Megmutatták a Fear The Walking Dead új szereplőit, jól tették

Tessék, Lennie James, Maggie Grace, Garret Dillahunt és Jenna Elfman ilyen lesz a Fear The Walking Dead negyedik évadában, amit sokkal jobban várok, mint az eredeti sorozat új évadát. Egyébként visszatér még Danay Garcia is, akit ugye akkor láttunk utoljára, amikor lelépett Ottó bá tanyájáról a harmadik évad 5. részében. 


Lukács Laci még mindig ugrálna mindenféle gépből kifelé

A Lakástalkshow-ban ma este a Tankcsapda bőgős-énekese mesél sok mindenről, arról, miért vegetáriánus (mivel ahhoz, hogy megedd az állatokat, először el kell vágni a csirke torkát, le kell szúrni a disznót, és egy idő után nem érezett késztetést arra, hogy ezeket a tetemeket megegye), hol vásárol (ugyanott, ahol a környékbeliek), vannak-e sztárallűrjei (nincsenek), testőr kíséri-e a közértbe (nem), várja-e paparazzi a ház előtt (nem), miért nem nősült még meg (mert nem találta meg azt a nőt, akivel komolyan érezte volna, hogy örökre összekötné az életét), akar-e még ejtőernyőzni (ja), fog-e (nem). 

Szóval ez, meg még sok más Lovász Lacival ma este, LL vs. LL, muhaha. Kezdés késő este a Viasat3 műsorán.


Oké, hogy mindenki meg fog halni a Terror című sorozatban, de hogyan?

A fenti, két és fél perces előzetessel picivel már talán beljebb vagyunk a március 26-án érkező Terror című sorozatot illetően, amiben egy expedíció elmegy az Északnyugati átjárót keresni, aztán jégbe fagy, és mindenki odavész. A valóságban a fagy és az éhség lehetett a vesztük, a Dan Simmons (Hyperion-regények) könyve alapján írt sorozatban meg VALAMI BAZINAGY IZÉ, amit persze az előzetesben nem mutatnak. A forgatás itt zajlott Budapesten, és minden hazabeszélés nélkül azt mondom, kurva jól néz ki. Az AMC-re jön majd.


Ez elég gyorsan jött: tévéfilmet forgatnak Harry hercegről és mátkájáról

A Lifetime nevű kábelcsatorna csapott le a lehetőségre a leggyorsabban, és máris elkezdték a Harry & Meghan: The Royal Love Story című film előkészítését, ami Harry herceg és Meghan Markle amerikai színésznő románcát dolgozza majd fel, egészen a leánykérésig, bezony. Benne lesz a megismerkedés (a barátaik hozták őket össze), a titokban tartott randik (nem akarták nagydobra verni és az udvar sem örült neki eleinte), majd az a médiaőrület, ami a bejelentést fogadta.

A szereposztás most alakul, a premierdátum nem ismert, de kiindulási pontnak ott van Wilmos herceg és Kate Middleton története, a William & Kate: The Movie című film, amit 11 nappal az esküvő előtt mutattak be, szóval valamikor májusban várható majd a Harry és Meghan.A rendezője a The Royals című sorozat alkotója, Menhaj Huda lesz. 


A szolgálólány meséjének második évada sem lesz egy leányálom

Látványos, hatásos beállításokban az áprilisban érkező évad is bővelkedni fog, ráadásul kimozdulunk Gilead falain túlra, a Kolóniára, ahol az élet amellett, hogy nettó szívás a nőknek, még veszélyes is, környezetszennyezés, mérgező vegyszerek és/vagy radioaktivitás szennyezte talaj, munkatáborok, ésatöbbi. Margaret Atwood regényét az első évad nagyjából lefedte, ami most jön, az ismeretlen terület. Itthon az HBO vetíti majd, vélhetően az amerikai premiert követően nem sokkal.


Tévésorozat lesz a John Wickből

Hesteg fákkje, csak mondom, meg is van a másik kedvenc akciósorozatom a Punisher mellett, csak legyen olyan karizmatikus a főhős ebben is, mint Jon Bernthal a másikban vagy, ha már John Wick, Keanu Reeves a mozifilmekben, melyek közül a harmadik forgatása is hamarosan megkezdődik. Ez, mármint a film, nem befolyásolja a Starzra érkező sorozat sorsát, abban nem Reeves lesz a főszereplő, ő csak executive producerkedik majd mellette, és néha beugrik egy epizódszerepre.

A címe a The Continental lesz, és egy olyan hotelről szól, ahol bérgyilkosok szállhatnak meg úgy, hogy annak területén biztonságban érezhetik magukat. Az írója Chris Collins lesz (Sons of Anarchy, The Wire, Man in the High Castle), és ő kapta a showrunneri feladatokat is. Érthető a döntés, az eddigi két John Wick-film 300 millió dollárt keresett a világpiacon, ebből az első 88-at, azaz a vas most meleg, most kell ütni.

Chros Albrecht, a Starz főnöke szerint a The Continentalhoz foghatót még nem láttunk a tévében, tele lesz verekedéssel és lövöldözéssel, olyan színvonalon, mint amit a mozifilmektől megszokhattunk. A 2018-as évben bemutatásra kerülő sorozatnak lesz konkurenciája bőven, hiszen az évben 520 sorozat (!!!) kerül tévébe vagy streamingszolgáltatókra.


Nézettségi rekordot döntött egy dögunalmas műsor, amiben megy egy vonat

Fotó: Mark Metcalfe / Getty Images Hungary

Olyan hihetetlen sikere van az ausztrál SBS csatornán egy sokak szerint iszonyatosan unalmas műsornak, ami egy hosszú-hosszú vonatutat mutat meg a mozdonyba helyezett kamerával, hogy az SBS úgy döntött: a pusztán csak háromórás, rövid kis műsorocskának levetíti a tizenhét órás, bővített változatát is – írja a Guardian. A műsor rajongóival szerint mindez addiktív és hipnotikus, mások szerint ezt nézni pont annyira izgalmas, mint bámulni, ahogy szárad a festék a falon.

A műsor a Norvégiából begyűrűző “slow TV”, azaz lassú tévézés hagyományát próbálja meghonosítani az országban. A Ghan trip című műsor arról a 3000 kilométeres vonatútról szól, amely Adelaide-ot köti össze Darwinnal. A mozdonyban elhelyezett kamera a tájat mutatja, a képernyőn az inzertek pedig információkkal szolgálnak az adott területekről és a történelemről.

A háromórás verziót 583 ezren nézték, ezzel ez lett az SBS elmúlt egy évének legnézettebb műsora. A tizenhét órás változatot vasárnap vetíti a csatorna, ráadásul egyetlen szünet nélkül. Az igazán elkötelezett rajongók még reménykedhetnek, mivel ez a 17 óra is semmi ahhoz képest, hogy a valódi vonatút 54 órát vesz igénybe, szóval van még mire várni.

Mondjuk halkan megjegyezném, hogy a félmillió néző, az semmi. Ezt a videót, amelyen semmi nem történik azon kívül, hogy egy macska kidugva felejtett nyelvvel héderezik egy kandalló előtt egy teljes órán keresztül, már 3,6 millióan látták.


Márciusban kiderül, tényleg gyökér volt-e Superman nagyfaterja

Ez az előzetes sem győzött meg igazán, a kapucnis felsős-sapkás faszi teljesen kizökkentett, de annyira még nem estem kétségbe, mint az Inhumans láttán, ami minden idők egyik legrosszabb sci-fi-sorozata, ugye. A Krypton arról szól, mi volt Superman családjának baja a bolygó vezetőségével, és ott ér véget, hogy a kis Kal-El elindul a Földre. Asszem legalábbis.


Bryan Fuller 37 évet várt arra, hogy Lestat vámpírt a tévére vihesse

Ez egy annyira jó sztori, hogy nem lehet kihagyni: Christopher Rice, Anne Rice írónő fia a Facebookon osztott meg egy aranyos történetet a nagyérdeművel. Ezek szerint a nyolcvanas években egy tinédzser kereste meg az anyját azzal a kéréssel, hogy szeretné megfilmesíteni a Vámpírkrónikákat, Lestat de Lioncourt vámpír halhatatlan történetét. Rice nem hajtotta el, hanem megadta az Interjú a vámpírral című első regény filmjogait birtokló producer elérhetőségét. A dologból nem lett semmi, mert a producer nem kért belőle (és később saját maga forgatta le a Tom Cruise-Brad Pitt-filmet).

Örömmel jelentem be, hogy a tinédzser vágya idén végre megvalósul. A fiút Bryan Fullernek hívták, és most írt alá a sorozathoz executive producerként.

Fuller az a fajta tévés, aki a látvány oltárán sok mindent feláldoz, a Hannibal, a Pushing Daisies vagy az Amerikai istenek is elképesztő látványvilággal bír, igaz, ez néha a történetmesélés rovására megy. Az utóbbi időben nem nagyon találta a helyét, a Star Trek Discovery mellől kiszállt, mert a CBS nem akarta finanszírozni költséges terveit, és az Amerikai isteneke is ezért hagyta ott, ha minden igaz.

Mostantól vámpírozni fog, a Paramount Television megbízásából rakja össze Lestat történetét, amit valószínűleg a Paramount saját streamingszolgáltatásán lehet majd látni.


Megint változtat az RTL: heti két Válótársak epizód jön

A harmadik évad első része ugyan nem hozott egetverően magas nézettséget, 14,8 százalékos közönségarányával ki is kapott a TV2 egyik vetélkedőjétől, de a második már 15,2 százalékot hozott, és nyert (15,2% vs. 14%). Ezen felbuzdulva az RTL nem húzza még nyolc héten át a sorozatot (tízrészes évadról beszélünk), hanem kedd estére is bepakolja a Válótársakat, így heti két alkalommal is látható lesz, csak éppen így négy hét múlva el is köszön. Ez nagyjából azt jelenti, hogy valamelyik későbbre tervezett saját gyártású műsor hamarabb el fog indulni (ha tippelni kéne, a Lilu vezete Keresem a családomat lesz az), de lehet rosszul okoskodom, nem vagyok programigazgató szerencsére.

Szóval, jövő héttől Válótársak kedden és csütörtökön 21:40-től.


A Deep State első blikkre olyan, mint a Taken és a Strike Back szerelemgyermeke

Mark Strong főszereplésével készült ez a Fox-sorozat még tavaly, jártam is a forgatáson., lesznek majd róla anyagok, ha már nincs embargó rajtuk. Egyébként jó kis összeesküvéses kriminek tűnik, amiben Mark Strong egy nyugalmazott ügynököt alakít, akinek vissza kell térnie az aktív szolgálatba, mert a fia. aki dettó ügynök, egyszer csak meghal, mert hát ez egy ilyen veszélye műfaj. És a fater elindul bosszút állni, nagyon eltökélt arccal. Bemutató: április 5.


Jön az UnREAL harmadik évada

A reality tévézésről szóló pompás kis guilty pleasure harmadik évadában továbbra is egy Nagy Ő parafrázis kulisszatitkairól lesz szó, de most tekernek egyet a koncepción, és nem egy faszi keres csajt magénak, hanem egy szőke nő pasit. Egyébként minden marad a régiben, ha jól látom. Bemutató: február 27.


Jön az UnREAL harmadik évada

A reality tévézésről szóló pompás kis guilty pleasure harmadik évadában továbbra is egy Nagy Ő parafrázis kulisszatitkairól lesz szó, de most tekernek egyet a koncepción, és nem egy faszi keres csajt magénak, hanem egy szőke nő pasit. Egyébként minden marad a régiben, ha jól látom. Bemutató: február 27.


Jön az UnREAL harmadik évada

A reality tévézésről szóló pompás kis guilty pleasure harmadik évadában továbbra is egy Nagy Ő parafrázis kulisszatitkairól lesz szó, de most tekernek egyet a koncepción, és nem egy faszi keres csajt magénak, hanem egy szőke nő pasit. Egyébként minden marad a régiben, ha jól látom. Bemutató: február 27.


Jön az UnREAL harmadik évada

A reality tévézésről szóló pompás kis guilty pleasure harmadik évadában továbbra is egy Nagy Ő parafrázis kulisszatitkairól lesz szó, de most tekernek egyet a koncepción, és nem egy faszi keres csajt magénak, hanem egy szőke nő pasit. Egyébként minden marad a régiben, ha jól látom. Bemutató: február 27.


Jön az UnREAL harmadik évada

A reality tévézésről szóló pompás kis guilty pleasure harmadik évadában továbbra is egy Nagy Ő parafrázis kulisszatitkairól lesz szó, de most tekernek egyet a koncepción, és nem egy faszi keres csajt magénak, hanem egy szőke nő pasit. Egyébként minden marad a régiben, ha jól látom. Bemutató: február 27.


Jön az UnREAL harmadik évada

A reality tévézésről szóló pompás kis guilty pleasure harmadik évadában továbbra is egy Nagy Ő parafrázis kulisszatitkairól lesz szó, de most tekernek egyet a koncepción, és nem egy faszi keres csajt magénak, hanem egy szőke nő pasit. Egyébként minden marad a régiben, ha jól látom. Bemutató: február 27.


Jön az UnREAL harmadik évada

A reality tévézésről szóló pompás kis guilty pleasure harmadik évadában továbbra is egy Nagy Ő parafrázis kulisszatitkairól lesz szó, de most tekernek egyet a koncepción, és nem egy faszi keres csajt magénak, hanem egy szőke nő pasit. Egyébként minden marad a régiben, ha jól látom. Bemutató: február 27.


Március 25.: Silicon Valley, TJ Miller nélkül

Jó lesz ez? Nekem hiányozni fog Erlich Bachman.


2018-at kicsit lelazsálja az HBO

A Trónok harca záróévadán kívül két eléggé várt sorozat is csak 2019-ben kap majd folytatást, szóval akik azt remélték, idén kapnak újabb Hatalmas kis hazugságok- és True Detective-évadokat, azok csalódni fognak. Ami tuti lesz idén, az a Westworld, a Ballers, a Silicon Valley és még pár vígjáték. Ja, a Deuce második évada sem várható 2019 előtt.