Forradalmi megoldást alkalmazó animációs sorozatot rendelt a Netflix

A II. világháborúról forgattak már kismillió filmet, meg fognak is, sorozat is készült, és tán animációs alkotások is, de olyan még nem, mint a The Liberator, azaz A felszabadító című új széria, mert abban ún.

Trioszkóppal felturbózott hibrid animációs megoldásokat használnak majd,

ami olyan egyedülálló és forradalmi is, hogy csak nézünk majd ki a fejünkből hüledezve, hogy emmegmi. A Netflix bejelentése mai, négy részt rendeltek a CGI és élőszereplős felvételek egyedi hibridjével operáló, ránézésre egy nagyon-nagyon-nagyon felturbózott Take on Me-re (A-HA) hajazó történetből. A trioszkóp Grzegorz Jonkajtys amimátor (Pán labirintusa) és L.C. Crowley, az atlantai School of Humans animációs stúdió művésze közös találmánya, először a The Liberatorban alkalmazzák.

A történet alapja Alex Kershaw The Liberator: One World War II Soldier’s 500-Day Odyssey (A felszabadító: Egy katona 500 napos odüsszeiája a II. világháborúban) című regénye, ami egy Felix Sparks nevű amerikai katona és a 157-es gyalogosezredet történetét meséli el a kiképzőtábortól Dachau felszabadításáig, szóval láttunk már ilyet, Elit alakulat címmel vetíti az HBO. A The Liberator alkotója és írója Jeb Stuart (Dia Hard, A szökevény), a rendezője maga Grzegorz Jonkajtys. A bemutató dátuma nem ismert.


Kálmán Olga az N1TV-n osztja majd a Sallert

Ennyi asszem belefér pénteken. A balos tévé egyik darlingja, Kálmán Olga, aki az ATV után egy elég határozottat fordulva a HírTV-n folytatta, annál a Simicskánál, akit az atv-n még nem szeretett annyira (itt egy interjú, erről is beszélt); szóval miután Kálmán Olga a Visszarendeződés Napján megkapta a felmondólevelét (ahogy Csintalan Sándor, meg sokan mások is) nem nagyon csinált semmit, – hogy aztán azért, mert szerződése nem engedte, vagy belefáradt abba nyakig érő meleg szarba, ami a magyar médiában lötyög mostanában, nem tudni – egészen mostanáig, amikor is az N1TV Saller című új, közéleti műsorának nyitóadásában lesz vendég Havas Henrik, Bencsik Gábor, Para-Kovács Imre, Gulyás Balázs és Balogh Gábor mellett és Perjés Zoltán műsorvezetése alatt. (És igen, sportból ilyen hosszú ez a mondat.) A Perjés-Para-Kovács-Kálmán fedezetsor egyébként a HírTV végnapjaiban kiválóan elszórakoztatta magát az Egyenesen című műsorban.

Az első adás pénteken 18:00-tól látható online az N1TV-n, a téma a jelenlegi kultúrkampf, a macedón miniszterelnök menekültkérelmi ügye és a kilakoltatások, sőt, az is kiderül majd, hogy miért is létezik két Magyarország, mert ezek szerint kettő van. (via HVG)


Most megnézheti Endrebá motorcsónakos észosztását egyben

Az Aranyélet második évadában egy régi tétel igazolódott be, miszerint bronzszobor > koponya, és Hollós Endre ezzel a lendülettel távozott is az árnyékvilágból – de nem a sorozatból. A harmadik évadban egy klasszikus húzásnak köszönhetően tért vissza, a “ha ezt látod, akkor én már halott vagyok” videóval, illetve annak egy variációjával, mert ez így explicite nem hangzott el a részek elején látható monológokban, melyekben Márkónak üzent.

[…] Bővebben!


Nem Tom Cruise lesz a Jack Reacher-tévésorozat főszereplője, mert túl alacsony

Azok a rajongók, akik szerint egy film csak akkor jó, ha az utolsó vesszőig szolgaian követi a megfilmesített könyvet, már akkor sopánkodtak Tom Cruise 1,7 méteres magasságán, amikor bejelentették, hogy elkészül az első film Lee Child Jack Reacher-sorozatából, mert a szerző történetesen 195 centis főszereplőről írt, és ez nyilvánvalóan sokkal, de sokkal fontosabb, mint a színészi tehetség és más ilyen hülyeségek.

Tom Cruise ennek ellenére remekül eljátszotta a 2012-es első film főszerepét, aztán a második részben is ő játszotta a főszerepet. Most viszont a regénysorozat írója közölte, Cruise nem lesz benne a könyveiből készülő tévésorozatban, mert hát mostanra pont rájött, hogy a rajongóknak mégiscsak igazuk volt, és a színész bizony túl alacsony erre a szerepre. A szavainak nyilván nincs köze ahhoz, hogy

  • Tom Cruise amúgy sem nagyon vállal el tévésorozatokat, és hogy
  • a második, sokkal gyengébb Jack Reacher-film Amerikában még a készítési költségeit sem tudta összeszedni, és világszinten is sokkal rosszabbul teljesített, mint az első.

Child most közölte a manchesteri BBC Radio műsorában: “Végül is az olvasóknak igaza volt. Reacher méretei nagyon, nagyon fontosak, és részét képezik a személyiségének. Az alapgondolat az, hogy amikor Reacher belép egy szobába, mind egy kicsit idegesek leszünk már alapból is. És Cruise, akármilyen tehetséges is, nem rendelkezik ilyen fizikai adottságokkal”, mondta az író, aki ezek szerint úgy gondolja, egy színész képtelen eljátszani olyan kisugárzást, amitől mindenki rögtön ideges lesz, mert ehhez nem színészi tehetség kell, hanem hús és csontok.

Child azt is közölte, arra kéri a Cruise miatt fanyalgó olvasókat, a továbbiakban is segítsék ki jó ötleteikkel, ezúttal arról, ki lehet az a színész, aki tényleg megfelel a könyvben leírtaknak. De vajon mi lesz, ha az ideálisnak tűnő színészről kiderül, más a születési dátuma, a kedvenc színe, esetleg a gyerekkori kiskutyájának neve, mint a könyvbeli Reacheré?


A Spektrum megmutatja, milyen volt az igazi Vadkelet

Emir Kusturica világhírű filmrendező, színész, forgatókönyvíró és zenész lesz a Spektrum új, Volt egyszer egy Vadkelet Emir Kusturicával című sorozatának házigazdája. A rendező, akinek Macskajaj című filmje olyan kultuszfilm lett itthon, mint az Egészséges erotika vagy az Indul a bakterház, autentikus figuraként tud mesélni arról a Közép-Kelet-Európáról, amiben a rendszerváltás után az emberek, hogyismondjuk, tulajdonképpen mindenre hajlandóak voltak azért, hogy megéljenek, esetleg kitűnjenek, de mindenképpen boldoguljanak valahogy.

[…] Bővebben!


És amikor azt hiszed, de tényleg, hogy a propagandasajtó nem tud már meglepni, akkor jön ez

Magyar Idők ma reggel, a megdöbbenéstől inverzben:

[…] Bővebben!


F.É.R.F.I.

Ha esetleg valakinek kétségei lennének afelől, hogy a seggnyalás hivatalos mértékegysége létezik-e, és az a Ripost vagy az origo, akkor segítünk: a Ripost. Ez így ahogy van, tökéletes:

Az origo is reagált, némi spéttel ugyan, de fél négykor ők is kitolták az anyagot címlapra.


A Star Wars-sorozat főszereplője a Trónok harcából érkezik

A Trónok harcában – nem épp egyedülálló módon – tragikus halált haló Oberyn herceget játszó Pedro Pascal lesz a Star Wars-tévésorozat főszereplője, tudta meg a Variety. A sorozat a Disney saját streaming szolgáltatóján, a Disney+-on jelenik majd meg, így egyelőre nem tudni, hogy hogyan fog eljutni Magyarországra (ahol nem elérhető a Disney+).

Pascal a Trónok harcán kívül a Narcos című sorozatból is ismerhető, de szerepelt a Kingsman második részében, A Védelmező második részében, és az Amerikában mostanában bemutatott If Beale Street Could Talk című, Oscar-esélyes filmben is.

A Disney márciusban jelentette be a sorozatot, amelynek The Mandalorian lesz a címe. A sztoriról egyelőre annyit tudni, amit az egyik producer és írója, Jon Favreau elárult: “Jango és Boba Fett története után egy új harcos tűnik fel a Star Wars univerzumában. A Mandaloriai a Birodalom bukása, de az Első Rend megszületése előtt játszódik. Egy magányos bandita útját követjük a galaxis külső részein, ahova az új köztársaság hatalma nem ér el.”

Nemrég azt is bejelentették, kik lesznek a sorozat rendezői. Az első részt A klónok háborúja filmen és sorozaton, valamint a Star Wars: Lázadókon dolgozó Dave Filoni jegyzi majd. Emellett Taika Waititi, a Vademberek hajszája és Thor: Ragnarök rendezője szintén legalább egy részért felel majd, ahogy a Jurassic World-filmekből ismert Bryce Dallas Howard, a Dope-ot (Kábszert) jegyző Rick Famuyiwa és Deborah Chow (Jessica Jones, Better Call Saul) is.


Mocskos, dögös blues is lesz az X-Faktor élő adásaiban

Hétvégén már élő adásokkal jelentkezik a 8. évadát taposó X-Faktor, az RTL reneszánszát élő tehetségkutatója, amiről a ma délelőtti sajtótájékoztatón ránk zúdított számok is tanúskodnak, de ha agyonvernek sem tudom felidézni, hogy 46 vagy 58 aranylemezt termeltek-e ki az eddigi évadok versenyzői. Őszintén szólva nem is nagyon érdekel, a zene, a tehetség fokmérője ne az eladási szám, vagy ha már itt tartunk, egy tévéműsor legyen. Az X-Faktor az alkotókat is meglepte, 38 százalékos közönségarány konkrétan nincs már a magyar tévében – kivéve egy hipotetikus DVSC-Liverpool BL-döntőt, ott lenne – az meg pláne nem a rendes ügymenet része, hogy egy 8. éves showműsor az előző évi nézettségi eredményén javítani tud.

[…] Bővebben!


Húsba vágó fináléval búcsúzott az Aranyélet

Az utolsó két részhez érkezett az Aranyéletről szóló kibeszélünk. A posztban spoileresen beszélünk mindenről, ami a harmadik évadban történt.

[…] Bővebben!


Az Origon és a Borson szóról szóra ugyanaz a lejárató cikk jelent meg Botka Lászlóról

“Botka László szegedi városvezetését az elmúlt években hangos botrányok kísérték. A legutóbbi botrányt az okozta, hogy több, Botka Lászlóhoz köthető személyt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Gyulai Járásbíróság a VIP-parkolóbotrány néven elhíresült ügyben. Solymos Lászlón kívül Mózes Ervin címzetes főjegyzőt, valamint Kalmár Gábor kabinetfőnököt, az önkormányzati tulajdonban álló Szegedi Közlekedési Kft. két korábbi igazgatóját és egy másik munkatársát is elítélték.”

Bors Online, szerző: Bors

“Botka László szegedi városvezetését az elmúlt években hangos botrányok kísérték. A legutóbbi botrányt az okozta, hogy több, Botka Lászlóhoz köthető személyt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Gyulai Járásbíróság a VIP-parkolóbotrány néven elhíresült ügyben. Solymos Lászlón kívül Mózes Ervin címzetes főjegyzőt, valamint Kalmár Gábor kabinetfőnököt, az önkormányzati tulajdonban álló Szegedi Közlekedési Kft. két korábbi igazgatóját és egy másik munkatársát is elítélték.”

Origo.hu, szerző: Origo

Aki olvassa a kormányközeli üzletemberek által felvásárolt lapokat, az nyilván észrevette, hogy a belpolitikai cikkek tartalmát központilag határozzák meg. De abban eddig szabad kezet kaptak a lapok, hogy az épp aktuális üzenetet milyen formában rakják az olvasóik elé.

Úgy tűnik, ennek vége, a kormánypropaganda Botka László lejáratásánál már semmiféle elhajlást nem enged meg: a címtől kezdve az ajánlón át az utolsó mondatig szóról szóra ugyanaz a szöveg jelent meg az Origón és a Borson.

Egyébként szegény Bors lemaradt a hírversenyben, az Origon már kedd délelőtt 11 óra 54 perckor megjelent a Nézzük Botka László ügyeit! című anyag, a Bors viszont csak 2 órával később jött ki a Nézzük Botka László ügyeit! cikkével.

A szegedi MSZP-s polgármester ellen felhozott vádak valóságtartalmáról és a lejárató kampány csúsztatásairól ebben és ebben a cikkben foglalkoztunk részletesebben.


Kiderült, mikor indul a Trónok harca búcsúévada

2019 áprilisában indul a Trónok harca nyolcadik és egyben utolsó évada, szellőztették meg az alkotók kedden a Twitteren egy már ismert előzetes legvégén.

[…] Bővebben!


Dávid nyerte a Survivort

Megvan az idei túlélő, vagy Túlélő, franc se tudja, érdemes-e nagybetűvel írni vagy sem. Dávid, a profi sportoló/személyi edző nyert, de nem feltétlenül azért, mert ő volt a legerősebb vagy legügyesebb, hanem azért, mert a legjobban lavírozott a minitársadalomban, és mert volt egy társa Gábor személyében, aki egyfajta villámhárítóként működve az utolsó utáni pillanatig védte a seggét.

Hogy ez neki, mármint Gábornak miért volt jó, azt nem tudom, de majd megkérdezem tőle, mert lesz velük egy közös interjúm. Nem mondom, hogy nem volt megérdemelt a győzelme, de ha szigorúan vesszük a dolgot, őt is kiszavazták a szigetről (illetve egy párbajban távozott, ami dettó nincs benne az eredeti játékszabályokban, de erről majd jövő héten sokkal hosszabban írok, szóval hagyjuk), de ez egy ilyen Survivor, felesleges a szabályok miatt hőbörögni. Gratula neki is, meg mindenkinek, aki végigtolta a 42 napot.


Az az igazi szívás, amikor a Való Világ is veri a TV2-t

Biztos van annál kínosabb, mint a reggeli nézettségi táblát böngészve TV2-s programigazgatóként azt látni, hogy egy olyan műsor, amiben az egyik szereplő szerint idén nyáron úszóolimpiát rendeztek Budapesten, a fiatalabb nézők között agyonveri a műsorodat, de mi foglalkozzunk most csak ezzel a kínos helyzettel. Mert az van, hogy a Való Világ 9 18-49-ben kedden, szerdán és csütörtökön is verte a TV2 műsorát a főműsoridő utolsó órájában (22:00-23:00), az utána következő BeleValóVilág című késérőműsor meg hétfő óta. A VV9 az RTL II-n megy, ha valaki esetleg elfelejtette volna.

A számok (18-49):

Vasárnap
VV9 beköltöző show 7,3 % vs Hegyi doktor újra rendel 8,7%

BVV 3% vs Sztárban sztár 10,5%

Hétfő
VV9 6,5 % vs Ninja Warrior 11,3%

BVV 8,4% vs Elrabolva (am. sorozat) 7,9%

Kedd
VV9 6,7 % vs Bogaras szülők 4%

BVV 7,6% vs NCIS (am sorozat) 4%

Szerda
VV9 6,7 % vs Sztárok és párok 1,6%

BVV 7,6% vs Zoo (am sorozat) 0,9%

Csütörtök
VV9 6,5 % vs Sztárok és párok 5,1%

BVV 7,8% vs APB (am. sorozat) 3,3%

Ami igazán kínos, hogy a TV2 a teljes lakosságot tekintve is bukott kedden és szerdán este is, csütörtökön pedig alig sikerült nyerniük – a BeleValóVilág viszont ebben a korcsoportban (4 évnél idősebbek) is verte őket minden hétköznap. Tanulság nincs, az embereknek még mindig kell a faszhelikopter és az üvöltözés.

Forrás: Nielsen


A lakájmédiát leveri a víz a TV2 nézettségi fiaskójától

 

via GIPHY

Isten az atyám, van jobb dolgom annál, mint egy pszeudoújság online kiadásán megjelent cikkel foglalkozni, de a tévés nézettség kérdése az egyik kedvenc témám, és itten engem hamissággal vádolnak. A Magyar Időkben megjelent cikket jegyző Csépány Balázsról egy villámgyors guglizás azt árulta el, hogy ez csak a második ilyen témájú online is megjelent cikke, így valahol érthető, miért hord össze mindenféle marhaságot, mert hát azt feltételezni sem merem, hogy szándékosan hazudna

[…] Bővebben!


Tenya meg a csaja lett a faja

Bocs, tényleg, néha kibuknak belőlem dolgok, mint Vincent Hannah-ból (tessen megnézni a Heat című műalkotást). Szóval, az ország első számú lovasszínésze, a szegény ember sörényét vesztett Sámsonba oltott élő Vallejo-illusztrációja és gyakran nyers és durcás csaja, Friderika lett A legbátrabb páros nyertes párja, gratula innen is. Hogy aztán ez mennyire volt megérdemelt győzelem, azt ne tudhatom, mert az első adás után kicsekkoltam, de majd meg tetszenek kommentelni jól, hogy netán Palácsik Lilla és faszija ill a Schobert-család jobb volt-e az évadban, vagy sem. 

[…] Bővebben!


A nap WTF-híre: Breaking Bad-mozifilm készül

A hát ezek meg mit szívtak-díj mai győztese Vince Gilligan és az AMC, a válasz meg kék meth-et, ugye, de ezt csak az érti, aki nézte a Breaking Bad című sorozatot. A Collider hozta le az infót, amit azóta átvett mindenki, így mi is megkockáztatjuk, bár fenntartásokkal. Mert oké, hogy van ilyen, mármint sorozatnak filmes lezárást adni, de nem általános. A Deadwood 12 évvel a 3. évad befejezését követően kapja meg a lezárást, amire a rajongók várnak, az viszont HBO nemet mondott a Trónok harca-filmekre.

[…] Bővebben!


Nem értjük az Aranyélet szereplőit

Folytatódik spoileres kibeszélőnk az HBO Aranyélet című sorozatáról, a legújabb poszt témája a harmadik évad ötödik és hatodik része.

[…] Bővebben!


A Spektrum Home talkshow-kkal csípne le nézőket a nagyokról

 

Egy csatorna átpozícionálása mindig is kockázatos vállalkozás. A néző megszokja, amit kap, hogy az péniszhelikopterező jóember vagy természetfilmdömping, az most mindegy, lehet házalakítós angol reality de videóklip orrba-szájba is, a lényeg az állandóság, az szoktatja a csatornára az embereket, arra lehet nézettséget építeni, reklámozóknak beharangozni. Ha teszem azt, az RTL holnaptól csak Tarr Bélát adna főműsorban, gyorsabban bontanának pezsgőt a TV2 székhelyén, hiszen a kezdeti ezmegmiafaszomat hamar felváltaná a távkapcsoló keresése és huss, volt néző, nincs néző.

[…] Bővebben!


Két mellékszereplő is saját Marvel-sorozatot kap

Lassan körvonalazódik, hogy milyen tervei vannak a Disney-nek az új streaming szolgáltatójával, amit a tervek szerint a jövő év végén indít be. Az egészen biztos, hogy a Marvel filmes univerzuma is nagy szerepet kap majd a szolgáltatás népszerűsítésében, Kevin Feige először beszélt arról, hogy milyen elképzeléseik vannak a folytatásról.

[…] Bővebben!