Megérkezett a Terápia utolsó évadának az előzetese

Csak sejteni lehetett eddig, hogy a Terápia az HBO-n hamarosan véget ér, azonban a most kikerült teaserben már konkrétan írják, hogy a legújabb évad lesz egyben az utolsó is. Ez valahol rossz hír, de ahhoz képest, hogy sokáig a harmadik évad elkészülése is kérdéses volt, talán még kicsit örülni is lehet. A rövidke, egyperces teaserben ugyan nem látni senkit, de a háttérben hallani Mácsai Pál hangját, ahogy a potenciális kuncsaftjai mesélnek neki ügyes-bajos problémáikról. Videót mutatjuk a hajtás után.

[…] Bővebben!


Ma este tér vissza a Bumm! a TV2-re

Már annak idején, amikor először mutatták meg a sajtónak a formátumot, sem értettem, hogy mi a nagy truváj ebben a játékban, és a nézettség sem igazolta, hogy érdemes volt megvenni, de egynek elment. Ha tudod a választ, oké, ha nem, színes festék robban az arcodba, ennyiről van szó, ugye. Először Kasza Tibor és Liptai Claudia vezette, most már Tilla, aki baszki megdolgozik a pénzéért rendesen, hiszen folyamatosan ugráltatják valami bukó balettben. A ma induló, naponta jelentkező évadról ezt mondja a TV2:

A műsor házigazdája Tilla, akit a hetedik kérdésig egyszer kérhetnek meg a játékosok, hogy könnyítse meg a dolgukat és vágja el az egyik rossz válaszhoz tartozó drótot. A műsorban a civil csapatok mellett játékosként feltűnik majd többek között Keresztes Ildikó, Pál Dénes, Tina és Emilio, Baukó Éva, Kocsis Tibor, valamint a Budapesti Operettszínház és a Zenebutik sztárcsapata is.

ÉS HOL A PICSÁBAN VAN BERKI KRISZTIÁN???


Ha minden jól megy, Karl Urban visszatérhet a Dredd bíró-tévésorozatban

Baromira örvendetes hír, hogy az anyagilag bukásnak számító, de mind a kritikusok, mind a rajongók körében nagyon kedvelt 2012-es Dredd bíró-film nem halt meg teljesen, csak átkerül kisebb képernyőre. Az Entertainment Weekly írta még pár hete, hogy Judge Dredd: Mega City One címmel egy brit stúdió kezdi el fejleszteni a kultikus képregénysorozat tévés változatát, ami nem egy konkrét bíróra, hanem egy egész osztagra fókuszál majd a 22. században, ahol Amerika teljes keleti partja egy nagy metropolisszá olvadt össze. És ez még csak a jó hír egyik fele!

[…] Bővebben!


Gundel Takács Gábor (még) nem egyezett meg a TV2-vel

A Bors infói szerint Gundel Takács Gábor visszatér a TV2-re, hogy az Áll az alku című vetélkedőt vezesse, azt a műsort, ami annak idején még a Barátok köztöt is verte a nézettségi versenyben. A műsor előkészítéséről már régóta tudunk, legalábbis pletykaszinten, ahogy arról is, hogy a TV2 megkereste a műsorvezetőt, hogy legyen már ismét a TV2-csapat tagja. Ezt egyébként Gundel Takács a Borsnak is megerősítette még május elején:

(…) Megerősítem, hogy én is egyike vagyok azoknak, akiket megkerestek. Igen, velem is tárgyaltak, de még nincs mit bejelenteni. Ha lesz mit, akkor természetesen ezt megtesszük.

Azóta annyi történt, hogy Gundel Takács (múlt héten) kizárólagos szerződést írt alá azzal a NuMuvee műsorgyártó céggel, amivel korábban is dolgozott már együtt, hiszen a Játék határok nélkül legutóbbi két évadát is közösen készítették. A szerződés értelmében Gundel Takács bármelyik csatornán feltűnhet egy-egy műsorban, de egy tévéhez sem fog úgy aláírni, mint Majka a TV2-höz vagy Balázs az RTL Klubhoz.

[…] Bővebben!


Átérezni úgysem fogod, próbáld inkább megérteni

Justin Simien 2014-ben készült Dear White People című filmje nem jutott el Magyarországra. A kis költségvetésű film arról szólt, hogy milyen a fekete hallgatók élete egy képzeletbeli, de menő, Ivy Leauge egyetemen. Bár van rá példa, hogy nem különösebben számít a színészek bőrszíne, de általánosságban mondhatjuk azt, hogy a magyar közönség egy jelentős részét nem érdeklik a történetek, amik fekete emberek nézőpontjából mesélnek el, így nem meglepő, hogy a Netflix új sorozatának alapjául szolgáló film nem került hazai forgalomba.

[…] Bővebben!


Visszaszól a kommentelőknek “a közepesen híres köcsög” Pumped Gabó

Trollokkal háborúzni nem okos dolog, de kiröhögni őket annál viccesebb. Pumped Gabó és Pumpedné Ági reagál a Pumpedék című realityre érkezett kommentekre. Már amiket fel tudnak olvasni hibátlanul. Vagy bárhogy. 


Liptai Claudia otthagyja a TV2-t

Újabb tévés lép le a TV2-től, ráadásul most egy olyan arcuk távozik, aki nélkül nagyszabású showműsort elég nehéz lesz csinálniuk, hacsak azt nem akarják, hogy a nézőnek végképp herótja legyen Ördög Nórától. Liptai Claudia jelenleg otthon van a kisfiával, és információink szerint esze ágában nincs visszamenni a tévéhez. Informátoraink szerint Liptainak ötéves szerződése volt, ami most lejárt, és nem akarja meghosszabbítani, mert nem akar elköteleződni sehová.

A távozásról úgy tudjuk, nem politikai indíttatású, azaz nem azzal lett tele a töke Liptainak, ami a Tényekben folyik, hanem szeretne többet játszani színházban, filmekben, és kevesebb műsort vezetni vagy éppen zsűrizni, de ha mégis, akkor akár másik csatornánál is. Az viszont nem kizárt, hogy alkalomadatán, azaz egy-egy műsorra visszatér a TV2-höz, menten ott van ősszel a Sztárban sztár új évada, aminek előző zsűrijében még állapotosan is benne volt (Ábel Anita váltotta), és amit állítólag be is vállalna, de nem a tévéhez kötő szerződéssel hanem alkalmi munkavállalókánt, vagy hogy mondjuk ezt szépen. A tévés szerződéseket ismerve egyébként azt kizárt dolognak tartjuk, hogy mondjuk jövő héten már az RTL Reggelijét vezetné hiszen tuti van versenykizárásos záradéka (tessék csak erről megkérdezni Alekoszt, tudna mesélni).

[…] Bővebben!


Új előzetest kapott a Fear the Walking Dead

Új, magyar nyelvű előzetest kapott a The Walking Dead testvérsorozatának, a Fear the Walking Deadnek harmadik évada. Az AMC saját gyártású sorozata június 5-én tér vissza, hajnali 3 órakor, egy időben az amerikai bemutatóval eredeti nyelven, majd ugyanaznap este tízkor már magyar szinkronnal.  Az évad első fele 8 részből áll majd. A premier és a félévadzáró is dupla részes lesz, a 3. évad felének záró epizódjait július 10-én vetíti az AMC.

Az új előzetesben a zombie-apokalipszist túlélő szereplők szinte mindegyike felbukkan. Madison, Travis, Nick,Alicia és Strand új ellenségekkel szembesülnek. Madisont, Aliciát és Travist katonák vonszolják el. Strandet egy párkányról lógatják le, Nick egy alagútban kúszik végig, de egy zombihorda várja. 


A Netflixre költözik a Witcher

Netflixes sorozat készül a Witcherből, jelentették be szerdán az alkotók. A lengyel fantasy író, Andrzej Sapkowski Vaják című regénysorozatának feldolgozásáért a Múmia-szériájáról ismert Sean Daniel felel, aki többek között a tavalyi Ben Hur remake, az Everybody Wants Some!!, és az előzmény, a Tökéletlen idők, valamint a hamarosan mozikba kerülő, Tom Cruise-féle Múmia-film producere is volt.

[…] Bővebben!


Ilyen lesz a nyolcvanas évek pankrátornőiről szóló sorozat

Pankráció: igazinak látszó, de kőkeményen megjátszott, jelmezes-beöltözéses bohóckodással kevert verekedés a ringben. Az amerikaiak valamiért zabálják.

A Netflix egyik új sorozata, a GLOW egy olyan világba visz el minket, amiről lehet, hogy hallottunk már, de igazán sokat nem tudunk róla: a nyolcvanas évek Amerikájának női pankrátorligájába. Ha azt hinnénk, hogy ez akkoriban számított újdonságnak, hát tévedünk, az első női pankrátorbajnokot ugyanis 1937-ben avatták. Komolyan. A GLOW, vagy G.L.O.W. az 1985-ben életre hívott Gorgeous Ladies of Wrestling (A pankráció gyönyörű női) című televíziós produkció volt, amiben női pankrációmeccseket vettek fel és közvetítettek a tévében.

[…] Bővebben!


Istenes Bencét Kiss Ramóna, Tóth Gabit Radics Gigi váltja az X-Faktorban

Az RTL Klub sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a nyár végén rajtoló X-Faktor-évadot ezúttal nem Istenes Bence, hanem Kiss Ramóna vezeti majd. Nem leváltásról vagy kirúgásról van szó, Istenes most éppen a Survivort forgatja a Fülöp-szigeteken, utána pedig megy vissza Kölnbe, ahol egy német produkciós cégnél van melója.

Kiss Ramóna a Barátok köztben szerepelt hosszú éveken át, aztán szépen óvatosan kezdte átpozícionálni az RTL, szerepelt a Szombat esti lázban, a Kicsi óriások című gyerekműsorban, és szinte állandó vendég volt Balázs Gyertek át! című műsorában is, ahol egyébként kiderült róla, hogy kifejezetten vicces tud lenni. Hogy műsorvezetőnek milyen, az a jövő zenéje, mindenesetre érdemes megjegyezni, hogy az RTL még véletlenül sem azt a Szabó Zsófit kérte fel az X-faktorra, aki a műsor egyik adását már vezette Istenessel párban, és a kísérőműsorban is szerepet kapott – ezek szerint ő megmérettetett és könnyűnek találtatott.

Az új műsorvezető mellett új zsűritag is lesz a műsorban: az előző évad nyertes mentora, Tóth Gabi helyére egy másik egykori megasztáros, a 21 éves Radics Gigi érkezik, így tovább fiatalodik az amúgy sem túl idős mentorbrigád (Puskás Peti 33, Gáspár Laci 37, ByeAlex 33 éves). Radics Gigi a Blikknek azt nyilatkozta, hogy kőkeményen gyúr, hogy mire kamerák elé kell álljon, már minden ruha úgy álljon rajtam, ahogy szeretné, aminek nem tudni, mi köze van a mentoráláshoz, de majd kiderül.

Fotó: Velvet.hu


Egy régen várt karakter tűnt fel a Better Call Saulban

Aki nem akarja magának elspoilerezni a legutóbbi epizódot, most ne figyeljen, illetve NE kattintson a továbbra.

[…] Bővebben!


Orbán házi sportújságírója kiosztott egy csomó díjat a saját beosztottjainak

Megesz minket a sárga irigység, hogy sohasem lehetünk egyszerre olyan sikeresek és egyenes emberek, mint Szöllősi György, a felcsúti akadémia korábbi kommunikációs főnöke, akinek összejött az a páratlan bravúr, hogy egyszerre főszerkesztője a FourFourTwo-nak (aminek a szerkesztősége konkrétan a felcsúti akadémián van), a Mészáros Lőrinchez került Nemzeti Sportnak, illetve nemrég kinevezték a Puskás-ügyek hivatalos nagykövetévé, bármit is jelentsen ez. Ennyi cím természetesen nem elég az Orbán Viktorral kiváló barátságot ápoló, a saját újságjában saját magáról cikket készíttető Szöllősinek, a sok munka mellett még arra is van ideje, hogy a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnökeként kiosszon egy rakás nívós díjat többek között azoknak, akik közvetlenül vagy neki, vagy a kormánymédiának dolgoznak.

[…] Bővebben!


Mutáns gyerekek egy hétköznapi családban

Akinek nem lenne elég, hogy minden képregény-adaptációkról és szuperhősökről szól manapság, azoknak újabb remek hír, hogy Marvel-sorozat indul majd a Foxon The Gifted címmel, írja a Variety (Nem összekeverendő a szintén Gifted című, idei filmmel.)

A sorozatot a 2017/18-as idényben láthatjuk majd, de már készült hozzá egy trailer is: ebből megtudhatjuk, hogyan ismeri fel a Strucker házaspár két gyereke, Andy és Lauren a saját paranormális képességeit, és hogy milyen problémáik lehet ebből (például az, hogy az apjuk ügyész). 

A főszerepeket Stephen Moyer, Amy Acker, Natalie Alyn Lind és Percy Hynes White alakítják, a sorozat vezető írója Matt Nix (Burn Notice, The Good Guys) lesz, a pilot rendezője pedig Bryan Singer (X-Men filmek és ugyebár a Közönséges bűnözők is) lesz. 


Kapaszkodjanak meg: tényleg jó a közmédia tinisorozatának új évada

Csak két év után érkezett meg a Duna TV ifjúsági sorozata, az Egynyári kaland második évada. Nem csoda, hogy ennyi időbe telt könyörtelenül kiszórni minden alapvető hibát a tökéletesen elhibázott első évadból, bőven volt mit. És meglepő, de két új rész után úgy tűnik, a mostani Egynyári kaland tényleg olyan távol került a korábbitól, mint Balatonfüred Ibizától, és ennél jobb nem is történhetett volna vele.

[…] Bővebben!


Vujity Tvrtko hazatér, az ATV-n folytathatja

Hamarosan hazatér az Egyesült Államokból Vujity Tvrtko, aki a jövőben az ATV arca lesz majd, írja a pénteki Bors. A lap úgy tudja, a tévés Sváby And­rás helyettese lesz a megújult Heti Naplóban, az ATV Start című reggeli adásban pedig Gajdos Tamást válthatja.

[…] Bővebben!


Mégis maradhat az ATV-nél Onyutha Judit

Onyutha Judit hétfőn beszélt arról, hogy váratlanul kirúgták őt az ATV-től és ezentúl már nem ő, hanem Gaál Noémi fogja vezetni az időjárás jelentést a csatornán. Mivel indokokat nem közölte vele, Onyutha még két napja is azt nyilatkozta, hogy ügyvédhez fordul, főleg miután az ATV a hivatalos közleményében is úgy fogalmazott, hogy “Gaál Noémi érkezésével egy időben Onyutha Judit távozik a csatornától.”

A Bors ezzel szemben úgy tudja, hogy Onyutha Juditnak mégis ajánlott valamit a csatorna, a Fő az egészség! című műsort vezetheti továbbra is a tévés. Dr. Németh Szilárd a csatorna programigazgatója megerősítette az ajánlatot. A Bors azonban úgy tudja Onyutha Judit időt kért, és még ezen a héten eldönti, hogy elvállalja-e, vagy mégis inkább bíróságra megy elvesztett pozíciója miatt.

Gaál Noémi tavaly decemberben, majdnem 20 év után hagyta ott a TV2-t. A Blikknek elmondta, miután hetekkel ezelőtt felmondott a TV2-nél, már kezdett berendezkedni a képernyő nélküli életre, ekkor kapta az ATV felkérését.  Az utóbbi hónapokban az ATV-hez több volt TV2-s munkatárs igazolt át. Kárász Róberttel a Startban, a Fókuszból ismert Holló Mártával pedig a Híradó Este 9-ben találkozhatnak majd a nézők. Az ATV-hez szerződött még Hajdú Péter és Sváby András, akik a Frizbivel és a Heti Napló Sváby Andrással című műsorokkal kitöltik a vasárnap esti sávot.


Deadpool a tévét is meggyalázza

Tévésorozat lesz a Deadpool című képregényekből: az FXX csatorna rendelt egy felnőtteknek szóló animációs sorozatot a mocskos szájú szuperhősről. A sorozatot az Atlanta című sorozat producere és színésze, Donald Glover készíti majd, Stephen Gloverrel együtt.

A várhatóan 2018-ban induló sorozatnak egyelőre nincs címe, és első körben tíz részt rendeltek meg belőle – írja az Entertainment Weekly.

“Izgatottak vagyunk, hogy az FX-szel való együttműködésünk, ami a Legionnel kezdődött, most olyasmivel folytatódik, ami vízválasztó lesz a felnőtteknek szóló animációk történetében” – mondta a tervről a Marvel tévés fejese, Jeph Loeb.

A Deadpoolból egyébként élő szereplős filmben sem lesz hiány a jövőben: hamarosan jön a hihetetlenül sikeres film második része, utána pedig több Marvel-filmben is felbukkan a legbunkóbb szuperhős.


Vetélkedő, reality és gasztroműsor is van az 1jó5let döntősei között

 

Kezdjük egy disclaimerrel: a zsűri, illetve előzsűri, azaz mégilletve válogató jómunkásemberek, a feladatát határidőre elvégezte. Mindenki lelkiismeretesen elolvasott minden őrült ötletet, még azt is, amiben éles lőszer használatát javasolta viccesen(?) egy jelentkező, de erről majd mindjárt. Hogy miért nem tettük közzé, és kezdtük el a közönségszavaztatást? Mert én, a zsűriválogatószűrő izé egyik tagja annyira elúsztam a melóval, hogy a patópálozás végén a mára csúszott a lényeg.

És ezt kurvára sajnálom.

Nincs semmi kóklerség, megfejtés, ámítás vagy ármány, elhavazás van és rossz prioritások felállítása, de nem mosdatom a szerecsent tovább, mert minek. A lényeg, hogy itt a poszt, jöhet az 1jó5let formátumverseny sava borsa, az a kör, amikor a kedves olvasók döntik el, melyik műsor a legfaszább abból az ötből, amit kiválogattunk.

[…] Bővebben!


A TV2 is beszállt a sorozatbizniszbe

Ahogy azt várni lehetett, és Dirk Gerkens az Indexnek adott interjúban jelezte is, a TV2 sem tudott ellenállni a trendeknek, és bármennyire is sokallta Gerkens annak idején, még az RTL vezérigazgatójaként a Válótársak gyártási költségét, most, a TV2 főnökeként berendelte azt a Korhatáros szerelem című sorozatot, amit az a ContentLab and Factory (és az IKO) gyárt majd, akik a Mi kis falunkat és a Válótársak második évadát is készítették. A sorozatról, ami egy 39 éves, háromgyerekes nő és jóval fiatalabb faszija történetét dolgozza fel, az Indexen már tavaly írtunk, akkor még nem lehetett tudni, melyik tévének kell – na mára kiderült. (via sorozatwiki)  

Miért lenne baj, hogy egy 39 éves anya egy 15 évvel fiatalabb pasival jár?

Egy olyan, új, magyar sorozat forgatásán jártunk, amiben azt a kérdést boncolgatják viccesen-komolyan, hogy miért is lenne baj az, ha egy 39 éves, háromgyermekes anya egy nála 15 évvel fiatalabb pasival jár. A Korhatáros szerelem gyártói remélik, hogy valamelyik magyar tévéadó is szívesen foglalkozna a kérdéssel.