Egy apróságot kihagyott az MTI a NOB-elnök nyilatkozatából

Vasárnap délután az Indexen is megjelent az a hír, amiben az MTI számol be Thomas Bach, Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökének az AP-nek adott interjújáról. Ebben több téma is érintésre kerül, például az, hogy Budapest eleve kisebb eséllyel rendelkezik jelenleg arra, hogy megrendezze a 2024-es nyári játékokat. A Népszava viszont kiszúrta, hogy a hirado.hu-n olvasható cikkből ez a megjegyzés kikerült. 

A Népszava egyébként azt írja, hogy az MTI mondatokat adott Bach szájába, ami nem igaz, a USA Today-en lehozott Associated Press hírnek az utolsó mondata pontosan az, amit az MTI címben is hozott.


A közmédia hadilábon áll a matematikával

Érdemes egy pillantást vetni a köztévé szombat esti híradójának diagramjára, melyből első ránézésre az látszik, hogy pénteken, február 17-én a határon elfogott migránsok száma hirtelen megsokszorozódott a korábbiakhoz képest.

Aztán jobban megnézve már csak az látszik, hogy csak három tucattal tartóztattak fel több illegális határátlépőt, mint korábban, szó sincs kiugró számokról.

Olvasónk, Attila el is készítette azt a diagramot, mely a valós arányokat tükrözné (ezt utólag is köszönjük neki), és abból valóban nem úgy tűnik, hogy migránsok ezrei özönlötték volna el a déli határszakaszt, ezért valahol érthető, hogy ki kellett találni valamit, ami passzol a narratívába. 

(via 444)


Pápai Joci indulhat az idei Eurovízión

Pápai Joci nyerte A Dalt, a közmédia éneklős műsorát, amivel az is eldőlt, hogy ő indul Magyarország színeiben az idei Eurovíziós Dalfesztiválon. Az elődöntőket betegség miatt kihagyó Tatár Csilla visszatért a beugró Rátonyi Kriszta helyére, de lényegében nem változott semmi. A győztest a döntőben már nem a zsűri, hanem kizárólag a közönség szavazta meg, ők csak a legjobb négyet választották ki a nyolcból, akikből a közönség választhatott. Az Eurovíziós Dalfesztivált május 9. és 14. között tartják Kijevben, és idén is a köztévé közvetíti majd.

[…] Bővebben!


Soha nem vártuk még így a világvégét

Az HBO The Leftovers, itthon A hátrahagyottak címen futó sorozata, soha nem lett kirobbanó siker és a harmadik évadával búcsúzik is. Pedig egy remekül összerakott drámasorozatról van szó, ami egy olyan világban játszódik, ahol az emberiség teljes lakosságának 2 százaléka egyik pillanatról a másikra teljesen eltűnt. Semmiféle magyarázat nincs az eltűnésükre, érthető módon az emberek egy része nem is tud ezzel mit kezdeni. Ezzel foglalkozik a sorozat, ami egészen kiváló módon tud olyan kérdésekhez hozzányúlni, mint a vallás vagy a hit lényege, sokszor bibliából ismert történeteket feldolgozva.

A tovább mögött a harmadik évad előzetesét lehet megnézni.

[…] Bővebben!


A negyvenes évekbe megy vissza új évadában az Archer

A nagyszerű animációs sorozat tavaly ott szakadt félbe, hogy megláttuk Archer élettelen testét egy úszómedencében, és nagyon úgy tűnik, az egész 8. évad az élet-halál között lebegő Archer agyában játszódik majd.

A trailer alapján ugyanis a 40-es évek klasszikus Hollywoodja elevenedik meg, ballonkabátos, kalapos, Thompson-géppisztolyos szereplőkkel, Casablanca-idézettel és big band zenével. Lehet, hogy nem mindenkinek fog tetszeni, ahogy egyre vadabb kanyarokat vesz a sorozat, de nekem például a 7. évad kellemes meglepetés volt, úgyhogy ne ássuk el már az elején. 


Ennyire hülye nem lehet senki

Harmadik részével folytatódott az RTL Klub, A mi kis falunk című sorozata. A tovább mögött spoileresen értékeljük a rész eseményeit.

[…] Bővebben!


Norbi az ATV-n éleszti újra a tévétornát

Igen, jól látják, márciustól minden nap háromszor is tévétorna lesz az ATV-n, Schobert Norberttel és Rubint Rékával. Mindezt Norbi közölte az Esti Frizbi vendégeként: “Nagy bejelentéssel készültem, hiszen olyasmit élesztünk fel, ami nagyon-nagyon régen nincs már a magyar televíziózásban, pedig talán most van rá a legnagyobb szükség. Március elsejével elindítjuk az ATV-n a tévétornát, amit naponta, az esti főműsoridőben ad majd a csatorna” – mondta egész pontosan az Origo szerint.

Fotó: Bődey János/Index

A műsor címe ez lesz: Tévétorna Norbival és Rékával, még akkor is, ha a műsor felvételén Norbi azzal viccelődött, hogy a szlogen “Magyarország erősödik” lesz, de később a Facebookon is jelezte, az utóbbi csak “médiahekk” volt. 

Norbiék egyébként 1998-tól 2008-ig már csinálták a műsort, amely a TV2-n, az MTV-n és az RTL Klubon is ment. Most 2017-ben az ATV-n kerül adásba.


Kokó válthatja Gundel Takácsot

Az MTVA-nak gyorsan meg kell találnia a Maradj talpon! új műsorvezetőjét, ha leállás nélkül akarja pótolni a nemrég felmondott Gundel Takács Gábort. Két lehetséges utódot is próbafelvételre hívott be a köztévé a Bors szerint: az egyikük Kovács Kokó István, a másik pedig Héder Barna, kettejük közül kerülhet ki a vetélkedő új műsorvezetője.

Bár Gundel Takácsnak már lejárt a felmondási ideje, még egy darabig ő látható a műsorban, hiszen hetekkel korábban fel kell venni az adásokat, de ezek lassan elfogynak, és március első napjaira már meg kell lennie az utódnak, ha a köztévé szünet nélkül szeretné folytatni a vetélkedőjét.

A bulvárlap úgy tudja, hogy csak Kokót és Hédert hívták be próbafelvételre, vagyis kettejük közül kell kikerülnie az új műsorvezetőnek. Korábbi hírek szerint korábban az MTVA Jakupcsek Gabriellát is megkereste, aki elutasította a felkérést, ezt azonban a köztévé cáfolta.


Az RTL sikerrel perelte vissza Alekosz lakását

A ma esti Fókuszból derült ki, hogy az RTL Való Világ 4 című pompás trashreality műsorának nyertese, VV Alekosz alaposan megszívta, a Fővárosi Ítélőtábla ugyanis helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét, és vissza kell adnia a nyereménylakást. A nyóckerben, de annak szebbik részén található, 51 négyzetméteres (plusz egy 65 négyzetméteres terasz) lakást azért kell visszaadnia, mert 2011 őszén (májusban nyerte meg a VV4-et) élő szerződése ellenére átment a TV2-höz az Összeesküvők című műsorba. Az RTL 2012 elején perelt, Alekosz meg most szívott, pluszban még 1,2 millió forintnyi perköltséget is ki kell fizetnie. A kérdés csak az, hogy annak idején a TV2-vel kötött-e olyan megállapodást, miszerint az átigazolás mellé kifizetik az összes ilyen jellegű költségét vagy sem. És ha kötött, arról van-e papír. És ha van, az érdekli-e a TV2-t.


Ha a nő nem esik el, talán nem ölnek meg senkit

Nem elég, hogy a nők élete véget ér a gyerekszüléssel, még egymást is meg akarja ölni mindenki. A Hatalmas kis hazugságok című új sorozat Nicole Kidmannel, Reese Witherspoonnal, egy csomó sztárral és egy Oscar-jelölt rendezővel dobhat nagyot.

[…] Bővebben!


Iparági Mély Torok: újabb műsorvezetőt csaklizott el az Echo TV a HírTV-től?

Ha minden igaz, távozik a Riasztás műsorveeztője, Kisléghi-Nagy Rudolf, aki 20, korábban lelépő kollégájához hasonlóan szintén  az Echo TV-hez megy, azaz tovább folytatódik Simicska Lajos tévéjének kivéreztetése. A Riasztásra így maradtak ketten a tévénél, ami azért elég nagy szopó.


Iparági Mély Torok: Habony Árpád testvére igazgató lesz a TV2-nél?

Újabb strigula a “mi teljesen független tévé vagyunk” oszlopba a TV2 neve mellé: Habony Árpád, az ország kicsit sárga és savanyú Raszputyinja most testvérét, Habony Máriát nyomta be az infót 

no comment

válasszal fogadó TV2-höz. Információink szerint Habony Mária egy új osztály, a tehetséggondozással, pontosabban talent managementtel foglalkozó részleg vezetője lesz, és az lesz a dolga, hogy a TV2-vel szerződésben levő celebek és annak készülő énekesek sorsát, reklámszerződéseit, nyilvános szerepléseit koordinálja. Biztos ért hozzá, korábban a koronavitrin állagmegóvásával foglalkozott egy állami szerződé keretein belül, de cégtulajdonos volt abban a Brand-Lab Kft.-ben is, ami a Szépművészeti Múzeumtól 300 millió forint értékű festményeket kölcsönzött havi 15 ezer forintért.

Mély Torok: A Watergate-botrány felgöngyölítése során a két oknyomozó újságírónak információkat adó személy. Névtelen informátorokat szokás ezen a néven emlegetni.


Idén is díjaznak a tévés újságírók

Amikor 2014-ben a Sorozatwiki kezdeményezésére először szavatuk meg az év tévéműsorait, a minta valahol az amerikai Critics’ Choice volt, de persze arra nem volt lóvé, hogy ebből nagy gála meg ilyesmik legyenek. A díjkiosztó is virtuális volt, (itt írtunk róla), de büszkék voltunk rá. Aztán jött a NuMuvee nevű műsorgyártó cég (a Játék határok nélkült gyártották) és beszállt a buliba, tavaly pedig már a Pesti Vigadóban osztottunk díjat, és Hajós András standupolt.

A gálára idén március 29-én kerítünk sort ugyanott, az elismeréseket pedig több kategóriában osztjuk ki, (lesz már legjobb mellékszereplői díj is, bizony!) és az idei évtől a grémiumhoz csatlakozott a Kreatív is az őstagok (Epizód magazin, 24.hu, Hír7, Index-Comment:com, Médiapiac, Origo, SorozatJunkie, SorozatWiki, Színes RTV és Tvr-hét) mellé.

[…] Bővebben!


A MindigTV Extra 101 000 előfizetője Spektrum és TV Paprika nélkül marad

Van az Antenna Hungáriának, az állami műsorszórónak két nagy terméke. Az első, a tök ingyen fogható Mindig TV az alábbi csatornákat biztosítja:

Azaz a baráti tévék vannak többségben, a 12 ingyentévéből tíz csügg az állami csöcsön közvetlenül vagy közvetve, csak az RTL és a C8 nevű pszeudotévé nem, utóbbi ráadásul este nyolc és hajnal kettő között sugároz csak, az AMC csatornák kínálatából szemezgetve. 

[…] Bővebben!


Tévéfilmet készít Benedict Cumberbatch, ő a főszereplő is

Ian McEwan, The Children in Time című könyvéből készít tévéfilmet a Sherlock sztárja, aki producere is lesz a filmnek. A Sherlock jövője viszont kérdéses, nem tudni egyelőre, hogy folytatódik-e a sorozat, azt új tévéfilm hírét viszont már a színész is megerősítette, így a BBC-vel együttműködve, hamarosan megkezdődik a forgatás. Cumberbatch-nak egyébként saját televíziós gyártócége van, a SunnyMarch TV, ez az első film, amit a cégével gyártanak, mondta el a színész.

A rendező Julian Farino lesz, a történet pedig egy szívet facsaróan fájdalmas történet a szeretetről. A főszereplő Stephen Lewis gyerekkönyvíró, akinek szembe kell nézni a legfájdalmasabb dologgal, a saját gyermeke elvesztésével.

A színész saját bevallása szerint nagyon szereti ezt a könyvet, és az is tény, hogy sokat köszönhet Ian McEwan-nek, hiszen egy másik könyve adaptációjában, a Vágy és vezeklésben lett ismert színész, még 2007-ben.


Egyenesen Kálmán Olgával

Ez lesz a címe az atv-től a HírTV-re igazolt műsorvezető új műsorának,amit március 13-tól lehet majd látni az új munkahelyen, heti négy alkalommal (pénteken ismétlés lesz). A tévés egyébként február 14-én vette fel a munkát új munkahelyén. A műsor címe nem kicsit áthallásos, korábban ugye az Egyenes beszédet vezette (amit az atv tovább folytat Rónai Egonnal és Mészáros Antóniával), de egyértelműen jelzi, hogy az eddigi stílust folytatja.

Kálmán Olga tavaly decemberben, az atv karácsonyi bulija után mondott fel, a távozás oka nem anyagi jellegű volt, legalábbis ezt mondta ő és az atv részéről Németh Szilárd hírigazgató is.

(via Kreatív)


Ilyen a Totalcar harmadik évados főcíme

Vannak benne autók, Karotta meg Winkler. Kábé ennyi is a műsor, nem? Na. 


Kiss Ramóna kilépett a Barátok köztből 16 év után

Kiss Ramóna hosszú gondolkodás után, januárban hozta meg a döntést, hogy távozik az RTL Klub Barátok közt című sorozatából. Ezt a szerda esti Fókuszban jelentette be:

 

 

16 éve ismertük meg Ramónát, aki Szentmihályi Zsófi szerepét kapta a sorozatban. Ramóna akkor, 17 évesen egyedül költözött fel Veszprémből a fővárosba, ahol magántanuló lett. Amikor felbukkant a sorozatban a frizuráját is sokan utánozni kezdték. Az akkori producer, Kalamár Tamás, ragaszkodott ahhoz, hogy levágják hosszú haját.

Ramóna elmondta, hogy nem azért lép ki, mint amiért sokan gondolták, hogy terhes lenne, hanem pusztán azért, mert soknak tartja a 16 évet. 

 “A szemünk előtt nőtt fel, és lett tinilányból érett hölggyé” – mondják róla a búcsúzó riportban. Ebben a coubban megnézheti az egyik utolsó “vetkőzését”:

 

 


Sorozat készül Trump megválasztásából

Közösen készít minisorozatot a 2016-os amerikai elnökválasztásról a Zero Dark Thirty – A bin Láden-hajsza forgatókönyvírója és producere, Mark Boal és Megan Ellison.

A sztorit Boal írja, aki az iraki háború alatt játszódó, A bombák földjén című film forgatókönyvén is dolgozott (ez szintén egy Kathryn Bigelow-film, ahogy a ZDT is), amit aztán kilenc kategóriában jelöltek Oscarra, és ebből hat díjat haza is vitt. Köztük volt például a legjobb filmnek, a legjobb rendezőnek és a legjobb eredeti forgatókönyvnek járó szobrocska.

Az elnökválasztásról szóló sorozatról egyelőre nem sokat tudni, címe sincsen még, csak annyi tűnik biztosnak, hogy az alkotók kb. 8-10 óra játékidőt jósolnak neki.


Négy-öt évadra terveznek a Stranger Things alkotói

Az Entertainment Weekly nemrég meginterjúvolta a Duffer-testvéreket, akik elárulták: kb. négy-öt évadra terveznek a Stranger Thingsszel, de ez persze menet közben szinte bármikor változhat.

Matt Duffer azt is hozzátette, hogy nem szeretnék, ha ez is egy olyan sorozat lenne, amiből menet közben fogy ki a szufla, és aminek nem az írók, hanem a nézők (pontosabban az ő érdektelenségük) vetnek véget. “A csúcson kell abbahagyni” – mondta Matt Duffer, aki szeretné ha az utolsó rész igazi finálé lenne.

[…] Bővebben!