Május 30: House of Cards

Mikor tették ki a videót? Trump beiktatásának napján. Ügyes.


Ezért nem nézek gyerekekkel forgatott realityketNeil Gaiman az apokalipszisról készít sorozatot

Fotó: Getty Images Hungary

Az Amerikai istenek, a Csillagpor, a Coraline írója, a The Sandman képregénysorozat szerzője, Neil Gaiman hatrészes sorozatot készít az Amazon Prime számára, saját, Terry Pratchettel közösen írt regénye, a Good Omens (magyarul Elveszett próféciák) alapján. Gaiman nemcsak a sorozat írója lesz, de ő lesz a showrunner is, írja közleményében az Amazon. A sorozat 2018-ban lesz majd látható.

A Good Omens a BBC-vel együttműködésben készül, és világszerte látható lesz az Amazon Prime előfizetői számára, de Angliában a BBC is játssza majd.

A sorozat története 2018-ban játszódik, röviddel az apokalipszis előtt, amire az egyetlen igazán megbízható forrás – és ez nem a Biblia – alapján a következő szombaton kerül majd sor, épp vacsora előtt. Úgyhogy minden az Isteni Terv szerint halad, Atlantisz felemelkedik, a Jó és a Rossz seregei háborúra készülnek – csak az a gond, hogy van egy angyal és egy démon, akik a kezdetek óta az emberek között élnek, már nagyon megszokták ezt az életmódot, úgyhogy marhára nincs kedvük az egészhez. És még a mindössze tizenegy éves Antikrisztus is bezavar a képbe.

Az Amazon Stúdió egyik fejese igyekezett nem túlspilázni a dolgot, úgyhogy lazán csak annyit mondott, ez lesz a legnagyszerűbb történet, amit valaha elmondtak a tévé történetében.


A Nemzeti Sport szerint aki fekete, az afrikai

Jól van, Gyurikám, csak így tovább a minőségi sportújságírásért.


Steve Carell nagyon megtrollkodta az Office-rajongókat

Breaking News: “The Office” returning to NBC.

— Steve Carell (@SteveCarell) January 18, 2017

Ez a Twitterüzenet tegnap este ment ki Steve Carell fiókjából. El lehet képzelni mi lett belőle, sírógörcs, örömködés, végrevanistenezés, minden. Aztán jött ez:

Wait, sorry. I meant “Will and Grace” (Typo)

— Steve Carell (@SteveCarell) January 18, 2017

 Ügyes.


Istenes Bence lesz a Survivor műsorvezetője

Nem tudom mit szóljak a hírhez, nekem ez a műsor a nemzetközi piacon annyira összeforrt Jeff Probsttal, hogy tulajdonképpen senkit nem tudnék elképzelni a helyén, de a magyar verzió Stohlját is nehezen felejtem el. Az biztos, hogy kemény meló lesz, és nem úgy értve, hogy Istenesnek ott kell laknia a szigetlakók között, és babon meg langyos vízen élnie, hanem úgy, hogy ezt a műsort nagyban befolyásolja, irányítja a házigazda – ha ezt jól oldja meg, és nem azt a hebrencs, néhol idegesítő fazont hozza, mint az X-Faktorban, akkor nagy lökést kaphat a karrierje. Én drukkolok neki, mert több van a paliban, mint ami a tévében kijön belőle.


Ezt soha nem tudom megunni

A Graham Norton Show-ban vendégeskedő híres emberek néha másokat, szerencsés esetben egymást utánozzák, és abból lesz ez:

Meg ez:


Az MTI savanyújóskát csinált Obamából

A szervilizmus olyan szintjére jutott el az MTI, amit elérni csak egy olyan országban lehet, amiben a Főnöknek vagy sameszainak, a hivatalos propagandaminiszternek, meg a háttérben sertepertélő többinek, a tűz közelében sunnyogó kétes, de hivatalosan nem is létező alakoknak már nem is kell utasítást adniuk. Mert tök felesleges, a takonygerinc beállt a szopópózba, és jóelőre kisakkozza azokat a paramétereket, amiken belül mozoghat – vagy legalábbis így gondolják odabent. Feltételezem én, vagy akár csak egy épeszű ember is, hogy az MTI-ben megszólalt a piros telefon/megjelent Rogán/éppen arra járt Habony, és arra utasította a képszerkesztőket, hogy a leköszönő Barack Obama utolsó, Fehér Házban tartott sajtótájékoztatójáról csak olyan képeket válogassanak, amiken az előző elnök komor, depressziós, szomorú, szigorú, mosolytalan savanyújóska? Lófaszt feltételezem. Mert már nem kell bemenni vagy betelefonálni. Az öncenzúra olyan jól működik, annyira jól sikerült a gárda beidomítása, hogy maguktól is tudnak pont olyan hülyék lenni, mint a főnökök.

[…] Bővebben!


Akciósorozatot és hatalmas kis hazugságokat ígér az HBO

Két új sorozat is debütál majd rövidesen az HBO-n és az HBO GO-n: január 20-án indul a History Channel nyolcrészes, Six című akciósorozata, mely a Navy SEAL 6 osztag egyik valóban megtörtént küldetését meséli el. A csoportot azzal a feladattal vetették be Afganisztánban 2014-ben, hogy likvidáljon egy tálib vezetőt, ám az akció kudarcba fullad, mert kiderül, hogy egy amerikai állampolgár segíti a terroristákat. A főszerepben az Aljas Nyolcasból is ismert Walton Goggins lesz, és a sorozat a lehető legrealisztikusabban igyekszik bemutatni, hogyan működik egy speciális kommandós alakulat.

[…] Bővebben!


Kannibál zombi lett E.T. barátnőjéből

Mi van, ha egyszer csak a feleséged kicsit meghal, de csak annyira hogy utána zombiként lakik a házban? Aki nagyon-nagyon szeretne egyszer jóllakni, és nem feltétlenül a darált marhahúsból? Ez kb. az alapállása a Netflix februárban érkező, Santa Clarita Diet című fekete komédiájának, amiben Drew Barrymore lesz a zombifeleség, Timothy Olyphant meg a megértő férj, aki a feleség étvágyát kielégíti – azzal, hogy gazembereket gyilkolnak, így a kecske és a káposzta is, ugye. Az alkotó Victor Fresco, aki minden idők egyik legjobb sitcomját, a Better Off Ted-et csinálta, jó lesz ez. 


A nap képe: Stranger Wars

Vagy Star Things, vagy mittudomén, a Netflix kiváló gyereksorozata és a Star Wars mashup-posztere csodálatos lett. 


Nem szűnik meg a Heti Hetes, de kevesebb adás lesz

Az RTL döntése szerint kevesebb, mint fele Heti Hetes adás lesz csak idén, mint az eddigi években megszokott volt. Ez azt jelenti tehát, hogy többé nem fog hetente jelentkezni a műsor, írja a Blikk. Az okokról megkérdezték a csatornát, valamint Ónodi György producert is.

“December legvégén a csatorna vezetősége közölte velünk, hogy 2017-ben 40 adás helyett csupán 16 lesz. Március-áprilisban, majd október-novemberben, megosztva – mondta Ónodi. Ónodi szerint nem politikai nyomás áll a műsor adásszámának csökkentése mögött, hanem gazdasági okok, ugyanis sokba kerül a műsor.

Idén szeptemberben lesz 18 éves a műsor, ez idő alatt pedig 108 vendég szerepelt benne. Ónodi elmondta, szinte minden vendég bevált náluk, bár Hajós Andrást a mai napig nagyon sajnálja, hogy elment. ” Úgy tudom, hogy visszajönne pár epizód erejéig, remélem, erre sor kerül.  “

 “A Heti Hetes az RTL egyik legrégebbi és legsikeresebb brandje. Nagyon fontos számunkra ez a műsor, a jövőben is számolunk vele, ezért gondoljuk úgy, a Heti Hetesnek meg kell újulnia” – mondta el a csatorna vezetése a Blikknek.

Jáksó László elmondta, mostanában kicsit eltávolodott a médiától és inkább programozással foglalkozik, de ez a műsor nagyon fontos neki és reméli megmarad, mert szükség van rá.


Egyelőre nem Azurák Csaba vezeti az Egyenes beszédet

Tegnap kiderült Krizsó Szilvia műsorának címe, ma reggel meg azzal jött a Bors, hogy Azurák Csaba helyettesíti majd a Hír TV-hez távozó Kálmán Olgát. Ami első körben egyébként logikusnak is tűnik, de a mi forrásaink szerint a hír nem igaz, legalábbis ma még tuti nem. Az nyilvánvaló, hogy a csatorna több tévéssel is tárgyal, erről Németh Szilárd vezérigazgató az Indexnek adott, hamarosan megjelenő interjúban is beszélt, köztük Azurák Csabával is, de megállapodást egyelőre nem kötöttek senkivel. 

A csatorna nem kommentálta a Bors infóit, de azt megerősítették, hogy 

az Egyenes beszédet februártól Rónai Egon és Mészáros Antónia vezeti.

A Bors cikkében az is szerepel, hogy Azuráknak nagyon elege van a TV2-ből, ahol egy éve hitegetik, és ugyan az 1/1 című műsora már indulásra készen állt, forgattak is hozzá, díszletet is építettek, a műsorújságba is betették, de ez utolsó pillanatban inkább NCIS: Los Angeles-epizódokat adnak helyette. A korábbi hírigazgató a Tényekből is felállt, és tulajdonképpen Kökény-Szalai Vivien érkezése óta nem csinál semmit a TV2-nél. 


Krizsó Szilvia büntető című műsorral folytatja az ATV-n

Fotó: Bődey János / Index

Mi november elején írtuk meg, hogy Krizsó Szilvia, a közmédia egykori riportere az ATV-hez igazol, és a hírt nem is cáfolta senki. De az ATV mégis csak most, január 17-én tette hivatalossá, hogy tényleg érkezik Krizsó új műsora, viszont nem azon a címen, amit eddig rebesgettek (Libikóka), hanem, kapaszkodjanak meg,

Krizshow

névvel. A színházi talkshow-t az ATV szerint “bizalmas, ugyanakkor humoros beszélgetések, jelenetek és játékok teszik különlegessé”, ráadásul “egyszerre szórakoztatóan és elgondolkoztatóan”. Az interjúalanyok lényegében ugyanazok lesznek, akik a legtöbb hasonló műsorban megfordulnak, többek között (az első vendég) Alföldi Róbert, (a második vendég) Sebestyén Balázs, Palya Bea, Mautner Zsófia, Fischer Iván, Majka, Eszenyi Enikő, Rudolf Péter, Kovács Patrícia, Nyáry Krisztián, Pokorny Lia vagy Náray Tamás.

A műsort a Centrál Színházban fogják majd felvenni; bár Krizsó eddig a Radnóti Színházban vezetett beszélgetéseket, a Centrálba jóval több néző fér el. A havonta egyszer zajló estek felvételei 2017. február 2-tól, hetente kerülnek az ATV képernyőjére, csütörtök esténként fél 9-kor. Az első adásban Alföldi mellett Panka kutya és Jordán Tamás is jelen lesznek.

Krizsó Szilvia a köztévé egyik legnépszerűbb riportere volt, de 2010-ben elvették a műsorát, A szólás szabadságát, majd 2011 októberében levették a képernyőről is. Mostanáig nem vágyott vissza a médiába, legalábbis ezt nyilatkozta az Indexnek.

Elvágták a karrieremet, de nincs bennem harag

Az, ami ma zajlik az országban, a fejekben, az emberi viszonyokban, rémisztő, és azt gondolom, hogy ennek nagy mértékben a politikusok az okozói. Ezek a tapasztalatok elfordítottak ettől a világtól. A közéleti érdeklődés nem hunyt ki belőlem, de már van olyan, hogy földhöz vágom az újságot, mert annyira felhergel valami. A mi szakmánkat akkor lehet jól csinálni, ha indulatmentesek vagyunk, mert csak akkor tudunk ránézni dolgokra, és megmutatni a visszásságokat.


A legnépszerűbb Le Carré-regényből is sorozat lesz a Night Manager után

Ráadásul ugyanaz a producercsapat is készíti majd, mint a tavaly bemutatott The Night Managert. A kém, aki bejött a hidegről című kémregény John le Carré talán leghíresebb műve, és a BBC az AMC-vel összefogva dolgozik a tévés verzióján: a berlini fal felhúzása után játszódó regényből Simon Beaufoy (Gettómilliomos, Alul semmi) ír forgatókönyvet.

A könyvből 1965-ben már készült film, Richard Burton főszereplésével, most pedig egyenesen sorozat lesz belőle, de a további részletek még nem ismertek. A BBC részéről Piers Wenger azt nyilatkozta: “A Night Manager nemzetközi sikere után megtiszteltetés bejelentenem, hogy John le Carré visszatér a BBC-re, méghozzá a valaha született legjobb kémregények egyikével.”

A The Night Manager minisorozatot tavaly Tom Hiddleston, Hugh Laurie és Olivia Colman főszereplésével mutatták be számos országban, és nyert még két Emmy-díjat is.


Egykori tinisztárokkal tér vissza a Blöff tévésorozatként

Korábban mi is írtuk, hogy a Sony saját streamingfelületére érkezik hamarosan a Guy Ritchie kultikus filmjének, a Blöffnek a sorozatos adaptációja, ami új szereplőkkel, új sztorikkal, de az eredeti film hangulatában folytatja a történetet. A Blöffhöz most meg is érkezett az első trailer, ami hangulatában tényleg olyan, mint Guy Ritchie klasszikusa.

[…] Bővebben!


Saját gyártású sorozattal jön az RTL Klub

A SorozatWikinek adott interjút Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója, aki többek között azt is elárulta, hogy február 2-án indul A mi kis falunk című, saját gyártású sorozatuk. Az interjúból kiderül még, hogy hiába csökken a nézettsége a legtöbb csatornának egy foci Eb alatt, az RTL-nél volt olyan nap, amikor többen nézték a Barátok köztöt, mint valamelyik meccset.

[…] Bővebben!


Szomorkás volt az első Dal-válogató hangulata

Ősz, elmúlás, barát elvesztése, rokon gyászolása, fájdalom, kín – nagyjából erről szólt A Dal első válogatója, már ami a szövegeket vagy a nótákat felvezető interjúkat illeti, és persze ezek után nem lehetett azt várni a műsortól sem, hogy igazi mulatási legyen belőle. Pedig, és ezt a magyar néplélek hajlamos elfelejteni, az Eurovíziós Dalverseny nem egy komolyan vehető megmérettetés, ahol az írek egy részeg pulykát, az osztrákok egy nőnek öltözött szakállas palit, az oroszok egy nagymamakórust, a lengyelek meg bögyös fejőnőket indítanak, oda nem izzadságszag és mostmegmutatás kell, hanem eszementség, a normákon legalább annyira kívül eső előadás, mint a Lordi Hard Rock Hallelujah című – egyébként nyertes – nótája.

A hazai dalválogató ezzel szemben egy hótthalálosan komolyan vett valami, a zsűri és a közönség is fogcsikorgatva keresi A Dalt, Amivel Majd Jól Megmutatjuk, miközben erre semmi esélyünk nincsen, nekünk nincsenek olyan barátaink Európában, akik akkor is ránk szavaznak, ha szarok vagyunk. Hogy mennyire komolyan vesszük mi ezt az egészet, mi sem jellemzi jobban, mint a tavaly indított, egyben A Dal-nyertes Freddie, aki a stockholmi 19. hely után hazatérve azt nyilatkozta rém sértődötten, hogy ha ezt tudja, ki sem utazik és tök felesleges volt az egész. Én ezt megmondtam volna neki utazás előtt is, és akkor megspórolja a hateurós sört.

[…] Bővebben!


Nem kell már olyan sokat várni Dale Cooper visszatérésére

Kevés sorozatnak várjuk annyira várjuk a visszatérését, mint a Twin Peaksnek. A 90-es évek kultsorozata május 21-én tér vissza a Showtime képernyőjére. (Rögtön 4 epizód elérhető lesz a 18-ból!) Ennek örömére egyre több marketing tartalmat osztanak meg a sorozatról. A fent látható félperces videóban például Kyle MacLachlan karakterére, Dale Cooper ügynökre vethetünk egy pillantást, aki 25 évvel Laura Palmer gyilkossági ügye után tér vissza Twin Peaksbe.


Újabb veterán riporter távozik a Tényektől

Nádas Gergely 17 év után otthagyja a TV2-t és annak hírműsorát, a Tényeket. A riporter 21 éves kora óta dolgozott a csatornánál, először riporterként, majd ő lett a tenyek.hu főszerkesztője is. Ezt a posztot a tavaly áprilisban bekövetkezett átalakításokig töltötte be. A 24.hu azt írja, hogy a tévés búcsúlevélben köszönt el kollégáitól és a távozás hírét a csatornánál dolgozó források is megerősítették.

[…] Bővebben!