Egy tökös krumplifarmer nagyon kéne a Marsra

Egy tökös krumplifarmer nagyon kéne a Marsra

Az a NatGeo Budapesten forgatott, Mars című sorozatának a legnagyobb baja, ami egyben a legnagyobb erénye is: a tudósemberek. A tudósember egyébként sem magában, sem csoportosan nem szokott különösebb veszélyt jelenteni az emberre (jó, Oppenheimeréken kívül), a Marsot viszont pont azzal nullázza le, amivel messze kiemeli a mezőnyből, az eszével. Amikor Peter Diamandis, Casey Dreier, James L. Green, Jennifer Heldmann, Jedidah Isler, Roger Launius, Stephen Petranek, Neil deGrasse Tyson, Tristan Bassingthwaighte, Kim Binstedm, Charles F. Bolden, David F. Dinges, Charles Elachi, Bettie Grant, John M. Grunsfeld, Tom Kalil, Oleg Korablev, Joseph Levy, Jim Lovell, Mary Roach, Andrzej Stewart, Nicolas Thomas, Jennifer Trosper, Andy Weir, Robert Zubrin, Bill Nye, Elon Musk, Antonia Juhasz és a többiek megszólalnak, a nézőtábor automatikusan két csoportra oszlik: azokra, akik ilyenkor felhangosítják a tévét, és azokra, akik ilyenkor kapcsolnak át valahová.

[…] Bővebben!

Egy tökös krumplifarmer nagyon kéne a Marsra
Egy tökös krumplifarmer nagyon kéne a Marsra
Egy tökös krumplifarmer nagyon kéne a MarsraKálmán Olga az N1TV-n osztja majd a Sallert

Ennyi asszem belefér pénteken. A balos tévé egyik darlingja, Kálmán Olga, aki az ATV után egy elég határozottat fordulva a HírTV-n folytatta, annál a Simicskánál, akit az atv-n még nem szeretett annyira (itt egy interjú, erről is beszélt); szóval miután Kálmán Olga a Visszarendeződés Napján megkapta a felmondólevelét (ahogy Csintalan Sándor, meg sokan mások is) nem nagyon csinált semmit, – hogy aztán azért, mert szerződése nem engedte, vagy belefáradt abba nyakig érő meleg szarba, ami a magyar médiában lötyög mostanában, nem tudni – egészen mostanáig, amikor is az N1TV Saller című új, közéleti műsorának nyitóadásában lesz vendég Havas Henrik, Bencsik Gábor, Para-Kovács Imre, Gulyás Balázs és Balogh Gábor mellett és Perjés Zoltán műsorvezetése alatt. (És igen, sportból ilyen hosszú ez a mondat.) A Perjés-Para-Kovács-Kálmán fedezetsor egyébként a HírTV végnapjaiban kiválóan elszórakoztatta magát az Egyenesen című műsorban.

Az első adás pénteken 18:00-tól látható online az N1TV-n, a téma a jelenlegi kultúrkampf, a macedón miniszterelnök menekültkérelmi ügye és a kilakoltatások, sőt, az is kiderül majd, hogy miért is létezik két Magyarország, mert ezek szerint kettő van. (via HVG)


Most megnézheti Endrebá motorcsónakos észosztását egyben

Az Aranyélet második évadában egy régi tétel igazolódott be, miszerint bronzszobor > koponya, és Hollós Endre ezzel a lendülettel távozott is az árnyékvilágból – de nem a sorozatból. A harmadik évadban egy klasszikus húzásnak köszönhetően tért vissza, a “ha ezt látod, akkor én már halott vagyok” videóval, illetve annak egy variációjával, mert ez így explicite nem hangzott el a részek elején látható monológokban, melyekben Márkónak üzent.

[…] Bővebben!


Mocskos, dögös blues is lesz az X-Faktor élő adásaiban

Hétvégén már élő adásokkal jelentkezik a 8. évadát taposó X-Faktor, az RTL reneszánszát élő tehetségkutatója, amiről a ma délelőtti sajtótájékoztatón ránk zúdított számok is tanúskodnak, de ha agyonvernek sem tudom felidézni, hogy 46 vagy 58 aranylemezt termeltek-e ki az eddigi évadok versenyzői. Őszintén szólva nem is nagyon érdekel, a zene, a tehetség fokmérője ne az eladási szám, vagy ha már itt tartunk, egy tévéműsor legyen. Az X-Faktor az alkotókat is meglepte, 38 százalékos közönségarány konkrétan nincs már a magyar tévében – kivéve egy hipotetikus DVSC-Liverpool BL-döntőt, ott lenne – az meg pláne nem a rendes ügymenet része, hogy egy 8. éves showműsor az előző évi nézettségi eredményén javítani tud.

[…] Bővebben!


Dávid nyerte a Survivort

Megvan az idei túlélő, vagy Túlélő, franc se tudja, érdemes-e nagybetűvel írni vagy sem. Dávid, a profi sportoló/személyi edző nyert, de nem feltétlenül azért, mert ő volt a legerősebb vagy legügyesebb, hanem azért, mert a legjobban lavírozott a minitársadalomban, és mert volt egy társa Gábor személyében, aki egyfajta villámhárítóként működve az utolsó utáni pillanatig védte a seggét.

Hogy ez neki, mármint Gábornak miért volt jó, azt nem tudom, de majd megkérdezem tőle, mert lesz velük egy közös interjúm. Nem mondom, hogy nem volt megérdemelt a győzelme, de ha szigorúan vesszük a dolgot, őt is kiszavazták a szigetről (illetve egy párbajban távozott, ami dettó nincs benne az eredeti játékszabályokban, de erről majd jövő héten sokkal hosszabban írok, szóval hagyjuk), de ez egy ilyen Survivor, felesleges a szabályok miatt hőbörögni. Gratula neki is, meg mindenkinek, aki végigtolta a 42 napot.


Az az igazi szívás, amikor a Való Világ is veri a TV2-t

Biztos van annál kínosabb, mint a reggeli nézettségi táblát böngészve TV2-s programigazgatóként azt látni, hogy egy olyan műsor, amiben az egyik szereplő szerint idén nyáron úszóolimpiát rendeztek Budapesten, a fiatalabb nézők között agyonveri a műsorodat, de mi foglalkozzunk most csak ezzel a kínos helyzettel. Mert az van, hogy a Való Világ 9 18-49-ben kedden, szerdán és csütörtökön is verte a TV2 műsorát a főműsoridő utolsó órájában (22:00-23:00), az utána következő BeleValóVilág című késérőműsor meg hétfő óta. A VV9 az RTL II-n megy, ha valaki esetleg elfelejtette volna.

A számok (18-49):

Vasárnap
VV9 beköltöző show 7,3 % vs Hegyi doktor újra rendel 8,7%

BVV 3% vs Sztárban sztár 10,5%

Hétfő
VV9 6,5 % vs Ninja Warrior 11,3%

BVV 8,4% vs Elrabolva (am. sorozat) 7,9%

Kedd
VV9 6,7 % vs Bogaras szülők 4%

BVV 7,6% vs NCIS (am sorozat) 4%

Szerda
VV9 6,7 % vs Sztárok és párok 1,6%

BVV 7,6% vs Zoo (am sorozat) 0,9%

Csütörtök
VV9 6,5 % vs Sztárok és párok 5,1%

BVV 7,8% vs APB (am. sorozat) 3,3%

Ami igazán kínos, hogy a TV2 a teljes lakosságot tekintve is bukott kedden és szerdán este is, csütörtökön pedig alig sikerült nyerniük – a BeleValóVilág viszont ebben a korcsoportban (4 évnél idősebbek) is verte őket minden hétköznap. Tanulság nincs, az embereknek még mindig kell a faszhelikopter és az üvöltözés.

Forrás: Nielsen


Tenya meg a csaja lett a faja

Bocs, tényleg, néha kibuknak belőlem dolgok, mint Vincent Hannah-ból (tessen megnézni a Heat című műalkotást). Szóval, az ország első számú lovasszínésze, a szegény ember sörényét vesztett Sámsonba oltott élő Vallejo-illusztrációja és gyakran nyers és durcás csaja, Friderika lett A legbátrabb páros nyertes párja, gratula innen is. Hogy aztán ez mennyire volt megérdemelt győzelem, azt ne tudhatom, mert az első adás után kicsekkoltam, de majd meg tetszenek kommentelni jól, hogy netán Palácsik Lilla és faszija ill a Schobert-család jobb volt-e az évadban, vagy sem. 

[…] Bővebben!


A nap WTF-híre: Breaking Bad-mozifilm készül

A hát ezek meg mit szívtak-díj mai győztese Vince Gilligan és az AMC, a válasz meg kék meth-et, ugye, de ezt csak az érti, aki nézte a Breaking Bad című sorozatot. A Collider hozta le az infót, amit azóta átvett mindenki, így mi is megkockáztatjuk, bár fenntartásokkal. Mert oké, hogy van ilyen, mármint sorozatnak filmes lezárást adni, de nem általános. A Deadwood 12 évvel a 3. évad befejezését követően kapja meg a lezárást, amire a rajongók várnak, az viszont HBO nemet mondott a Trónok harca-filmekre.

[…] Bővebben!


A Spektrum Home talkshow-kkal csípne le nézőket a nagyokról

 

Egy csatorna átpozícionálása mindig is kockázatos vállalkozás. A néző megszokja, amit kap, hogy az péniszhelikopterező jóember vagy természetfilmdömping, az most mindegy, lehet házalakítós angol reality de videóklip orrba-szájba is, a lényeg az állandóság, az szoktatja a csatornára az embereket, arra lehet nézettséget építeni, reklámozóknak beharangozni. Ha teszem azt, az RTL holnaptól csak Tarr Bélát adna főműsorban, gyorsabban bontanának pezsgőt a TV2 székhelyén, hiszen a kezdeti ezmegmiafaszomat hamar felváltaná a távkapcsoló keresése és huss, volt néző, nincs néző.

[…] Bővebben!


Megint jönnek a gyökerek

 

Mint a háborúban a foglyok,
Csak a parabolamocskot fogjuk,
Ahol minden nő tökéletes,
És minden férfi izmos.
(Lukács László – Jönnek a férgek, 1994)

Ma délután immáron kilencedjére lesz a lét a tét, indul az RTL Való Világ című összeköltözős realityje amit annak idején Árpa Attiláék a TV2-re kerülő Big Brotherről nyúltak, de pont annyira megtekerve, hogy a pereskedésből ők jöjjenek ki jobban. Ahogy a nézettségi versenyből is: a Big Brother az első évaddal verte az RTL műsorát, de a második VV-évad már köröket vert a BB2-re, amiből nem is készült több. A TV2-n egy ideig meg nem is fog, mert az RTL megvette Big Brother jogokat, de nem ettek meszet, hogy a bejáratott, és itthon jóval sikeresebb VV-t lecseréljék, egyszerűen egymásba olvasztották a kettőt, így született a

Való Világ powered by Big Brother

nevű hibrid. Ami persze bullshit, a VV továbbra is megmaradt annak, ami, de így legalább a TV2 nem tud BB-t forgatni, de ezt hagyjuk is, mert csak ideges leszek attól hogy itt van a Survivor mellett a másik ős-reality, amiben dettó lehetne követni, mi lesz akkor ha 16 idegent összezárunk és elkezdik nyírni egymást, ehelyett azt kapjuk, ahogy a 16 idegen a kamerának és a közönségnek játszik, mert ha a néző bírja a fejét, akkor a villában hiába számít páriának, simán nyerhet egy talicska pénzt a végén.

[…] Bővebben!


Naomi Wattsra bízzák a Trónok harca előzménysorozat főszerepét

Várhatóan 2020-ban érkezik a tévébe az HBO aranytojást tojó tyúkjának első előzménysorozata. A Trónok harca világában játszódó, új kváziközépkori széria forgatása hamarosan kezdődik, és egy szereplő kiléte máris ismert: Jane Goldman, a sorozat alkotója Naomi Wattsra bízza a főszerepet, ami az egysoros leírás alapján ez:

Egy karizmatikus, társasági alak, sötét titokkal a tarsolyában.

[…] Bővebben!


Három új sorozatot mutat be az RTL 2019-ben

Falusi telenovella, alvilági krimi, és a béranyasággal foglalkozó dráma jön az RTL-re 2019-ben, azaz tovább folytatódik a sorozatboom a magyar tévében, ráadásul a Viasat3 A la carte című sorozata mellé az RTL-től is érkezik egy színmagyar fejlesztés.

A telenovelláról már régóta lehetett hallani, de mindig azzal a mellékes felhanggal, hogy terv az van, de akkor a Barátok közt-ÉNBP kombó egyik felének igencsak meszeltek ugye, mert olyan nincs, hogy egy kertévében minden hétköznap este 3 napi sorozat fusson. Vagy mégis van, ez majd kiderül, mindenesetre ha tippelnem kellene, akkor az ÉNBP-et látom költözni az RTL II-re, legalábbis időlegesen, hiszen a Drága örökösök című sorozatot telenovellaként aposztrofálják, az meg zárt végű szériát jelent. A Contentlab gyártásában készülő széria horvát alapokon nyugszik, a története meg annyi, hogy van egy öreg fószer valami faluban az Isten háta mögött, és amikor meghal, tetemes vagyonát a három unokára hagyja – egy kis csavarral. Hogy ez pontosan mit takar, 34 mp guglizás megmondja, én nem fogok spoilerezni jó előre.

[…] Bővebben!


Újabb saját gyártású sorozat jön a Viasatra

A 200 első randi után jön az A La Carte, ami már nem napi sorozat, hanem heti, a műfaja dramedy, és ami a nagy truváj benne, hogy magyar ötletből készült magyar fejlesztés, magyar írók magyar szavait magyar színészek magyar rendező irányításával varázsolják majd a koreai gyártású, de magyar falra magyar kézzel felszegelt lapostévékre.

A címből ki lehet találni, hogy a tízrészes sztorinak lesz köze a gasztronómiához is, de ennél többet egyelőre a Viasat3 nem kommunikál. Az írói között ott van Búss Gábor Olivér (Üvegtigris), Trunkó Bence (Argo), Divinyi Réka (Csak szex és más semmi) és Rudolf Péter (Üvegtigris) is, a rendezője Herendi Gábor és Szilágyi Fanni, a gyártója meg a Paprika Studios.

[…] Bővebben!


Eladnád a gyerekedet egy csavarkulcskészletért?

Gyerekkel és/vagy kisállattal mindent el lehet adni, mondja a marketinges alapvetés, és ugyan black tar heroinnal és AK-47-essel még nem tesztelték a dolgot, de van benne valami. De mi van akkor, amikor maga a gyerek az árucikk? És most nem arról beszélünk, amikor egy tehetségkutatóban produkálják magukat, mert akkor legalább az megvan a dologban, hogy a gyerek tud arról, miben vesz részt (most szépen kimész a színpadra a magas nénivel és elmondod a verset, amit anyának írtál) és olyat csinál, amiben jó, mert ugye olyan kegyetlen szülő nincs, amelyik bikucsunájoztatja a család szeme fényét.

Ó, dehogy nincs.

[…] Bővebben!


Komoly zenei múltja van annak a nőnek, aki mikrofonnal dobálta meg az X Faktor zsűritagját

Az X Faktor vasárnap esti műsorában ment le az a jelenet, amelyben egy saját bevallása szerint Amerikában már befutott és ismert, de Magyarországon még nem annyira ismert Miriam nevű énekesnő megdobta mikrofonnal a zsűrit, mert nem tetszett neki, hogy a zsűrinek nem tetszett a produkciója. Azóta a szerencsétlen nő már törölte a Facebook-oldalát, vélhetően a reakciók miatt.

Nyilván tanulmányokat lehetne írni arról, hogy milyen veszélyes a túlzott önbizalom (arra, akiben megvan), de ehelyett álljon itt Miriam egyik korábbi koncertfelvétele, mert az úgy tökéletes, ahogy van:


A TV2 Dominikán forgatja a Ninja Warrior és a Survivor szerelemgyerekét

A TV2 tegnap este jelentette be, hogy Exathlon címmel 

vadonatúj, egzotikus környezetben forgatott sport reality érkezik a TV2 képernyőjére.

A török Acunmedya formátuma a Surviror egzotikus szigetes, egymás ellen küzdő törzses elemeit vegyíti a Ninja Warrior akadálypályájával, a biztonság kedvéért meg hozzátettek egy celebek vs. civilek motívumot, és tessék, kész is a formátum, amire Dominikán felhúztak egy gyártói bázist, és lelkesen árulják a portékát világszerte. Eddig brazil, mexikói, kolumbiai, román és kvázi amerikai verzió készült belőle (azért kvázi, mert a Telemundo nevű spanyol nyelvű adóra készült, ami ugyan az USA területén sugároz, de mexikóiak csinálják, főleg latin-amerikai bevándorlóknak). A hír egyébként áprilisban már lejött kisebb külföldi oldalakon, csak lemaradtunk róla.

[…] Bővebben!


Drámaibb és dögösebb lett a Korhatáros szerelem folytatása

 

A TV2 első, “rendes” fikciós sorozatának indulásakor azt írtam, hogy

Sablonos, de szórakoztató romkom lett a Korhatáros szerelem (…) nem fogja megváltani a televíziózást és nemigen generál majd késhegyre menő vitákat sem, de szórakoztató, kifejezetten nézhető tartalom, amivel a tévé – legalábbis az első két, a díszbemutatón levetített részben – semmit az égvilágon nem kockáztat.

Az első évad végére ez nem nagyon változott, a negyvenes, 3 gyerekét egyedül nevelő anya és huszonéves palija története nekem már papíron is csak egy Julia Roberts – Miles Teller vígjátékra volt elég, aminek az a Nagy Megmondása a végén, hogy A Kor Nem Számít, Mert A Szerelem Mindent Legyőz. Ennél azért a Korhatáros szerelem pár fokkal összetettebb, de mivel egy dramedyről van szó, ami ugye vicces elemekkel megspékelt dráma (vagy drámai momentumokkal megbolondított vígjáték), olyan nagy sorsfordítást nem volt szabad tőle várni. Félreértés ne essék, ettől nem lett rosszabb, vagy jobb, mint az új-zélandi eredeti, sőt, annak az első évadát én nem voltam képes végignézni, mert unalmas volt és mesterkélt.

[…] Bővebben!


Így folytatódik majd az Amerikai Istenek

Az első évad kicsit belehalt a szépségbe, és a látvány a második első előzetesében is kiemelt fontosságú (duh, tévésorozat, vizuális műfaj), de mintha több sztorit látnék benne, mint a rém lassú elsőben. Bemutató jövőre.


Soha rosszabb évkezdetet: január 13-án jön a True Detective 3. évada

Oké, aláírom, a kettes szar volt, de az első nagyon is jó, és ne legyünk már ennyire pesszimisták, jó lesz ez. A helyszín az Ozark-régió, ami ezek szerint különösen nagy mértékben ki van téve a bűnözésnek, hiszen a Netflix egy egész sorozatot szentel az itteni gazemberkedésnek. A True Detective harmadik évada egy titokzatos bűnügyet dolgoz fel három idősíkban, gyerekek tűnnek el, és egy nő a kapocs köztük. A szereplők között ott lesz Mahershala Ali (Wayne Hays detektív), Carmen Ejogo (egy tanárnő) és Stephen Dorff (Roland West nyomozó).

A rendezést ezúttal Daniel Sackheimre, Jeremy Saulnierre és Nic Pizzolattóra bízták, az exec. producerek között Pizzolatto, Scott Stephens, Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Cary Joji Fukunaga, Steve Golin, Bard Dorros és Richard Brown is ott van.


Aki felgyújtaná a feleségét, az egy gyáva pöcs

 

Amikor Schobert Norbert tíz perc alatt hatodjára ismételte el, hogy ő gyerekkorában a nyóckerben egy gödörben aludt kamionsofőr kurvákkal, és SOSETÖBBÉ nem fog tetvek között, egérszarba forgatva aludni, már túl voltunk azon, hogy a szegény ember két lábon járó Vallejo-illusztrációja közölte a nála vagy 30 évvel fiatalabb csajával, hogy a nyereményből kap egy leültetett ezerkettest, oszt kuss; két nő pánikrohamot kapott, mert valamiért nem csapódott le az agyukban, hogy egy olyan műsorban, amiben VIZES FELADATOKAT ÍGÉRTEK, valóban lesz vizes feladat, és ez nem tesz jót a víziszonnyal kevert pánikbetegségbe oltott klausztofóbiával megspékelt hisztériának, de még a kanyarban sem volt az a feladat, amiben a strandpucsos-hajráfos-rövidgatyás-hawaii-inges Majka azt üvölti a Kim Kardashian anyjára hajazó arcot viselő Németh Kristóf csajának, hogy most akkor gyújtsd fel a szerelmedet, kérlek.

A Legbátrabb páros nem egy egyszerűen definiálható tévéműsor, na.

[…] Bővebben!