Jön a Totalcar és a Top Gear új évada is a Viasat 6-ra

Közleményt kaptunk a Viasat 6-tól, amiben szépen összefoglalták, hogy mire lehet számítani tőlük a hamarosan induló őszi szezonban. A Sony tulajdonában lévő kábeltévé elsősorban férfias műsorokat kínál, így nem meglepő, hogy a két legnagyobb durranásnak a Totalcar negyedik évada, illetve a Top Gear legújabb részei ígérkezik.

Szeptember hetedikén csütörtökön indul majd,Winkler Róbert és Bazsó Gábor Karotta műsorának negyedik évada, este 10 órától. A közleményben azt írják, hogy az egyik epizódban tesztelték a világ legnagyobb traktorját, illetve a világon először teszteltek védőháló nélküli lezárt repülőtéren egy Teslát belső égésű motorral.

[…] Bővebben!


A mikrofonfrizurás Jeremy Clarkson egy Ferrarit tesztel megvolt?

Nem véletlenül sírom vissza a kilencvenes éveket.


Ez pont jó lesz a Grand Tour-kritika elé

Bakiparádé a Top Gearből, mármint abból a TG-ből, amiben Clarkson, Hammond és May melózott még. Délután meg jön a The Grand Tour-kritika.


Matt LeBlanc sem tudja, kell-e még a Top Gearnek

A Top Gear legutóbbi, 23. évada, az első, amiben nem Clarkson, Hammond és May volt a műsorvezető, elég döcögősen indult be, és akkor még nagyon óvatosan fogalmaztunk, hiszen a kritikusok rühellték, a nézők meg az első rész után menekültek tőle. A forgatás sem volt zökkenőmentes, az új formátumban a megszokott három műsorvezető helyett héttel találkozhattunk, akik nem mindig jöttek ki egymással, egyikük, a brit Chris Evans ki is szállt a műsorból, mert Matt LeBlanc színésszel (a Jóbarátok Joeyja) nem ment a közös munka. (Nemrég jártam a forgatáson, majd lesz belőle cikk és interjú is két másik műsorvezetővel.)

Evans távozása után LeBlanc a műsor arca (Stig mellett persze), de amikor az amerikai tévékritikusok arról kérdezték nemrég, hogy a Top Gear és a CBS-en ősszel bemutatkozó Man with a Plan című vígjátéka hogy fér meg egymás mellett, az egykori Joey Tribbiani ezt felelte:

A sitcom az első számű melóm. Egyelőre nem tudom, mi lesz a Top Gearrel, nekem nem mondtak semmit. Kérdezzék a BBC-t, hátha ők okosabbak. 

Egyelőre a BBC hallgat, szóval ne csodálkozzunk, ha a 24. évadban LeBlanc már nem lesz látható.  


Még Chris Evans szerint is Matt LeBlanc a legjobb Top Gear-műsorvezető

A Clarkson-korszak után csak bukás jöhetett a Top Gear című autós műsornál – ezt csak az nem látta, aki eddig nem követte a műsort. A Clarkson-May-Hammond trió stílusa összeszokottsága, a műsor hangulata olyan volt, amit nagyon nehéz lett volna reprodukálni, és ezt a BBC is sejthette, ezért igyekezett gyökeresen másmilyen műsort csinálni belőle. Aztán annyira belejöttek az alakítgatásba, hogy a végeredmény pont olyan lett, mint az előző inkarnáció, csak több műsorvezetővel, kevesebb humorral és felesleges szegmensekkel.

A kínlódást a nézők nehezen viselték, a műsorvezetők meg szinte egyáltalán nem. Chris Evans és Matt LeBlanc, az új Top Gear két vezető arca a színfalak mögött többször is egymásnak ment, legalábbis erről szóltak a pletykák, és a kellemetlen helyzet (tetézve az egyre csökkenő nézettséggel) addig fajult, hogy Evans bedobta a törülközőt és kiszállt a műsorból. A BBC sietve bejelentette, hogy nem keresnek a helyére senkit, és házon belül, LeBlanc személyével oldják meg a problémát.

[…] Bővebben!


Matt LeBlanc egyedül vezeti tovább a Top Gear-t

Mint mi is megírtuk, nagyon nem jött ki egymással az angol Top Gear két új műsorvezetője, Chris Evans és Matt LeBlanc. A  Jóbarátok Joey-ja állítólag azért rágott be ennyire Evansra, mert az nagyon durván bánik minden kollégájával, ezért LeBlanc már közölte, csak akkor hajlandó tovább vezetni a műsort, ha őt kirúgják. Most úgy tűnik, ez meg is történt, így a szeptemberben visszatérő 24. évadot LeBlanc már egyedül vezetheti, a legújabb hírek szerint nem kap új műsorvezető társat. Evans még hétfőn jelentette be a távozását, azt azonban nem lehetett eddig tudni, hogy ki lép majd a helyébe.

Mindez ugye a műsor angol változatára vonatkozik, míg az amerikai Top Gear megszűnik. Az angol Top Gear is mélyponton van egyébként, a nézettsége nagyon elmarad a megszokottól, a 23 évad záró részét alig 1,9 milliónak látták, míg az azt megelőző évad végét még kétszer annyian. Igaz a műsor most az EB-vel egy időben volt.

A két műsorvezető egyébként akkor kapta meg a Top Gear-t, amikor a botrányairól is ismert, világhírű műsorvezető, Jeremy Clarkson úgy megütötte a műsor producerét, hogy kórházba kellett szállítani , ezért a BBC letiltotta a képernyőről.

LeBlanc emellett a CBS egyik új sorozatában is feltűnik majd, ami Man With a Plan címmel indul szintén ősztől a csatornán.


Chris Evans otthagyja a Top Geart

Úgy néz ki, mintha a Top Gear-en átok ülne. Az amerikai változat kaszájáról néhány napja írtunk, az angol változat pedig épp most veszítette el műsorvezetőjét. Az angol Top Gearről azt kell tudni, hogy a BBC megy és korábban úgy jellemezték, mint az autós műsor, ami a nem autóbuzik számára is élvezetes. Tavaly azonban a három műsorvezető Jeremy Clarkson, Richard Hammond és James May felálltak, miután egy balhé miatt a csatorna letiltotta Clarksont a képernyőről. Korábban is voltak botrányaik, de ekkor betelt a pohár, az alkotók leléptek a csatornától és az Amazonra csinálnak műsort. A BBC megtartotta a nevet és úgy gondolta, hogy az eredeti gárda nélkül is életben tudja tartani a formátumot. 

Műsor arcának Chris Evanst nyerték meg, aki egy népszerű rádiós műsort vezet Angliában és mivel eléggé autóbuzi, a csatornánál hittek benne, hogy rutinja és népszerűsége miatt alkalmas lesz a nagy elődök pótlására. Három éves szerződést kötöttek vele, az epizódok bemutatója után azonban nem voltak túlságosan pozitívak a reakciók. A legutóbbi adás nézettsége 1.9 millióra esett, ami negatív rekord a Top Gear életében, így érthető, hogy ezek után inkább nem akar a műsor mellett maradni. Közleményében azt írta, hogy megpróbálta a legjobbját nyújtani, de ez nem mindig elég és most azt tartja a legjobbnak ha inkább feláll.

Evans mellett a Jóbarátokból ismert Matt LeBlanc vezette még az adásokat és kettőjükkel összesen 6 epizód készült el. Rögtön megindult a találgatás, hogy mi lesz az angol változat sorsa, Ellie Goulding énekesnő twitteren például szinte azonnal jelezte is, hogy szívesen elvállalja a műsort.


Megszűnik a Top Gear amerikai műsora

Megszűnik a Top Gear amerikai műsora – közölte a BBC News. A népszerű autós programot az Egyesült Államokban a History tévécsatornán sugározták. Ez nem ugyanaz a műsor, amit Nagy-Britanniában láthat a közönség Matt LeBlanc és Chris Evans szereplésével, bár mint pár napja megírtuk, Matt LeBlanc miatt ez is veszélyben van.

Az amerikai Top Gear megszűnését először Rutlege Wood műsorvezető jelentette be Facebook oldalán arra utalva, hogy az adás esetleg egy másik csatornán folytatódhat. “Nem mondom, hogy a Top Gearnek vége, csak azt, hogy a Historyn már nem jelenik meg a közeljövőben” – fogalmazott.

A Top Gear USA 2010 óta futott, hat évadához 72 epizód készült el. A BBC meg volt elégedve a műsor készítőivel is és keresik az új lehetőségeket a sorozat folytatásához Amerikában – fűzte hozzá.

 


Ilyen lesz az új Top Gear Jeremy Clarkson nélkül

Mindhárom oszlopos tagja távozott az egyik legnépszerűbb autós műsornak számító Top Gearből, miután Jeremy Clarkson megütötte a producert. Ennek ellenére a készítők a folytatás mellett döntöttek, és a műsor történetében először nem brit, hanem amerikai műsorvezetőre bízzák a Top Geart Chris Evans mellett. A Jóbarátokból Joeyként ismert Matt LeBlanc vezeti majd a Top Gear adását a 23. évadban és megérkezett a trailer, amiből kiderül, hogy nem kevés nagybetűs Amerika lesz új részekben. Videó a hajtás után.

[…] Bővebben!


Egy drón kikémlelte a Top Gear forgatását

 

 

Skóciában forgatott a stáb, amikor egy lelkes drónreptető rájuk lelt. 


Eddie Jordan és Sabine Schmitz is szerepel a Top Gearben

Az eddigi négy helyett hét szereplője lesz a Top Gearnek, közölt a BBC Worldwide egy sajtóközleményben a semmiből, meg is leptek vele mindenkit a szerkesztőségben. Az ugye már köztudott, hogy az autóbuzik (eddig) kedvenc sorozatában lesz

  • Chris Evans 
  • és Matt LeBlanc

Most az is kiderült, hogy a BBC megnyert még pár autóval foglalkozó híresembert, és ők is beszállnak az új Top Geabe, ami egyáltalán nem biztos, hogy tré lesz csak azért, mert Clarksont kirúgták, a többiek meg otthagyták a BBC-t.

Aki az új műsorban még feltűnnek:

  • Eddie Jordan, az egykori Formula-1-es Jordan istálló csapatfőnöke
  • Sabine Schmitz, világrekorder német autóversenyző, a nürburgringi 24 órás verseny első és eddig egyetlen női győztese,
  • Chris Harris, autós újságíró és YouTube-sztár
  • és Rory Reid autókritikus és televíziós

Ja, hogy ez csak hat? 

  • Lesz Stig is.

Chris Evans szerint:

Tényleg van mindenből egy kicsink mindenkinek. Az egész életében benzinőrült Matt a tengerentúlról; a fegyelmezhetetlen és pezsgő személyiségű, a rettenthetetlen sebességéről elhíresült Sabine; az enciklopédikus, humoros és csodálatosan színes egyéniségű EJ; a világ egyik legjobb legszókimondóbb autókritikusa, Chris; és Rory, aki szimplán lenyűgőzött a meghallgatáson és teljes mértékben helye van a csapatban. (sic)

A Top Gear idén májusban tér vissza a BBC Two-ra, hogy nálunk mikor és melyik adón lesz látható, az majd kiderül. (Megkérdeztük a BBC Worldwide hazai ügynökségét, amint megvan az infó, megírjuk.)    


Bréking! A Jóbarátok Joey-ja lesz a Top Gear új házigazdája!!!

Óriási hírt hozott le a Variety, és persze az összes többi médiaipari szaklap: a Jóbarátok Joey-ja, azaz Matt LeBlanc lett a Top Gear új házigazdása. Ő egyébként az első nem brit születésű házigazda a műsor történetében.

A hányattatott sorsú Top Gearnél azóta kapkodnak két kézzel az új műsorvezetők után, hogy a régiek, Jeremy Clarkson, Richard Hammond és James May távozni kényszerültek a BBC-től, miután Clarkson pofánverte a Top Gear egyik producerét (állítólag azért, mert egy különösen hosszú forgatási nap után nem gondoskodott meleg ételről, és ezen a műsorvezető kicsit bepöccent). Az incidens után Hammond és May is otthagyták a BBC-t, jelenleg az Amazonnál élesztik együtt újra a világ legnépszerűbb autós magazinját, csak már más néven.

A BBC Top Gearjének LeBlanc mellett Chris Evans lesz a műsorvezetője, aki legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy rosszul lett egy sportkocsival száguldozós jelenet felvételén.

[…] Bővebben!