Kiszálltál a zombiapokalipszisből, de a nyolcadik évadra visszakívánkozol?

Segít a FOX, öt videóval, amivel képbe kerülhetsz az eddigi eseményeket illetően. Nekem nem nagy truváj egyik sem, de én a rajongótábor azon részét képviselem, aki folyamatosan reménykedik abban, hogy előbb utóbb megint lesz olyan fasza a sorozat mint az első évadban volt, vagy a harmadikban, vagy éppen az ötödik első felében. Nem mellesleg a Fear The Walking Dead a harmadik évad második felével elég magasra tette a lécet, mert tényleg fasza sorozat lett belőle. Az ugrás után van öt videó a hétfő hajnali premier elé.

[…] Bővebben!


Röhögje végig a karácsonyt Jean Claude Van Damme-mal!

A 2008-as JCVD című krimi óta tudjuk, hogy a helikopterrúgás egykori királya habozás nélkül eljátssza saját magát, vagy egy verzióját – abban a filmben lecsúszott színész volt, a december 15-én az itthon is elérhető Amazon Videora érkező Jean Claude Van Johnson című sorozatban meg egy kiégett, leharcolt, egykori sztár, aki már senkinek nem kell (saját megfogalmazása szerint: visszavonult, de nem úgy, mint Nic Cage, hanem rendesen). Ebből nem feltétlenül lesz érdekes vagy éppen vicces sorozat, de abból már igen, hogy mindez (a színészi karrierrel kezdve) csak egy álca: JCVD ugyanis egy titkos szervezetnek dolgozik (a rendes neve Jean Claude Van Johnson), ő a Jack Bauereba oltott Texas Ranger és James Bond szerelemgyermeke, aki világméretű problémákat hárít el, titokban.

[…] Bővebben!


Az ATV bravúrosan szállt be a tapintatlansági versenybe

A Weinstein-botrány hullámai elérték Magyarországot is, Sárosdi Lilla színésznő vallott nemrég arról, hogy a Vígszínház korábbi igazgatója, Marton László szexuálisan zaklatta, amit a férfi később rágalomnak nevezett. Az ügynek még lesznek fejleményei, mindenesetre az ATV-nél ez a téma lett A nap híre. Ez azt jelenti, hogy az ATV egy szavazásban próbálja kideríteni azt, amit valószínűleg a rendőrségnek is nehéz lesz. A szavazás végeredményét Simon András ismertette az ATV-n később.

[…] Bővebben!


Casey Affleckkel forgat horror sorozatot a Gravitáció rendezője

Alfonso Cuarón sorozatkészítésre adja a fejét. A Deadline arról ír, hogy a Gravitáció és Az ember gyermeke rendezője horror sorozatot fog készíteni, aminek az írásában és a rendezésében is részt fog venni. A főszereplő pedig Casey Affleck lesz, aki produceri kreditet is kap a sorozatnál. Az, hogy ezt melyik csatorna fogja bemutatni azt nem tudni, a készítők azt a népszerű módszert választották ugyanis, hogy saját erőből húzzák fel és majd ezt követően próbálják ezt értékesíteni kábelcsatornáknak, vagy streaming szolgáltatóknak. Két ilyen név persze garancia arra, hogy kérőkből nem lesz hiány.

[…] Bővebben!


Novembertől megnézheti, hogyan él meg Berki Krisztián napi egy dollárból

 

November 7-én indul a TV2 nagyszabású utazós-realityje, az Ázsia Expressz. A műsorban szereplő hét sztárpár arra vállalkozott, hogy teljesítse az Ázsia Expressz erőt próbáló küldetését. A heteken át tartó utazás Vietnamból indul, majd Laoszon és Kambodzsán át ér el Thaiföldre több, mint 5000 km-t megtéve.

[…] Bővebben!


A Facebook elkészíti a legmenőbb norvég sorozat amerikai változatát

 

Év elején írtunk a Skamről, a norvég tinisorozatról, amit egészen szokatlan módon juttatott el a közönséghez a norvég állami tévé. Nem is komplett epizódok, hanem csak rövid jelenetek kerültek fel az internetre, előzetes bejelentés nélkül, abban az időben, amikor a sorozat elképzelt világa szerint történnek. Az iskolai jelenetek tehát délelőtt kerülnek ki, az éjszakai bulizások pedig éjjel. A Skam sikeréről itt, magáról a történetéről pedig ebben a cikkünkben írtunk hosszabban.

[…] Bővebben!


A Netflixnek 8 millió sorozatdaráló előfizetője van

A Netflix nehezebben ad ki adatot, mint az MTVA, így tessék megbecsülni ezt a kis morzsát is, már ha az ilyesmire tetszik felizgulni, ugye: a streamingszolgáltó-kontentgyár szerint nyolcmillió, freitamásosan NY-OL-C MI-LL-IÓ olyan előfizetőjük van, aki legalább egy sorozatukat a bemutató utáni 24 órában egyben letolt, azaz binge wachingolt, még azazabb DARÁLT. Érdekességek a közleményből:

  • A legnépszerűbb ledarált sorozat az új Szívek szállodája-évad.
  • Öt olyan amerikai Netflix-előfizető van, aki eddig mind az öt House of Cards-évadot egyben letolta az első 24 órában.
  • Az igazi darabajnokok a kanadaiak, de ők a Trailer Park Boys című helyi sitcomot zabálják két pofára.
  • A teljes listán túlsúlyban vannak a sitcomok, érthetően, ezek 25-30 perces epizódokkal operálnak, feleannyi idő letolni őket.
  • Én a Dear White People első és az Orange Is The New Black ötödik évadát végeztem ki egy ültő helyemben.

1. Gilmore Girls: A Year in the Life
2. Fuller House 
3. Marvel’s The Defenders
4. The Seven Deadly Sins
5. The Ranch
6. Santa Clarita Diet
7. Trailer Park Boys
8. F Is for Family
9. Orange Is the New Black
10. Stranger Things
11. Friends From College
12. Atypical
13. Grace and Frankie
14. Wet Hot American Summer
15. Unbreakable Kimmy Schmidt
16. House of Cards
17. Love
18. GLOW
19. Chewing Gum
20. Master of None


Kötelező volt a House of Cards az orosz bérkommentelőknek

Egy putyinista trollszervezet, az Internet Research Agency egy korábbi tagja arról beszélt az egyik orosz tévécsatornának, hogy a 2016-os amerikai választások hajrájához közeledve a csoport kötelezővé tette a tagjai számára, hogy a House of Cards (Kártyavár) című Netflix-sorozatot nézzék.

[…] Bővebben!


A Good Bye Lenin sztárja Budapesten nyomoz

Újabb előzetest kapott az amerikai TNT televízió jövőre érkező, The Alienist című sorozata, amelynek két magyar vonatkozása is van: az egyik, hogy a 19. századi New Yorkban játszódó történetet Budapesten forgatták, az alkotók áprilisban például sáros brooklyni piacot csináltak a Lónyay utcából, a másik pedig, hogy a főszereplője egy magyar származású pszichiáter, egy bizonyos dr. László Kreizler.

[…] Bővebben!


Rémesen hosszú a Ninja Warrior, de a nézők zabálták

Coming out: imádtam fára mászni. Meg mászókázni. Később kötélre mászni már nem annyira, rúdra meg kevésbé, Fütyi bá viszont nagyon szerette volna, ha a combomról az összes bőr lejön, így kénytelen voltam a tornaórán ilyesmivel is foglalkozni. Mindezt csak azért, mert nem akarom azt sugallni, hogy a testedzést ördögtől való babonaságnak tekinteném, sőt. A Tv2-n tegnap elindított Ninja Warrior amerikai kiadása a kedvenc akadálypályás műsorom, mert látványos, izgalmas, pörgős cucc, egy órára simán leköt, ahogy nálam sokkal fittebb emberek küzdenek egy számomra lehetetlen küldetést jelentő akadálypályán.

[…] Bővebben!


Visszatért a képernyőre a bódult riporter

Emlékeznék még Bencze Péterre?

Ő volt az a köztévés riporter, aki túlságosan vidáman jelentkezett be a Bajai Halfőző fesztiválról idén júliusban. A hivatalos indoklás szerint betegségére szedett gyógyszert, amire nem volt jó ötlet erre meginnia egy feles pálinkát, amivel ott a fesztiválon kínálták meg. Ezért volt élő adásban több, mint egy percen keresztül, és a bejelentkezés előtt sem tűnt fel senkinek, hogy valami gond van a kolléga viselkedésével.

[…] Bővebben!


Hiába mondta ki a bíróság, úgy tűnik, mégsem lehet az MTI-ben Mészáros Lőrincet strómanozni

Kettős mércét alkalmaz az MTI azzal kapcsolatban, hogy kit lehet strómannak nevezni, állítja a Reflektor blog szerint. Arról írnak, hogy az LMP egyik képviselője, Sallai R. Benedek egy sajtóközleményt szeretett volna kiadni „A miniszterelnök strómanja tovább terjeszkedik az élelmiszeriparban is” címmel, de azt az MTI nem fogadta be, mert szerintük az nem fér bele a szabályzatukba. Arra hivatkoznak, hogy az általuk lehozott közlemény nem járhat mások személyhez fűződő jogainak sérelmével. Viszont márciusban a Fővárosi Ítélőtábla kimondta, hogy Mészáros Lőrincet lehet strómannak hívni.

[…] Bővebben!


Picassót sem érdekelte, hogy mit gondolnak a képeiről

Patrick Heusinger eddig csak mellékszereplekből (Gossip Girl, Girlfriends’ Guide to Divorce, Jack Reacher: Nincs visszaút) volt ismert, most végre kapott egy főszerepet. Az AXN legújabb saját gyártású sorozatában, az Elfeledvében ő alakítja Nick Durandot, a főszereplő, Emily (Stana Katic) férjét.

A sorozatnak jártunk a forgatásán, interjúztunk a stábbal, a Stana Katic-csal készült beszélgetést itt lehet elolvasni. Patrick Heusinger is válaszolt a kérdésekre, a beszélgetéseknek 20 perces keretet szabtak, de ő majdnem fél órán keresztül válaszolt, nem csak letudni akarja az egészet, hanem ténylegesen mondani is valamit. 

[…] Bővebben!


Ezzel az X-Faktorral akár kínozni is lehetne

Három óra 45 perc. Az előre jelzett műsoridő volt az első jele annak, hogy az X-Faktor első élő adásával nem kéne foglalkozni. Ez öt sorozatepizód zsinórban, az elmaradásod tetemes, legyen eszed. Oké, csak belenézek, és megyek. Aztán amikor a nyitóképben Kiss Ramóna a pizsama alatt láthatóan melltartót viselve ébred legmélyebb álmából tudtam, hogy innen nem lesz menekvés. Pedig a felvezető kisfilm (a szereplők kaptak egy-egy kamerát, és felvették, mi történik velük, tetszik tudni, mint a Pumpedék, csak szarabb) alatt még el lehetett volna menni, például a ruhapróbás jelenet közben, amiből az derült ki, hogy idén a csajok a kemények, a faszik meg hisztisek. De nem, önsorsrontásból mindig is jó voltam, gondoltam, megvárom a közös éneklést legalább.

[…] Bővebben!


Iliász nyerte a Survivort

Ferivel került be a döntőbe, a kiesett társaik szavazatai alapján viszont Iliász nyerte a húszmilliós fődíjat. A döntőben nem sms-szavazatok döntöttek, a nézők hálistennek nem szóltak bele a végeredménybe. Iliász a játékot nagyjából egyenletes teljesítményt nyújtva játszotta végig, és ugyan kiszavazták társai, de a Holtak szigete nevű csavar miatt (oda kerültek a kiesettek egy idő után) visszakerült a legjobb négybe, majd az első elődöntőt megnyerve, megérdemelten került Feri mellé a döntőbe. 

A 29 éves Shweirf Márk Iliász félig arab származású, Líbiában élt, ott kezdett egyetemre járni, de a háború miatt kimentették. Élt Londonban, most Magyarországon lakik a barátnőjével.

A műsorról lesz majd egy hosszabb összefoglaló, a döntősökkel és fontosabb játékosokkal pedig egy nagyobb lélegzetvételű interjú is. Iliásznak és játékostársainak innen is gratula. Ha valaki elolvasná, milyen volt az évad, a hogyvolt blogon megteheti.


És itt is van a legfrissebb Stranger Things-előzetes

A sorozat október 27-én folytatódik, tessék szépen megnézni.


Remake lesz a Katherine Heiglt befuttató Roswellből

A The CW elővett egy olyan sorozatot, ami ismert arcot csinált Shiri Applebyből és Katherine Heiglből, és úgy dolgozta fel a roswelli ufóbaleset legendáját, hogy az ember nem akarta a falat kaparni tőle. A Roswell High című regénysorozat alapján készült sztori Roswellben játszódik, ahol 1947-ben lezuhant egy ufó, vagyis meteorológiai léggömb, ugye. A főszereplői ember-alien hibridek, és egy emberlány, aki beleszeret az egyikbe. Az alapvetően tinidrámában elsütöttek minden, a fiatal felnőtteket érintő témát a tiltott szerelemtől a beilleszkedési problémákig, és ez volt az első olyan sorozat, amiben Jason Katims, a Friday Night Lights későbbi alkotója megmutatta, hogy tud olyan tnisorozatot csinálni, amiben a szereplőket nem akarjuk az első percben agyonverni.

A reboot egy kicsit teker a sztorin, egy illegális bevándorló lánya a főszereplő, aki visszatérve szülővárosába, Roswellbe, rádöbben, hogy egykori szerelme, aki ma már a helyi rendőrfőnök, egy alien. Összejönnek, és közösen kezdik kibogozni a “honnan jöttem?” kérdést, amikor jön valami gebasz, rájuk támad valaki és egy kormány-összeesküvés is előkerül, mert, döbbent, a Föld tele van ailenekkel. Egyelőre ennyit tudunk.


A Stranger Things 2 kapott egy Péntek 13 ihlette előzetest

A Netflix kicsit lassan ugyan, de rájött, hogy a Stranger Things pontosan olyan értékes sorozata, mint a House of Cards vagy az Orange Is The New Black, sőt, bizonyos szempontból még értékesebb, mert szélesebb közönséget érdekelhet, mármint elméletileg. Az első évad visszafogott marketingkampánya után idén váltottak, és úgy nyomják a sorozatot, mint egyszeri rezsibiztos a sorosgombot. Az október 27-i premier elé ma jön az utolsó előzetes, de elé kiadtak egy teasert, ami a dátum miatt a legendás Péntek 13-filmek előtt tiszteleg, de nagyon. Ilyen az eredeti, ha a fenti nem ébresztett volna emlékeket:

Jó kis évad lesz ez.


Ryan Gosling kiborul az Avatarban használt betűtípus miatt

Ezen konkrétan üvöltve röhögtem.


A frászt hozza rád az új Stephen King-sorozat

Egyelőre csak hangulatképek vannak a trailerben, de azokból akad bőven. Alapanyag van hozzá, King elég sok regénye játszódik egy Castle Rock nevű képzeletbeli városban, például a Cujo, a Hasznos holmik vagy éppen a Carrie. A Hulu sorozata nem egy regényt ültet át sorozatra, hanem King történeteiből merítve mesél majd sztorikat, minden évadban másikat, már ha lesz második ugye. Azaz a trailerben az a kutya nem Cujo és Sissy Spacek sem a Carrie-ből ugrott elő. A producer JJ Abrams, a színészek között Sissy Spacek, Bill Skarsgård, Scott Glenn, Melanie Lynskey , André Holland , Jane Levy és Terry O’Quinn is ott lesz, szóval ebből a szempontból nem lehet panaszunk. Bemutató jövőre.