Demcsák Zsuzsa is otthagyta a TV2-t

A műsorvezető kilenc évet húzott le a Mokkánál, de most besokallt és felállt – írja a Blikk. A TV2 reggeli műsorának legismertebb házigazdája azonnali hatállyal mondott fel tegnap, a hírt meg is erősítette a bulvárlapnak. Az ok elsősorban családi, van egy olyan családi vállalkozásuk, amiben kiemeltebb szerepet tölt majd be, és egyelőre esze ágában sincs tévézni. A döntés most született meg, de Demcsák már régóta kacérkodott a gondolattal, de két gyerek mellett a döntést alaposan át kellett gondolni, nyilatkozta.

Végre nem kell korán kelnem, és én vihetem reggel a gyerekeimet az iskolába. Fantasztikus éveket és barátságokat köszönhetek a TV2-nek.

A TV2 tudomásul vette a felmondást, és megérti a családi okot. 

[…] Bővebben!


Vetélytársat kap a Trónok harca

Robert Jordan népszerű fantasyregény-sorozatából, Az Idő Kerekéből (Wheel of Time) a Sony csinálhat sorozatot. A tévés adaptációról már régóta folynak a tárgyalások, és tavaly hárultak el a jogi akadályok a produkció elől. Most pedig bejelentették, hogy a Sony csinálhatja a sorozatot, a vezető író pedig Rafe Judkins lesz (A S.H.I.E.L.D. ügynökei, Hemlock Grove, Chuck). Konzultánsként részt vesz a munkában Jordan özvegye, Harriet McDougal is, írja a Variety.

Az Idő Kerekét Jordan (valódi nevén James Oliver Rigney Jr.) 1984-ben kezdte írni, és az első könyv hat évvel később jelent meg. Az író eredetileg hatkötetesre tervezte, de végül összesen tizennégy kötetes lesz, plusz született hozzá egy előzményregény is. Jordan 2007-es halála miatt az utolsó három kötetet szerzőtársa, Brad Sanderson fejezte be.


Most már tényleg, ISTENBIZONY készen van a Deadwood-film forgatókönyve

2006. augusztus 27. a cirkalmas körmondatokat igazán találékony, grandiózus káromkodásokkal mesterien ötvöző dialógusokkal fűszerezett westerneket szívelő sorozatbuzeránsok fekete napja volt, ugyanis ekkor ért véget az HBO Deadwood című westernsorozata. A hírre természetesen csak egy szóval lehetett hitelesen reagálni, meg is történt annak idején. Igen erre gondolok:

FASZSZOPÓK

A cocksuckert a hétköznapi nyelvbe beemelni igyekvő, rémesen mocskos, de ezzel együtt minden idők egyik legjobb tévésorozatának számító Deadwood folytatását azóta is várja az ember, hiába, jóhogy, az alkotójával, David Milch-csel annyira nem könnyű együtt dolgozni, hiszen a leadási határidőket és az időben a stábnak átadott forgatókönyveket nagyjából olyan idegesítő dolognak tartja, mint az adóhivatalt, ami viszont nemrég vagy 10 millió dollárját vitte el, ugye. A Deadwood végzetét is az okozta, hogy alkotója állandóan csúszott a forgatással és az ezt számon kérő HBO-t a bús picsáéba zavarta el, mondván, ő művész, és hagyják már békén.

[…] Bővebben!


A TV2 perrel fenyegeti Sváby és Hajdú műsorát

A csatorna ügyvédi felszólító levélben követeli az ATV-től, hogy változtassa meg a Heti Napló Sváby Andrással című műsor címét, mellyel szerintük védjegybitorlást követnek el. A TV2 szerint ugyanis ez a cím egyezik a náluk 2007 és 2014 között futó Naplóéval.

Fotó: Bődey János/Index

A Blikk megszólaltatta Svábyt és a műsor producerét, Hajdú Pétert is, és mindketten értetlenül állnak a fejlemény előtt: Hajdú meglepődött, hiszen “a műsor indítása előtt több médiajogász is úgy nyilatkozott, nem követünk el védjegybitorlást”, Sváby pedig “komikusnak” nevezte a TV2 lépését, és azt mondta, fel sem merült benne, hogy megváltoztassa a műsor címét:

“A napló olyan, mint a híradó. Általános szó. Ráadásul az ATV-n nem is egyszavas címmel indítottuk, hanem úgy, hogy ‘Heti Napló Sváby Andrással’. Ez jogilag megkérdőjelezhetetlen, nevet változatni pedig nincs kedvem, úgy megszoktam már, hogy Sváby Andrásnak hívnak” – mondta a tévés a Blikknek.

A birtokunkba került ügyvédi felszólító levélben a TV2 a védjegytörvényre hivatkozva kéri a jogbitorlás megszüntetését, és a műsor címének 8 napon belül való megváltoztatását, ellenkező esetben a csatorna polgári pert indít az ATV ellen.


Ha jó kémsorozat kell, akkor itt van egy!

Biztos könnyelműség már szuperlatívuszokkal dobálózni, de kevés jobb sorozat létezhet manapság a Netflixen, HBO-n, Amazonon túli univerzumban, mint az angolul The Bureau címen megtalálható Le Bureau des Légendes. Ha pedig leszűkítjük a halmazt a kémtörténetekre/politikai thrillerekre, akkor végképp nehéz lefőzni a Bureau-t.

A sorozat alkotója, Éric Rochant már korábbi filmjeivel (A kémkedés ára, Möbius) is bizonyította, hogy nagyon érzi a kémtörténeteket, a Bureau viszont eddigi munkássága csúcsa. Nem véletlenül tartja több kritikus is minden idők legjobb francia sorozatának: mindkét eddigi évada kis híján tökéletes volt, és az idén érkező harmadikkal szemben már a várakozások is komolyak.

A franciák egyébként eddig úgy tűnhetett, mintha annyira nem vették volna ki a részüket a nagy 21. századi sorozat-boomból: kultikusnak talán csak a Visszajárók (Les Revenants) nevezhető (létezik olyan élő ember, aki a második évadot is végig bírta?), és akadt még pár, külföldön is hódító bűnügyi sorozat – Les hommes de l’ombre (angolul Spin), Engrenages (angolul Spiral), Braquo -, illetve a Netflixre készült Marseille. Bár új Híd vagy Killing egyikből se lett, azért a térképre legalább felkerültek.

[…] Bővebben!


Ha esetleg már nem lennének rémálmai a Twin Peaks miatt, segítünk!

Május végén jön a kultsorozat harmadik évada a Showtime nevű amerikai adóra, hozzánk meg az HBO-ra, és ennek alkalmából feltoltak a netre egy háromperces felzárkóztatót az első két évad legfontosabb eseményeiről, hogy az is képben legyen, aki már nem nagyon emlékszik a huszonpár évvel ezelőtti eseményekre.


Tovább folytatódik az X-akták

Tizenhárom év kihagyás után folytatódott tavaly az X-akták, természetesen az eredeti szereplőkkel, David Duchovny-val és Gillian Andersonnal. Mivel az új részeket imádták a nézők, a Fox most berendelt újabb tíz részt, hivatalos tehát, hogy lesz folytatás, ezt  David Madden a Fox elnöke is megerősítette. 

Mindkét színész benne van az újabb folytatásban, így a 2017-18-es évadban újabb tíz részt láthatunk majd. A producer továbbra is Chris Carter lesz, így Murder és Scully várhatóan ugyanúgy nyomoz majd tovább, mint eddig, a forgatás pedig már nyáron elkezdődik.

 

You ready for more of this @davidduchovny? � #TheXFiles

A post shared by Gillian Anderson (@gilliana) on Apr 20, 2017 at 5:53pm PDT


Vasárnap indul a Ripost a TV2-n

Új bulvármagazin indul TV2-n, vasárnap 17.25-től, a Ripost műsorvezetői Köböl Anita és Istenes László lesznek. A sajtóközlemény szerint a műsorban főleg haza és külföldi sztárhírek, pletykák és divathírek lesznek.

A heti rendszerességgel jelentkező, 24 perces műsor a Ripost Média brandje. A műsorvezető-páros Köböl Anita és Istenes László azt mondták, saját véleményüknek is hangot adnak majd a bulvárhírekkel kapcsolatban,

A Ripost első adásában többek között Gesztesi Károllyal lesz exkluzív interjú, amelyben mint írják “őszintén vall az elmúlt időszakról, és arról a küzdelemről, amit azért folytat, hogy egyenesbe hozza az életét.”


Michael B. Jordan és Michael Shannon az HBO új sorozatának főszereplői

Ray Bradbury klasszikusából, a 451 Fahrenheit című könyvből készít sorozatot az HBO, az előkészítés már egy éve elkezdődött, a szereposztás azonban csak most lett végleges. A főszereplők Michael B. Jordan és Michael Shannon lesznek.

Az 1953-ban született történet egyébként ma is különösen aktuális, bár az író saját bevallása szerint az ötvenes évek McCarthy-korszakáról írta. Egy olyan világban játszódik, ahol a média jelenti sokak számára a kábítószert, a legnagyobb bűnnek pedig az olvasás számít, hiszen a könyvek ismeretet közvetít az emberek felé. A hatalom ezért felállít egy Tűzőrséget, ami elégeti a könyveket és lecsap a könyveket birtokló emberekre, hogy így gátolja meg a tudás terjedését. A Tüzérség egyik tagja azonban idővel kételkedni kezd a könyvégetés helyességében, majd szépen lassan átáll a könyvemberekhez.

Montag tűzoltót alakítja majd Michael B. Jordan, az ő felettesét és egyben mentorát pedig Shannon. Mivel az utóbbi években nagyon sok remek sorozatot készített az HBO ezt a projektet is nagy várakozás övezi. A következő sorozat, a The Immortal Life of Henrietta Lacks, Oprah Winfrey főszereplésével egyébként éppen holnap este debütál az HBO-n.

A 451 Fahrenheit című könyvnek egyébként már sok feldolgozása készült a legismertebb Francois Truffaut 1966-os filmje.


Mit tudtunk meg a Trónk harca hetedik évadának új képeiből?

Biztos lehetne hülyébb címet is adni ennek a posztnak, de lusta vagyok kitalálni egyet, kommentekben tessék panaszkodni, ha muszáj. Szóval kijött az első adag hivatalos kép a Trónok harca nyáron induló hetedik évadához, mi meg okoskodunk egy kicsit a látottak alapján, és a sztori vonalára igyekszünk rájönni.

1) Dany a Targaryen-klán sötét színeiben pompázva látható Westerosban, az ottani, hidegebb időnek megfelelően hosszú ujjú cuccokban. Ha találgatni kellene, az egyik kép igencsak a Havas Jonnal való találkozón készült, Tyrion nemigen lenne ilyen nyugodt Cersei színe előtt.

2) Jaime a Vastrónon ülő Cersei mellett áll, azaz magába fojtja ikerhúga iránt érzett ellenszenvét (csak neki köszönhető Tommen fia halála, ugye, még ha közvetve is) és a Lannister-család érdekében (még) nem fejelte le.

3) A Véreb északon fagyoskodik, azaz elért a Falig, ahol lehet készülni a Sandor Clegane vs. zombik hajtépésre.

4) Sansa csak nem hajíttatta le Kisujjt deres falról, pedig sok mindenkinek jót tenne vele, inkább beszélgetnek egy sort. A testtartás és Sansa arckifejezése egyértelműen jelzi, hogy ő van fölényben, Petyr meg behódol.

5) Tormund csak nem tesz le arról, hogy a Jaime-be szerelmes Brienne L-es méretű bugyijába bekerüljön. Drukkolunk neki.

6) Havas igencsak lent van a családi kriptában Deresben az egyik képen, és ha hinni lehet a redditnek, az anyja, Lyanna szobrát nézegeti.

7) Szegfű olvas!

8) Bran és Meera a Falon túl kínlódik, ez a történetszál nem nagyon tud felizgatni, pedig fontos lesz. (Meera is Targaryen vajon?)

A többi kép meg sima portré, Ser Jorah-t hiányolom róluk, illetve a Greyjoy-szálat, no meg a sárkányokat, de majd pótolják ezeket is, a következő adagban.


Celebekből nem lenne jó ninja

A Ninja Warrior az iszonyú gyerekes címe (Ninjaharcos, baszki) ellenére egy cseppet sem gyerekes vagy éppen lófaszjóskákra szabott akadályverseny, hanem egy igazán embert próbáló, állóképességet, erőt, koncentrációt és ügyességet egyformán igénylő feladatsor, amit egy gigantikus pályán kell végigcsinálni, már ha sikerül ugye, mert mióta van ez a műsor, azaz 10 éve, összesen tán hat embernek sikerült. 

Nálunk a TV2 vette meg a formátumot, küzdöttek érte rendesen, de úgy voltak vele, hogy ha már valami nagy durranás kell őszre, akkor legyen az egy olyan, amiben átlagemberek és profi sportolók is elindulhatnak, sőt, ha éppen olyan kedvük van, akkor celebek is, de a műsort nem rájuk építik hálistennek. A Ninja Warriort tán az egész világon, de Európában biztosan ugyanazon az egy pályán rendezik, azaz az a cég, amelyik építi, az szállítja le minden tévének, így a TV2-nek is. Akkora pályáról van szó, amekkorát csak egy filmstúdió egyik műtermében lehet felállítani, kell hozzá vagy 5000 négyzetméter, rengeteg kamera, technika, nagy buli lesz ez majd, a forgatást alig várom már (meg azt, hogy legyen sajtónap).

[…] Bővebben!


Berki Krisztián a Viszkis rablóval kószál majd Ázsiában

Elárulta a TV2, hogy melyik celebeknek kell majd különböző ázsiai országokban boldogulniuk az Ázsia Expressz nevű realityben, sőt, már azt is lehet tudni, hogyan alakulnak a párosok:

  • Ambrus Attila és Berki Krisztián
  • Cseke Katinka és Pallavicini Zita
  • Muri Enikő és Fésűs Nelly
  • Gaál Noémi és Németh Lajos
  • R. Kárpáti Péter és Kárpáti Rebeka
  • Kulcsár Edina és Csuti
  • Megyeri Csilla és Molnár Zsolt

A párosok közül kétségtelenül a legizgalmasabbnak az Ambrus-Berki páros tűnik, hiszen mindkettőjüknek voltak már ilyen-olyan balhéik, ráadásul ők az egyetlen csak férfiakból álló duó (és ugyebár még egy szolid Fradi-Újpest ellentét is feszülget), de kétségtelenül a Gaál-Németh időjárásjelentő-csapat is meglehetősen egzotikusnak hat így leírva. A műsort egyébként Ördög Nóra vezeti majd, és a versenyzőknek minden alkalommal egy dollárral a zsebükben kell eljutni Vietnamtól más ázsiai országokon át a megadott állomásokig.


Ez olyan lesz, mint egy 2017-es Rómeó és Júlia, csak szuperhősökkel

A mozik mellett a tévéket is elárasztották a képregény-adaptációk, a The CW-n nagyon komoly DC-univerzum ki az évek alatt, de a Marvelt sem kell félteni, akiknek fut sorozatuk az ABC-n (Agents of Shield), a Netflixen nem is egy (Daredevil, Jessica Jones és a többiek) és idén már az FX-en is megjelentek az X-Men karakterei (Legion). Ez pedig csak a kezdet, még több új címre lehet számítani, a legújabb játékos pedig az egykori ABC Family, ami egy ideje már Freeform néven fut, akik jövőre több képregényes sorozattal is érkeznek.

2018 elején érkezik majd a Marvel’s Cloak & Dagger 10 epizódja, ami első ránézésre leginkább egy szuperképességekkel feldúsított Rómeó és Júlia történetnek tűnik. Az eredettörténetüket a képregényekhez képest némileg átírták, de ez itthon valószínűleg keveseknek tűnik fel, hiszen a Cloak & Dagger soha nem tartozott a Marvel leghíresebb címei közé. 

[…] Bővebben!


Máris dokusorozat készül az öngyilkos NFL-játékosról

Holtan találták nemrég a cellájában Aaron Hernandez korábbi amerikai focistát, aki emberölés miatt töltötte életfogytig tartó büntetését. A korábbi NFL-sztár öngyilkosságáról egyre több részlet derül ki, és most a Deadline írja, hogy a Blackfin produkciós cég máris hozzákezdett egy dokusorozat leforgatásához azzal a Dan Wetzellel, aki nyomon követte az egykori sportoló életét az elmúlt négy évben. O.J. Simpson óta nem kapott ekkora figyelmet egy bűnügy az NFL közelében.[…] Bővebben!


A Köd előzetese megvolt?

Nyáron jön a Spike-ra, lesz benne vér, dugás, rémisztgetés bőven. Az alapjául szolgáló novellát Stephen King írta, volt már filmváltozata is, Framk Darabont rendezte és Thomas Jane volt a főszereplője, és kurvajó volt. A sorozat remélhetőleg hozza azt a színvonalat, a trailer nem rossz.  


Lyonba soha többé be nem teszem a lábam

Először beszél őszintén a Bocuse d’Or döntőjén, Lyonban átélt érzelmeiről Széll Tamás, aki egy most bemutatásra kerülő dokumentumfilmben elmondja, mennyire nehéz volt lepleznie csalódottságát, és hogy örökre lesz benne egy rossz érzés a verseny miatt.

Folytatódik a TV Paprika Bocuse d’Or sorozata, amely a 2016-os európai győzelemtől a 2017-es lyoni döntőig tartó szakaszt mutatja be. Újabb szakmai titkok derülnek ki Széll Tamás felkészüléséről, láthatóak lesznek a legizgalmasabb lyoni pillanatok, amiket eddig csak a csapat tagjai élhettek át. A Bocuse d’Or – Lyon című dokumentumfilm a verseny ezernyi apró részletét is megmutatja: a felkészüléstől az ünneplésig, a nehézségektől a csalódásig.

[…] Bővebben!


A magyar média egyik felének helyzete két képben

Tények, mi? Ja.


Hóhó, itt a Krypton teaserje!

A SyFy új sorozata (amit egyelőre még nem rendeltek be) egy újabb Superman-eredettörténet lesz, DE egy csavarral: nem az Acélemberről szól, hanem a kis családjáról, akik a Krypton bolygó arisztokráciájához tartoztak, és baszki, én a tarilerből tudtam meg(?), hogy miért vörös az S abban a kurva jelben. 

A szinopszisban annyi áll, hogy a David S. Goyer (Man of Steel, Batman v Superman: Dawn of Justice, The Dark Knight-trilógia) író/producer kreálta sorozat Superman nagyfaterjáról szól, azaz két generációva azelőtti eseményekről, hogy a Clark Kent névem haknizó Acélember nekilátott megvédeni a bolygót (na jó, USA-t) mindenféle veszedelmektől, és arról a küzdelméről, hogyan igyekszik számkivetetté lett családja becsületét visszaállítani. A szereplők: Georgina Campbell, Cameron Cuffe, Ian McElhinney, Elliot Cowen, Ann Ogombo, Rasmus Hardiker, Aaron Pierre, Wallis Day.


Iparági Mély Torok: a Tényekben a főnök írja a híreket

A tegnap lezárult, ki tudja hanyadik felmondási hullám után elég kilátástalan helyzetbe került a Tények, hiszen újabb öt riporter/szerkesztő hagyta ott a TV2-t, köztük olyanok is, akik inkább elmentek a tévének tulajdonképpen csak nagy jóindulattal tekinthető Echóhoz, szóval nagy a baj. Egy névtelenséget kérő forrásunk azt mondta, hogy akadt, aki ideológiai okokból (értsd: hírhamisítás) távozott, mások elsősorban azért, mert egyre kilátástalanabbá váltak a munkafeltételek. Az ugrás után informátorunk számol be a Tényeknél uralkodó állapotokról.

[…] Bővebben!


Feje tetejére állt A hátrahagyottak világa

A hátrahagyottakból soha nem lett a következő Lost. Pedig ez a sorozat talán sokkal kevesebb mérges nézőt hagyna maga után, mint a készítő, Damon Lindelof, előző sorozata. Az HBO 2014-ben mutatta be Tom Perrotta azonos című könyvéből készült adaptációt: a történet szerint az emberiség két százaléka (140 millió ember) egy októberi napon mindenféle magyarázat nélkül eltűnt, és azóta sem tudni, hogy mi van velük. A világ örökre megváltozott és látszólag senki sem tudta feldolgozni ezt az egészet. A sorozat pedig nem arról szól, hogy különleges ügynökök, hogyan derítenek fényt arra, hogy az egész mögött milyen rejtélyes háttérhatalmak machinációi állnak. Hanem arról, hogy mindennapi emberek, (akik vagy érintettek a tragédiában, vagy nem), hogyan boldogulnak ebben a látszólag megőrült világban.

A készítőknek sikerült úgy felépíteni a világukat, hogy az teljesen valóságosnak és hitelesnek érződjön a történtek fényében. Maga a sorozat viszont nem volt igazán közönségbarát, gyakran elvont témákkal foglalkozott és a nyomasztó hangulat a nézőre is átragadt egy-egy epizód megnézése után. Persze, azok akik rá tudtak hangolódni, azoknak ritka élményben volt részük, de (ahogy azt az HBO-nak is be kellett látnia a harmatos nézettség után), kevesen vágynak arra, hogy a tévésorozatuk után órákig kelljen a bemutatott metaforák értelmezésén agyalni.

[…] Bővebben!