A TV2 tegnap este fejjel állt bele a földbe

Elképesztően lélekölő lehet a TV2-nél szórakoztató műsorokkal foglalkozni, programmingot tervezni vagy eladni a sajtónak az újabb és újabb bukást, és ezt azért mondom, mert megnéztem a tegnap esti nézettséget, és kivert tőle a víz. Ha a TV2-nél melóznék, sírnék is, mert iszonyatosan frusztrálna, hogy az a tévé, ami annak idején piacvezető volt, és még 4 évvel ezelőtt is meg tudta szorongatni az RTL-t, ma ott tart, hogy az RTL II-vel verseng főműsoridőben.

A tegnap esti adatok alapján az este 7 és 11 közötti időszakban a TV2 közönségaránya az általuk favorizált 18-59-es korcsoportban 6,6 százalékos lett. Ez praktikusan annyit tesz, hogy az ebben a korcsoportban éppen tévézők nem egészen 7 százalékát érdekli az a TV2, ami szó szerint mindenütt fogható, és ami ezért nem kevés pénzt kap a kábelszolgáltatóktól.

Az RTL Klub ugyanebben a korcsoportban 18,6 százalékos közönségarányt tud felmutatni.

[…] Bővebben!


A Deadwood megalkotója segíthet feltámasztani a True Detective-et

Az utóbbi időben úgy tűnt, hogy az HBO nem fogja folytatni Nic Pizzolatto nagy sikerű sorozatát, a két évadot megélt True Detective-et. Most viszont az Entertainment Weekly egy olyan pletykát hozott le, ami szerint mégis van értelme reménykedni a harmadik évadban. 

[…] Bővebben!


Filmek helyett inkább sorozatot készít a Holdfény Oscar-díjas rendezője

Barry Jenkins, a Holdfény című film Oscar-díjas rendezője, legközelebb tévés munkát vállal és az Amazonnak készít sorozatot, számolt be róla a Variety. A sorozat Colson Whitehead The Underground Railroad című könyvén alapszik majd, ami 2016 augusztusában jelent meg az Egyesült Államokban és nagy sikert aratott, felkerült a New York Times bestseller listára, több díjat is kapott, illetve még Barack Obama nyári olvasnivalói között is szerepelt.

[…] Bővebben!


Négy ország együttműködésével kétrészes tévésorozat készül Mária Teréziáról

A magyar mellett a cseh, az osztrák és a szlovák köztévé is részt vesz a produkcióban, kiegészülve a német Beta Filmmel, és magyar színészek is láthatóak lesznek a mini-sorozatban.

Az MTVA közleménye szerint ez az első alkalom, hogy négy európai közszolgálati televíziós csatorna közösen készít televíziós produkciót. A két epizódból álló történelmi sorozat forgatása vasárnap kezdődött el a csehországi Kroměřížben.

A rendező Robert Dornhelm lesz, aki Temesváron született és kiválóan beszél magyarul, korábban Hollywoodban is élt és dolgozott, a Children of Theatre Street című dokumentumfilmjéért Oscar-díjra is jelölték, és főleg tévés produkciókban dolgozott.

Mária Terézia szerepét Marie-Luise Stockinger osztrák színésznő alakítja, I. Ferencet pedig Vojtěch Kotek, cseh színész formálja meg. A TV-film sorozatban magyar színészek is részt vesznek: “A filmben fontos szerep jut Esterházy Miklósnak és Pálnak, akiknek a megformálását már az első pillanattól kezdve magyar színészekre szerettem volna bízni” – mondta a rendező. A két Esterházyt Nagy Ervin és Adorjáni Bálint alakítják majd, Tenki Réka Lorenc grófnő, míg Rátóti Zoltán a porosz követ von Grumbkow szerepében lesz látható.

A Mária Terézia című kétrészes történelmi drámát Pozsonyban, Bécsben és Toszkánában is forgatják majd. Az előzetesen két részesre tervezett TV-film sorozatot Magyarországon az MTVA nézői láthatják majd legelőször várhatóan 2017 végén – 2018 elején.


Adrien Brody beszállt a Peaky Blindersbe

Sőt, a negyedik évadra Tom Hardy is visszatér. Az 1920-as évek Birminghamjéről, pontosabban egy Peaky Blinders nevű bűnbandáról szóló kosztümös sorozat első három évada a Netflixen látható most is, tessék bepróbálni, mert elképesztően szórakoztató és erőszakos széria (ugyanaz az alkotója, aki a Tabut is csinálta Tom Hardyval.) Brody karakteréről az alkotók eddig semmit nem árultak el. 


Maeve volt az első öntudatra ébredt android a Westworldben

A Paley festival nevű tévés rendezvényen mesélte el Jonathan Nolan, a Westworld című HBO-sorozat társalkotója, hogy fura, de az epizódokat darabokra szedő és ronggyá elemző internetes rajongótábor pont azt nem vette észre az első évadban, amit direkt az orruk alá toltak, miközben mindenféle elméletet kreáltak a legártatlanabb kelléktárgyak köré is.

Az utolsó rész egyik jelenetében Maeve, a prostik királynője felszáll a vonatra, hogy elhagyja a parkot, majd mielőtt az ajtók bezárulnának, felpattan, leszáll, és visszamegy a parkba (vagy egy másikba). A Redditen késhegyre menő vitákat folytattak a felhasználók arról, hogy akkor most Maeve 

  • szabad akaratából szállt-e le a vonatról
  • vagy ez is csak a programja része volt?

Nolan lezárta a vitát: Maeve öntudatra ébredt, és saját akaratából szállt le a vonatról, és ezt filmes eszközökkel jelezték is, csak éppen senki nem vette észre. A karakter jeleneteit ugyanis soha nem forgatták addig steadicammel, csak azt az egyet, amikor leszáll, és elindul. Ezt kellett volna észrevenni a kések pengéjének hosszából következtetéseket levonó rajongóknak, de elsiklottak felette. 


Kiszáll a buliból a Fear The Walking Dead showrunnerje

Dave Erickson és Robert Kirkman (a The Walking Dead képregény atyja) közösen találta ki a Fear The Walking Deadet, szóval hírértékű a bejelentés, hogy Erickson a most forgó harmadik évad után kiszáll az AMC második számú zombis sorozatából. A kábeladót nem hagyja ott, több évre szóló megállapodást kötöttek, aminek értelmében sorozatokat fog fejleszteni nekik, és emellett már nem lesz ideje a Fear napi dolgaira. Utódját egyelőre nem nevezték meg.

Erickson veterán tévés, a Sons of Anarchytól a Low Winter Sunon át a Marco Polóig sok mindenen dolgozott. A The Walking Dead-sorozatokat ebből a szempontból bottal veri az úristen, az anyasorozatnál ugye Frank Darabont kezdte a showrunnerkedést, utána jött Glen Mazzara, majd Scott M. Gimple, aki jelenleg is a főnök. A Fear új évada hamarosan érkezik az AMC-re.


Iparági Mély Torok: Őket utaztatja a TV2 a Távol-Keletre szívni?

Lesz a TV2-nek egy Ázsia Express című realityje, ami egy érdekes holland formátum magyarítása lesz, és az a lényege, hogy a párba sorolt szereplői hogy boldogulnak majd napi egy dollárból olyan országokban, mit mondjuk Laosz, Vietnam vagy Thaiföld. Az utazós-feladatmegoldós-kieséses reality eredetileg heti egyszer jelentkező formátum lenne, de a TV2, ha minden igaz, napi műsorban képzeli el, rácáfolva a vezérigazgató Dirk Gerkens “nem hiszek a reality műsorokban” mantrájára, de ezen azóta nem csodálkozunk, hogy Gerkens a Válótársakat és a fikciós gyártást is feleslegesnek tartotta, most meg három sorozatot is fejlesztenek párhuzamosan. 

Az Ázsia Expresst nálunk természetesen celebekkel forgatják, mert ez az egyszerűbb (bár drágább) megoldás, a civilek mindig kockázatosak, kiszámíthatatlanok, igaz, emiatt érdekesebbek is, de ez a TV2-t nem nagyon érdekli. Információink szerint a műsorban a következő szereplők tutira várhatók:

  • Berki Krisztián + ?
  • Kulcsár Edina + a pasija
  • Cseke Katinka + ?
  • Muri Enikő + ?
  • Bárdosi Sándor + Növényi Norbert

    […] Bővebben!


D. Tóth Kriszta új interjúsorozatban mutat be falakat ledöntő nőket

A WMN című oldal alapító-főszerkesztője Az én életem, az én döntésem című online videósorozatában 12-14 perces részekben beszélget egy-egy vendéggel, az első adásban Palya Beával. A tervek szerint havonta jelentkező műsorban D. Tóth Kriszta ezúttal nem ül autóba, hanem “egymás szemébe néznek és beszélgetnek” vendégeivel, akik között ott lesz még az idén Szabó T. Anna költő, Dani Gyöngyi kerekesszékes vívó, Barabás Éva műsorvezető, Kemény Zsófi slammer, a WMN szerkesztőségében is dolgozó kollégái közül pedig Szentesi Éva kétszeres ráktúlélő és divatikon, valamint Pásztory Dóra paralimpiai bajnok úszó is vendég lesz. 

“Mindannyiunk életében ismerősek az olyan kezdetű mondatok, hogy “ez nem neked való, mert…”; “ehhez te kevés vagy…”; “ez nem lányoknak való…” stb. Sőt, sokszor saját magunkban sem hiszünk eléggé, mert ezeket a mérgező mondatokat halljuk kislány korunktól fogva. Van, akiben nagyon komoly önbecsülési, önértékelési gátak alakulnak ki a hatásukra. És vannak azok a nők, akik valahogy feldolgozzák ezeket a mondatokat és átmennek a falon. Velük beszélgetek” – mesélte a koncepcióról a Kreatívnak D. Tóth Kriszta.


Egy lépéssel közelebb került az írósztrájk

A veterán sorozatfüggők talán emlékezhetnek 2007 őszére, amikor a kedvenc sorozatok és egyéb műsorok leálltak, mert az Írók céhének (Writers Guild of America) lejárt a stúdiókkal kötött kollektív szerződése, az új feltételekről pedig nem sikerült könnyen megegyezni, aminek egy 14 héten és 2 napon át tartó munkabeszüntetés lett a vége. Május elsején pedig megint lejár az írók kollektív szerződése és a legújabb hírek szerint most sem mennek simán a tárgyalások és komoly lehetőségként merült fel, hogy az írók megint utcára vonulnak.

A külföldi lapok összefoglalói alapján (Hollywood Reporter, Variety, DeadlineLos Angeles Times) úgy tűnik, hogy hasonló problémák vannak, mint 2007-ben, amikor a DVD eladásokból származó nagyobb részesedést, illetve a webre írt tartalmakból származó korrektebb fizetést akart kiharcolni a szakszervezet. Most ehhez hozzájön az írók egészségügyi ellátásának problémája, amiben nagyon nem értenek egyet a felek.

[…] Bővebben!


Parancsra szülő nőkről szól a tavasz nagy sorozatdurranása

Offred az USA-ban élet nyugalomban, amikor kiborult a bili, a társadalom összeomlott, a terrorizmus és a környezetszennyezés kezelhetetlen szintre jutott és jött a totalitárius állam, amiben a kevesek a piramis tetején ülve erőszakkal uralják a többeket. A vezetők sem tudnak viszont mit kezdeni azzal, hogy a környezetszennyezés miatt a nők nagy hányada meddővé vált, de azzal igen, hogy ha mégis kell egy gyerek nekik, akkor ott van egy sor olyan nő, akinek az a dolga, hogy nekik szüljön. Offred is ilyen, a sorozat, amit Margaret Atwood írt még 1985-ben, a Hulura jön áprilisban, és az előzetes alapján kihagyhatatlan darabnak tűnik. A láthatóan igényes megvalósítás mellett szereplőgárda is tekintélyes: Elisabeth Moss a főszereplő, mellette Samira Wiley, Joseph Fiennes, Yvonne Strahovski, Max Minghella, Ann Dowd, Madeline Brewer és Alexis Bledelis szerepel benne.


Itt vannak az első képek az új Twin Peaksből

Az Entertainment Weekly közölte a Twin Peaks stábjának tagjairól készült legújabb stúdiófotókat. David Lynch kultuszsorozata az eredeti társszerzővel, Mark Frosttal készül, nemsokára folytatódik. A szereplők 25 év után térnek vissza, ez látszik is rajtuk. Sheryll Fenn egy kulisszavideóban azt fejtegeti, hogy sokkal felnőttebbek és bölcsebbek lettek ez alatt az idő alatt, Peggy Lipton szerint pedig bizonyos dolgok megváltoztak, bizonyos dolgok pedig nem. Cooper ügynök (Kyle McLachlan) pedig azt mondja, beleviszi az élettapasztalatait a filmbe. Kíváncsian várjuk, hogy mik lesznek ezek, május 21-én vetítik az első két részt. Addig is a fotók:

 

 

 

 

 


Pókhasú, kövér lúzer lesz Ewan McGregor a Fargo harmadik évadában

Április 19-én tér vissza a Fargo, az egyik legjobb sorozat a jelenlegi tévés kínálatból. Most itt a trailer a harmadik évadhoz, amiben Ewan McGregor rögtön két szerepet is játszik, egy testvérpár két tagját. Egyiküknek bejött az élet, a másikuk viszont egy kövér, erősen kopaszodó felügyelőtiszt lett, aki persze minden bajáért a sikeres testvérét okolja. Naná, hogy erőszakba torkollnak az események. A trailerben van egy csodás jelenet, amiben McGregor saját magával beszélget, vagyis a két tesó beszélget egymással ugye.

További szereplők: Mary Elizabeth Winstead, David Thewlis, Jim Gaffigan, Michael Stuhlbarg, Scoot McNairy, Shea Whigham, Karan Soni, Fred Melamed, Thomas Mann és Hamish Linklater.


Tegnap óta látható az Időutazók itthon is

A Viasaton tegnap este kilenckor mutatkozott be az a Timeless, ami az évad hat időutazós sorozatból elsőként indult el, és aminek a pilotja mindnél gyengébb lett. Ez, mármint a szar első rész viszont senkit ne tántorítson el, mert utána, különösen úgy az 5. rész körül nagyon beindul a verkli, és kifejezetten fasza sorozat lesz belőle. Az itthon Időutazók címen látható sorozatról ezt írtam a pilotkritikámban:

Időutazás, kezdőknek

A Timelessben az nagyon jó, hogy nem veszi komolyan magát, így mi sem. Szórakoztató történet, amiben a fekete tudós sorsa az egyik legérdekesebb, mert, ahogy ő is mondja, a történelemben nincs olyan korszak, amikor jó volt feketének lenni. Az erről szóló jelenetek működnek a legjobban, és azok a legkevésbé, melyekben Lantnernek játszania kellene, mert a pali tehetségtelenebb, mint egy kerti szék. Spencernek nem sok lehetősége van kibontakozni, de hátha lesz még, hiszen ő a főszereplő. Persze a heti egy ügy mellett van egy titokzatos összeesküvés, átívelő szál, csak nem olyan genyó gonoszemberrel, mint sejtettük. Kérdéseket nem szabad feltenni, mert minek, ez nem az a sorozat.

Ehhez képest most már kifejezetten hiányzik, mert ugyan megmaradt pont olyan ostobának (inkább bugyutának), mint az első rész, de ezzel párhuzamosan a szereplők közti interakció nagyon szépen alakult, és az a bizonyos kémia is kialakult, sőt, mit kialakult, olyan a fura utazó trió, mintha mindig is együtt dolgoztak volna. A múltban elsütött, jelenre utaló poénokon meg még mindig tudok röhögni. Szóval hajrá, tessék csak bepróbálni.  


Így készült a Készhelyzet

Van egy jó kis werkfilmünk a ma este rajtoló Készhelyzet-ávadról, amiben ugye ismert színészeket dobnak be a mélyvízbe, azaz számukra tök idegen szituba (Anger Zsolt szadomazo-öltözékben, stb.) és tessék, oldják meg. A műsorvezető Hajós András, premier ma este 21:30. 


Még két évad Agymenők tuti lesz

A bértárgyalások ugyan még zajlanak Melissa Rauch (Bernadette) és Mayim Bialik (Amy) ügynökeivel, de a főszereplőkkel sikerült megegyezni, így lesz 11. és 12. The Big Bang Theory-évad is. Jim Parsons, Johnny Galecki, Kaley Cuoco, Simon Helberg és Kunal Nayyar 900 000 és 1 200 000 dollár között keresnek epizódonként (ahány forrás, annyi szám), Rauch és Bialik 400 000 körül fognak. 


William Fichtnerre bízzák a Top Gear amerikai kiadását

Egyik személyes kedvencem, William Fichtner lesz a házigazdája a BBC America hamarosan induló autós műsorának, a Top Gear Americának. Az első évadban nyolc részt terveznek a műsorból, amit Fichtner mellett Antron Brown drag-világbajnok és Tom Wookie Ford, egy brit autós újságíró vezet majd. Fichtner saját bevallása szerint autóbuzi és amatőr versenyző, szóval van kötődése a kocsikhoz.

A műsor az eredeti Top Gear szellemiségét követi majd, lesznek benne különleges autók és celebvendégek is, de nagy hangsúlyt kapnak a régebbi amerikai autók is hálistennek, mert így engem is fog érdekelni. A celebeket itt is versenyeztetik majd, egy Speed Vegas nevű pályán, a cél a legjobb idő elérése. Volt már amerikai Top Gear, hat évadot élt meg és 2016-ban ért véget, szóval a BBC America pontosan tudja, mibe nyúl bele. 

A hollywoodi lazaság élő szobra

William Fichtner azok közé a színészek közé tartozik, akinek a hangját vagy az arcát általában mindenki felismeri, de csak a neve alapján nem sokan tudják hová tenni. Pedig ha egyszer filmet rendezek, és abban szükségem lesz egy kissé ideges külsejű, beesett arcú faszira, akkor tuti őt fogom felhívni. Fichtner az egyik legjobb karakterszínész Hollywoodban, és láthatóan elvan ezzel a szereppel – jelölték pár díjra, de nem olyan fazonnak tűnik, aki infarktust kap, ha lemaradt egy Oscarról, és ez így van jól. Főszerepet nem sokat kapott eddig, viszont párperces gazemberszerepet és antihőst annál többet. 


Az NBC-nek is lesz True Bloodja

Volt ugye az HBO-nak egy olyan sorozata, amiben a lápi ember és a vámpír kéz a kézben járkált Louisianában, és a szereplők 90 százaléka különleges képességekkel bírt – a True Bloodról van szó, perszehogy. Az írója, Charlaine Harris viszont nem állt meg egy regényfolyamnál, és írt még ehhez hasonló sztorikat, mint pl. a Midnight, Texas című sorozat alapjául szolgáló, azonos című trilógiát. Az NBC meg sorozatot rendelt be belőle, ami egy olyan kisvárosban játszódik, ahol mindenki különleges, alakváltó, vámpír, médium, mittudomén. És lesz egy külső fenyegetés, ami ellen fel kell lépni. Bemutató: július 25.


Nézze meg a Pumpedék első két részét nálunk!

Ha felkeltette az érdeklődését a fenti galérie, esetleg ez a poszt, vagy akár ez a hogyvolt, akkor tessék, itt a magyar szociótrash, a Pumpedék első két része, még csak tévé sem kell hozzá. Nem egészen egy óra a két rész, jó szórakozást hozzá!

[…] Bővebben!


Balesetet szenvedett a Sláger TV egyik stábja és VV Leó

Az M7-es autópályán történt a baleset tegnap este, három gépjármű ütközött. Ezek közül az egyikben (egy kisbuszban) a Sláger TV munkatársai utaztak, négyen közülük meg is sérültek. Hárman operatőrök voltak, a negyedik pedig VV Leó, azaz Nagy Zsolt, aki a Való Viéág első szériájában tűnt fel a tévében, majd több más műsorban is szerepelt. A stáb tagjai súlyosabb sérülések nélkül megúszták az esetet.

A Sláger Tv szerint stábjuk szabályosan haladt Budapest irányába, amikor egy személyautó hátulról nekiütközött kisbuszuknak, ami ennek következtében olyan szerencsétlenül pördült meg, hogy összeütközött egy kamionnal.(via)

Fotó: reset.hu