Nagyon sok véletlen kellett Versace halálához

Közel sem volt olyan egyértelmű, hogy az American Crime Story az O. J. Simpson történetét feldolgozó, nagy sikerű első évad után Giovanni Versace meggyilkolásának ügyével folytatódik. Egy antológiasorozatról van szó, ami minden évben egy másik, megtörtént bűnesetet mutat be tíz epizódon keresztül. Az egészet Ryan Murphy, az amerikai televíziózás egyik legsikeresebb producere tartja kézben, de rajta kívül mindenki más lecserélődik két évad között.

[…] Bővebben!


Forradalom, vagy valami hasonló a Homeland hetedik évadában

Új előzetest kapott a Homeland hetedik, utolsó előtti évada. Az előző évad ott ért véget, hogy Dar Adal és Saul sittre kerültek, Keane pedig elnök lett a Fehér Házban. Ami a legfájóbb, de ugyanakkor elkerülhetetlen veszteség, hogy Peter Quinn meghalt. Bármilyen érdekes is volt, ebből a karakterből már mindent kihozott a sorozat, amit ki lehetett. Nagy kérdés, hogy mit lehet még kihozni Carrie Mathisonból, aki az új trailer szerint minden eddiginél sportosabb, de a korábbiakhoz hasonlóan stresszes életet él. 

Fontos szerepet kap még Alex Jones, a fake news gyár vezetője, aki az új évadban a Keane-nel szembeni, immár fegyveres ellenállás irányítója lesz. 

A hetedik évad február 11-én indul.


Megmutatták a Fear The Walking Dead új szereplőit, jól tették

Tessék, Lennie James, Maggie Grace, Garret Dillahunt és Jenna Elfman ilyen lesz a Fear The Walking Dead negyedik évadában, amit sokkal jobban várok, mint az eredeti sorozat új évadát. Egyébként visszatér még Danay Garcia is, akit ugye akkor láttunk utoljára, amikor lelépett Ottó bá tanyájáról a harmadik évad 5. részében. 


Tévésorozat lesz a botrányos Trump könyvből

Tévésorozat készül Michael Wolff New York-i újságíró nemrég megjelent, botrányos könyvéből, a Fire and Fury: Inside the Trump White House-ból (Tűz és düh: A Trump-Fehér Ház kulisszatitkai). “A könyv igazából annak a története, hogy hogyan kerültek megmagyarázhatatlan módon teljesen oda nem illő emberek a világ vezető gazdasági és politikai hatalmának kormánybotjához, és hogyan próbálták (és feltételezhetően most is próbálják) össze-vissza rángatni, bármiféle rendszer nélkül. Végkicsengése pedig nagyjából az, hogy Trump teljesen alkalmatlan elnöknek” – az Index szerzője nagyjából így foglalta össze a Fire and Furyt, a témáról írt hosszabb cikket itt lehet elolvasni.

Ennek fényében nem meglepő, hogy máris lecsaptak a jogokra, és elkezdődött a sorozat fejlesztése. Az Endeavor Content produkciós cég lesz a gyártó, az egyik executive producer pedig nem más, mint a könyv írója, Michael Wolff. De nem ez lesz az egyetlen Trumppal foglalkozó sorozat, ahogy korábban megírtuk, a Showtime februárban jelentkezik egy tízrészes rajzfilmsorozattal, melynek szintén Donald Trump elnöksége lesz a témája, a producere pedig Stephen Colbert.

Azt még sajnos nem tudni, hogy az Endeavor sorozatában ki fogja játszani az elnököt. Alec Baldwin mindenestre korábban már bizonyított: 


Kristen Wiig és Reese Witherspoon is az Apple-höz igazolt

Az Apple nem viccelt, amikor bejelentette, hogy sorozatgyártásba kezd, már az ötödik olyan projektjüket rendelik be, aminek potenciálisan elég sok nézője lehet, ha más nem, azért, mert a szereplők/alkotók neve lábon eladja a sztorit.

A két legújabb szerzemény Kristen Wiig és Reese Witherspoon, előbbi a főszereplője/producere, utóbbi a producere lesz a You Think It, I’ll Say It című novelláskötet alapján készülő, tízrészes vígjátéksorozatnak, ami az első ilyen műfajú Apple-berendelés. Az alkotó/showrunner a 30 Rock mellől érkező Colleen McGuinness. A történetről semmit nem lehet tudni egyelőre. Aki ezzel a legjobban jár, az Witherspoon, akinek a cége már a harmadik sorozatot adja el az Apple-nek: lesz egy reggeli tévéműsorról és annak kulisszatitkairól szóló drámája, amiben Jennifer Aniston mellett főszereplő lesz, és az ő cége adta el az Apple-nek az Are You Sleeping című projektet is, ebben Octavia Spencer a főszereplő. 

Az Apple korábban berendelte a See című sci-fi-sorozatot Ron Moore.tól (Battlestar Galactica) és az Amazing Stories című antológiasorozat remake-jét Steven Spielbergtől, amit majd Bryan Fuller ír neki. És ha ez nem lenne elég, éppen licitháborúban vannak az HBO-val meg az Amazonnal JJ Abrams új sci-fi sorozatának jogaiért, szóval a tendencia látványos és egyértelmű: az Apple a nagy neveket szeretné magához csalogatni. Hogy aztán ezek a projektek mikorra valósulnak meg, az jó kérdés, de 2019 vége előtt ne nagyon reméljünk Apple-sorozatot.


Oké, hogy mindenki meg fog halni a Terror című sorozatban, de hogyan?

A fenti, két és fél perces előzetessel picivel már talán beljebb vagyunk a március 26-án érkező Terror című sorozatot illetően, amiben egy expedíció elmegy az Északnyugati átjárót keresni, aztán jégbe fagy, és mindenki odavész. A valóságban a fagy és az éhség lehetett a vesztük, a Dan Simmons (Hyperion-regények) könyve alapján írt sorozatban meg VALAMI BAZINAGY IZÉ, amit persze az előzetesben nem mutatnak. A forgatás itt zajlott Budapesten, és minden hazabeszélés nélkül azt mondom, kurva jól néz ki. Az AMC-re jön majd.


Csak a hülyék rabolnak már bankot

A Netflix az utóbbi időben rendesen rárepült a nemzetközi terjeszkedésre, és itt most nem arra gondolok, hogy épp mikor hány országban indulnak el, hanem hogy mikor hány országból vesznek sorozatot. Eddig is voltak azért nem amerikai gyártású tartalmaik, de 2017-ben rátoltak erre egy lapáttal a Suburra, az Ingobernable, a Hotel Beau Sejour, a német Stranger Thingsnek kikiáltott Dark, illetve a spanyol La Casa de Papel megvásárlásával.

Utóbbi a Dark árnyékában fel sem tűnt, amíg januárban bele nem botlottam egy plakátba, ami megtetszett (meg rajta a Netflix-logó, vagyis, hogy nézhető legálisan), úgyhogy kipróbáltam. Nem bántam meg, ez az elmúlt évek legjobb rablós sorozata.

[…] Bővebben!


A szolgálólány meséjének második évada sem lesz egy leányálom

Látványos, hatásos beállításokban az áprilisban érkező évad is bővelkedni fog, ráadásul kimozdulunk Gilead falain túlra, a Kolóniára, ahol az élet amellett, hogy nettó szívás a nőknek, még veszélyes is, környezetszennyezés, mérgező vegyszerek és/vagy radioaktivitás szennyezte talaj, munkatáborok, ésatöbbi. Margaret Atwood regényét az első évad nagyjából lefedte, ami most jön, az ismeretlen terület. Itthon az HBO vetíti majd, vélhetően az amerikai premiert követően nem sokkal.


A Hulura jöhet George Clooney új sorozata

Novemberben írtunk róla, hogy George Clooney 1999 után újra tévésorozatban fog szerepelni. Akkor még nem lehetett tudni, hogy ki mutathatja majd be a sorozatot, a Variety információi szerint, viszont jó eséllyel a Hulunál köt majd ki a projekt.

Hat epizódos, limitált szériáról van szó, ami a 22-es csapdája című regényt dolgozza fel. Clooney Catchcart ezredest alakítja majd a sorozatban, további szereplőkről egyelőre nem tudni, Clooney viszont producerként és rendezőként is dolgozik majd az adaptáción. A Variety azt írja, hogy a Hulu nagyon komoly ajánlatot fog tenni a készítőknek, így arra lehet számítani, hogy újabb nagyobb nevek bukkannak fel a projekt körül.

[…] Bővebben!


Tévésorozat lesz a John Wickből

Hesteg fákkje, csak mondom, meg is van a másik kedvenc akciósorozatom a Punisher mellett, csak legyen olyan karizmatikus a főhős ebben is, mint Jon Bernthal a másikban vagy, ha már John Wick, Keanu Reeves a mozifilmekben, melyek közül a harmadik forgatása is hamarosan megkezdődik. Ez, mármint a film, nem befolyásolja a Starzra érkező sorozat sorsát, abban nem Reeves lesz a főszereplő, ő csak executive producerkedik majd mellette, és néha beugrik egy epizódszerepre.

A címe a The Continental lesz, és egy olyan hotelről szól, ahol bérgyilkosok szállhatnak meg úgy, hogy annak területén biztonságban érezhetik magukat. Az írója Chris Collins lesz (Sons of Anarchy, The Wire, Man in the High Castle), és ő kapta a showrunneri feladatokat is. Érthető a döntés, az eddigi két John Wick-film 300 millió dollárt keresett a világpiacon, ebből az első 88-at, azaz a vas most meleg, most kell ütni.

Chros Albrecht, a Starz főnöke szerint a The Continentalhoz foghatót még nem láttunk a tévében, tele lesz verekedéssel és lövöldözéssel, olyan színvonalon, mint amit a mozifilmektől megszokhattunk. A 2018-as évben bemutatásra kerülő sorozatnak lesz konkurenciája bőven, hiszen az évben 520 sorozat (!!!) kerül tévébe vagy streamingszolgáltatókra.


Márciusban kiderül, tényleg gyökér volt-e Superman nagyfaterja

Ez az előzetes sem győzött meg igazán, a kapucnis felsős-sapkás faszi teljesen kizökkentett, de annyira még nem estem kétségbe, mint az Inhumans láttán, ami minden idők egyik legrosszabb sci-fi-sorozata, ugye. A Krypton arról szól, mi volt Superman családjának baja a bolygó vezetőségével, és ott ér véget, hogy a kis Kal-El elindul a Földre. Asszem legalábbis.


Bryan Fuller 37 évet várt arra, hogy Lestat vámpírt a tévére vihesse

Ez egy annyira jó sztori, hogy nem lehet kihagyni: Christopher Rice, Anne Rice írónő fia a Facebookon osztott meg egy aranyos történetet a nagyérdeművel. Ezek szerint a nyolcvanas években egy tinédzser kereste meg az anyját azzal a kéréssel, hogy szeretné megfilmesíteni a Vámpírkrónikákat, Lestat de Lioncourt vámpír halhatatlan történetét. Rice nem hajtotta el, hanem megadta az Interjú a vámpírral című első regény filmjogait birtokló producer elérhetőségét. A dologból nem lett semmi, mert a producer nem kért belőle (és később saját maga forgatta le a Tom Cruise-Brad Pitt-filmet).

Örömmel jelentem be, hogy a tinédzser vágya idén végre megvalósul. A fiút Bryan Fullernek hívták, és most írt alá a sorozathoz executive producerként.

Fuller az a fajta tévés, aki a látvány oltárán sok mindent feláldoz, a Hannibal, a Pushing Daisies vagy az Amerikai istenek is elképesztő látványvilággal bír, igaz, ez néha a történetmesélés rovására megy. Az utóbbi időben nem nagyon találta a helyét, a Star Trek Discovery mellől kiszállt, mert a CBS nem akarta finanszírozni költséges terveit, és az Amerikai isteneke is ezért hagyta ott, ha minden igaz.

Mostantól vámpírozni fog, a Paramount Television megbízásából rakja össze Lestat történetét, amit valószínűleg a Paramount saját streamingszolgáltatásán lehet majd látni.


Megint változtat az RTL: heti két Válótársak epizód jön

A harmadik évad első része ugyan nem hozott egetverően magas nézettséget, 14,8 százalékos közönségarányával ki is kapott a TV2 egyik vetélkedőjétől, de a második már 15,2 százalékot hozott, és nyert (15,2% vs. 14%). Ezen felbuzdulva az RTL nem húzza még nyolc héten át a sorozatot (tízrészes évadról beszélünk), hanem kedd estére is bepakolja a Válótársakat, így heti két alkalommal is látható lesz, csak éppen így négy hét múlva el is köszön. Ez nagyjából azt jelenti, hogy valamelyik későbbre tervezett saját gyártású műsor hamarabb el fog indulni (ha tippelni kéne, a Lilu vezete Keresem a családomat lesz az), de lehet rosszul okoskodom, nem vagyok programigazgató szerencsére.

Szóval, jövő héttől Válótársak kedden és csütörtökön 21:40-től.


A Deep State első blikkre olyan, mint a Taken és a Strike Back szerelemgyermeke

Mark Strong főszereplésével készült ez a Fox-sorozat még tavaly, jártam is a forgatáson., lesznek majd róla anyagok, ha már nincs embargó rajtuk. Egyébként jó kis összeesküvéses kriminek tűnik, amiben Mark Strong egy nyugalmazott ügynököt alakít, akinek vissza kell térnie az aktív szolgálatba, mert a fia. aki dettó ügynök, egyszer csak meghal, mert hát ez egy ilyen veszélye műfaj. És a fater elindul bosszút állni, nagyon eltökélt arccal. Bemutató: április 5.


Kőegyszerű krimi verte A szolgálólány meséjét

A Hulu Emmy- és Glden Globe-díjas sorozata a saját hazájában nem nagyon tud próféta lenni, sőt, sehogy. A meglehetősen régen, 2007-ben (azaz a Netflixszel egy évben) elindított, csak az USA-ban és Japánban elérhető streamingszolgáltató kínálata elég nagy, sőt, lenyomja a Netflixét is a maga 1700 sorozatával és 75 000 epizódjával. Ebben a zajból egy sorozatnak nehéz kitűnnie, még úgyis, ha többszörös díjnyertes kritikuskedvenc, márpedig A szolgálólány meséje ugye az.

A most közzétett adatok szerint a Hulu legnézettebb drámai sorozata a Law & Order: SVU, azaz Esküdt ellenségek: Meggyalázott áldozatok című Dick Wolf-krimi, aminél formaibb, egyszerűbb procedurális sorozat nem sok van a tévében. A kedvenc vígjáték a South Park, amit még meg is értek, hiszen a Hulu-felhasználók medián kora 31, éves jövedelmük meg átlagosan 92 000 dollár, de hogy egy yuppie bróker mi a pöcsömet néz az SVU-n, azt már kurvára nem.

A South Park mögött még több animációs sorozat végzett a 17 millió előfizetővel bíró szolgáltató listáján: második a Family Guy, harmadik a Bob’s Burgers. A drámáknál a This Is Us lett a második., A szolgálólány meséje csak a harmadik. Két adat még a végére: 2017-ben 65 millió órányi Seinfeldet néztek az emberek a Hulun, és először sikerült átlépniük az évi 1 milliárd dolláros bevételi határt.


Jön az UnREAL harmadik évada

A reality tévézésről szóló pompás kis guilty pleasure harmadik évadában továbbra is egy Nagy Ő parafrázis kulisszatitkairól lesz szó, de most tekernek egyet a koncepción, és nem egy faszi keres csajt magénak, hanem egy szőke nő pasit. Egyébként minden marad a régiben, ha jól látom. Bemutató: február 27.


Jön az UnREAL harmadik évada

A reality tévézésről szóló pompás kis guilty pleasure harmadik évadában továbbra is egy Nagy Ő parafrázis kulisszatitkairól lesz szó, de most tekernek egyet a koncepción, és nem egy faszi keres csajt magénak, hanem egy szőke nő pasit. Egyébként minden marad a régiben, ha jól látom. Bemutató: február 27.


Jön az UnREAL harmadik évada

A reality tévézésről szóló pompás kis guilty pleasure harmadik évadában továbbra is egy Nagy Ő parafrázis kulisszatitkairól lesz szó, de most tekernek egyet a koncepción, és nem egy faszi keres csajt magénak, hanem egy szőke nő pasit. Egyébként minden marad a régiben, ha jól látom. Bemutató: február 27.


Jön az UnREAL harmadik évada

A reality tévézésről szóló pompás kis guilty pleasure harmadik évadában továbbra is egy Nagy Ő parafrázis kulisszatitkairól lesz szó, de most tekernek egyet a koncepción, és nem egy faszi keres csajt magénak, hanem egy szőke nő pasit. Egyébként minden marad a régiben, ha jól látom. Bemutató: február 27.


Jön az UnREAL harmadik évada

A reality tévézésről szóló pompás kis guilty pleasure harmadik évadában továbbra is egy Nagy Ő parafrázis kulisszatitkairól lesz szó, de most tekernek egyet a koncepción, és nem egy faszi keres csajt magénak, hanem egy szőke nő pasit. Egyébként minden marad a régiben, ha jól látom. Bemutató: február 27.