fegyver.

A Punisher a vékonybelednél fogva akaszt fel, ha emberkedsz vele
A Punisher a vékonybelednél fogva akaszt fel, ha emberkedsz vele
A Punisher a vékonybelednél fogva akaszt fel, ha emberkedsz veleÚjabb hat(!) másodpercet mutattak meg a Trónok harcából

Bizony. A fenti videóban az HBO 2019-es évébe nyújt bepillantást a csatorna, és perszehogy feltűnik benne egy sárkányon lovagló alak (Dany?), illetve Dany és Jon Snow, amint Deresben Sansával és Brienne-nek dumálnak egy sort, és Brienne természetesen elég bizalmatlan arcot vág mindehhez. A fent látható sorozatok, minisorozatok és filmek mind láthatók lesznek itthon is:

 1. True Detective 3. évad – január 14.
 2. Watchmen – 2019 
 3. Eufória (Euphoria) – 2019. nyara
 4. Hatalmas kis hazugságok 2. évad (Big Little Lies) – 2019
 5. Az alelnök 7. évad (Veep) – 2019. tavasz
 6. Barry – 2019. tavasz
 7. Trónok harca 8. évad (Game of Thrones) – 2019. április
 8. Utódlás 2. évad (Sucession) – 2019.
 9. Csernobil (Chernobyl) – 2019. tavasz
 10. Catherine The Great – 2019.
 11. Válás 3. évad (Divorce) – 2019.

Újabb hat(!) másodpercet mutattak meg a Trónok harcából
Újabb hat(!) másodpercet mutattak meg a Trónok harcából
Újabb hat(!) másodpercet mutattak meg a Trónok harcábólJanuár 12-én tér vissza A tanár az RTL-re

Január 12-én tér vissza A tanár az RTL-re

Nem szerettük nagyon az első évadot, de nem is akartuk kivájni a szemünket egy rozsdás villával a látványtól, leginkább az bosszantott nézőként, hogy ugye ilyen iskola a világba’ se, ilyen tanár sose volt, az olyan problémákat meg, mint a leányanyaság, vagy a örökbefogadás, nem 42 perc alatt fogja megoldani egy tornacipős, kócos macsó. A Nagy Ervin mellé romantikus szálként/jócsajnak rendelt Ubrankovics Júlia sem vált be, a két szereplő között pont annyi kémia volt, mint köztem és Bayer Zsolti között lenne a hajdúnánási traktorosbálon a tombolasorsoláskor. Utóbbival (nem Zsótival, a sorozatos problémával) már nem kell foglalkozni, Ubrankovics Júlia már nem szerepel a második évadban, mert lejárt a szerződése és nem kívántak vele tovább dolgozni, mondja az RTL, mert kirúgták, mondja Ubrankovics, de ezt nem mi fogjuk eldönteni. 

A helyére érkezett Trokán Nóra, aki nem a karakterét viszi tovább, hanem egy igazgatóhelyettest hoz, róla az RTL sajtóanyaga azt írja, hogy 

bájos kisugárzásával minden férfitanár figyelmét felkelti.

[…] Bővebben!

Január 12-én tér vissza A tanár az RTL-re
Január 12-én tér vissza A tanár az RTL-re
Január 12-én tér vissza A tanár az RTL-reA faszszopók tíz év évvel később is faszszopók lesznek

A faszszopók tíz év évvel később is faszszopók lesznek

Elnézést a profán címért, de hát a cocksucker az cocksucker, ha tetszik, ha nem, és a Deadwood meg az a sorozat, amiben ez volt a leggyakoribb főnév. Az HBO három évad után kaszálta el, mert David Milch alkotóval együtt dolgozni nem volt éppen leányálom, a sorozat drága volt, a részek időben soha nem készültek el, és mivel a nézettségi listákon sem állt túl előkelő helyen, egy idő után a fejesek köszönték, de nem kértek belőle. A lezárás viszont nagyon fájó ont volt mindenkinek, így Milch kapott egy ígéretet egy kétórás tévéfilmre, amire viszont a színészeket nem volt egyszerű összehozni – végül csak sikerült és tessék, itt is a kézzelfogható eredmény, a film forog.

[…] Bővebben!

A faszszopók tíz év évvel később is faszszopók lesznek
A faszszopók tíz év évvel később is faszszopók lesznek
A faszszopók tíz év évvel később is faszszopók lesznekcomment:com 2018-12-27 08:56:13

Negyedik évad, téma a bosszú, Bobby Axelrod (Lewis) és Chuck Rhoades (Giamatti) eddig egymás elpusztításán ügyködtek, most Wendy Rhoades (Maggie Siff) segítségével nekiesnek Grigor Andolovnak (John Malkovich), Taylor Masonnek (Asia Kate Dillon), Brian Connertynek (Toby Leonard Moore) és Waylon “Jock” Jeffcoatnak (Clancy Brown), akik meg scerábe őket akarják elemészteni, de hát a Billions az már csak ilyen sorozat. A márciusban érkező negyedik évadra visszatér David Costabile, Condola Rashad, Kelly AuCoin, Jeffrey DeMunn és Malin Akerman, csatlakozik hozzájuk Samantha Mathis, Kevin Pollak, Jade Eshete és Nina Arianda. Itthon az HBO GO vetíti.


SURVIVOR 37X14 – Reunion special

Azoknak akik szerették ezt az évadot és azoknak is akik nem, zárásként küldeném speciálba’ a rejunion szpesölt. Rövidke kis beszélgetés Jeffel és a játékosokkal, ahol Princess elmondja miért nyomta fullba’ a kretént, kiderül mit érzett Vezérigazgató Natalie amikor benne lett a tévében és megtudunk még egy két érdekességet a műsorról.

SURVIVOR 37X14 – Reunion special

[…] Bővebben!

SURVIVOR 37X14 – Reunion special
SURVIVOR 37X14 – Reunion special
SURVIVOR 37X14 – Reunion specialSURVIVOR 37X13 – Finálé, avagy a nagy hatalom nagy felelőséggel jár

Az egyik elment vadászni, a másik lelőtte, a harmadik haza vitte, a negyedik megfőzte és ez az icike-picike…megnyerte az egyedüli túlélő címet és mellékesen a vele járó egy egész millió dollárt.
Hosszú, majdnem három epizódnak megfelelő zárórészt nyit meg Jeff hatalmas ováció közepette. Nagyon sűrű lesz és izgalmas ezt megígérhetem, mint ahogy az egész évad is nagyon jól sikerült. Új technikákat alkalmaztak a vágáskor, más volt a dramaturgia, mint amit eddig megszoktunk és persze a „k á s z t i n g” is egészen jól sikeredett. Lássuk tehát mi történik a megmaradt hat túlélővel, mit tartogat az elkövetkező két óra.

SURVIVOR 37X13 – Finálé, avagy a nagy hatalom nagy felelőséggel jár

[…] Bővebben!

SURVIVOR 37X13 – Finálé, avagy a nagy hatalom nagy felelőséggel jár
SURVIVOR 37X13 – Finálé, avagy a nagy hatalom nagy felelőséggel jár
SURVIVOR 37X13 – Finálé, avagy a nagy hatalom nagy felelőséggel járHelló, Mr. Spock!Januártól forog a The Terror második évada

Januártól forog a The Terror második évada

Na de hát hogy, kérdezhetnénk, az elsőt azért nem lenne egyszerű folytatni, ugye. Már ha csak a sok halálra és nem is olyan relatíve alacsony számú, lábon maradt karakterre gondolunk. Hát úgy, hogy a The Terror eleve egy antológiasorozat, annak is szánták, annak is indult, AZ IS, így lehet neki második évada, amit az elsővel csak a címbeli központ téma, a rettegés köt össze.

A második évadot Ridley Scotték nem Budapesten, hanem Vancouverben forgatják, a II. világháború alatt játszódik egy japán-amerikai közösségben, amit rejtélyes gyilkosságok tartanak rettegésben. A szereposztásról annyit tudni, hogy szerepel majd benne az eredeti Star Trekből ismert George Takei, aki gyermekként két japán-amerikai internálótáborban is raboskodott a II. világháború kitörése után, és nagyon sok mindent tud erről az időszakról – nem csoda, hogy tanácsadóként is együtt dolgozik a producerekkel, Alexander Woo-val (True Blood – Inni és élni hagyni) és Max Borensteinnek (Kong: Koponya-sziget és Godzilla).

További szereplők: Derek Mio (Hawaii Five-O), Kiki Sukezane (Hősök: Ujjászületés; Lost in Space; Westworld), Miki Ishikawa (9-1-1), Shingo Usami (Rendíthetetlen; Farkas) és Naoko Mori (Everest). Tíz rész lesz, 2019-ben jön az AMC-re, így hozzánk is.

Januártól forog a The Terror második évada
Januártól forog a The Terror második évada
Januártól forog a The Terror második évadaBeindult a februárban visszatérő The Walking Dead reklámkampánya

Alert: this man has been known to be dangerous. Proceed with caution. #TWD @jdmorgan pic.twitter.com/Sn582tCjxK

— The Walking Dead AMC (@WalkingDead_AMC) 2018. december 18.

Így. Imádom. Az évad meg ugye eleve fasza volt, szóval még joggal is lehet hypeolni.

Beindult a februárban visszatérő The Walking Dead reklámkampánya
Beindult a februárban visszatérő The Walking Dead reklámkampánya
Beindult a februárban visszatérő The Walking Dead reklámkampányaSURVIVOR 37X12 – Mennyire érzed magad szerencsésnek?

Volt itt minden múlt héten, ármány és szenvedély, vér és verejték, csók és könny, büszkeség és…na jó befejeztem. Gabby kiesésével fölénybe kerültek a Góliátok, mert mondjon bárki bárakármit, itt bizony megmaradt a nyitó felállás, legalábbis Góliát oldalról mindenképp és ha így haladunk tovább, a megmaradt három Dávidnak nem túl jók az esélyeik.

SURVIVOR 37X12 – Mennyire érzed magad szerencsésnek?

[…] Bővebben!

SURVIVOR 37X12 – Mennyire érzed magad szerencsésnek?
SURVIVOR 37X12 – Mennyire érzed magad szerencsésnek?
SURVIVOR 37X12 – Mennyire érzed magad szerencsésnek?SURVIVOR 37X11 – Nincs hova bújni…

Mikulás reggelén egy kis helyreigazítással kell kezdenem, mert az előző heti dupla rész hivatalosan nem a 10-11. epizód volt, hanem csak a 10., így most ezért tartok még mindig 37X11-nél. Pardon.

Kis hogyvoltozással indítanak a túlélők Carl kiszavazása után este a táborban. Gabby harsány és örül, Nick azt mondja „szólhattatok volna, de nem gáz”. Persze teljesen be van gőzölve. Négyszemközt Christiannek elmondja, hogy nem sok hiányzott hozzá, hogy egy forgó-pörgővel földre „kűggye” őt Gabbyvel együtt. Annyira okosak, hogy már hülyék. Három, vagyis h á r o m előnyt használtak fel együtt, hogy megmentsék Christiant, végre megvolt a Dávidok többsége, erre elküldik maguk közül Carlt. Hát Nooormális? Mi az, hogy nem fordult hozzá ezzel az ötlettel? Christian nyugtatja, de Nick úgy gondolja elcseszték, most veszélyben vannak. Christian Gabbyvel példálózik, hogy a megfelelő számú szavazat az ő oldalukon van, Nick meg azt mondja „Hülye vagy, Gabby velük van, nem igaz, hogy nem látod.” Christian meggyőződése, hogy mindenki Dr. Alisont akarja kiszavazni. Nick meggyőződése viszont, hogy a Mason-Dixon ezennel halott és amint lehetősége nyílik rá, küldi Christiant vissza robotikát kutatni.

SURVIVOR 37X11 – Nincs hova bújni…

[…] Bővebben!

SURVIVOR 37X11 – Nincs hova bújni…
SURVIVOR 37X11 – Nincs hova bújni…
SURVIVOR 37X11 – Nincs hova bújni…A Black Mirror új évada december 28-án zuhanhat be az agyunkba

A Twitteren terjed egy kép, ez:

A Black Mirror új évada december 28-án zuhanhat be az agyunkba

Ennek alapján az új Black Mirror-évad december 28-án indul, hogy aztán a Bandersnatch című epizóddal, vagy az egész évad kapott alcímet, azt nem tudni. A képet egy sasszeműnek MONDOTT user szedte le egy hivatalosnak TŰNŐ Netflix-fiókból, amit azóta megtszüntettek, szóval könnyen lehet, hogy Charlie Booker, a sorozat alkotója baszakodik velünk, de persze az is, hogy elbénázták a dolgot, és valóban kikerült egy ilyen kép, mittudomén. Nemsokára kiderül ahogy az is hogy az egyik részben valóban szerepelni fog-e Miley Cyrus, vagy ez is csak szívatás.

A Black Mirror új évada december 28-án zuhanhat be az agyunkba
A Black Mirror új évada december 28-án zuhanhat be az agyunkba
A Black Mirror új évada december 28-án zuhanhat be az agyunkba