Márciusban tér vissza Jessica Jones

Megváltozott néhány dolog azóta, hogy 2015 novemberében felkerült Netflixre a Jessica Jones című sorozat első évada. A Krysten Ritter főszereplésével készült sorozat olyan témákkal foglalkozott, mint a zaklatás vagy a szexuális erőszak, ami az utóbbi hónapokban, nemcsak az amerikai, de a magyar közbeszédet is meghatározta.

[…] Bővebben!






Folytatódik a Hatalmas kis hazugságok

Hét résszel folytatódik a Big Little Lies (Hatalmas kis hazugságok), írja a Vulture. Szintén jó hír, hogy Nicole Kidman és Reese Witherspoon is visszatér, a színészkedés mellett folytatják a produceri munkájukat is. Az évadot Andrea Arnold rendezi, és valószínűleg a történet alapjául szolgáló regényt forgatókönyvvé kovácsoló David E. Kelley is folytatja. A Vulture szerint négy új szereplő miatt már megy a casting, a forgatás pedig jövő év márciusában és augusztusában lesz. A négy új karakter közül az egyik egy másodikos tanár, aki nagyon érzékeny a társadalmi és globális témákra. A másik szintén egy új iskolai munkatárs lesz, illetve csatlakoznak a sorozathoz Bonnie szülei is, akikkel a szereplőnek nem túl jó a kapcsolata. Pontos bemutatódátumról természetesen még nem tudni.






Az Altered Carbon második teaserje még jobb, mint az első

Your future starts today. pic.twitter.com/Et04HFWhTP

— Altered Carbon (@AltCarb) December 6, 2017

Sűrűn vágott, érdekes képek, jó lesz ez. 






Sötét, semmitmondó teasert kapott a Krypton

Jövőre jön a SyFy-ra a Krypton, a Superman szülőbolygójának végnapjairól szóló sci-fi-sorozat, azaz egy olyan marginális jelentőségű történet, amitől igazán csak a legvérmesebb Superman-fanoknak lesz izzadt a homloka. A történet két generációval a csillagközi világégés előtt játszódik, és Superman nagyfaterja az egyik főhőse (Cameron Cuffe), azaz Seg-El, akit éppen kiközösítenek, de mindent megtesz azért, hogy tisztára mossa a család nevét. További szereplők: Georgina Campbell, Elliot Cowan, Ann Ogbomo, Rasmus Hardiker, Wallis Day, Aaron Pierre, Ian McElhinney és Shaun SIpos, azaz elég ismeretlen a gárda, a legjobban csengő név David S. Goyer executive produceré.






Lecserélték Tatár Csillát és Harsányi Leventét A Dalban

Új zsűritagokkal és új műsorvezetőkkel indul A Dal 2018, írja a Bors. A közmédia hetedik dalválasztó shownak nevezett műsorában Zséda és Pierrot helyett Schell Judit és Mező Misi, a Magna Cum Laude énekese ül a zsűribe. Az eddigi műsorvezetők, Tatár Csilla és Harsányi Levente helyét pedig Rátonyi Kriszta és Fehérvári Gábor Alfréd, ismertebb nevén Freddie veszi át. Tatár Csilla egyelőre műsor nélkül marad, Harsányi Levente a Szeretlek, Ma­gyarország! és a Talpra magyar! műsorvezetője marad.

“Minden sikeres műsor megújul időnként és ez nem csak a díszletet, hanem a műsorvezetőket is érinti. Nincs mögötte semmi más” – válaszolta a Borsnak az MTVA sajtóosztálya a cserével kapcsolatban.

“Ez az élet rendje, szerintem jót fog tenni a műsornak egy kis frissítés. Örülök Krisztáéknak és remélem, hogy majd a nézők is szeretni fogják őket” – reagált Tatár Csilla.






Idén karácsonykor Reszkessetek betörők! nélkül maradhatunk

Tavaly az RTL KLub még egy külön kisfilmet is forgatott Anger Zsolttal és Thuróczy Szabolccsal, na meg Kolosi Péter RTL vezérigazgató-helyettessel arról, hogy lesz Reszkessetek betörők! karácsonykor a csatornán. Idén viszont tényleg szakítanak a hagyománnyal, mely szerint minden évben le kell adni a filmet, mert ha nem, akkor kitör a népharag. Szóval 2017 szentestéje Kevin nélkül telik majd, mert nemcsak az RTL Klub, hanem a tv2 sem vetíti a filmet, írja a Sorozatwiki. December 24-én a Sztárban sztár +1 kicsi ünnepi különkiadását adják. 

 

Persze ettől még 25-én vagy 26-án simán leadhatják a filmet, ezzel kapcsolatban ugyanis a TV2 egyelőre nem közölt semmit. Ahogy év elején megírtuk, iparági pletykák szerint a TV2 legalább egy évre megszerezte a Reszkessetek betörők!-franchise jogait. Így aztán, ha 24-én nem is, de a következő napokban valószínűleg leadják a magyarok kedvenc karácsonyi filmjét.

Biztos mindenki emlékszik: 2013-ban, amikor úgy tűnt, hogy nem lesz Reszkessetek betörők! az RTL-en, odáig fajultak a dolgok, hogy petíciót indítottak a film műsorra tűzéséért. 






A Netflix kirúgta a nemi erőszakkal vádolt Danny Mastersont

A Netflix kiírta a tavaly indult, The Ranch című sorozatából Danny Mastersont, akit négy nő is nemi erőszakkal vádol. “Tegnap volt az utolsó napja a műsorban” – írta a Netflix egyik szóvivője egy keddi közleményében. A színész december 15. után a sorozat egyik részében sem lesz már látható.

[…] Bővebben!






II. Erzsébet angol királynő élete újra terítéken, jön a The Crown 2. évada

Pénteken, december 8-án folytatódik a Netflix The Crown című sorozt. Hiába terveznek hat évadra a készítők, Claire Foy és Matt Smith ebben a második évadban látható majd utoljára a királyi pár szerepében, a folytatásban új szereplőgárdával jönnek elő a készítők (a királyi pár életének későbbi korszakáról szól majd). A második évad ismét tíz részben mutatja be Erzsébet életét és kitérnek majd Fülöp, az angol királynő férjének gyermekkorára és a hűtlenségére is, sőt, Margit hercegnő újabb viszonya sem marad ki, ahogy Antony Armstrong-Jones fényképésszel való házassága sem.

[…] Bővebben!






Na, itt az Altered Carbon teaserje és pont olyan fasza, mint gondoltuk

A nálunk Valós halál címen kiadott cyberpunk regény sorozatverziója jövő februárban jön a Netflixre, és igen, olyan lesz, mintha a Szárnyas fejvadászt a Johnny Mnemoniccal keresztezte volna valaki, majd hozzátett volna egy kis Ghost in the Shellt, meg Punishert. A történetről írtunk már, 500 év múlva vagyunk, van csillagközi utazás, letölthető személyiség és bioturbózott testek, a főhős Takeshi Kovacs meg egy olyan elitkatona, akit kiszednek a hibernációból (értsd, letöltik a személyiségét egy testbe), majd megbízzák egy nyomozással, amiben semmi nem az, aminek látszik. A regény elképesztően jó, ha a tízrészes sorozat csak feleolyan lesz, mint várom, máris 2018 egyik legjobbja lehet. Szereplők: Joel Kinnaman, James Purefoy, Renee Elise Goldsberry, Martha Higareda , Ato Essandoh, Chris Conner, Will Yun Lee és Dichen Lachman. Az ugrás után van pár képünk is.

[…] Bővebben!






Valami nagyon nem stimmelt Marsi Anikóval a Tényekben

Marsi Anikó szemmel láthatóan nem állt a helyzet magaslatán, amikor egy tinédzser által szexuális zaklatással vádolt mentősökről szóló hírt konferált fel a Tények hétfő esti adásában. A felvételen Marsi többször is belezavarodik a mondandójába, zavarbaejtő teljesítménye pedig könnyedén Demcsák Zsuzsa hírhedt Szanyi-interjúját juttathatja eszünkbe. Vagy a köztévés Bencze Pétert, aki gyógyszerre pálinkázva lopta be magát szinte az ország szívébe.

Mivel bárkinek lehet rossz napja, nem szerettünk volna felesleges találgatásokkal megválaszolni a kérdést, hogy mi történt a felvételek előtt/alatt Marsival, ezért a kérdéseinkkel inkább megkerestük a TV2 sajtóosztályát. Fürst-Borsos Ádám, a TV2 Hírigazgatóság kommunikációs menedzsere a kérdésünkre azt válaszolta, hogy Marsi Anikó beteg volt az adás alatt. “Influenzás megbetegedés tüneteit produkálva, lázasan ült be műsort vezetni a Tények stúdiójába. Reméljük, hogy a gyógyszeres kezelés mihamarabbi gyógyulást hoz nála” – írta. Mi is reméljük.

A teljes adást itt lehet megnézni.

 

 






December végére visszatér az 50 milliós játszma

A TV2 a hétfői eredményével verheti a mellét, a Ninja Wariror nemhogy a nap, de a hét legnézettebb műsorai között is ott van (legutóbb meg egyenesen az volt a 18-49-es korosztályban), de ezen túl babér nem nagyon terem nekik, mert az Ázsia Expressz és az Appra magyar! sem váltja meg a világot nézettségileg. December 19-től megint változik a műsorrend, visszatér Ördög Nóra Vigyázat, gyerekkel vagyok című horrorshow-ja és Majka 50 milliós játszmája, bár a legutóbbi körben ez a páros sem hozott értékelhetőbb számokat. A két műsort keddtől szombatig, a Tények után láthatja, akinek ilyen perverziói vannak, a hátfő továbbra is a Ninja Warrioré.

Ami változott, hogy az 50 milliós játszmát a 20 százalékos közönségarányt eddig csak egyszer elérő Celeb vagyok ellen tolja be a TV2, és nem 21:30-tól, ami jó döntésnek látszik. Az előre felvett műsorokban celeb ellen celebbel harcol a TV2, az ünnepi időszakban sztárok mennek a nagy lóvéra, persze jótékony célra gyűjtve. Lesz a műsorban Stohl András és lánya, Stohl Luca, Kovács Patrícia és Dobó Kata, Vomberg Frigyes és Krausz Gábor, valamint Tóth Vera és Kasszás Erzsi is.






2018 elején újraindítják a House of Cards forgatását

Hivatalosan is megvan, mikor kezdik újra a Kevin Spacey botránya miatt októberben leállított utolsó House of Cards-évad (Kártyavár) forgatását. A Variety cikke szerint a Netflix tartalomigazgatója, Ted Sarandos erősítette meg, hogy jövő év elején indítják újra a munkát, de már Spacey nélkül.

A hatodik, utolsó évad nyolc rész lesz majd – a megszokott 13 helyett –, és ahogy korábban már kiderült, Spacey egyetlen pillanatra sem szerepel majd.

A Netflix októberben, Kevin Spacey zaklatási ügyeinek kiderülése után függesztette fel a forgatást, majd azt is közölte a gyártó, hogy ha újra is kezdik a hatodik évad munkáit, Spacey nélkül teszik majd. Egyelőre nem tudni, hogy hogyan írják ki a korábbi elnököt a sorozatból, de várhatóan a képernyőn kívüli halál lesz majd a megoldás.






Negyven éve elveszettnek hitt Ki vagy Doki?-epizód kerülhet a BBC műsorára

A Ki vagy Doki? avagy Doctor Who olyan ikonikus brit kulturtermék, mint a Monty Python, rajongótábora itthon is meglehetősen népes. Most örülhetnek egy picit: egy Robert Ritchie nevű férfinak köszönhetően egy 40 éve elveszettnek hitt epizód kerülhet tévébe. A médiaszakon végzett férfi egy Shada című, hatrészes epizódciklus restaurálását végzi, amit egyébként Douglas Adams írt annak idején, és 1979-ben került volna adásba, de mivel a forgatás egybeesett a BBC melósok sztrájkjával, azt soha nem fejezték be, így a felvétel nem került adásba sem.

Ez a második olyan epizód, amit Ritchie restaurál, és ugyan az lehetetlen, hogy rendes, élőszereplős verzió készülhessen belőle, de pont úgy, mint az előző, The Power of the Daleks című széria esetében, animációs formában látható lesz, ráadásul a Doktor hangját a most 83 éves Tom Baker adja majd, akinek ez az egyik kedvenc epizódja. “Nagyon sajnáltam, hogy nem tudtuk befejezni a forgatást, ez az egyetlen olyan történet, amit félbe kellett hagynunk.” – nyilatkozta.






Nekiesnek a zombik Deresnek

Jó, tudom, hogy 1) nem zombik, vagyis nem így hívják őket, DE AZOK, és 2) egyértelmű volt, hogy a Trónok harca hetedik évadában a Falon átözönlő élőhalott-sereg előbb-utóbb nekiesik az első útjukba kerülő nagyobb várnak is, az meg ugye Deres, de akkor is hír, és vannak képek is. Szarok, de vannak. Spoileresebb infók az ugrás után.

[…] Bővebben!






Gesztesivel indít a Lakástalkshow új évada

Lovász László műsorának új évadának első részéből mindenki, aki szeretett volna Gesztesi Károly magánéletében még az eddiginél is mélyebben vájkálni, megtudhatja, miért ment tönkre Liptai Claudiával való kapcsolata. Hűt az ital miatt, azért. Nahát.

Hol látható: Lakástalkshow, Viasat3, H-Cs, “késő este” 






A új Black Mirror-évad meglehetősen ütősnek ígérkezik

Két előzetest már mutattunk, itt van három újabb. Sajnos nem tudni, mikor kerül fel végre a Netflixre a negyedik évad, de nem jöhet elég gyorsan. Az eddigi öt előzetes mind-mind tök más mint stílusában, képi világában vagy éppen tartalmában, de ha egyet ki kéne választanom kötelező jelleggel, akkor a Metalhead lenne, imádom a fekete-fehér cucokat.

[…] Bővebben!






Visszatér a romák között lavírozgató jósgádzsó a Hulura

December 6-án, azaz szerdán jön a Shut Eye második évada, amiben egyik személyes kedvencem, Jeffrey Donovan (Burn Notice) egy roma jósmaffiába bekerült gádzsót alakít, aki az első évadban meglehetősen sikeresen égette fel maga mögött az összes hidat – mindezt azután hogy egy baleset utóhatásaként tényleg látomásai lesznek, azaz, amit  addig csak hazudott, azt már látja is, de nem egészen. Az első évad nem volt az igazi, a második lehet jobb lesz. 






Cicciolina (még) nem dugott se lóval, se kentaurral

Ez eddig a Celeb vagyok legfontosabb relevációja (szamarat se szopott, hadd tegyem hozzá gyorsan). Kígyóval már volt, csak hogy megmaradjon valami a régi renoméból, de csak masszázs volt, nem besiklás. Az RTL persze pontosan tudta, mit vett Staller Icával, aki hetvenévesen, olyan fejjel, mint ami a két hete halott Michael Jacksonnak is becsületére vált volna (igen, tudom, egyszerre vagyok hullagyalázó és visszataszító, de könyörgöm, trash mellé trash illik) pakolja ki a bóti csöcsöket ha két percre kisüt a nap.

[…] Bővebben!






Mégsem indul el idén Hajós András cukrászműsora

Bár a Viasat3 már júliusban beharangozta, hogy még az ősszel elindul a csatorna hobbicukrászoknak szánt sütőversenye, az Ide süss! – Az ország nagy cukrászversenye az ígértekkel ellentétben idén már biztosan nem kerül képernyőre, nyomozta ki a SorozatWiki.

A műsor eredetije The Great British Bake Off címmel futott a BBC-n, a magyar változat műsorvezetőjeként pedig Hajós Andrást harangozták be. Mivel a műsor még decemberre sem indult el, a SorozatWiki levélben kereste meg Temesvári Mariettát, a Sony Pictures Television Networks közép-európai régiójának tartalomfejlesztési stratégiai vezetőjét, aki válaszában elismerte, hogy Hajós műsora idén már biztosan nem kerül képernyőre.

“A VIASAT3 úgy döntött, hogy az Ide Süss! – Az ország nagy cukrászversenye c. műsor sugárzására az idei évben már nem kerül sor. December 4-től műsorra tűzzük a közkedvelt Lakástalkshow második évadát, az Ide Süss! premierje pedig átkerül a következő év elejére” – írták a válaszlevélben.






Breaking: Dupla résszel indul a Korhatáros szerelem

Az RTL meglehetősen barátságtalan húzással holnap este 21:30-ra betette A Fal második adását (amiről ugye, azt  mondták, majd csak tavasszal jön), hogy a TV2 új sorozatának, a Korhatáros szerelemnek kicsit alávágjon – mindezt azért, mert a TV2 lenyúlta a formátumot és Piramis címen saját verziót forgat A Falból. A TV2 reagált, és 20:10-re, az Ázsia expressz utánra tette be a premiert, sőt, menten a második részt is levetítik, és csak este tíztől jön az Appra magyar!

A TV2 sajtóközleménye pont olyan elemeket sorakoztat fel, amikre számítottunk (hátba támadják a magyar sorozatgyártást, méltatlan helyzet, elbagatellizált Korhatáros szerelem, kiélezett verseny, pánikszerű lépés), az ugrás után el is olvasható, ha valakinek ilyen kattanása van.

A TV2 december 2-i (szombati) műsorrendje az alábbiak szerint alakul:

18.50 Ázsia Expressz
20.10 Korhatáros szerelem 1 – 2. rész
22.05 Appra magyar! – A gondolatolvashow

[…] Bővebben!